ziemniaczaną z połową mleka i dokładnie wyrobić. Drugą część zagotować wraz z cukrem. Z całości ugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć z budyniem. KOKOS: 10 dag wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka masła Podane składniki usmażyć na złoty kolor. DODATKI 1 paczka biszkoptów 2 galaretki rozpuszczone w 2 szkl wody. WYKONANIE BISZKOPT-PÓŁ MASY BUDYNIOWEJ-JABŁKA-PÓŁ
Dziś Ja gotujemasła orzechowego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka sezamu 1 łyżka słonecznika 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki posiekanych suszonych moreli 3 łyżki wiórków kokosowych Wykonanie: Banana dusimy widelcem. Dodajemy do niego wszystkie pozostałe składniki. Mieszamy dokładnie. Uzyskamy dość gęstą masę. Małą łyżeczką nakładamy na dłoń odrobinę masy i formujemy płaskie ciasteczko. Układamy na blaszce
Walijskie Pichcenieszklanka maślanki 2 jajka 2 małe, kwaśne jabłka 1/4 łyżeczki sody dodatkowo: 6-8 łyżek dżemu Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą (po 2 na porcję) łyżeczka oleju kokosowego Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mąkę z sodą przesiewamy do miski. Dodajemy maślankę, jajka, starte jabłka i dżem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą. Dokładnie
Mienta blogalbo rodzynki, co oczywiście wpływa na makro Składniki (forma okrągła 25 cm): 1 kg sera białego tłustego (nie z wiaderka) 12 jajek 200 g miękkiego masła 40 g mąki kokosowej pół łyżeczki wanilii burbońskiej opcjonalnie słodzik np. erytrol , stewia lub ksylitol do smaku Jako że jest to najbardziej prosty i leniwy przepis nieco inny od tego puszystego , który już
Ola la LCHFwyrzutów sumienia można sięgnąć po jeden lub nawet dwa kawałki tego smakołyku. Doskonale nadaje się na podwieczorek, do szkoły lub pracy. 1/2 szkl masła orzechowego 1/3 szkl oleju kokosowego 1/2 szkl miodu 3 łyżki kakao 100g (4 szkl) ekspandowanego żyta i brązowego ryżu +jabłko Cenos 1 tabliczka posiekanej gorzkiej czekolady W większej misce wymieszać masło orzechowe, olej i miód
Smakołyki AsiMothergrain) 1 łyżka posiekanego szczypiorku Dressing: 1 łyżeczka pasty sezamowej 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka oleju lnianego 1 łyżeczka wody 1 łyżeczka aminosu kokosowego szczypta soli himalajskiej Przygotowanie: Warzywa pokrój na wybrany przez Ciebie kształt. Układa na talerzu. Dodaj zawinięte w rulonik plastry łososia, komosę ryżową. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem
Zdrowie na języku :Psolą, delikatnie, łopatką, partiami łączymy z ciastem. Tortownicę wykładamy papierem, wylewamy ciasto, wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni) i pieczemy 45 -50 minut. Ja wysypałam spód wiórkami kokosowymi, ale całkiem niepotrzebnie, bo zatonęły w cieście i tyle ich było widać. Mój zleceniodawca oczywiście użyje do ciasta samych białek, czyli około 6 -7 sztuk. Kto nie ma takiej potrzeby
Dieta moja pasjapomelo -1 pomarańcz -2 banany -20 g otrębów (u mnie gryczane) -60 g płatków (u mnie gryczane) -1 jogurt lub 100 g twarogu chudego -20 g wiórków kokosowych -woda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera (można dosłodzić wedle uznania). Ilość wody dopasowujemy w zależności od tego, czy wybraliście jogurt, czy twaróg. Do jogurtu starczy
Zdrowie i pysznie na talerzuzdrowo Od jakiegoś czasu używam do kruchych ciasteczek masła klarowanego zamiast zwykłego i chyba bardziej odpowiada mi smak i aromat właśnie teraz. Masło klarowane (ghee) można też zastąpić olejem kokosowym w formie stałej lub dodać zwykłe, jak do bardziej tradycyjnych ciastek. Podobają wam się te słodziaki? Ja od wczoraj nie mogę się napatrzeć Więcej zdjęć tych kocich słodkości pojawia się
Fitkottowarzystwie... Królowa śniadań - chałka. Składniki na 1 sztukę: - 40 dag mąki pszennej - 1/2 łyżeczki soli - 2 dag świeżych drożdży - 1 jajko, lekko roztrzepane - 5 dag masła lub oleju kokosowego - 2/3 szklanki mleka - 10 dag cukru Do posmarowania: - 1 jajko - sezam do posypania 1. Przesiać mąkę i sól do dużej miski. Rozetrzeć w misce drożdże z łyżeczką cukru i mlekiem
Apetyczna babeczkaplasterków jabłek 5 suszonych śliwek bez pestek+ po jednej na każdy talerz do podania 5 bulw topinamburu – obranych lub oskrobanych 100 ml wiśniówki – pół kieliszka na każdą porcję mleczko kokosowe do podania (opcjonalnie) olej tłoczony na zimno do dekoracji szczypiorek lub dymka do dekoracji – posiekany Pełny przepis na zupę grzybową z topinamburem znajdziesz tutaj. Topinambur pieczony Jeśli wolisz dania pieczone
Ugotowane pozamiatanespróbować! Wartości odżywcze na 100 g: 307 kcal w tym: B: 8 g; W: 39 g; T: 10.7 g. Składniki Ciastko - 40 g mąki owsianej - 40 g mąki kokosowej - 30 g syropu daktylowego - 70 ml mleka roślinnego lub zwykłego Nadzienie - 120 g daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru Wykonanie Ciastko Do miski
Health-Fit-Lifepłatki jaglane i zagotowuję. Odstawiam z ognia, mieszam z kakao i przekładam do miseczek. Zostawiam na 10 minut do napęcznienia. I już! Pysznie smakuje z owocami, bakaliami czy wiórkami kokosowymi. Zdrowe i pożywne śniadanie to podstawa
Gotowanie i blogowanieKoniecznie musisz ją zrobić! Lubisz zupy kremy? Koniecznie zajrzyj do takich przepisów jak: – najlepsze przepisy na zupy kremy – krem z pomidorów – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – krem z batatów – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków
nietylkopasta.plcukru zupełnie nie przeszkadza, bo rekompensują go dodane daktyle i żurawina oraz pozostałe nasionka. Jeśli jednak bardzo jesteście przywiązani do smaku cukru, to może warto zastąpić zwykły cukier, cukrem kokosowym lub słodzikiem? A może jednak przekonacie się do wersji z daktylami i żurawiną lub rodzynkami? Mój tata, który dość lubi słodki smak stwierdził, że ciastka są doskonałe i wprost rozpływają
Mieszam w Garnku