przygotowaniu, z łatwo dostępnych produktów i przepyszny! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: (na 3 wyższe szklanki) -1 dojrzałe mango -1 dojrzały banan -100 g twarogu chudego -20 g wiórków kokosowych Przygotowanie: Wszystkie składniki blendujemy. Jeśli wolicie rzadszą konsystencje, dodajcie odrobinę wody. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 szklanki: 168 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuodsłonić białą otoczkę i wyjąć pestki ułożyć puree z mango i pestki z granatu w pucharkach podawać schłodzone w lodówce uwagi: poza dietą mango mozna zmiksować z mlekiem kokosowym (ilość do smaku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ciasto, formujemy wałeczek, tniemy kopyta i wrzucamy na wrzątek. Gdy wypłyną, wyjmujemy łyżką cedzakową i podajemy, z czym chcemy. Z miodem są wyborne, ale najlepsze z masłem i cukrem kokosowym. Całość ma ok. 540 kcal
Kucharzycapięknie komponują się kolorystycznie. Lubisz zupy kremy? Koniecznie zajrzyj do takich przepisów jak: – najlepsze przepisy na zupy kremy – krem z pomidorów – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem brokułowy krem
nietylkopasta.plszklanki mąki pszennej 2 szklanki marchewki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki cynamonu po 1/2 szklanki orzechów włoskich,ananasa z puszki i wiórków kokosowych Ubić białka,pod koniec dodać cukier,żółtka,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą naprzemiennie z olejem. Na końcu dodać marchewkę,bakalie wymieszane z cynamonem,można też dodać
Niespełnione zdolności kulinarnedodawać śmietany do zupy) ZUPA GROCHOWA W WERSJI FIT KREM Z MARCHEWKI Z POMARAŃCZĄ I IMBIREM KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW KREM Z BURACZKÓW KREM Z GROSZKU Z MLEKIEM KOKOSOWYM ZUPA PHO Z MAKARONEM RYŻOWYM PIKANTNA ZUPA Z PORA I SOCZEWICY KREM Z FENKUŁA ZUPA Z PIECZONYCH POMIDORÓW I PAPRYKI KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI CHŁODNIK Z POMIDORÓW I ARBUZA PRZEPIS
nietylkopasta.plkminkiem mielonym. A grzyby...no cóż taka słabość, wspomnienie spacerów i ten zapach! Składniki 1,5 kg kapusty kiszonej z marchewką 2 duże cebule 2 łyżki oleju rzepakowego lub kokosowego sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy spora ilość leśnych grzybów sól,majeranek i pieprz do smaku Na dzień przed gotowaniem namocz grzyby. Kapustę przepłukaj, jeżeli jest mocno kwaśna, następnie
Z Kuchni Do Kuchniśmietany do ubijania 30% lub 36% 8 jaj 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 170 g cukru szczypta soli Dodatkowo 200 g czekolady gorzkiej 1 łyżka oleju kokosowego lub innego Przygotuj kruche ciasto. Wsyp mąkę do miski i dodaj pokrojone w kostkę zimne masło,cukier puder i jajo. Zagnieć szybko kulę ciasta, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki
Z Kuchni Do Kuchni1/2-3/4 łyżeczki soli - świeżo mielony pieprz - szczypta chili - 2-3 łyżki rosołu lub wody Do polania: - ok.200g wędzonego boczku - 1 duża cebula - 2-3 łyżki oleju (u mnie bezzapachowy kokosowy) Do mięsa dodać startą na tarce lub drobno pokrojoną cebulę (nie dodawałam), zmiażdżone ząbki czosnku, doprawić solą, pieprzem, chili, majerankiem, dodać wodę lub rosół i dobrze wyrobić. Odstawić. 6 ziemniaków
Smaczne Zdrowełyżki melasy z karobu -4 łyżki kakao -2 miarki roślinnej odżywki białkowej Siła roślin ( u nas o smakudzikiej jagody ) -1/2 szkl. orzechów laskowych Dodatkowo do ozdoby -ubita śmietanka kokosowa z ksylitolem -mrożone maliny -orzechy laskowe -2 kostki gorzkiej czekolady RAW BROWNIE Daktyle namoczyć w gorącej wodzie na 30 minut pod przykryciem (świeżych nie trzeba). Płatki namoczyć w ciepłej wodzie
Candy Pandassobie takie placuszki. Na pewno jest to duże urozmaicenie i inny smak 😃 Składniki: 60 g musli owsiane 1 jajko 60 ml mleka 1 łyżeczka oleju kokosowego (opcjonalnie) Przygotowan ie: Musli zmiel na mąkę lub w miarę drobne elementy. Następnie połącz z jajkiem oraz mlekiem. Kolejno na patelni rozgrzej olej i nakładaj po łyżce masy
Zdrowie na języku :Pziemniaka, obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę 2 średniej wielkości żółte rzepy, obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę 1 śrdeniej wielkości cebula, obierz i drobno posiekaj olej kokosowy lub inny tłuszcz do smażenia ok. 1 l 200 ml zimnej wody 1 łyżka suszonego lubczyku lub wedle smaku sól świeży imbir starty na grubych oczkach - dodatek na wierzch zupy
Szybko Szybkowartego chrupiące orzechy włoskie. Idealnie rozgrzewające śniadanie, które dodaje energii na cały długi dzień. Składniki: szkl. mleka 1/2 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. startej marchwi łyżka wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli garść posiekanych orzechów włoskich syrop klonowy lub miód - opcjonalnie Wszystkie składniki poza orzechami wrzucić do rondelka i gotować kilka minut na małym ogniu, aż płatki zmiękną
wyzwania kuchenneMasę wyrabiamy łyżką i formujemy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego. Odstawiamy na godzinę by dobrze się połączyły. W tym czasie przygotowujemy sos. sos: łyżka klarowanego masła lub oleju kokosowego po 1/4 łyżeczki imbiru i chili po łyżeczce kuminu i kurkumy 2 puszki krojonych pomidorów sól, pieprz spory ząbek czosnku Na maśle podsmażamy pół minuty posiekany czosnek z imbirem
Dzieje kuchennej WiewióryŁatwy i szybki przepis na pyszne naleśniki. Idealnie pasują do słodkiego nadzienia - u mnie jeszcze w świątecznej formie, podane z kremem czekoladowym, bananami i wiórkami kokosowymi. Pyszności. Polecam i na śniadanie i na podwieczorek ;) PS Jeśli marzy Wam się mała zmiana w Waszym salonie, jakiś nowy element dekoracyjny na ścianie warto zainteresować się ofertą digitaldruk.pl/obrazy-na-plotnie.html To obrazy
Domowa cukiernia Ewy