kokosowe - 19941 przepisów (strona:864/1330)

Została Ci kasza z obiadu? Zrób najlepsze wytrawne gofry! 160

proszku do pieczenia w/w składniki zmiksuj na gładką masę, za pomocą blendera; masę odstaw na 15 minut nagrzej gofrownicę i przesmaruj ją pędzelkiem nasączonym w oleju, możesz użyć oleju kokosowego bądź rzepakowego Gofry smażymy na troszeczkę wyższej temperaturze niż te tradycyjne. Czas pieczenia jest dwa razy dłuższy niż standardowo, dzięki temu nadmiar wilgoci dobrze odparuje, a gofry będą chrupiące. SALSA

SMYKWKUCHNI
Warsztaty z Sokołów - wspomnienia – fotorelacja 130

pojęcia :-)  Na warsztatach przedstawiono nam między innymi nową piramidę żywieniową. Wreszcie uległa zmianie. Co gotowaliśmy? 1/ Chleb Chapati z przepisu Moniki Mrozowskiej 2/ Barszcz z mlekiem kokosowym z przepisu Moniki Mrozowskiej 3/ Pierogi z pasztetem warzywnym Sokołów z przepisu Dominika Moskalenko 4/ Deser buber z przepisu Dominika Moskalenko, który to deser robiłyśmy wspólnie ze znajomymi, a Sara osobiście dekorowała

Z Kuchni Do Kuchni
BROWNIE CZY NIE BROWNIE 133

żadnym Brownie. No to do dzieła ☺☺☺☺ Składniki:  puszka czerwonej fasoli  2 jajka  1 banan 1,5 płaskiej łyżeczki sody  łyżka miodu  3 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego 2 łyżki ciemnego kakao truskawki   na polewę: 1 gorzka czekolada, 1/3 kostki masła  Sposób przyrządzenia:  Fasolę opłukać, wysuszyć na sitku. Bardzo dokładnie zblendować na gładką

pieprzny smaczek
Co Lila jadła w środę? 37 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 153

tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem Żywienie dziecka - czym skorupka za młodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki jaglane ugotowane na mleku kokosowym, syrop klonowy i granat. II Śniadanie 10:30 Jabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Domowe sushi z nutą sezamu 151

dodać, nic ująć.Kolejna odsłona domowego sushi w moim wykonaniu. Zapraszam 0,5 szkl wody 0,5 szkl ryżu do sushi 0,5 łyżeczki oleju kokosowego 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka sezamu 1 płat nori 50 g łososia wędzonego 1 podłużny kawałek zielonego ogórka w kształcie ołówka Przygotowanie: Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Do gotującej się wody

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pieczone bataty :) 161

jako dodatek do głównego dania. Z powodzeniem mogą być także spożywane samodzielnie, bo i tak smakuję pysznie! Lubicie bataty? 😃 Składniki (2 porcje): 2 średnie bataty  1 łyżka oleju kokosowego  szczypta soli i pieprzu 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich Przygotowanie: Bataty obierz i pokrój w grubą kostkę.  Przełóż do miski i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Przełóż do naczynia żaroodpornego

Zdrowie na języku :P
SMOOTHIE BANANOWO-KOKOSOWE 100

nasionach chia  aktywne składniki odżywcze powstrzymują wahania glukozy i pomagają  w lepszym przyswajaniu węglowodanów złożonych oraz utrzymaniu stabilnego poziomu insuliny. SKŁADNIKI : 2 dojrzałe banany szklanka mleka kokosowego 1 łyżka nasion chia 1/2 łyżeczki mielonej wanilii burbon opcjonalnie cynamon/kakao do smaku PRZYGOTOWANIE : Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy , posypujemy kakao lub cynamonem

Marcepanowa kuchnia
CHLEB BEZGLUTENOWY NA ZACZYNIE 177

gryczanej  25 g płatków owsianych  1 łyżka pestek słonecznika  1 łyżka soli 1 czubata łyżeczka miodu  1 łyżka oleju (użyłam rzepakowego , może być też kokosowy ) * Chleb można posypać ulubionymi ziarnami , ja swój posmarowałam odrobiną oleju . W dużej misce lub mikserze umieścić wodę , miód , sól i cały zaczyn , następnie wymieszać. Dodajemy resztę składników i miksujemy

Marcepanowa kuchnia
PIECZONA OWSIANKA KAKAOWA 324

owsiane, wymieszać. Następnie wbijamy całe jajko, dodajemy kakao i miód. Wszystko mieszamy aby składniki połączyły się. Daktyle kroimy, banana również wszystko dodajemy do ciasta. Naczynie smarujemy masłem lub olejem kokosowym. Ciasto przelewamy i pieczemy w 200 stopniach C przez ok. 30 minut. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Fasolowe trio 141

czerwonej i/lub żółtej 2 łyżki komosy ryżowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 puszka czerwonej fasoli mrożone: fasolka szparagowa zielona i żółta w ilości i proporcjach dowolnych 1 łyżka oleju kokosowego przyprawy: sól, garam masala Olej rozgrzewamy w woku lub większym garnku. Dodajemy soczewicę i komosę, chwilę smażymy. Gdy wchłoną olej zalewamy 100 ml wody. Gdy wchłoną wodę, dodajemy fasolę czerwoną

Kucharzyca
Sernik na kakowym spodzie 195

łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń waniliowy b/c na 0,5l mleka 100 ml kremówki 30% Polewa: 100 ml kremówki 30% 100 g masła 80 g cukru kokosowego płatki migdałów Przygotowanie: Kruche ciasto:  Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i końcówką do ciast ucieranych miksować na wolnych obrotach aż składniki się połączą. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć

Ala piecze i gotuje
Naleśniki truskawkowo-buraczane z twarożkiem pomarańczowym 219

pszennej (próbowałam zrobić również z bezglutenowej owsianej, ale nie wyszło, dlatego odradzam eksperymenty;) ) 1 szklanka wody gazowanej 1/3 szklanki mleka 2% 2 łyżki oleju rzepakowego odrobina oleju (rzepakowego lub kokosowego) do natłuszczenia patelni   250 g twarogu półtłustego 3 łyżki soku pomarańczowego Hortex 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżka cukru trzcinowego pomarańcza opcjonalnie puder truskawkowy (zmielone liofilizowane truskawki) do posypania Upieczonego

Mienta blog
CZEKOLADOWE CIASTO Z BURAKAMI 146

łyżeczki proszku do pieczenia 70 g kakao 300 g cukru ziarenka wyłuskane z laski wanilii POLEWA 100 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka oleju np. kokosowego WYKONANIE CIASTO : Formę keksową o średnicy 9x27 cm o pojemności 2 l. dokładnie smarujemy masłem i oprószamy mąką. Piekarnik nagrzewamy do 160 ℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu

cool and minty
GOFRY Z ALGAMI I DŻEMEM -CZARNY BEZ OD ŁOWICZ 139

spirulinę, podane z bombą witaminową - dżemem, że Łooo- Czarny Bez od Łowicz. Zacznijcie dobrze i pysznie ten dzień! SKŁADNIKI NA ZDROWE GOFRY: - 1 szklanka wody gazowanej - 1/3 szklanki mąki kokosowej - 1/3 szklanki mąki orzechowej - 1/3 szklanki mąki jaglanej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki suszonych alg spiruliny - 2 łyżki nasion chia - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 6 łyżek oleju

SMYKWKUCHNI
Zapiekanka chłopska 396

obieramy, gotujemy, studzimy, kroimy w plasterki. 2. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, kiełbasę obieramy, kroimy w plasterki, można w kosteczkę. Cebulę i kiełbasę podsmażamy na patelni na odrobinie oleju kokosowego. 3. Brokuła gotujemy 4. Naczynie smarujemy masłem, na spód układamy pokrojone w plasterki ziemniaki, na ziemniaki cebulę i kiełbasę i na końcu brokuła (ja podzieliłam go na drobne różyczki), kolejna

kruche babeczki