wyjdzie i będziesz musiał ją zjeść. Nadziewaj śliwki na wykałaczki i zanurzaj w czekoladzie, a jak już naprawdę będzie Ci opornie szło, to możesz dodać łyżkę oleju kokosowego i nic poza tym! Odkładaj gotowe śliwki na deskę wyłożoną papierem do pieczenia. Aby przyśpieszyć zastyganie wstaw je do zamrażalnika na 15 minut, a jeżeli Ci się nie śpieszy to na godzinkę
greenscarfSKŁADNIKI: 200g mąki gryczanej 1 50 g mąki razowej 2 jajka 350 ml mleka kokosowego ( można dać krowie) 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 /2 łyżeczki pieprzu mielonego Sól do smaku Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki przekładam do miski. Dokładnie miksuję mikserem na wysokich obrotach--Tak by ciasto było konsystencji
Gotowanie Patkikurze (S) ok. 100 g 30 g (2 łyżki) rodzynek lub suszonej żurawiny 1 i 1/3 szklanki (około 40 g) amarantusa w wersji popping 12 g (2 łyżki) wiórek kokosowych 2/3 łyżeczki masła orzechowego (najlepiej migdałowego) bez soli i cukru Opcjonalnie 1 łyżka miodu Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi
Eat me! Fit me!łyżki ksylitolu garść orzechów włoskich Sposób przygotowania: Jajka, olej i miód wymieszać trzepaczką. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto wylać do foremki wysmarowaną olejem kokosowym lub do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Jabłka ułożyć na cieście, posypać cynamonem i ksylitolem. Na koniec wierzch posypujemy płatkami
Prosto i Smacznie z Anetąskóry ok. 140 g ananasa w lekkim syropie ok. 100 g konserwowych kiełków fasoli mung ok. 50 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej 140 g makaronu soba 1 łyżka oleju kokosowego Makaron gotujemy o 2 minuty krócej, niż podano na opakowaniu lub zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do czasu, aż woda ostygnie. W woku rozgrzewamy olej, dodajemy rybę pokrojoną w kostkę
Kucharzycapodudzi kurcząt 200 g ryżu brązowego 2 łyżki suszonej włoszczyzny (ekologiczna przyprawa do rosołu) 2 łyżki oleju z orzechów włoskich sól, pieprz, kolendra mielona Formę do pieczenia smarujemy olejem kokosowym. Wysypujemy ryż , na ryżu układamy mięso. Posypujemy przyprawami, zalewamy ok. 400-500 ml wody. Polewamy olejem. Pieczemy w 180 st. C do czasu, aż ryż zmięknie. W razie potrzeby można
Kucharzycapokarmie i zapominają o cukrach. Niektórzy wręcz nazywają niektóre produkty z cukru zdrowszymi odmianami co ja uważam za paradoks. Cukier jest cukrem. Jest słodki i kaloryczny. Pieczenie ciasta na kokosowym cukrze czy miodzie wcale nie świadczy o tym, że to ciasto jest dietetyczne! Sorry…musiałam wylać tutaj trochę żółci z racji mojego zawodu i wiedzy… Co zaś
codojedzeniaciasto na kratce. Przechowuję w szczelnie zamkniętym pojemniku lub woreczku foliowym. Sposoby podania: chlebek czekoladowy polany polewą czekoladową 100 gram czekolady, 1 łyżkę masła, 2 łyżki mleka kokosowego rozpuść w kąpieli wodnej i polej przygotowaną polewą chlebek. grillowana kromka chleba podana z grillowaną gruszką i jogurtem Jedną gruszką podziel na ćwiartki i grilluj na patelni. Chlebek pokrój
Mango Papajazdrowe tłuszcze, dressing i gotowe! Dobrym pomysłem są klopsiki z prosta surówką z melona i chili czy wrap śniadaniowy z pastą twarogowo-jajeczną. A na deser? Domowe czekoladki kokosowe. Lunch box. Do pracy i szkoły Autorka: Magdalena Grzegorczyk Wydawnictwo Olesiejuk, 2016 Artykuł “Lunch box. Do pracy i szkoły” – recenzja pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiatanerodzynkami. Do śląskiego obiadu nadaje się idealnie. Składniki: 0,5 główki czerwonej kapusty (około 800g) 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 garść rodzynek sułtanki 2 łyżki oleju kokosowego 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego sól pieprz cukier ocet Przygotowanie: Kapustę poszatkować. Przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać listki laurowe, ziele angielskie i ugotować al dente. Po ugotowaniu odlać
Ala piecze i gotujeSKŁADNIKI – u mnie na 7 naleśników: 0,5 szklanki mąki teff 0,5 szklanki mąki z tapioki 1 łyżeczka gorzkiego kakao 1 łyżka ksylitolu 1,5 szklanki domowego mleka kokosowego (można dać troszkę mniej) łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 jajko rozmiar M DO PODANIA: domowy mus z deserowych jabłek posiekane orzechy włoskie WYKONANIE: Obie mąki, kakao i ksylitol wymieszać. Dodać
Kuchenne zapiski Edytyznana również pod nazwą „Babka łaciata”. Jasna część babki aromatyzowana jest wanilią, a do ciemnej części dodawane jest kakao. Całość oblana polewą czekoladową i udekorowana płatkami kokosowymi. Babka świetna na „małe co nieco”. Najlepsza w dniu pieczenia. Babka idealna dla domowników lub małej liczby gości. Jak w przypadku innych ciast, aby otrzymać wilgotną babkę należy upiec
Moja Delicjasię nic robić, to wrzucam je na na patelnię i mam gotowe pyszne danie i to w kilka minut. Składniki: 300 g krewetek 2-3 łyżki oliwy lub oleju kokosowego 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki imbiru, świeżo startego ½ szklanki wody 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka płatków chilli 1 łyżka miodu Przygotowanie: Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy krewetki i smażymy
PaleoLifesłodkiej pół pęczka świeżej bazylii lub 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 2 szczypty świeżo zmielonego pieprzu 1/3 łyżeczki soli do mięsa 1/3 łyżeczki soli do ugotowania ryżu odrobina oleju kokosowego lub oliwy sałata jako dodatek 100 ml passaty pomidorowej lub 50 ml przecieru pomidorowego na sos (opcjonalnie) Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz
Eat me! Fit me!zachwalam, ale szczerze polecam :) SKŁADNIKI: 3 mocno dojrzałe banany 3 łyżki naturalnego jogurtu 1/2 szkl oleju 1 jajko 2 szkl mąki 2 łyżki cukru trzcinowego 5 łyżek wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli A jak to zrobić: Banany obrać ze skóry i zblendować, lub dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać jajko, olej i jogurt, wymieszać
Kuchnia w opałach