chyba panierka z bułki tartej, ale dobrze sprawdzają się też płatki kukurydziane (opcja bezglutenowa). Aby trochę urozmaicić smak standardowej panierki, można dodać sezamu, mielonych migdałów czy nawet wiórek kokosowych. Przygotowanie Przygotowanie wege schabowego przebiega podobnie jak w przypadku tego tradycyjnego. Gdy mamy gotową bazę naszego kotleta, obtaczamy ją w mące, następnie w mieszance z mąki, wody i przypraw
wegujemyteż imbiru. Dynia jest mdła, dlatego też musi być skomponowana ze składnikami, które będą podbijały jej smak, z mocnymi charakterystycznymi aromatami, często też sięgam po gotowca, pastę curry kokosową, która robi za nas całą robotę, polecam tą metodą wszystkim tym, którzy zaczynają dopiero (chociaż to chyba niemożliwe) przygodę z zupą dyni. Na blogu możecie znaleźć już kilka Waszych ulubionych
SMYKWKUCHNIpapryka czerwona 1 duża marchewka 4 ząbki czosnku (można mniej) kilka cebulek dymek Sos: 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki ciepłej wody 1 łyżka syropu klonowego/agawy lub cukru (np. kokosowego) 3 łyżki prażonych ziaren sezamu 2 łyżki płatków chilli (mniej lub więcej – według uznania) Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Umytą paprykę kroimy w słupki, podobnie jak obraną
Lamarida.plopcjonalnie) 1 opakowanie mozzarelli w mini kulkach lub 1 duża kulka 0,5 l domowego bulionu lub z 1 kostki bulionowej EKO 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju kokosowego sól himalajska i pieprz Papryki myjemy, odkrawamy "kapelusz" ok. 1,5 cm od góry. Oczyszczamy każdą paprykę z ziaren i błonek. By stabilniej stały w naczyniu żaroodpornym można także podciąć
Cooking Monstermiąższ, niż najpopularniejsze węgierki (ale z węgierkami też wyjdzie, zapewniam). No to do dzieła! Składniki na 16 porcji : 200g mąki pszennej pełnoziarnistej 100g cukru (można zamienić na cukier brązowy, kokosowy czy ksylitol, ja tym razem użyłam zwykłego) 2 jajka 300g jogurtu naturalnego 3% cukier waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia 16 okrągłych śliwek odmiany Angeleno (duże, okrągłe, fioletowe, twarde śliwki
Dietologinnego jak zmiksowane owoce lub warzywa, syte, podane z różnymi dodatkami. Z dodatków polecam szereg smakowitości: suszone lub świeże owoce (warzywa) nasiona chia płatki kukurydziane, płatki owsiane miód wiórki kokosowe płatki z czekolady lub migdałowe mus owocowy, kleks bitej śmietany prażone orzechy, bakalie chipsy bananowe ryż preparowany Składniki: 1 mango 2 kiwi 1 pomarańcza 1 banan dodatki: suszona żurawina, orzechy
Zasmakuj Kuchnichia - 60 g posiekanych daktyli - 50 g mielony len - 60 g posiekanych orzechów włoskich - 100 g masła orzechowego (takiego bez dodatku cukru) - 2 duże jajka -60 g olej kokosowy -2 łyżki mleka - 2 łyżki mąki - 4 łyżeczki ksylitolu - 3 garście żurawiny suszonej W/w składniki wymieszaj, masa jest dość gęsta i kleista, w dłoniach formuj kulki, spłaszczaj i układaj
SMYKWKUCHNIDynia to bogactwo minerałów i witamin. Większość z nas nie zdaje sobie sprawy na jak wiele sposobów możemy wykorzystać dynię w kuchni. Chyba najpopularniejszym daniem z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!obrać paprykę. 3. Cebulę i czosnek siekamy (możemy go też przecisnąć przez praskę) i podsmażamy na odrobinie tłuszczu przez ok 3-4 minuty (może to być zwykły olej, olej kokosowy lub masło klarowane). 4. Marchewkę kroimy w talarki (jeśli jest grubsza, możemy pokroić ją najpierw na 2 lub 4 części wzdłuż). Paprykę kroimy w kostkę. Dorzucamy je do podsmażonej cebuli
Okiem Blondynki by McBlondiJogurtowe muffiny z dodatkiem płatków owsianych i malin to moja propozycja na słodkie śniadanie. Składniki: 160 g płatków owsianych 160 g mąki pszennej 25 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 130 g cukru 80 ml oleju 1 jajko 300 g jogurtu naturalnego garść malin Wszystkie składniki ( bez owoców) umieszczamy w misie i mieszamy
Rusty Forkoczywiście idzie grzybowa , tym bardziej, że w tym roku grzybów było mnóstwo! A potem po kolei te z dynią w roli głównej: krem z dyni z mleczkiem kokosowym , dyniowa z marchewką i zupa z pieczonej dyni . Oraz całe mnóstwo innych pysznych, wszystkie przepisy znajdziecie na blogu w zakładce Zupy . Ale dziś zapraszam
Kulinarne przygody GatityComments / 18/07/2016 BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS 0 Comments / 15/07/2016 PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 2 Comments / 12/07/2016 KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE 0 Comments / 07/07/2016 KOKOSOWA ZUPA Z KURCZAKIEM / COCONUT CHICKEN SOUP 0 Comments / 05/07/2016 POMIDOROWA / TOMATO SOUP 0 Comments / 25/06/2016 ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH 1 Comment / 22/06/2016 ŻYTNIA TARTA ZE SZPARAGAMI / RYE ASPARAGUS TART
Martyna CooksROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH Rosół, podstawa podstaw. Baza do wszystkich zup, przydatny przy gotowaniu sosów, pieczeniu mięs. Dzisiaj klasyczny, drobiowy, z którego powstaną dwie zupy – pomidorowa i kokosowa z kurczakiem, ale to w najbliższej przyszłości – dziś rosół gra główną rolę. Przepis niewiele się różni od przepisu na rosół wołowy , który gotowałam jakiś czas temu. Broth, the base
Martyna Cookszalewamy gorącym wywarem. Gotujemy 5 minut a następnie blendujemy na gładki krem. Nalewamy do miseczek. Przed podaniem możemy udekorować prażonymi płatkami migdałowymi, natką pietruszki czy kleksem śmietany bądź mleka kokosowego
Dzieje kuchennej WiewióryCebulki drobno posiekać i dodać do woka razem z pokrojonym w paseczki mięsem, pokrojoną drobno chilli. Smażyć mieszając do momentu aż mięso straci kolor surowizny. Wlać wywar i mleczko kokosowe. Od fasolki odciąć końcówki i pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę umyć, oczyścić z błonek i pestek. Pokroić paprykę na małe kawałki. Do sosu dodać fasolkę i paprykę, zmniejszyć ogień
Kuchnia Pokoleń