Ostatnio nasiona chia robią furorę w internecie, więc postanowiłam na własnej skórze wypróbować czy faktycznie warto w nie zainwestować. Nie przypuszczałam, że w połączeniu z kremowym mleczkiem kokosowym i musem owocowym mogą tak znakomicie smakować. Posiadają w swoim składzie błonnik dający uczucie sytości i wpływający na szybszą przemianę materii oraz mnóstwo witamin i minerałów. W przeciwieństwie do lnu, który
Czekoladowa muffinkazachcianki domowników na coś słodkiego. Murzynek z serem jest puszysty i wilgotny, posypany obficie cukrem pudrem smakuje wybornie. Polecam też: Pyszny Murzynek z wiśniami z patelni Murzynek z kremem kokosowym Kakaowe babeczki z jeżynami Murzynek z nektarynkami Składniki na tortownicę 24 cm ciasto kakaowe: 1 szklanka mąki 1 jajko 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 1 cukier wanilinowy 2 łyżki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMusiałam go schować przed rodziną, bo o mały włos nie miałabym modela do zdjęcia. Pasztet jest wegetariański, a gdyby pominąć masło do smażenia i zastąpić go olejem roślinnym np. kokosowym, to będzie to doskonałe danie wegańskie. Jak dla mnie smak i doprawienie idealne i z czystym sumieniem mogę go Wam polecić. Pasztet wielkanocny składniki: 400 g ciecierzycy z puszki
Przysmaki Karolkikońcu dojrzałam aby je upiec. I wcale nie jest trudne. Przepis zaczerpnęłam z książki, którą kiedyś wygrałam na Fb na profilu Kasia moje ciasto. Zamiast płatków migdałowych dałam wiórki kokosowe i dałam żurawinę. Ciacho powinno postać ale my nie mogliśmy się doczekać i zabraliśmy się za nie już po godzinie. Ciacho podałam na ślicznym talerzyku od Galeria Cuda Świata - antyki
Ewa w kuchnismaku. Polecam z cieknącą ślinką ;) 2 porcje: 300 g pstrąga 150 g kaszy orkiszowej 1/2 szklanki mrożonego groszku 100 g pieczarek 125 ml białego wytrawnego wina 1 łyżeczka oleju kokosowego przyprawy: sól, suszona włoszczyzna, oregano Pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy krótko na patelni. Kaszę gotujemy w szklance wody. Gdy kasza wchłonie wodę dodajemy wino, pieczarki i groszek. Mieszamy
Kucharzycawrzucaj do wrzącej wody, gotuj kilka minut do wypłynięcia. Pod Norenami (Kraków, Krupnicza) Bardzo smacznie, jedzenie świeżo przygotowywane, dlatego czas oczekiwania dosyć długi. Na zdjęciach: pikantna zupa z mlekiem kokosowym, sushi, ramen (już od dawna chciałam spróbować i w końcu się udało), wiedeński pischinger z japońską masą czekoladowo-herbacianą. W ofercie tej wegetariańsko-wegańskiej restauracji znajdziecie ponad 30 dań
Qlinarnie i Qlinarnienapełnioną foremkę wkładamy po kilka truskawek. Posypujemy odrobiną posiekanej czekolady. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 30 minut, w 180st. Babeczki podajemy po przestygnięciu, opcjonalnie oprószone cukrem pudrem. Sernik z kokosową pierzynką Sernik inny niż wszystkie dotychczasowe na blogu. Inny, bo zrobiony z twarogu półtłustego, a nie Zielony koktajl z rzeżuchą Kolejna witaminowa bomba, pod postacią zielonego koktajlu. Tym razem połączenie
NiePieprz.plbrzozy zawiera sporo witamin z grupy B, witaminę C, sole mineralne, garbniki, aminokwasy, potas, magnez, fosfor, wapń, żelazo i miedź. To naturalny przeciwutleniacz. Wykazuje duże podobieństwo do wody kokosowej, dlatego traktowany jest jako napój izotoniczny. Przez cały rok dostępny jest w sklepach ze zdrową żywnością. Niestety świeżo pozyskany z drzewa jest najwartościowszy. W skrócie przedstawiłam zalety zdrowotne i odżywcze soku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Babka orzechowo żurawinowa z białą polewą 2. Babka cynamonowo marcepanowa 3.Babka kawowo - pomarańczowa z jogurtem 4.Babka tiramisu (z likierem) 5.Kawowo-adwocatowa babka z białek 6.Babka majonezowa 7.Ananasowa babka z kokosowymi jajkami w koszyczkach 8.Kakaowe babeczki drożdzowe z kruszonką 9.Babeczki murzynki z bakaliami i borówkami 10.Mięsna babka z ziemniaczanym gnocchi z sosem maślano ziołowym 11.Babka ziemniaczana z szpinakiem, serem
VioletoweKucharzeniewiosenny przysmak.Danie lekkie ,dietetyczne i smaczne.Jeśli dodamy parówkę no.sojową lub zwykłą i zielony groszek , będzie bardzo sycacym daniem. 6 jajek 30 dag.pieczarek 2 łyżki oleju lnianego lub kokosowego 1 jogurt naturalny 2 szklanki bulionu Sól i pieprz 2 łyżki rzeżuchy 1-2 łyżki soku z cytryny ********************************* Jajka włożyć do zimnej wody, posolić, gotować 8 minut, wystudzić.Pieczarki oczyścić
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiktóra była idealnie doprawiona i rozpływająca się w ustach czy pasty do pieczywa – bakłażanowa, paprykowa oraz hummus. Jako pierwsze danie zaserwowano nam krem warzywny z makaronem i mleczkiem kokosowym – nietypowe połączenie, które mi smakowało. Ciekawym doświadczeniem również były dla mnie żołądki (które uwielbiam!) w dwóch odsłonach – jedne zapiekane z pomidorami i serem, a drugie podane z sosem
Kuchnia Bazyliijarmużowo-szpinakowe a więc bardzo zdrowe. Polecam Składniki: 100 g mrożonego jarmużu(można użyć świeżego) 10 kostek mrożonego szpinaku( można użyć świeżego) 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju kokosowego 50 g sera żółtego 2 łyżki mąki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz Przygotowanie: Jarmuż i szpinak wykładamy na cedzak najlepiej na noc aby odciekł. Następnego dnia rozgrzewamy
słodkie i nie tylko historie kulinarnePodwieczorek ok 200 kcal ( JEDNA PORCJA Z TRZECH ) zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym 5. Kolacja ok 207 kcal pieczona płotka Razem : ok 1197 kcal
Atlas Smakówfasoli (Polski Koszyk) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki 2 łyżki koncentratu pomidorowego awokado 1 łyżeczka curry indyjskie (Polski Koszyk) 1 łyżka oleju kokosowego przyprawy: sól himalajska, pieprz czarny i ziołowy, papryka słodka, pieprz cayenne tortilla warzywna bezglutenowa "złota" (Polski Koszyk) Przygotowanie: W garnku rozgrzej olej i podsmaż przez chwilę posiekaną cebulę
Zdrowie na języku :Pdomu na wypadek np. niespodziewanych gości. Przed podaniem można je przełożyć masami. Przykładowe ciasta z wykorzystaniem ciasta kruchego: 3 - kolorowe ciasteczka Bajaderka Ciasteczka lawendowe Kruche ciasteczka z czekoladą Markizy kokosowe Krakersy z sezamem
Ciastka - domowe słodkości