Kolejna szybka inspiracja na śniadanie, czyli smoothiebowl z awokado i bananem. Smoothie: ½ awokado (dojrzałe) 1 dojrzały banan 2-3 łyżeczki kakao 2-3 daktyle ⅓ szklanki gęstego mleka kokosowego szczypta wanilli Na górę: borówki maliny orzechy (laskowe, włoskie, nerkowca) wiórki migdałów. Masło migdałowe z TEGO przepisu. Przygotowanie: Składniki na smoothie blendujemy do uzyskania gęstej konsystencji, smoothiebowl ozdabiamy, masłem migdałowym, owocami
PaleoLifesię z postem Żywienie dziecka - czym skorupka za młodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki ryżowe + jogurt naturalny + amarantus + rodzynki + bananowe gwiazdki + płatki kokosowe. II Śniadanie 10:30 Banan, marchewka i jabłko zmiksowane na papkę. Zupa 13:00 Zupa z dodatkiem kaszy jaglanej. II Danie 16:00 Dorsz, kasza bulgur z cebulką i pietruszką
lady-och-mistrzyni.blogspot.comtego wpisu, proszę zapoznaj się z postem Żywienie dziecka - czym skorupka za młodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki jaglane ugotowane na mleku kokosowym, syrop klonowy i granat. II Śniadanie 10:30 Jabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki
lady-och-mistrzyni.blogspot.commąki pszennej 80 g masła roztopionego 1 jajko (+ 1 do posmarowania bułeczek) ½ soli himalajskiej masa serowa 250 g sera białego (może być więcej) kilka łyżek jogurtu naturalnego / śmietany cukier kokosowy (wedle uznania) Wykonanie Ze świeżych drożdży robimy rozczyn - do małej miski wrzucamy drożdże, dodajemy 2 łyżki cukru trzcinowego, łyżkę mąki, zalewamy ciepłym mlekiem i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut
lady-och-mistrzyni.blogspot.comząbki czosnku - 1 cm imbiru - po 1 łyżeczce kurkumy, kuminu, przyprawy shoarma i słodkiej papryki - 2 łyżeczki curry - pół łyżeczki cukru - szczyptę chili - sól do smaku - 1 łyżeczkę oleju kokosowego 1. Na rozgrzanym tłuszczu przez minutę podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek i starty na tarce imbir. 2. Dodajemy wszystkie przyprawy sypkie, mieszamy i podsmażamy jeszcze przez krótką chwilę. 3. Następnie
Bez Cebulikingaparuzel.pl ☺ Skladniki: 1½ dojrzałego banana ¼ szklanki oliwy z oliwek ½ łyżeczki cynamonu 2 łyżki syropu klonowego lub miodu 180 g płatków owsianych 50 g wiórków kokosowych 50 g żurawiny suszonej 30 g orzechów włoskich (ja użyłam orzechów ziemnych 1 łyżka siemienia lnianego lub nasion chia szczypta soli himalajskiej Przygotowanie: Do dużej miski
Słodka Strefarazem coś dla tych, którzy tęsknią za pieczywem, ale nie lubią tego z łupinami lub z mąką kokosową. Delikatny i puszysty BIAŁY CHLEB zrobiłam w 2 wersjach – wytrawnej neutralnej oraz przypominającej maślaną chałkę. Jako, że mnie samej kompletnie nie brakuje deserów i pieczywa, to rzadko eksperymentuję z tego typu wypiekami, ale zainspirowana przepisem znalezionym przez keto koleżankę Olę upiekłam
Ola la LCHFspróbować! Wartości odżywcze na 100 g: 307 kcal w tym: B: 8 g; W: 39 g; T: 10.7 g. Składniki Ciastko - 40 g mąki owsianej - 40 g mąki kokosowej - 30 g syropu daktylowego - 70 ml mleka roślinnego lub zwykłego Nadzienie - 120 g daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru Wykonanie Ciastko Do miski
Health-Fit-Lifełyżka siemienia lnianego (ok. 10 g) 3 lekko czubate łyżki ciemnego kakao (ok. 40 g) 1 szklanka mleka 2% (ok. 230 g) 1/2 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego (ok. 100 g) 1 średniej wielkości jabłko (ok. 200 g) 1/2 średniej wielkości cukinii (ok. 150 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1. Jajko roztrzepałam
Vroblewska-fitlifeSkładniki na 1 porcję: 2 jajka M 1 dojrzały banan (ok. 120 g) 4 łyżki płatków jaglanych (ok. 20 g) cynamon 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia/sody oczyszczonej olej kokosowy / masło klarowane do smażenia 1. Wszystkie składniki dokładnie zblendowałam. 2. Smażyłam na najmniejszym ogniu na lekko natłuszczonej patelni. Omlet jest bardzo delikatny, najlepiej byłoby go smażyć pod przykryciem. Jeśli wystąpi problem
Vroblewska-fitlifemanny zjedzą nawet największe niejadki! Składniki: 1 1/4 szklanki kaszy manny 1 łyżka mielonego siemię lnianego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka syropu daktylowego 1 3/4 szklanki mleczka kokosowego cynamon aromat olej do smażenia Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy suche składniki, a następnie mokre. Całość dokładnie miksujemy i odstawiamy na ok. 5-10 minut. Masa będzie bardzo gęsta, więc
Truskawkowa Fiestatłuszczu – w wypadku tej owsianki wystarczy mleko o jego średniej zawartości (przynajmniej 2%). Jeśli używacie mleka odtłuszczonego lub jego roślinnego zamiennika, koniecznie dodajcie do owsianki łyżeczkę zdrowego oleju – np. kokosowego, ryżowego czy lnianego. Wodę zagotowujemy w rondlu z dodatkiem mleka, wanilii, cynamonu, przyprawy do piernika i rodzynek (jeśli macie bardzo duże rodzynki, tzw. jumbo, pokrójcie je na połowy albo nawet
Karo in the KitchenSkładniki: 150 g kukurydzy konserwowej 1/2 małej cebuli (2 łyżki pokrojonej cebuli) 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego lub 1 ząbek świeżego czosnku 1/4 łyżeczki soli ostra papryka 1 łyżeczka oleju kokosowego lub oliwy Sposób przygotowania: Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę. Ilość ostrej papryki zależy od Twoich upodobań Pastę wykorzystaj do kanapek. Możesz też użyć jej do pizzy, naleśników
Via Gustozapraszam do wypróbowania przepisu Agnieszki na Batoniki Light... 😁 Składniki: 1 szkl. płatków owsianych garść rodzynek garść żurawiny czubata łyżka siemienia lnianego 1-2 łyżki oliwy (może być też olej kokosowy) woda Przygotowanie: Płatki wsypujemy do miseczki, dodajemy rodzynki i żurawine (możemy dodać więcej jeśli chcemy bardziej słodki smak ciasteczek), siemię lniane i zalewamy ciepłą wodą (wody tyle aby całość była
Dieta Rozdzielna i Zdrowiełyżki oleju krem: 200 ml śmietanki 30% 1 "śnieżka" w proszku 2 łyżki mleka w proszku polewa: 1 łyżka masła 50 g czekolady mlecznej (ja miałam z wiórkami kokosowymi) 2 łyżki mleka kolorowa posypka oraz słoiczek dżemu truskawkowego Przygotowanie: Składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w dużej misce i miksujemy, aż nie będzie grudek. Odstawiamy na 30 minut a następnie smażymy
słodkie i nie tylko historie kulinarne