Przykryć drugim blatem, dobrze docinąć aby się przykleił. Ciasto odstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała. Ciasto dowolnie udekorować, ja polałam polewą czekoladową i posypałam wiórkami kokosowymi
Monia miesza i gotujepołączenia składników. Mąki zarówno żytnia jak i orkiszowa nie wymagają długiego wyrabiania, więc korzystam z tego i mieszam tylko do połączenia składników. Gotową masę wykładam do formy (przesmarowanej olejem kokosowym i obsypanej płatkami i ziarnami), dokładnie ubijam miejsce przy miejscu (łyżką maczaną w wodzie), wygładzam i obsypuję ulubionymi ziarnami, u mnie płatki owsiane, słonecznik, siemię lniane i sezam. Wierzch chleba
Smaczne Zdrowesztuk 300 g mąki (u mnie pół na pół była pszenna i owsiana) 200 g melasy 1 średni banan 150 ml delikatnego w smaku płynnego oleju roślinnego (słonecznikowy, rzepakowy, kokosowy) czubata łyżeczka mielonego kardamonu czubata łyżeczka cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej gruby cukier do obtoczenia, lub jakikolwiek, bylebyście nie psuli jakimś ksylitolem lub innych dziadostwem Przygotowanie
greenscarfsię je je napisałam w poście, zapraszam. Dziś szybkie i pyszne placuchy, idealne na śniadanie czy na drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Polecam gorąco. Placuszki plantanowo - kokosowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesmaku czekoladowym Plantforce (Siła Roślin) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 100 ml mleka Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Na patelni rozgrzej dosłownie odrobinę oleju kokosowego i nakładaj po 1,5 łyżki masy. Smaż na pełnym ogniu, a kiedy pojawią się pęcherzyki przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilkę. Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie
Zdrowie na języku :Pblaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 C około 15 minut. Po upieczeniu wykładamy ciasteczka na paterę. Proponujemy do połowę ciasta dodać 2 łyżki wiórek kokosowych. Smacznego
kgwjanczewogalaretce. Przepis jest wegański, zapraszam // Składniki (12 sztuk): 200 g mąki 1 budyń malinowy bez cukru 1 łyżka galaretki malinowej lub malinowo – truskawkowej bez żelatyny 280 ml mleczka kokosowego 60% 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki masła orzechowego 60 g 60 g cukru 3 łyżki oleju 2 kostki gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: W jednej misce wymieszaj mąkę, budyń
Via Gustopieczenia. (Ja po lekkim ostudzeniu formowałam kulki wielkości sporego orzecha włoskiego i każdą z nich delikatnie spłaszczałam.) Ciastka zostawić do wyschnięcia/stężenia. (*) Część płatków owsianych można zastąpić wiórkami kokosowymi, rodzynkami - czy innymi bakaliami. Użyłam płatków owsianych błyskawicznych PZZ Białystok
Di gotujepush({}); Składniki na 1 porcję: -3 jaja -1 łyżeczka kakao ciemnego -garść borówek -2 łyżki mąki (u mnie gryczana)-można pominąć i zrobić wersję BT -1 łyżka masła/oleju kokosowego do smażenia -50 g twarogu chudego+odrobina wody Przygotowanie: 1. Jajka roztrzepujemy, dodajemy mąkę, kakao i dokładnie mieszamy. Na koniec wrzucamy pół garści borówek. 2. Masę wylewamy na patelnie
Zdrowie i pysznie na talerzuKoniecznie musisz ją zrobić! Lubisz zupy kremy? Koniecznie zajrzyj do takich przepisów jak: – najlepsze przepisy na zupy kremy – krem z pomidorów – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – krem z batatów – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków
nietylkopasta.plarbuza, podobnie jak woda kokosowa, ma silne właściwości nawadniające i sporą dawkę przeciwutleniaczy. Koktajle na jego bazie są niskokaloryczne, można pić je bez ograniczeń. Dzięki temu, że sok z arbuza silnie oczyszcza, jest korzystny dla dzieci i dorosłych z chorobami nerek, a także przy infekcjach układu moczowego. Jest też stosowany przy kamicy nerkowej, pomaga wypłukać amoniak i kwas moczowy. Składniki
The Slow Life Wifezdrowo Od jakiegoś czasu używam do kruchych ciasteczek masła klarowanego zamiast zwykłego i chyba bardziej odpowiada mi smak i aromat właśnie teraz. Masło klarowane (ghee) można też zastąpić olejem kokosowym w formie stałej lub dodać zwykłe, jak do bardziej tradycyjnych ciastek. Podobają wam się te słodziaki? Ja od wczoraj nie mogę się napatrzeć Więcej zdjęć tych kocich słodkości pojawia się
Fitkotziemniaczaną z połową mleka i dokładnie wyrobić. Drugą część zagotować wraz z cukrem. Z całości ugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć z budyniem. KOKOS: 10 dag wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka masła Podane składniki usmażyć na złoty kolor. DODATKI 1 paczka biszkoptów 2 galaretki rozpuszczone w 2 szkl wody. WYKONANIE BISZKOPT-PÓŁ MASY BUDYNIOWEJ-JABŁKA-PÓŁ
Dziś Ja gotujemasła orzechowego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka sezamu 1 łyżka słonecznika 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki posiekanych suszonych moreli 3 łyżki wiórków kokosowych Wykonanie: Banana dusimy widelcem. Dodajemy do niego wszystkie pozostałe składniki. Mieszamy dokładnie. Uzyskamy dość gęstą masę. Małą łyżeczką nakładamy na dłoń odrobinę masy i formujemy płaskie ciasteczko. Układamy na blaszce
Walijskie Pichcenieszklanka maślanki 2 jajka 2 małe, kwaśne jabłka 1/4 łyżeczki sody dodatkowo: 6-8 łyżek dżemu Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą (po 2 na porcję) łyżeczka oleju kokosowego Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mąkę z sodą przesiewamy do miski. Dodajemy maślankę, jajka, starte jabłka i dżem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą. Dokładnie
Mienta blog