Takie ciasto nada się idealnie, jako przyjemna niespodzianka z okazji, albo pyszna przekaska dla dzieci do parku - bez okazji. Składniki: (keksówka 20/8cm) 200 g mąki 100 g wiórków kokosowych 150 g cukru 150 g marchewki startej na tarce 100 g czekolady (u mnie - groszki 48% kakao, więc lekko gorzkawe) 5 łyżek oleju słonecznikowego 50 ml mleka 3 jajka ziarenka
Lejdi of the houseszklankę brzoskwiń pokrojonych na kawałki (sprawdzaja się i świeże i puszkowane), 1 łyżeczkę chia , 1 1/2 szklanki mleka (krowiego, lub roślinnego, np.migdałowego lub kokosowego) i 1/2 szklanki soku owocowego (jabłkowy, brzoskwiniowy), lub wody. Ewentualnie dosłódź do smaku miodem. Pij od razu. Z proporcji wychodzi około 3 szklanek. Inspiracja z bloga
Lejdi of the houseWholegrain Bread Flour ) 3/4 szklanki drobnego cukru 1 łyżka proszku do pieczenia 1 szklanka brzoskwiń puszkowanych, odcedzonych i pokrojonych na niewielkie kawałki mokre 1 szklanka (lekko czubata) dobrego jogurtu kokosowego 2 jajka 6 łyżek oleju Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę na muffinki z 12 papilotkami. W dużej misce wymieszaj maki, cukier i proszek do pieczenia. Wrzuć pokrojone brzoskwinie
Lejdi of the houseSuper proste, niebiańsko słodkie ciasto. Bazujace na białej czekoladzie i dodatku kwaskowatych owoców. Podobnie, jak to z mango i orzechami , albo z żurawinami , czy nawet to kokosowe , lub karmelowe , nieprawdopodobnie proste do zrobienia. Deser idealny - zamieszaj, wylej do foremki i piecz. A do pozmywania zostaje często tylko jedna łyżka i miska. Ideał? :) Przepis z bloga
Lejdi of the houseąki z proszkiem do pieczenia (self-raising) 1/2 szklanki drobnego cukru 10 kandyzowanych wisienek, pokrojonych na ćwiartki garstka kropelek z mlecznej czekolady mokre 2 jajka 1 szklanka mleka kokosowego z puszki 5 łyżek oleju Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę na muffinki z 12 papierowymi papilotkami. W sporej misce wymieszaj suche składniki. W osobnej misce, lub dzbanku, roztrzep widelcem składniki
Lejdi of the houseoleju 200 g drobno startej marchewki 50 g posiekanych orzechów włoskich 75g mieszanki bakalii: ananasa, rodzynków i przede wszystkim skórki pomarańczowej, która pięknie pachnie :) 25-30 g wiórków kokosowych ( nie za dużo, by nie zdominowały smaku ciasta) 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka sody 1,5 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia zapach cytrynowy
Z Marcepanemcebule 50 ml oleju rzepakowego sól, pieprz Przygotowanie Naleśniki: Mleko dokładnie mieszamy z mąką ,proszkiem ,jajkiem i odrobiną soli. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju kokosowym. Farsz: Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku (najlepiej dzień wcześniej). Ziemniaki razem z serem przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Cebulę siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy do farszu. Masę dokładnie wyrabiamy, doprawiamy
R'n'G Kitchenkingaparuzel.pl ☺ Skladniki: 1½ dojrzałego banana ¼ szklanki oliwy z oliwek ½ łyżeczki cynamonu 2 łyżki syropu klonowego lub miodu 180 g płatków owsianych 50 g wiórków kokosowych 50 g żurawiny suszonej 30 g orzechów włoskich (ja użyłam orzechów ziemnych 1 łyżka siemienia lnianego lub nasion chia szczypta soli himalajskiej Przygotowanie: Do dużej miski
Słodka StrefaSzukacie pomysłu na słodkie śniadanie lub podwieczorek? Bardzo proszę podsyłam przepis na lekkie placuszki z mąki ryżowej, ale tak naprawdę możecie użyć do niej kokosowe, jaglanej a nawet pszennej. Moje placuszki powstały z pewnej potrzeby dlatego została do nich dodana odzywka białkowa, ale jeśli nie macie dostępnej możecie pominąć ten składnik. Składniki: 2 łyżki odżywki białkowej 3 łyżki mąki ryżowej
Życie zaczyna się w kuchnibezę z czekoladą: ciasto kruche jasne (to zarobione wcześniej) 4 białka 1/2 szklanki cukru 100 g startej na tarce czekolady gorzkiej 100 g rodzynek 100 g wiórek kokosowych szklanka krojonych orzechów włoskich słoik powideł śliwkowych 1. Wcześniej zarobione ciasto jasne wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy powidłami śliwkowymi i odstawiamy na chwilę. 2. Z białek
kruche babeczkicukrem pudrem, jednak zdarza się z syropem klonowym czy z agawy, miodem, konfiturą z prażonych jabłek, powidłami śliwkowymi, innym dżemem, nawet żurawiną czy domową polewą (mocno!) czekoladową, posypuję wiórkami kokosowymi. Świeże owoce, jak borówki czy maliny też mile widziane, koniecznie świeże i sezonowe długo wyczekiwane owoce. Jest wtedy rozpusta na całego! Składniki: 500 ml kefiru lub maślanki 450 ml mąki
Zasmakuj Kuchnioszczędzić Wam ich szukania na blogu, umieściłam wszystkie moje placki z jednym miejscu, a przepisy na nie znajdziesz po kliknięciu w słowo TUTAJ przy nazwach placków 1. Twarogowo- kokosowe placuszki- przepis znajdziesz TUTAJ Gdy szybko trzeba zrobić coś słodkiego… smażę te placuszki 2. Proste placuszki kukurydziane – przepis znajdziesz TUTAJ Gdy masz ochotę na coś słodkiego, a nie masz zbyt
Oka w rosole czyli KaFka gotujeminut do delikatnego wyrośnięcia. Wyjąć i ostudzić na kratce. Po wystudzeniu bez obaw można kroić i zajadać. Smacznego! Rady: - mleko migdałowe można zastąpić innym mlekiem roślinnym, np. kokosowym, sojowym itp. - syrop klonowy można zastąpić syropem z agawy, syropem daktylowym lub w wersji niewegańskiej- miodem
Nastoletnie Wypiekanietrzeba dolać trochę wody, jeśli będzie zbyt sucha masa. Na koniec dosypałam trochę ekspandowanej kaszy jaglanej i kakao (dolałam za dużo wody). Kulki obtoczyłam w kakao i wiórkach kokosowych. Wyszło mi ok. 14 kulek. Całość ma ok. 1660 kcal B: 46 g T: 37 g W: 298 g Przepis na pierwsze, dwuskładnikowe kulki mocy -> tutaj
Kucharzycakrojonych pomidorów z puszki 4 jajka 1 cebula 2 ząbki czosnku do 50 g parmezanu łyżeczka suszonego oregano i bazylii pieprz i sól szczypta cukru olej albo olej kokosowy w sprayu – tu macie ten produkt Przepis – Zapiekane jajka po włosku Nasz przepis zaczynamy od przygotowania sosu marinara, czyli sosu pomidorowego. Jest on o tyle fajny, że można
Kuchennyviral.pl