mnie sok Hortex) 5 łyżek płatków owsianych (płaskich) kilka plasterków jabłka Opcjonalnie: ulubione dodatki (u mnie orzechy, prażone siemię lniane, suszona czarna porzeczka, liofilizowane borówki, kandyzowana marchewka, płatki kokosowe) Do rondelka należy wlać sok i wsypać płatki. Całość gotować do momentu zgęstnienia, a następnie przełożyć do miseczki. Owsiankę podawać bezpośrednio po przygotowaniu z plastrami świeżego jabłka oraz ulubionymi dodatkami
Di gotujemasła - 6 żółtek - 50 g świeżych drożdży - łyżeczka cukru - 3/4 szklanki ciepłego mleka - szczypta soli - 50 ml ciemnego rumu - 1/2 łyżeczki pasty z wanilii - skórka z 1 cytryny - olej kokosowy Do przybrania: - konfitura z gorzkich pomarańczy - polewa krówkowa - polewa biała czekolada - polewa mleczna czekolada - kandyzowana skórka pomarańczowa - kamyczki czekoladowe - posypka truskawkowa Sposób przygotowania: Drożdże kruszymy do miseczki, zasypujemy cukrem
DominikaDolciktoś jeszcze nie przekonał się do kuchni tajskiej, szczerze polecam zupa jest bardzo dobra. Bardzo mi się również podoba czas przygotowania zupy tajskiej. Składniki 2 łyżki oliwy lub oleju kokosowego 500 g filet z indyka lub kurczaka 3 łodygi selera naciowego pokrojonego w plasterki 4 ząbki czosnku rozdrobnione … Czytaj dalej Tajska zupa z kurczaka
gotuj ze mnąbanana. Owoce obieramy i dzielimy na mniejsze cząstki. Wkładamy do urządzenia i za chwilę możemy cieszyć się pysznym sokiem. Możemy do niego dodać ulubione przyprawy oraz nasiona czy wiórki kokosowe. Oczywiście stworzenia soku można wykorzystać liczne warzywa i owoce, jakie tylko mamy pod ręką. Jestem ciekawa jakie są Wasze ulubione smaki soków? Wolicie bardziej owocowe czy warzywne
Health-Fit-Lifeszklanka maślanki 2 jajka 2 małe, kwaśne jabłka 1/4 łyżeczki sody dodatkowo: 6-8 łyżek dżemu Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą (po 2 na porcję) łyżeczka oleju kokosowego Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mąkę z sodą przesiewamy do miski. Dodajemy maślankę, jajka, starte jabłka i dżem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą. Dokładnie
Mienta blogsamo brownie delikatnie słodkie dzięki daktylom więc naprawdę zero cukru . Składniki: 2 szklanki migdałów szklanka daktyli (namoczonych w ciepłej wodzie) ½ szklanki mąki lnianej ½ szklanki kakao 1 szklanka mleka kokosowego (gęstego) 3 jajka 3 łyżki masła orzechowego ( TUTAJ przepis na migdałowe w 3 odsłonach) szczypta soli łyżeczka sody łyżeczka soku z cytryny ½ tabliczki drobno posiekanej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik
PaleoLifeporcji 200 ml ryżu 1 łyżeczka soli 1 łyżka masła 400 ml zimnej wody 900 ml mleka 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 2 łyżki cukru Do podania owoce kokosowe chipsy pestki dyni suszone płatki owoców róży miód lub agave do posłodzenia, opcjonalnie Ryż odmierzyć miarką i wsypać do garnka o pojemności 2 litrów. Wlać 400 ml wody, dodać masło, sól
codojedzeniadodać zamiast chilli słodką paprykę lub paprykę wędzoną. Lubicie zupy kremy? Koniecznie zajrzyjcie do takich przepisów jak: – najlepsze przepisy na zupy kremy – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki
nietylkopasta.plduże marchewki 3 małe ziemniaki kawałek selera 500 ml bulionu warzywnego, drobiowego lub rosołu ½ łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki indyjskiego curry 100-150 ml słodkiej śmietanki lub mleka np. kokosowego kolorowy pierz, sól, natka pietruszki Przygotowanie zupy marchewkowej z kurkumą. Do rondelka wlewamy łyżkę oliwy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, szklimy cały czas mieszając przez ok. 2 minuty. Następnie dodajemy posiekany
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSKŁADNIKI 4-5 białek 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 3 łyżki mąki 1 łyżeczka cukru sól Białka ubić z dodatkiem soli, dodać cukier, mąkę, wymieszać dokładnie, dodać rozpuszczony olej, chwilkę wymieszać. Ciasto powinno być o konsystencji gęstej śmietany. Rozgrzewamy patelnię i pieczemy małe placuszki. SOS do placuszków 1/2 serka mascarpone 1 banan 2 jabłka cynamon 1 łyzeczka masła orzechy, rodzynki
harrisamleka 2 łyżki ksylitolu/cukru 350 ml mleka 1 łyżka masła Kruszonka: 80 g mąki orkiszowej (60 g jasnej+20 pełnoziarnistej) 2 łyżki ksylitolu 3 łyżki wiórków kokosowych 40 g masła 1-2 łyżki wody - opcjonalnie Wykonanie: w 2 łyżkach mleka rozpuścić drożdże. Pozostałe mleko z masłem pokrojonym na kawełeczki zagrzać w rondelku. Wszystkie składniki umieścić w misie robota i zagnieść
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zawierają laktozy, są wegańskie, a w przypadku użycia odpowiednich płatków mogą być bezglutenowe. Składniki na 15 niewielkich sztuk: ½ szklanki płatków owsianych górskich * 100g suszonych moreli 50g orzechów nerkowca Wiórki kokosowe do obtoczenia (ok. 2 łyżek) *osoby z nietolerancją glutenu powinny użyć płatków owsianych bezglutenowych Przygotowanie: Suszone morele namoczyć w gorącej wodzie przez 15 minut. Płatki owsiane grubo zmielić
Fabryka pomysłówCiastka pełne wiórków kokosowych. Niezwykle proste i do szybkiego przygotowania
Przepisy Kulinarneroku , a przy tej ilości słodkości, które przerabiamy i testujemy to już coś znaczy Przepyszny, waniliowy z chrupiącą skorupką u góry – palce lizać !! Składniki: 1 banan ½ puszki śmietanki kokosowej ¾ szklanki mleka (u nas ryżowe), przepis na najlepsze roślinne mleko TUTAJ ¼ szklanki ksylitolu 2 łyżki tapioki 1 łyżeczka żelatyny laska wanili Przygotowanie: Wrzucamy wszystkie składniki do blendera, blendujemy, przelewamy
PaleoLifemrożone banany (pokrojone w grubsze plasterki) 1 czubata łyżeczka niebieskiej matcha (matcha.blue) ok. 50 ml mleka roślinnego wybrane dodatki, u mnie: truskawka liofilizowana, amarantus ekspandowany, suszona morwa oraz śmietanka kokosowa Przygotowanie: Banany wraz z mlekiem i matchą przełóż do malaksera i zblenduj na gładką konsystencję. W razie potrzeby dolej trochę więcej płynu. Następnie smoothie przełóż do miseczki i udekoruj
Zdrowie na języku :P