Curry, to szybkie danie, tylko pół godziny i efektowny obiad gotowy 🙂 Przepis bierze udział w wydarzeniu Błyskawiczny piątek 🙂 Składniki: 1 filet z kurczaka 1 puszka mleczka kokosowego 1 puszka … Czytaj dalej Curry z ananasem i liczi
czarrna od kuchniwymaga wielu etapów przygotowania, składniki wrzucam do miski, mieszam rózgą, łyżką, gotowe. Takie ciasto przygotowuję na kilka sposobów, posypane wiórkami, cukrem pudrem lub polane dowolną polewą, lukrem: - z wiórkami kokosowymi i tartą czekoladą, - z dodatkiem kakao i tartej skórki z pomarańczy, - w wersji cytrynowej, - z przyprawą do piernika i tartymi orzechami, - ze świeżymi owocami, np. truskawkami, borówkami, śliwkami, tartymi jabłkami
Zasmakuj KuchniSkładniki 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 garści rukoli 6 pomidorków koktajlowych 50 g orzechów nerkowca 20 g sera cheddar Sól, pieprz, papryka mielona Tłuszcz do smażenia np. olej kokosowy, masło klarowne Przygotowanie Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kostkę lub paseczki, przyprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką, odstawiamy
Programista w kuchnipieczonymi ziemniaczkami, czy frytkami. Składniki 2 filety z kurczaka 100 g chipsów 1 jajko 1/4 szklanki mąki Sól, pieprz Tłuszcz do natłuszczenia naczynia żaroodpornego (np. oliwa, olej kokosowy) Do podania np. miks sałat ulubiony sos, ketchup, musztarda Przygotowanie Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą i pieprzem. Przygotuj 3 miseczki
Programista w kuchnistopni. Przelewamy masę do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20-25min. Polewa: 50g gorzkiej czekolady (bez cukru, min. 70% kakao) 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżka miodu/syropu z agawy Rozpuszczamy w rondelku i polewamy ostudzone ciasto. Dekorujemy dowolnymi owocami i czekoladkami lub ciasteczkami domowej roboty
Czarnawisienkaskórki). Duś aż się rozlecą. Wszystkie składniki (kaszę, morele, miód oraz mleko wymieszaj razem i zmiksuj na gładką masę. Podawaj od razu lub na zimno udekorowane morelami oraz wiórkami kokosowymi
wysmienityprzy użyciu szpinaku. Jeśli macie dostęp do rabarbaru w kolorze malinowym - będzie bardziej kontrastowo i barwniej :) Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem 200 g mąki orkiszowej razowej 30 g mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżka sproszkowanego młodego jęczmienia skórka otarta z 1 cytryny szczypta kardamonu 3 jajka 1/2 szklanki ksylitolu 1/4 szklanki erytrolu 80 ml oleju rzepakowego
FitKotskładniki: 1 poledwiczka wieprzowa ok 500-600 g 4 duże ogórki małosone sól,pieprz 1/2 szklanki gorącej wody 3/4 szklanki śmietanki 30 % 2 łyżki posieknego koperku 1 łyżka oleju kokosowego lub rzepakowego Polędwiczkę pokroić w plastry o grubości ok 1 cm i lekko roztłuc ręką. Następnie oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać głęboką patelnie z olejem i podsmażyć plastry polędwiczki
Monia miesza i gotujemogła przygotować. Najważniejsze, że robi się szybko i tak samo szybko znika z talerza. Z przepisu wychodzą 4 większe placuszki. Składniki: 5 łyżek płatków owsianych 2 kopiaste łyżki wiórków kokosowych 1 jajo Przygotowanie: do miski wsypać płatki i wiórki dodać jajo i wszystko dokładnie wymieszać smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy z dwóch stron na złoty kolor Można podawać
Gotowanie z pasjąnich. Składniki: 1/2 szklanki masła orzechowego 1/2 szklanki syropu klonowego (można go zastąpić miodem) 1 łyżka masła 1/2 szklanki musli (u mnie resztka z rodzynkami) 2 garście wiórków kokosowych 2 garście słonecznika 2 szklanki płatków owsianych górskich 1 garść babki jajowatej 1 garść orzeszków Przygotowanie: do garnka włożyć (wlać) masło orzechowe, syrop klonowy i masło - podgrzewać
Gotowanie z pasjączas je wykorzystywać częściej. Składniki: na dwie porcje 200 ml mleka ok 1 szklanka płatków owsianych - u mnie górskie 1 jabłko 1 gruszka 1 jajo 1 łyżka wiórków kokosowych 1 łyżka babki jojowatej 1 łyżka pestek z dyni 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: mleko zagotować, przelać do miski dodać do niego płatki i odstawić
Gotowanie z pasjąsłodyczy w postaci miodu czy cukru. Składniki: 500 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jaja szklanka pure z dyni 1/3 szklanki mleka 3 łyżki oleju wiórki kokosowe orzechy, cynamon Przygotowanie: suche produkty łączymy ze sobą dodajemy do nich mokre mieszamy dokładnie przenosimy do foremek na muffinki pieczemy ok 20-25 min w temp 190 st. Smacznego
Gotowanie z pasjąGotowe babeczki studzić na kratce. Serek Mascarpone połączyć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, a następnie wymieszać dokładnie mikserem. Wystudzone babeczki udekorować masą z serka i można posypać wiórkami kokosowymi albo startą czekoladą. Smacznego
kuchnia doskisoku z cytryny 1 łyżeczka ekstraktu wanilii Suche: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 1/2 łyżeczki herbaty japońskiej matcha 1/2 szklanki cukru kokosowego (lub brązowego) Dodatkowo: 1 dojrzały banan 1 garść ulubionych orzechów do ozdobienia (opcjonalnie) Wykonanie: Mleko, sok z cytryny, ekstrakt z wanilii i siemię lniane mieszamy w naczyniu. Odstawiamy na około
Lamarida.plstarta skórka z połowy cytryny 35 dag mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60-70 dag czerwonych porzeczek Beza; 4 białka 10 dag cukru 3 łyżki wiórek kokosowych Przygotowanie; Zmiksować masło wraz z cukrem i solą. Następnie stopniowo dodawać jajka i żółtka i skórkę z cytryny. Na końcu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Ciasto
Radość kipiąca uśmiechem.