kokosowe - 19941 przepisów (strona:864/1330)

odwrocona zapiekanka z patelni 112

duże ziemniaki ugotowane al dente 1 blanszowany brokuł 1 blanszowana marchewka sól, pieprz 1 op mozzarelli 20 -25 dag żółtego sera parę plasterków suszonych pomidorów zioła prowansalskie olej kokosowy ,lub smalec gęsi jak u mnie 2 łodygi pora Wykonanie: Ziemniaki ugotować w łupinach ,obrać pokroić w plastry.. Brokuł ,pokroić na różyczki , blanszować .Marchewkę blanszować i pokroić na plastry.Łodygi

w mojej kuchni
Waniliowe oponki z ricottą 126

Pyszne, puszyste i delikatne w smaku. Oszukane oponki :) Kółeczka po oponkach usmażyłam na oleju kokosowym, otrzymując mini pączki. Idealne na przekąskę przed tłustym czwartkiem ;) Muszę przyznać, że oszukane, to nie to samo, co prawdziwie „taplane” w oleju. Jeśli więc tłuszcz Wam niestraszny, to śmiało – smażcie!   Waniliowe oponki z ricottą Danie Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości Porcje

Kucharzyca
Pączki, faworki, oponki. Przepisy na Tłusty Czwartek 189

kilka chwil Faworki trydenckie (bez śmietany) Serowo-jogurtowe pączki 3-minutowe Szybkie mini pączki z bananami Szybkie mini pączki waniliowe Oponki jogurtowe Faworki na jogurcie Smażone banany w kokosowym cieście Gruszka azjatycka w cynamonowym cieście (w podobny sposób można przygotować jabłka

Słodkie okruszki
Tort Chałwowy 162

krok po kroku + zdjęcia) na wyjątkowo pyszny Tort Chałwowy! Trzy warstwy kakaowego biszkoptu- przełożonego konfiturą wiśniową, czekoladą i wyjątkowym kremem chałwowym- całość pod pyszną pierzynką z czekolady i wiórków kokosowych, a w elemencie ozdoby wisienki i bita śmietana.Czujecie już ten pyszny smak?! Tort Chałwowy to mój ulubiony tort-i jestem pewna,że […] Artykuł Tort Chałwowy pochodzi z serwisu

Domowe Torty
Tort Chałwowy w romantycznym wydaniu 116

Przepis (krok po kroku + zdjęcia) na wyjątkowo pyszny Tort Chałwowy! Trzy warstwy kakaowego biszkoptu- przełożonego konfiturą wiśniową i smacznym kremem chałwowym tworzą jego wyjatkowy smak, a wiórkowo-kokosowe opruszenie, śmietanowe zdobienia oraz delikatne serduszkowe pianki w elemencie ozdoby, nadają całości romantyczny charakter. Zostawiam Was z tym pysznym przepisem dedykowanym wszystkim wielbicielą słodkosci-a szczególnie tym zakochanym […] Artykuł Tort Chałwowy

Domowe Torty
DOMOWE BATONIKI CYNAMONOWE (WITARIAŃSKIE, WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE, O DŁUGIM TERMINIE PRZYDATNOŚCI) 188

czasu, odrobiny kreatywności do ich opakowania i kilku składników wymienionych poniżej. Polecam! Składniki na 16 sztuk: 4 szklanki suszonych jabłek, 1 szklanka orzechów włoskich, 1 szklanka płatków lub wiórków kokosowych, 100 g suszonych daktyli, 2 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka mielonej wanilii. Wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy do uzyskania klejącej masy. Masę wykładamy na papier do pieczenia

Jeść, by żyć w zdrowiu
Watrobka w mleczku kokosowym 184

Mąż stanął przed nie lada wyzwaniem, miał pierwszy raz przygotować wątróbkę drobiową i zamiast zrobić to prosto, swojsko, to od razu popłynął w klimaty indyjskie. Użył mleczka kokosowego, warzyw które były w lodówce tworząc naprawdę dobre danie, wątróbkę o nieznanym mi do tej pory smaku. Polecam takie eksperymenty. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pączki ze starych archiwalnych przepisów. 165

łyżki spirytusu szczypta soli tłuszcz do smażenia kilka surowych ziemniaków Oraz: 0,5 szklanki mąki na podsypanie 2 łyżki soku z cytryny 5 łyżek cukru pudru 100 g wiórek kokosowych Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy drożdże i cukier. Mieszamy i zostawiamy aby zaczęły pracować. Roztapiamy masło i pozwalamy mu ostygnąć. Jak widać w składzie, cukru jest niewiele, tyle aby nakarmić drożdże

Dieta moja pasja
szybkie ciastka 115

owoce, jajko ... Ciasto rozwijamy i wycinamy nasze ciasteczka:) Napełniamy dżemem, zawijamy i smarujemy rozbitym jajkiem, jeżeli ktoś chce dodaje posypkę... Jak widać ja dodałem posypkę owocową, kakaową i wiórki kokosowe. Pieczemy 20 min w 180 st.C i już :)) Najlepiej prezentuje się ciastko trójkątne, polecam właśnie takie ciastka. Wycinamy kwadrat, nakładamy dżem i składamy :) Smacznego

chleba naszego
Czekoladki z orzechami i suszonymi owocami, prosta i słodka przekąska. 126

suszone owoce i orzechy. Składniki na około 15 czekoladek: 200g czekolady gorzkiej 80% kakao garść suszonej żurawiny 6 suszonych śliwek garść migdałów garść orzechów pekan garść nerkowców łyżeczka wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Czekoladę gorzką rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Na blacie kuchennym rozłóż folię spożywczą i łyżką nałóż porcje czekolady. Na każdą czekoladkę ułóż suszone owoce oraz orzechy

wysmienity
Domowe drożdżówki (serduszka z serem) 154

drożdży 500 g mąki pszennej 80 g masła roztopionego 1 jajko (+ 1 do posmarowania bułeczek) ½ soli himalajskiej masa serowa 250 g sera białego kilka łyżek jogurtu naturalnego / śmietany cukier kokosowy (wedle uznania) Wykonanie Ze świeżych drożdży robimy rozczyn - do małej miski wrzucamy drożdże, dodajemy 2 łyżki cukru trzcinowego, łyżkę mąki, zalewamy ciepłym mlekiem i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
"Indyjskie Rafaello" 69

masło rozpuścić z dodatkiem cynamonu, kurkumy, kardamon, dodać cukier z miodem, dolać mleko, zagotować, dodać marchewkę i gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia, wystudzić, formować kulki, obtoczyć w wiórkach kokosowych i gotowe

Kuchnia Beaty
Kotlety mielone z marchewką 102

marchewka 1/2 cebuli czerwonej 2 ząbki czosnku 1 łyżka kaszy manny 1 płaska łyżka mieszanki ziół bez soli 1 jajko 1 łyżka bułki tartej + 1 łyżka do obtoczenia olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: Marchewkę myjemy i obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do marchewki. Następnie

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Została Ci kasza z obiadu? Zrób najlepsze wytrawne gofry! 153

proszku do pieczenia w/w składniki zmiksuj na gładką masę, za pomocą blendera; masę odstaw na 15 minut nagrzej gofrownicę i przesmaruj ją pędzelkiem nasączonym w oleju, możesz użyć oleju kokosowego bądź rzepakowego Gofry smażymy na troszeczkę wyższej temperaturze niż te tradycyjne. Czas pieczenia jest dwa razy dłuższy niż standardowo, dzięki temu nadmiar wilgoci dobrze odparuje, a gofry będą chrupiące. SALSA

SMYKWKUCHNI
Warsztaty z Sokołów - wspomnienia – fotorelacja 121

pojęcia :-)  Na warsztatach przedstawiono nam między innymi nową piramidę żywieniową. Wreszcie uległa zmianie. Co gotowaliśmy? 1/ Chleb Chapati z przepisu Moniki Mrozowskiej 2/ Barszcz z mlekiem kokosowym z przepisu Moniki Mrozowskiej 3/ Pierogi z pasztetem warzywnym Sokołów z przepisu Dominika Moskalenko 4/ Deser buber z przepisu Dominika Moskalenko, który to deser robiłyśmy wspólnie ze znajomymi, a Sara osobiście dekorowała

Z Kuchni Do Kuchni