kokosowe - 19941 przepisów (strona:802/1330)

MINI BAJADERKI - POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE SŁODKICH RESZTEK 151

śliwek i garść suszonej żurawiny (można użyć rodzynek) * , 200 g dżemu truskawkowego Łowicz, 60 g masła, aromat waniliowy (lub inny), 2 łyżki kremu czekoladowego (orzechowego lub nutelli). Dekoracja: wiórki kokosowe kolorowa posypka * Wcześniej namoczone! Przygotowanie: Biszkopt drobno kruszę (można za pomocą blendera). Mleko zagotowuję z cukrem, masłem i kakao. Lekko studzę. Ciasto łączę z mlekiem, dżemem, kremem i olejkiem, dodaję

JejKuchnia
Ciasto recyklingowe 148

łyżeczki cynamonu lub 3 łyżki kakao ew. 1 łyżeczka mielonego kardamonu lub 1 płaska łyżeczka anyżu garść rodzynek lub żurawiny lub posiekanych daktyli, moreli 4-5 łyżek wiórek kokosowych posiekane orzechy   posiekana czekolada Przygotowanie: Jajka ubijamy, dodajemy cukier i ubijamy, aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewamy ciągłym, cieniutkim strumieniem olej. Do powstałej

bistro mama
Bajaderki mini w posypce 103

biszkopty - 20 dag cukier puder - 10 dag mleko - 150 ml rodzynki - 5 dag kakao -2 łyżki masło - 5 dag rum - 1 kieliszek polewa czekoladowa wiórki kokosowe posypka - kolorowe perełki Rodzynki opłukać i namoczyć w ciepłej wodzie, odsączyć. Biszkopty bardzo drobno pokruszyć, połączyć z cukrem pudrem oraz kakao, następnie dodać rozpuszczone masło, mleko i  rum. Wszystko razem wymieszać na jednolitą

Camilla w kuchni
ZRAZY WOŁOWE 133

pieprz, suszone oregano, 2 kulki ziela angielskiego, 2 listki laurowe 6 łyżeczek musztardy nadzienie: 2 ogórki kiszone, 6 długich i cienkich plastrów boczku, 1 cebula 2 łyżki oleju np. kokosowego 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 1 cebula, pokrojona w grube plastry 750 ml gorącego bulionu opcjonalnie: 1-2 łyżeczki mąki pszennej WYKONANIE Ogórki kroimy w słupki, cebulę na ósemki

cool and minty
Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem (bez cukru) 171

użyciu szpinaku. Jeśli macie dostęp do rabarbaru w kolorze malinowym – będzie bardziej kontrastowo i barwniej Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem 200 g mąki orkiszowej razowej 30 g mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżka sproszkowanego młodego jęczmienia skórka otarta z 1 cytryny szczypta kardamonu 3 jajka 1/2 szklanki ksylitolu 1/4 szklanki erytrolu 80 ml oleju rzepakowego

Fitkot
Kukurydziane ciasto z nektarynką (bez cukru, bez glutenu) 171

Kukurydziane ciasto z nektarynką (bez cukru, bez glutenu) 3 jajka 80 g mąki kukurydzianej 100 ml jogurtu naturalnego 50g erytrolu 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego 2 nektarynki łyżka mąki kokosowej do obsypania owoców Owoce umyć i pokroić. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka, jogurt, mąkę, erytrol i wanilię zmiksować ze sobą. Obie masy połączyć ze sobą

Fitkot
Marchewka pieczona do obiadu – z masłem, czosnkiem, pomarańczą i Srirachą 184

podgrzewamy masło. Jeśli nie możecie użyć masła klarowanego albo go nie macie, sklarujcie zwykłe masło lub użyjcie oleju który nadaje się do pieczenia w wysokiej temperaturze – ryżowego lub kokosowego. Do podgrzanego tłuszczu przeciskamy przez praskę obrane ząbki czosnku i smażymy minutę, aż czosnek straci ostry zapach. Mieszamy tłuszcz z czosnkiem z jedną łyżką miodu, jedną łyżeczką Srirachy, jedną łyżeczką skórki

Karo in the Kitchen
Kanapka drwala z białą kiełbasą i makaronowym burgerem 97

burger: 200 g suchego makaronu typu kolanka, ja użyłam kolorowych mini kolanek  350 g żółtego sera sól, pieprz Tempura: 100 g mąki pszennej 70 ml lodowatej wody olej kokosowy do smażenia Sos czosnkowy: 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu  3 przeciśnięte ząbki czosnku sól, pieprz Kilka godzin wcześniej gotujemy makaron al dente. Po ugotowaniu mieszamy

MamaOskarka
Sernik mango 126

pasem już zimna. Ale gdyby tak wrócić do wspomnień wakacji, smaków lata i zaserwować sobie odrobinę luksusu, letniej przyjemności? Co powiecie na egzotyczny sernik z masą z mango na kokosowym spodzie? Mówię wam, cudeńko, pyszności, rozpusta. Wykorzystałam gotową pulpę House of Asia, chyba najlepsza na rynku. Przepis znalazłam na blogu u Everyday Flovours. Zapraszam . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Owoce morza w curry 148

miski dodać pastę curry, posiekane obrane ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki ( 1/3 natki pietruszki zostawić do posypania na koniec), miąższ z mango,sok z cytryny,potarty imbir, wlać mleczko kokosowe. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać osuszone krewetki, wymieszać i zostawić na godzinę. Na patelnię położyć masło i roztopić. wrzucić krewetki razem z całą marynatą. Gotować około 3 minut. Dodać mięsko raków

Kuchnia Pokoleń
Dyniowe muffinki z płatków owsianych z dodatkiem czekolady 139

płatków owsianych 1 szklanki pure z dyni 150 ml jogurtu naturalnego 5 łyżek syropu z agawy ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki proszku do pieczenie 2 jajka 2 łyżki oleju kokosowego- rozpuścić na małym godniu ½ łyżeczki cynamonu gorzka czekolada Instructions Płatki umieścić w mikserze kuchennym i rozdrobnić ( nie za drobno - nie może powstać mąka) Dodać do nich cynamon, proszek

Cooking for Emily
Ciasto z krakersami bez pieczenia 38543

polać ciasto, gdy polewa zacznie zastygać, można wykałaczką zrobić wzorki. Ciasto wstawić na całą noc do lodówki, aby krakersy nieco zmiękły i połączyły się z kremem. Zobacz również: ciasto kokosowe bez pieczenia

Kuchcik gotuje
Tajska zupa Tom Yum z kurczakiem 632

wybraliśmy pierś kurczaka. Składniki do jej przygotowania kupicie w większości marketów. Podstawą jest przede wszystkim pasta Tom Yum, i chociaż tradycyjna zupa przygotowywana jest w wersji bez mleczka kokosowego, to z nim smakuje mi znacznie bardziej. W zupie powinien pojawić się jeszcze imbir – ja Czytaj dalej... Artykuł Tajska zupa Tom Yum z kurczakiem pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
GULAB JAMUN – błyskawiczne indyjskie „pączki” 159

płaska łyżeczka * mąka pszenna – 1 czubata łyżka * śmietana 18% gęsta, kwaśna – 100 ml * olej do smażenia SYROP: * cukier – 300 g * woda różana – 4-5 łyżek * kardamon – kilka ziarenek * wiórki kokosowe, zielone pistacje – do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: GULAB JAMUN: Mleko w proszku przesiewamy z proszkiem do pieczenia oraz mąką. Dodajemy śmietanę, wyrabiamy ciasto, formujemy kulki. Uformowane smażymy na złoto na rozgrzanym

Ostra na Słodko
Czekolada na gorąco na dwa sposoby 116

Wybór należy do Was obie wersje są pyszne i pozwalają zapomnieć o zimnej aurze na zewnątrz. Warto ją pić o każdej porze, nie tylko zimą! Możecie mleko zastąpić mleczkiem kokosowym i udekorować, np. tartą czekoladą, piankami, kilkoma kroplami śmietanki. Miłego, smacznego i ciepłego wieczoru! Czekolada na gorąco Składniki: 400 ml mleka 10 łyżek śmietanki 30% 150 g gorzkiej czekolady

Zasmakuj Kuchni