kokosowe - 19941 przepisów (strona:797/1330)

Limonkowo-jogurtowe ciasto z malinami 110

delikatnym posmakiem limonki i oczywiście letnim, sezonowym akcentem w postaci malin. Pyszne, świeże, pachnące… wprost idealne do popołudniowej herbaty. Lubicie ciasta z sezonowymi owocami? PROSTE CIASTO Z BORÓWKAMI KOKOSOWE CIASTO Z MORELAMI CIASTO CZEKOLADOWE Z CZERWONĄ PORZECZKĄ Składniki (forma 12 cm x 31 cm): Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej 1,5 szklanki (210 g) mąki 0,25 kostki

Fitsweet.me
Domowe czekoladki z dżemem 91

truskawkowego Łowicz. Czekoladki są niezwykle pyszne i pięknie wyglądają. Mogą zostać smacznym prezentem. Polecam #lowicz #dzem #konfitura #truskawki Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka mleka 1 łyżka oleju kokosowego 2 czubate łyżki dżemu truskawkowego Łowicz kolorowe posypki i pisak do dekoracji 2 x silikonowe foremki do czekoladek Przygotowanie: Czekoladę łamiemy na małe kawałki, wkładamy ją do metalowej miseczki, dodajemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Budyń czekoladowy z korzenną nutą 140

powstanie kożucha na powierzchni budyniu jest rzeczą normalną ;). Smacznego! Rada! Jeśli chcecie zrobić fit wersję tego deseru, zastąpcie cukier, np. miodem, ksylitolem lub innym zdrowym słodzikiem, a masło olejem kokosowym

Nastoletnie Wypiekanie
Rodzynki – magiczna ich moc nie tylko na Święta! 213

Już starożytni Egipcjanie zachwycali się bogactwem właściwości odżywczych i unikalnym smakiem rodzynków. Suszone winogrona, szczególnie te, pochodzące ze słonecznej Turcji, to pełnowartościowy produkt, który świetnie sprawdza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Blok czekoladowy bez cukru po małej renowacji. 141

łyżki kakao 3 łyżki mocnej kawy ( płyn) paczka mieszanki keksowej 0,5 szklanki żurawiny 0,5 szklanki wody 0,5 kostki masła szczypta soli herbatniki 3 łyżki wiórków kokosowych forma keksówka folia spożywcza Daktyle dokładnie przepłukujemy wodą,  odcedzamy i zalewamy gorącą aby je przykryć. Jeśli zrobimy to na noc, rano będą miękkie i gotowe do zmiksowania. Jeśli nie, trzeba

Dieta moja pasja
Seromak/Seromakowiec/Sernik z makiem (z gotową masą makową) 151

należy podgrzać, zdjąć z palnika i do garnuszka dodać posiekaną czekoladę. Po odczekaniu 2-3 minut całość dokładnie wymieszać, a następnie odstawić aż polewa lekko zgęstnieję. (Dodatkowo wmieszałam wiórki kokosowe.) Gotową polewą posmarować wierzch schłodzonego seromakowca. (*)  Ciasto można też upiec w tortownicy. Podane proporcje wystarczą na 2 formy o średnicy około

Di gotuje
Ciasta ucierane, biszkoptowe, placki 162

Ciasto z rabarbarem       Szwajcarski placek królewski z jabłkami         Ciasto leśne z borówkami i jeżynami         Fit ciasto kokosowe z owocami        Arydzki przysmak       Ciasto odwracane z truskawkami i rabarbarem       Ciasto śliwkowe     Ciasto dyniowe z korzenną nutą

Passions hobbies life
Ciasto piernikowe z burakiem 138

prostokątnej formy, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia i lekko natłuszczonej. Pieczemy przez ok. 25-30 minut w temp. 200 stopni C. polewa czekoladowa 2 łyżki kakao 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka płynnego miodu odrobina ciepłej wody Wszystkie składniki łączymy w jednej miseczce przy pomocy łyżki lub rózgi kuchennej.  Tak przygotowaną polewę wylewamy na wierzch upieczonego ciasta. Przyozdabiamy

Kuchnia Ellie
,,Chatka Baby Jagi’’ 704

aluminiowej i drugi, składamy ciasto w trójkąt lekko dociskając. Całość dokładnie zawijamy folią i wkładamy do lodówki na około 12 godzin. Gotową chatkę polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi

Podróż w kulinaria
Bajaderka z zakalca 212

wszystko i przekładamy na blaszkę. Wyrównujemy ciasto i wstawiamy do lodówki. Ciasto po kilku godzinach kroimy na kawałki i oblewamy polewą. Wedle uznania posypujemy kandyzowanymi owocami, bakaliami lub wiórkami kokosowymi. POLEWA: Margarynę roztapiamy, dodajemy pozostałe składniki i podgrzewamy do rozpuszczenia - nie gotujemy. Studzimy. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Piernik z bakaliami 150

mnie ciasto dość gęste), wyrównujemy wierzch Pieczemy w 150 *C przez około 45 min ( w moim piekarniku) Po przestudzeniu można polać rozpuszczoną czekoladą i posypać po wierzchu np. wiórkami kokosowymi.    Ciasto po przestudzeniu przechowywać w szczelnym naczyniu,  skruszeje

Proste Potrawy
Ule orzechowe 166

wyjątkowe nadziewane ciasteczka bez pieczenia, które często goszczą na stołach podczas Świąt Bożego Narodzenia. Nadzienie jak i masa może mieć różne smaki, najbardziej znane są orzechowe i kokosowe. Przygotowanie uli nie jest takie trudne jak mogłoby się wydawać jedynie potrzebna jest specjalna foremka, którą trzeba wylepić masą. Foremkę taką możecie zakupić w sklepie tarkaimiarka.pl za kilka złotych. Foremka

Monia miesza i gotuje
FIT Święta - Przepis #98 Torcik FIT "Knopers" 181

torcik smakiem podobny do znanego wszystkim wafelka Knopers. Bardzo orzechowy smak przełamałam połączeniem sera mascarpone z jogurtem. Biszkopt powstał na bazie mąki kukurydzianej ale można również użyć mąki kokosowej (przez co jest bezglutenowy). Jest bardzo pyszny i idealnie wkomponowuje się w świąteczne klimaty. Wartości odżywcze w 100 g: 249 kcal

Health-Fit-Life