razem z truskawkami. Miksujemy, do uzyskania jednolitej, gęstej masy. Dodajemy miód do smaku, miksujemy ponownie. Proporcje koktajlu można zmienić, jeśli dodasz więcej buraczka, kolor będzie intensywniejszy. Podajemy posypane wiórkami kokosowymi
Moja smaczna kuchniakilka tygodni, chociaż ciężko się spodziewać, żeby granola tyle wytrzymała – na pewno szybciej ją zjesz Najlepiej wybieraj chilli w płatkach Płatki orkiszowe możesz zamienić na np. owsiane Olej kokosowy z powodzeniem może być zastąpiony przez rzepakowy Pomarańczę możesz zastąpić innym ulubionym cytrusem. Świetnie sprawdzi się np. mandarynka Miód, syrop klonowy, z agawy czy ryżowy… obojętne. I tak będzie
Blendmanotrzymamy jednolitą masę po czym przekładamy ją do okrągłej tortownicy (19 cm) i odstawiamy do zamrażarki. Nadzienie borówkowe: 2 szklanki namoczonych przez noc orzechów nerkowca 1 szklanka mleka kokosowego 1 szklanka borówek lub jagód (świeżych lub mielonych) 2 łyżki miodu 3 łyżki oleju koksowego Przygotowanie: orzechy odsączamy i razem z pozostałymi składnikami wrzucamy do blendera. Blendujemy wszystko razem i uzyskujemy
PaleoLifemakaronu, u mnie tagliatelle nidi Malma 600 g piersi z kurczaka 1 cebula 150 g pora ( biała i jasnozielona część ) 300 ml śmietanki 30 % sól,pieprz olej kokosowy kapary świeżo zmielony kolorowy pieprz Pierś pokroić w średnią kostkę, oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Cebulę pokroić w drobną kostkę a pora w pół plastry. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć
Monia miesza i gotujeciasto jest tak samo pyszne:) Zapraszam! Składniki: 300g mąki 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 200ml kwaśnej śmietany 12% 100ml oleju kokosowego (najlepiej nierafinowanego) 2/3 szklanki cukru 1,5 szklanki jagód kruszonka: 80g masła 80g cukru 2/3 szklanki mąki Jajka roztrzepać z cukrem, śmietaną, olejem. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wsypać
Obiad gotowykrupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 200g masła 1 łyżka śmietany 18% 3 żółtka pianka: 6 białek 1 szklanka cukru 100ml oleju (z pestek winogron, kokosowego lub rzepakowego) 1 op. budyniu malinowego (na 500ml mleka, bez cukru) 1 op. budyniu śmietankowego (na 500ml mleka, bez cukru) 2-3 szklanki malin opcjonalnie cukier puder do posypania Mąkę
Obiad gotowydeszczu muszę wybrać się na zakupy:) ... Marzy mi się brownie ze szczyptą chili ... Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 3 jajka 80ml oleju (może być rzepakowy, z pestek winogron lub kokosowy) 1/2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego płatki migdałowe do posypania Kaszę przelać wrzątkiem, a następnie ugotować w szklance
Obiad gotowy/kruchość połączone z wilgotnością - co teoretycznie się wyklucza, a jednak w babkach się udaje! 😉👌 Urozmaicić je można na wiele sposobów - babka piaskowa może być zwykła, śmietankowa, cytrynowa, migdałowa, kokosowa... Możliwości cały ogrom! Ja tym razem postawiłam na babkę pomarańczową , którą dodatkowo polałam niby galaretką na soku z pomarańczy, dzięki czemu pięknie błyszczała i zyskała dodatkowej słodyczy. Do ciasta dodałam
Kolorowy Przepisownikskórka starta z cytryny - 1 laska wanilii - 3 bydynie bez cukru o smaku bananowym (po 40 g każdy – łącznie 120 g) - ¾ łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - olej kokosowy Dodatkowo: - cukier puder, stewia lub ksylitol - miód lub nektar z agawy Twaróg rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem (mają być grudki), dodajemy żółtka – łączymy składniki. Laskę wanilii rozcinamy wzdłuż bardzo ostrym
mojewypiekiinietylkokostki wędzonego tofu 50-100 g nerkowców (w zależności od tego ile tofu) 1-2 ząbki czosnku lub łyżeczka suszonego łyżeczka wędzonej papryki 2 łyżki gęstego mleka kokosowego lub od biedy 100 ml mleka sojowego z dodatkiem 2 łyżek mąki np. kukurydzianej potrzebne również: 2 duże patelnie i olej do smażenia Przygotowanie: Pokrój warzywa w kawałki mniej więcej równiej wielkości
greenscarfprzygotowanie Banalnie proste – jak to bywa z sałatkami. Naszą mieszankę kasz gotujemy w osolonej wodzie. Odsączamy i wrzucamy do miski. Kurczaka kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na oleju kokosowym z ulubionymi przyprawami. Do tego dorzucamy pokrojony cienko szczypiorek i pomidor – również kosteczkę, lub połówki jeśli kupiliśmy pomidorki koktajlowe. Na koniec dodajemy 2 łyżki jogurtu, doprawiamy i mieszamy. Pycha
Matylda Gotujecukru (około 1 szklanki) 5 łyżek wody 4 jajka 1 cukier waniliowy (16 g) Masa serowa: 700 g sera białego 4 jajka 200 g cukru ½ kostki masła Dekoracja: wiórki kokosowe Przygotowanie: Ciasto: Margarynę, kakao, cukry oraz wodę zagotować, a następnie wystudzić. W między czasie zmielić ser. Wymieszać masę czekoladową z żółtkami. Odlać połowę polewy – ona będzie
KuchniaWeDwoje.plpasta jest swoistym ratunkiem, gdy mam ochotę czymś posmarować wafle ryżowe, ale stawiam sobie warunek, że musi być to wartościowe dla organizmu. Tak więc zajadam ostatnie wafle, zapijam mlekiem kokosowym, które zostało po mango lassi i zabieram się za kolejne wpisy, bo podobno na nie czekacie Artykuł Czekoladowa pasta sezamowa pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmansmakują dobrze schłodzone. Dodadzą sporo dobrej energii. Polecam każdemu, nawet osobom, które nie muszą szczególnie dbać o dietę. Zdrowsze czekoladki z czterech składników, wegańskie, bez cukru Składniki: 110g oleju kokosowego nierafinowanego 70g dobrego kakao bez cukru 200g masła migdałowego lub orzechowego (użyłam masła migdałowego z kawałkami migdałów) 1/3 szklanki syropu z agawy lub klonowego lub daktylowego 1. Wszystkie składniki przekładamy
Mała Cukierenkapisze dokładnych ilości składników, bo tak naprawdę to od Was zależy co i ile użyjecie. Ja dzisiaj proponuję pudding chia z mango i truskawkami. Składniki: 400 ml mleka kokosowego 60 g ziarenek chia jogurt naturalny zmiksowane mango truskawki miód proso ekapandowane owoce do ozdoby Przygotowanie: Najlepiej chia przygotowywać w słoiku aby można było dokładnie wymieszać wstrząsając bez obawy
Życie zaczyna się w kuchni