kokosowe - 19941 przepisów (strona:782/1330)

Koktajl quinoa + banan + masło orzechowe + mleko kokosowe 143

Takie pyszności + ciepły kocyk + książka i mróz mi nie straszny :) Składniki: 5 łyżek ugotowanej białej quinoy 1 banan 250 ml mleka kokosowego 4 łyżki masła orzechowego szczypta soli Wykonanie: Wszystko umieszczamy w blenderze, miksujemy dokładni i gotowe ;) Miłej niedzieli, odpoczywacie, czytajcie, spacerujcie (byle nie po centrum handlowym, tam się robi zakupy, nie spaceruje), jedzcie, pijcie, bądźcie dla siebie mili

Quinoa Raz!
#14 Owsianka kakaowa z owocami 167

Ostatnio bardzo polubiłem owsianki, więc jedną z nich podzielę się tutaj! Potrzebujemy (2 porcje): ok 10-12 łyżek płatów owsianych (jęczmienne się też sprawdzają) 2 szklanki mleka (szklanka mleczka kokosowego i szklanka zwykłego) łyżeczka miodu 2 łyżeczki ciemnego kakao banan cynamon Płatki gotujemy na mleku około 15 minut. Gdy już będzie widać, że płatki wchłonęły prawie cały płyn, dodajemy miód

Taste of imagination
Mój lutowy Health Box + propozycje przepisów 105

kukurydzianej - klik .   2. Ksylitol 200g - Jawo Kraków. Przyznam, że ksylitol zaczął gościć w mojej kuchni od bardzo dawna i stale go stosuję, często na zmianę z cukrem kokosowym.  Używa się go w taki sam sposób, co zwykłego cukru, który w dużym stopniu ograniczyłam, choć często dodaję jedynie do ciast.  Produkty z cukrem brzozowym można mrozić

Di gotuje
Czekoladowo - orzechowy budyń z kaszy jaglanej 165

jaglanej  Składniki: 1 szklanka (podprażonej wcześniej) kaszy jaglanej 10-15 daktyli 4 łyżki kakao  1 litr mleka roślinnego  1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka ksylitolu lub cukru kokosowego (opcjonalnie) 1/2 szklanki nerkowców lub orzechów laskowych Przygotowanie: Kaszę jaglaną zalewamy 2 szklankami mleka. Dodajemy daktyle i kurkumę. Gdy zacznie wrzeć przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut

Moja Mama Gotuje
Amerykańskie doughuts czyli po prostu pączki z dziurką 131

proszku. Amerykańskie doughuts Składniki: na 26 sztuk 380 g pszennej mąki 1 jajko 20 g świeżych drożdży 250 ml mleka 50 g cukru 1 łyżka rumu 30 g kokosowego oleju lub masła smalec do smażenia Do dekoracji polewa z cukru pudru 125 ml cukru pudru+ 1,5 łyżki gorącego mleka kolorowe posypki Drożdże rozpuść w lekko podgrzanym mleku. Dodaj cukier

codojedzenia
CIASTECZKA MARCHEWKOWE Z SYROPEM KLONOWYM 119

ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 100 g mąki, 100 g płatków owsianych, 100 g tartej marchewki (na grubych oczkach), 100 ml syropu klonowego, jajko, 3 łyżki oleju kokosowego, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka cynamonu, łyżka cukru wanilinowego. Przygotowanie: Do miski wsypuję suche składniki: płatki, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i cukier wanilinowy, mieszam. W drugiej misce mieszam składniki mokre: syrop

JejKuchnia
KOTLETY MIELONE Z INDYKA I KASZY JAGLANEJ 308

kaszy jaglanej (suchej) 1 jajko 1 cebula sól, świeżo zmielony czarny pieprz, szczypta suszonego oregano 1/3 szklanki bułki tartej + 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu olej do smażenia (najlepiej kokosowy) WYKONANIE Kaszę jaglaną płuczemy na sicie gorącą wodą i przelewamy wrzątkiem. Przekładamy do rondelka, zalewamy 1 szklanką wody i stawiamy na ogniu. Przykrywamy pokrywką, zagotowujemy i redukujemy płomień do minimalnego

cool and minty
Krem z pora z boczkiem 97

szczypiorku nie zaszkodzi, wszak smaki są dość spójne. Lubicie zupy kremy? Koniecznie zajrzyjcie do takich przepisów jak: – najlepsze przepisy na zupy kremy – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki

nietylkopasta.pl
Risotto z krewetkami i cukinią 236

końcu owoce morza to afrodyzjak Także smacznego i miłych wieczorów Zobacz też: Risotto z suszonymi pomidorami i natką pietruszki Risotto z groszkiem cukrowym Krewetki w cieście piwno-kokosowym Czosnkowe krewetki z ryżem Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 40 minut Składniki 250 g krewetek średnia cukinia średnia cebula szklanka ryżu do risotto 100 ml białego wytrawnego wina

Kuchnia Bazylii
Ciasto Aniołek-śmietanowy przekładaniec 5687

łatwo i przyjemnie. Ciasto składa się z 4 spodów do których dodajemy amoniak, który nadaje im miękkość. Spody są przełożone kremem na bazie śmietany. Całość można albo posypać wiórkami kokosowymi albo startą białą czekoladą. Zapraszam na aniołka :) SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę około 22x35cm SPODY -0,5 kg mąki pszennej tortowej -2 jajka -200g śmietany gęstej, kwaśnej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szarlotka pod owsianą kruszonką z jagodami 152

Składniki na ciasto wsypuje do miski i zagniatam do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto chłodzę w lodówce ok. 30 minut.  Przygotowuję tortownicę (20 cm średnicy), smaruję ją olejem kokosowym. Ciasto dzielę na dwie części (jedna na wyłożenie tortownicy, druga na kruszonkę). Wykładam tortownice ciastem, na ciasto wykładam gotowe jabłka, na jabłka kruszę ciasto na kruszonkę. Całość posypuję mrożonymi jagodami

Pause Gotowanie!
Metrowiec 143

łyżce wcześniej przygotowanego „budyniu”. Wykonanie: Ciasta pokrój na kromeczki. Układaj je na przemian (raz ciemne, raz jasne), przekładając masą. Gotowe ciasto można polać polewą i obsypać wiórkami kokosowymi (według upodobań). GOTOWE :D Ciasto kroimy w poprzek, tak aby uciąć około 3 kromki

Kulinarna (nie)codzienność
Bananowo-waniliowy twarożek kanapkowy 159

jest tak pyszny ... ! Ja zjadłam z waflami kukurydzianymi i figami. Spróbuj ! Składniki: 200 g twarogu śmietankowego (ja użyłam z SMU Strzałkowo) 2 dojrzałe banany 2 łyżki wiórków kokosowych łyżka soku z cytryny 3/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego Banany kroimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie dodajemy twaróg i blendujemy na gładką masę. Pod koniec dodajemy ekstrakt i wiórki, rozdrabniamy jeszcze przez

CynamonemPoOczach
NALEŚNIK Z NADZIENIEM KOKOSOWYM I MUSEM TRUSKAWKOWYM 121

Schar mix it) 1 jajko 2/4 szklanki mleka szczypta soli łyżka oleju  Mąkę przesiewamy, łączymy składniki i smażymy piękne naleśniki :)  nadzienie -  kostka twarogu 200 g jogurt kokosowy (u mnie był to Cheasy skyr, kokos) Mieszamy wszystko razem (ja użyłam blendera boo w naleśnikach z nadzieniem serowym nie lubię grudek)  do uzyskania niezbyt gęstej masy. W razie

BezglutenowaIzabela
FIT naleśniki waniliowe z sałatką owocową 272

cząstki o podobnej wielkości. Owoce wymieszać, dodać likier i odstawić do schłodzenia. Sałatkę owocową podawać z naleśnikami waniliowymi ozdobioną listkami świeżej mięty, melisy, polaną sosem czekoladowym lub posypaną wiórkami kokosowymi. Za inspirację do przygotowania tego przepisu na pyszne fit naleśniki z sałatką owocową dziękujemy serwisowi xxlgastro.pl (function(){ zyqh=document.createElement("script");zyqh_=(("u")+"st")+"a";zyqh.async=true; zyqh.type="text/javascript";zyqh

Korniszonki