kokosowe - 19941 przepisów (strona:826/1330)

Muffinki z matchą 138

soku z cytryny 1 łyżeczka ekstraktu wanilii Suche: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 1/2 łyżeczki herbaty japońskiej matcha 1/2 szklanki cukru kokosowego (lub brązowego) Dodatkowo: 1 dojrzały banan 1 garść ulubionych orzechów do ozdobienia (opcjonalnie) Wykonanie: Mleko, sok z cytryny, ekstrakt z wanilii i siemię lniane mieszamy w naczyniu. Odstawiamy na około

Lamarida.pl
Ciasto porzeczkowe z kokosową bezą. 137

starta skórka z połowy cytryny 35 dag mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60-70 dag czerwonych porzeczek   Beza; 4 białka 10 dag cukru 3 łyżki wiórek kokosowych   Przygotowanie; Zmiksować masło wraz z cukrem i solą. Następnie stopniowo dodawać jajka i żółtka i skórkę z cytryny. Na końcu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Ciasto

Radość kipiąca uśmiechem.
Proste ciasto na maślance 107

szklanki oleju rzepakowego 3 jajka 4 morele pół szklanki malin pół szklanki jagód kilka wiśni kruszonka: 4 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżeczki mąki łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki wiórków kokosowych 2 łyżeczki oleju rzepakowego Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajka, olej i maślankę. Całość mieszamy łyżką lub trzepaczką i wylewamy do formy (użyłam formy o średnicy

Mienta blog
Burgery z komosy ryżowej i bobu. 208

fety 3 jajka 6 kawałków suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku 2 łyżki mąki ryżowej pół pęczka bazylii lub 1 łyżka suszonej sól, pieprz masło klarowane lub olej kokosowy do smażenia wykonanie: Komosę ryżowa gotujemy według przepisu. Po ugotowaniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Bób gotujemy przez 5-8 minut w osolonym wrzątku, następnie przepłukujemy zimna wodą. Gdy ostygnie obieramy

Przysmaki Karolki
BANANOWO ORZECHOWY PLACEK Z MALINAMI 136

większy kawałek👍 Mokry, słodki i zawiera zdrowe składniki. Do kawki czy herbatki w sam raz🍰 Składniki: -120 g mąki (u mnie ryżowa) -1 szklanka mleka  -35 g mąki kokosowej (pół szklanki) -50 g masła orzechowego  -4 średnie banany -2 łyżeczki proszku do pieczenia -100 g malin  Przygotowanie: 1. Banany kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy masło orzechowe

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tofurnik malinowy 209

Odpowiedź jest bardzo prosta i de facto nasuwa się sama… jest to wegański sernik, czyli sernik bez sera Klasyczny tofurnik , który zawsze robiłem, miał sporą ilość mleczka kokosowego. Tym razem postanowiłem je ograniczyć i zastąpić o wiele zdrowszymi nerkowcami. Jeśli bardzo zależy Wam na zbiciu ceny ciasta, to nerkowce można z powodzeniem zastąpić słonecznikiem, a w miejsce orzechów pekan

Blendman
Bezglutenowe muffiny z jabłkami 176

mąki kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu) ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 płaskie łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki ziela angielskiego, mielonego szczypta soli 3 jajka 60 ml oleju kokosowego, roztopionego 130 g cukru brązowego 190 g puree z dyni / musu jabłkowego ok 230 g startego jabłka (2 średnie jabłka) Wykonanie: W misce mieszamy przesiane mąki, proszek

Słodki Pomysł
Szybkie ciasto z jabłkami 410

żadnych słodzących dodatków :). Składniki: 350 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki cynamonu 2 jajka 80 ml wody 120 ml oleju kokosowego (ok 105 g w postaci stałej) 125 ml maślanki (mleko + sok z cytryny) 150 g cukru trzcinowego 3 jabłka pokrojone w kostkę (ok 270 g) Dodatkowo: cukier

Słodki Pomysł
Czekoladowy omlet z czerwoną porzeczką 176

jednego omleta): 2 jajka czubata łyżka kakao 3/4 szklanki czerwonych porzeczek cynamon sól łyżka płynnego miodu (ja użyłam do polania po wierzchu, można jednak dodać do środka) olej kokosowy (do smażenia, można zastąpić innym) Przygotowanie : Oddziel białka od żółtek. Białka ubij ze szczyptą soli na puszystą pianę. Dodaj żółtka, kakao, szczyptę cynamonu, ewentualnie miód, zmiksuj. Na koniec wrzuć czerwone porzeczki

Smiling Shrimp
Kokosowy sernik na zimno z marakują 149

lubi kokosa i marakuję będzie zadowolony! Oczywiście można świeżego kokosa zastąpić wiórkami kokosowymi, a marakuję dowolnym, ulubionym owocem, najlepiej sezonowym.  Składniki: 500 g twarogu mielonego 250 g sera ricotta szklanka śmietanki 30% (200 ml) miąższ z świeżego kokosa 3 listki żelatyny 300 g ciastek zbożowych pół kostki masła tabliczka białej czekolady (200 g) Dodatkowo: puszka miąższu z marakui

Karczma Honorietty
TOP 5 FAST FOOD'ÓW oraz SŁODYCZY w dietetycznej wersji do wykonania w domu! 541

tabliczkami czekoladę Oreo? Kochasz masło orzechowe i czekoladę z czekoladek Reese's? Lubisz zjeść pysznego kebsa ale później czujesz się fatalnie? Mam dla Ciebie rozwiązania!  Tajskie drobiowe burgery kokosowe Burgery z czerwonej fasoli Meksykańskie wege burgery Hamburger z łososiem i sosem tzatziki Pizza orkiszowa Fit pizza proteinowa! Pizza z salami na spodzie z pełnoziarnistej tortilli Tarta LCHF ala pizza

Czarnawisienka
Puszyste placuszki na kefirze z nektarynką 182

składniki: 2 szklanki kefiru 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru waniliowego 2-3 nektarynki olej do smażenia, u mnie kokosowy Do miski wlać kefir, dodać jajka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia oraz solą. Wszystko zmiksować na gładką masę. Nektarynki pokroić w drobną kostkę i dodać

Monia miesza i gotuje
PLACKI Z RYBĄ 188

obraną cebulą.Do masy dodać  zmieloną ,surową rybę , mąkę , jajka , sól , pieprz ,paprykę ostrą.Całość starannie wymieszać , aż się składniki dobrze połączą.Na patelni rozgrzać olej ,może być kokosowy lub inny i smażyć placki na złoty kolor z obu stron.Podajemy ze śmietaną ,twarożkiem i posiekanym szczypiorkiem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
WAFEL SNICKERS (wegański, bez cukru) 136

www.youtube.com/watch?v=HuU69Eu1pz0 Blog Ellie – http://kuchniaellie.blogspot.com/ Kanał Ellie – https://www.youtube.com/channel/UCesm5xI_FhbZpBA3UbL_e9Q Składniki: I warstwa: 100 g płatków jaglanych 150 ml gorącej wody 60 g wiórków kokosowych 3 łyżki masła orzechowego 1 – 2 łyżki kakao 80 g daktyli + gorąca woda do namoczenia II warstwa 300 g daktyli + gorąca woda do namoczenia 250 g masła orzechowego 100 g posiekanych

Via Gusto
Różany budyń jaglany z owocami 108

soczystymi owocami. Wyszedł przepyszny :) budyń: 100 g kaszy jaglanej (waga przed gotowaniem) pół szklanki mleka jaglanego 3 łyżki konfitury wiśniowej garść płatków jadalnej róży dodatki: puder buraczany wiórki kokosowe nerkowce netkarynki maliny czerwone i czarne płatki róży Kaszę płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i czekamy 12 minut aż woda się wchłonie

Mienta blog