cytryna, 7 Up. Strawberry rum smash - Rum premium biały, świeża mięta i cytryna, świeże truskawki, sok z cytryny, syrop z agawy. Firecracker sangria- c ynamonowa whiskey, rum kokosowy, wino Moscato, świeży sok z limonki i cytryny, sok ananasowy. Barbados rum punch - Rum premium , purée z mango, owoców marakui oraz truskawek, świeży sok z limonki i cytryny
Kulinarne przygody Gatityuważam, że trzeba dużo poczarować, żeby zamieniła się w coś dobrego. Nie mówię, że to jest niemożliwe, jadłam pyszne rzeczy z dyni – np. aromatyczną zupę z mleczkiem kokosowym i imbirem czy obłędnie pomarańczowe kluski z dynią, jednak sama niespecjalnie lubię się za nią zabierać. Tym bardziej chętnie wybrałam się na warsztaty, których tematem przewodnim była dynia. Czas ją odczarować
Dietologwypróbować ☺ Skladniki na kruszonkę: niecała szklanka mąki pszennej 2 łyżki cukru trzcinowego Damerara 4 łyżki płatków owsianych 75 g masła opcjonalnie płatki migdałów lub wiórki kokosowe do posypania Dodatkowo: 6 dojrzałych śliwek, odpestkowanych 4 łyżki cukru trzcinowego Damerara 1 łyżeczka cynamonu 100 ml wody Przygotowanie: Do garnka włożyć śliwki, cukier, cynamon
Słodka Strefadużą blachę: 1 szklanka mąki orkiszowej, 1 szklanka mąki gryczanej + kilka łyżek do posypania blatu, 1/3 szklanki sezamu, 1/4 szklanki siemienia lnianego, 2 łyżki oleju (u mnie kokosowy), 200 ml gorącej wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka kminku mielonego, 1 łyżeczka suszonej papryki, 1/2 łyżeczki pieprzu. Wykonanie: Mąkę orkiszową mieszamy z gryczaną, przyprawami, sezamem i siemieniem. Zalewamy wodą. Dodajemy
Jeść, by żyć w zdrowiublacie przez 3-4 godziny, co jakiś czas odwracając mięso. JAK USMAŻYĆ STEKI? Na patelni o grubym dnie rozpuszczamy i podgrzewamy łyżeczkę tłuszczu – oleju rzepakowego, oleju ryżowego, bezsmakowego oleju kokosowego, wieprzowego, gęsiego albo kaczego smalcu. Tłuszczu nie powinno być dużo, ma dawać tylko poślizg na patelni – mięso musi się stykać z jej powierzchnią żeby się zrumienić. Steki wyławiamy
Karo in the KitchenNajlepszym przykładem dania, które można zaserwować w restauracjach o różnych profilach jest curry. Jego bazą są dwa składniki – pasta curry, czyli mieszanina przypraw nadająca wyjątkowy smak, a także mleczko kokosowe, które jest bazą sosu. Reszta jest sprawą dowolną i zależy tylko od fantazji szefa kuchni. Serwując curry oferuje się klientom danie o orientalnym charakterze, ale jednocześnie – dodając powszechnie używane
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneporcje: -2 średnie jabłka (200 g) -60 g mąki żytniej razowa typ 2000 -10 g białka WPI smak ciasteczkowy/50 g twarogu chudego -woda -pół łyżeczki cynamonu -1 łyżka oleju kokosowego do smażenia -"cukier puder" zmielony słodzik do posypania Przygotowanie: 1. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przecedzamy przez sito aby pozbyć się nadmiaru wody. 2.Pół jabłek
Zdrowie i pysznie na talerzuPolecam Wam wypróbowanie panieru i życzę miłego dnia :-) Składniki: około 350 g filetu z indyka panier z ciecierzycy 1 jajko 4-5 łyżek mąki pełnoziarnistej sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1. Filet z indyka pokroiłam w plastry, trochę rozbiłam, następnie pokroiłam w szersze paski. Oprószyłam solą i pieprzem. 2. Przygotowałam 3 talerzyki. Na jeden dałam panier, drugi wybite
kruche babeczkiprzez sito. Jajka wybij do miski, dodaj serek waniliowy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj całość mikserem na jednolitą masę. Patelnię dobrze rozgrzej, wlej trochę oleju ( polecam olej kokosowy jest zdrowszy ). Nałóż dużą łyżka lub nalewką do zupy ( chochlą ) porcje ciasta na patelnię , lekko rozsmaruj ciasto w kształcie koła lub owalu. Smaż na złoty kolor z obu stron. Placki
Przepisy i porady kulinarneburaka! Mogę z niego zrobić każde danie, które jest wyśmienite. Przedstawiam bardzo smaczne ciasto z buraka. Składniki: 2 jaja 2 łyżki cukru trzcinowego 1 burak 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżki mąki z tapioki 1-4 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Między czasie gotujemy obranego buraka (do miękkości
Truskawkowa Fiestapodsmażona cebula, łącząc się z masłem, tworzą pyszny dodatek smakowy. Składniki (dla 1 osoby): 1 niewielka cebula (biała lub czerwona) 1 pomidor średni 1 łyżeczka masła lub oleju kokosowego rafinowanego 2 jajka sól pieprz Wykonanie: Przygotowujemy patelnię o średnicy około 23 cm i pokrywkę. Cebulę kroimy w kostkę. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na grube plasterki. Jajka
Smak mojego domucukru 200g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej\ 200g masła czubata łyżeczka proszku do pieczenia Op cukru waniliowego Posypka: 3 łyżki brązowego cukru 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki wiórków kokosowych. Dodatkowo : 700 g śliwek Wykonanie: Masło rozpuścić , przestudzić. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę , ciągle miksując wlać masło , Wsypać przesiane mąki i proszek
Malinowa KawiarenkaSKŁADNIKI 1 batat 1 mała cukinia 1 cebula kilka plastrów boczku sałata sól tymianek koperek wiórki kokosowe-opcjonalnie Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy w plastry, cukinię kroimy w grubą kostkę, cebulę kroimy dowolnie.Na patelnię wrzucamy w tej kolejności: boczek, cebula, ziemniaki, pieczemy do miękkości a potem dodajemy cukinię. Przyprawiamy i wykładamy na sałatę, posypujemy wiórkami
harrisazmniejszamy moc palnika i stopniowo wsypujemy kaszę manną. Cały czas mieszając wlewamy pozostałą wodę z proszkiem budyniowym, dowolną ilość słodzidła oraz porzeczki. Dodajemy również szczyptę soli i łyżeczkę oleju kokosowego. Całość mieszamy, a następnie blendujemy na gładki pudding. Tak przygotowany deser przekładamy do szklanek, miseczek czy (jak w moim przypadku) do filiżanek. Schładzamy w lodówce przez min. godzinę. Podajemy
Kuchnia Elliejajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia około 500 g śliwek węgierek SKŁADNIKI NA KRUSZONKĘ : 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 70 g masła 3 łyżki wiórek kokosowych blaszka o wymiarach 37/31 cm WYKONANIE : Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem , następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy, jajka, śmietanę i miękkie masło, szybko zagniatamy ciasto. Blaszkę wykładamy
Sama słodycz i szczypta chili