Prep Time 10 min Cook Time 25 min Total Time 35 min Ingredients 500 g płatków owsianych górskich 100 g rodzynek 100 g orzechów laskowych 100 g wiórków kokosowych 100 g ziaren słonecznika 50 g płatków migdałowych 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego Instructions Nagrzej piekarnik do 160 stopni. Średnią blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wsyp do dużej miski suche składniki
Rusty Forkwchłanianie się pokarmu. Dzisiejsza propozycja do pudding chia mango. Deser przygotowujemy dzień wcześniej, najlepiej żeby leżakował w lodówce całą noc. Składniki: 7 łyżek nasion chia 400 ml mleka kokosowego, owsianego, sojowego lub krowiego mus z mango Do pucharków wlewamy mleko, dodajemy nasionka i mieszamy. W ciągu pierwszych 30 min bardzo często mieszamy, żeby nie zrobiły nam się „gluty
Rusty Forkpotrafię podać Wam proporcji na ciasto naleśnikowe. Zawsze robię je na oko, bazując na odpowiedniej gęstości. Składniki użyte to: Mąka pełnoziarnista żytnia Mleko 2% Odrobina cukru Odrobina oleju kokosowego do smażenia 1 jajko Wszystko dobrze mieszamy i gotowe. Artykuł Naleśniki z pełnoziarnistej mąki żytniej pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty Forkbędzie swoje 8 urodziny! Potem Karnawał, będzie zabawa, będzie się działo! A co dobrego przygotujecie na zabawę? Sałatki, pyszne desery i nie tylko, zobaczcie sami! Udanej zabawy! Bellini Tiramisu kokosowe Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Hummus Hummus z suszonymi pomidorami Gofry z cukrem pudrem Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną
Moja smaczna kuchniaczuć piernikową „magię Świąt”, możecie dodać do masy cynamon lub przyprawę do piernika. Ja zostaję przy wersji klasycznej. Gotowe bajaderki możemy jeść same lub obtoczone w wiórkach kokosowych, kakao, cukrze pudrze czy mielonych orzechach lub migdałach a także w polewie czekoladowej. Ja stawiam na naturalność i wybieram wersję solo;) Możecie również eksperymentować z wielkością bajaderek. Ja robię bajaderki
Mieszam w GarnkuPyszne paluchy z ciasta francuskiego z dużą ilością maku z orzechami i rodzynkami. Do masy można również dodać wiórków kokosowych, a z wierzchu polać lukrem. Tak więc zapraszam na e kspresowe, proste i bardzo smaczne paluchy:) Składniki: 2 opakowania ciasta francuskie ok 200 g masy makowej garść orzechów garść rodzynek jajko Wykonanie: Do masy makowej dodać orzechy, rodzynki
magiczna kuchnia Kasiproszku do pieczenia 10 łyżek suchej kaszy manny 100 g rodzynek 100 g orzechów włoskich Dekoracja: 100 g czekolady mlecznej 50 g śmietanki 18% piernikowe choinki pestki granatu wiórki kokosowe ozdoby z białej czekolady Helio zielone gałazki Sposób przygotowania: Jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. W dużej misce wymieszać z masą makową. Białka oddzielić od żółtek
Gosia gotujeziemniaczaną z połową mleka i dokładnie wyrobić. Drugą część zagotować wraz z cukrem. Z całości ugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć z budyniem. KOKOS: 10 dag wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka masła Podane składniki usmażyć na złoty kolor. DODATKI 1 paczka biszkoptów 2 galaretki rozpuszczone w 2 szkl wody. WYKONANIE BISZKOPT-PÓŁ MASY BUDYNIOWEJ-JABŁKA-PÓŁ
Dziś Ja gotujezeszłego roku zostają UWAGA werble: Pianki marshmallow!!! Drugie miejsce zajmuje ( fajnie, że wreszcie nie deser trafił do top!!! ) pizza !! oczywiście bez glutenu! A ostatnie miejsce na podium zajmują: Ciastka kokosowe! ( co mnie zupełnie nie dziwi ) ponieważ wszyscy uwielbiają ciastka, plus te są mega proste w przygotowaniu. Zaraz poza podium plasuje się ciasto z rabarbarem , nasz letnia propozycja. A potem kolejno
PaleoLifeSłodko-pikantna przekąska z ciecierzycy Roladki z ciasta francuskiego - a'la pizza Koreczki imprezowe Śledzie z papryką i ogórkiem Mozzarella z pomidorami i oliwkami - szybka przekąska , Ciasteczka owsiano- kokosowe z morelą Mini ptysie z krem budyniowym Ciasto francuskie z czekoladą Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem Sałatka "Król imprezy" Sałatka z porem, kukurydzą i ananasem Salatka warstwowa ze śledziem
Lena Gotujekakao 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 36 herbatników czerwona galaretka Polewa: 50 g masła 4 łyżki cukru 2 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki wody Dekoracja: migdały wiórki kokosowe Dzień wcześniej przygotować galaretkę, zostawić do zastygnięcia w płaskim szerokim naczyniu. Masa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg trzykrotnie zmielić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. następnie
Smakołyki Asidodatek do prezentu. Składniki: na 8 większych babeczek (takich jak na zdjęciu) na spód 5 łyżek płatków jaglanych 1 łyżka kakao 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżeczka miodu szczypta przyprawy piernikowej i cynamonu inne ulubione słodzidło do smaku lub sam miód Płatki zalewamy w miseczce ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie
Kuchnia Elliekurczaka (ok. 400g) – 1 duże jajko – 3 łyżki jogurtu naturalnego – słodka i ostra papryka – sól i pieprz – ziarna sezamu – płatki kukurydziane – olej kokosowy lub rzepakowy Przygotowanie: Przygotowujemy filety. Myjemy i kroimy w paski. Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt i przyprawiamy solą, pieprzem i paprykami. Kurczaka wrzucamy do przygotowanego ciasta i odkładamy. Przygotowujemy
I LOVE LIFEborówkowy 450 g borówek, mrożonych 180 g cukru ½ l śmietanki, 36% 6 listków żelatyny Galaretka borówkowa 225 g borówek mrożonych 100 ml wody 100 g cukru 4 listki żelatyny kokosowe wiórki do posypania Do dużej miski włóż twaróg, jajka, białko i zmiksuj. Dodaj skondensowane mleko,sok z cytryny i zmiksuj. Na koniec dodaj przesianą mąkę i zmiksuj jeszcze
codojedzeniapowyżej) 1/4 łyżeczki soli morskiej (lub do smaku) opcjonalnie 2-4 łyżki oliwy o łagodnym smaku, jeżeli Twoje tahini jest bardzo gęste do dekoracji: 1 łyżka sezamu lub wiórków kokosowych, 1-2 suszone daktyle pokrojone na plasterki, u mnie również suszony berberys (można zastąpić np. suszoną żurawiną) Przygotowanie domowych krówek: W misce umieść suszone figi, pastę tahini oraz sól
Chilli Czosnek i Oliwa