bazie gorzkiej czekolady, kokosu i bananów. Mimo braku cukru są bardzo słodkie i pyszne! Zapraszam // Składniki: 100 g czekolady 1 mały banan (zblendowany) 150 ml twardej części mleczka kokosowego 25 g kokosu Dodatkowo: czekolada lub polewa kokos Sposób przygotowania: Do garnka daj wszystkie składniki i podgrzewaj do zagotowania, cały czas mieszając. Lekko ostudzoną masę przelej do silikonowych foremek
Via Gustoprzygotować paszteciki z mięsnym farszem. Składniki (ok.45 pasztecików): • kapusta kiszona 400g • grzyby suszone 40g • mąka migdałowa 300g • jajko 4szt • ser gouda 60g • śmietana 50ml • łupina babki jajowatej 1łyżka • mąka kokosowa 30g • liść laurowy • ziele angielskie • sól • pieprz Wartości odżywcze (5 szt): Kalorie: 282,1kcal Tłuszcz: 23,85g Białko: 13g Węgle: 8,65g Przygotowanie : 1. Grzyby zalewamy ciepłą wodą i moczymy
Keto Przepisyłyżki śmietany 18% Masło rozpuścić, dodać cukier, kakao i śmietanę. Gotować na bardzo małym ogniu przez chwilę cały czas energicznie mieszając. Upieczone ciasto polać polewą. Można również posypać wiórkami kokosowymi lub/i orzechami
The Sweet Damselśmiało konkurować z poranną jaglanką! Składniki na tortownicę o średnicy 21 cm: – 2 szklanki kaszy jaglanej – 4-4,5 szklanki mleka – 1 łyżka masła/oleju kokosowego – 1 łyżka miodu – 1 laska wanilii – ok. 800g jabłek – cynamon – cukier trzcinowy – płatki migdałów do posypania Kaszę płuczemy kilkukrotnie. W garnku zagotowujemy 4 szklanki mleka
Be Fit Be Stronglekką, spuchniętą skorupę z delikatnym środkiem. Posypane cynamonem i sokiem z cytryny holenderskie dziecko będzie wspaniałym śniadaniem dla dzieci i dorosłych,lub z warzywami. Składniki 3 łyżki masła olej kokosowy do wysmarowania patelni bądź masło 3 jajka 1/2 szklanki mąki + 2 łyżki 2/3 szklanki mleka łyżeczka cukru waniliowego 1/4 łyżeczki soli koszernej 1/4 łyżeczki zmielonego cynamonu opcjonalnie
w mojej kuchnioliwek przed użyciem, wówczas nie będzie konieczności podsypywania ciasta mąką a pierniczki będą ładniejsze. Składniki (na 50 dużych serc): 200 gram mąki żytniej 100 gram mąki kokosowej 125 gram masła 125 gram miodu łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki przyprawy korzennej Lukier pomarańczowy: szklanka cukru pudru 3 łyżki soku pomarańczowego Dodatkowo: ulubione
Mango Papajagotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy i dodajemy do masy wraz z barwnikiem. Miksujemy na krem. Chłodzimy ok. 20 min w lodówce. Dekorujemy babeczki. Dodatkowo możemy posypać wiórkami kokosowymi, śnieżynkami, suszonymi owocami
CzarnawisienkaSkładniki: 4 ćwiartki z kurczaka 2 szalotki 3 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 1 cm imbiru 1 łyżka przyprawy corma curry 2-3 łyżki sosu sojowego 1 puszka mleka kokosowego 2 … Czytaj dalej Wietnamski kurczak curry
czarrna od kuchnisody 2 łyżeczki przyprawy korzennej 35 g mielonych orzechów laskowych lub włoskich 2 jajka 100 g ksylitolu 1 łyżka miodu (lub syropu klonowego) 1/4 szklanki Oleju Wielkopolskiego (użyłam wersji kokosowej) 1/3 szklanki mleka 200 g obranego batata skórka otarta z 1 pomarańczy bio (niewoskowanej) mały słoiczek powideł śliwkowych z ksylitolem i pomarańczą Pianka: 4 białka 4 łyżki ksylitolu zmielonego
Fitkoterytrytolu łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Z podanej ilości składników otrzymamy biszkopt, który swobodnie możemy przekroić na 2 blaty :-) Można też biszkopt wykonać z mieszanki mąki migdałowej z kokosową np. z tego przepisu Składniki na krem: 500 gram serka mascarpone 2 opakowania po 200 gram śmietanki 36% erytrytol do dosłodzenia (najlepiej zmielony) Dodatkowo: mocna kawa do nasączenia
Marta próbujeczasie gdy placki się smażą, robimy sos. Łączmy wszystkie składniki i bardzo dokładnie mieszamy. ZDROWA KOLACJA Tosty z batatów Składniki: 1 średni batat 1 łyżka oleju roślinnego, oleju kokosowego roztopionego bądź roztopionego masła klarowanego 0.5 dojrzałe awokado 1 – 2 jajka 5 pomidorków koktajlowych Sposób przygotowania Myjemy batat i kroimy na 4 podłużne części. Każdą część smarujemy z obu stron
Dajetcałość wymieszać trzepaczką, aż do połączenia się składników. Na samym końcu wmieszać żurawinę i śliwki. Piekarnik rozgrzać ( góra i dół ) do 180 stopni. Keksówkę wysmarować masłem lub olejem kokosowym, posypać mąką. Wylać ciasto, wyrównać i piec do suchego patyczka około 50-60 minut. Upieczone zostawić na chwilkę w formie, aby lekko ostygło. Następnie wyjąć na kratkę i pozostawić do calkowitego
Z Kuchni Do Kuchnidodać kakao – jak w tym przepisie, wyjdą muffinki czekoladowe, ale nie tylko. Wspaniale smakują w wersji cytrusowej, wystarczy dodać tartą skórkę z cytryn lub pomarańczy, zapach migdałowy, wiórki kokosowe lub mak do ciasta, a będzie inaczej. Za każdym razem, z tej samej porcji ciasta można wyczarować inne cieplutkie, pulchne i słodkie muffinki Można fantazjować, eksperymentować, a jak! i dodawać
Zasmakuj Kuchnizgęstniało. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą (w tym pokrojonego w plasterki banana). Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut aż lekko zbrązowieje. Gotowe. Serwujemy np. ze śmietanką kokosową lub polane gorzką czekoladą. Smacznego! Artykuł Ciasto z owocami dla leniuchów (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifekonfiturą, ale same również smakują doskonale :) Potrzebujemy: 600 g mąki pszennej 8 g suchych drożdży 250 ml ciepłego mleka + 1 łyżka do posmarowania 125 g nierafinowanego oleju kokosowego Radix - bis 5 łyżek cukru brązowego złocistego Radix - bis 3 jajka + 1 do posmarowania szczypta soli cukier trzcinowy dekoracyjny Radix - bis Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z dodatkiem brązowego cukru
MamaOskarka