kokosowe - 19941 przepisów (strona:796/1330)

TRUFLE Z CIECIERZYCY I MASŁA ORZECHOWEGO 161

mega smacznie, warto się pokusić i je przygotować. Składniki (+/- 16szt.): 1 puszka ciecierzycy 2 czubate łyżki masła orzechowego 2 łyżki miodu 1½ łyżki ciemnego kakao aromat migdałowy dodatkowo wiórki kokosowe do obtoczenia Wykonanie: ciecierzycy płuczemy, następnie do miski wkładamy wszystkie składniki czyli ciecierzycę, masło orzechowe, miód, kakao oraz aromat migdałowy i całość blędujmy ,aż uzyskamy gładką masę z gotowej masy

Słodkie zapomnienie
Najlepsze świąteczne wypieki i nie tylko 96

Piernik bezglutenowy, robiłem już go tyle razy, że mógłbym go przygotować z zamkniętymi oczami. Przepis znajdziecie TUTAJ   Nr. 3 Kolejny makowiec tym razem na mące kokosowej, szybki i prosty. Przepis znajdziecie TU   Nr. 4 Tym razem nie wypieki, ale świąteczny napój, który tak kochają Amerykanie – Eggnog. A przepis TU Nr. 5 Rolada świąteczna. Jedno z moich ulubionych

PaleoLife
Murzynek bez jajek i masła 304

ochotę na coś słodkiego, a zabrakło nam w domu jajek, gdy mamy na nie uczulenie lub jesteśmy na diecie wegańskiej (wtedy kremówkę z polewy wystarczy zastąpić gęstą częścią mleka kokosowego). Murzynek bez jajek i masła: 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki powideł śliwkowych (u mnie czekośliwka ) 1,5 szklanki zaparzonej, ciepłej kawy

Poezja smaku
Klasyczne pancake’sy z syropem klonowym 252

Panecake’sy to klasyczne danie śniadaniowe kuchni amerykańskiej. Placuszki te są najczęściej podawane z syropem klonowym. Jednak doskonale również będą smakować z owocami i cukrem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Filety z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 278

To danie idealnie będzie się nadawało na rodzinny obiad. Filety z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem pleśniowym wbrew pozorom są bardzo szybkie w przygotowaniu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cynamonowiec 328

pokojowej) 200-250 g cukru pudru 4 jajka ( w temp. pokojowej) 1 szkl. mleka ( w temp. pokojowej) 1 opakowanie cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g mąki Ciasto kokosowe: 8 białek 3/4 szkl. cukru 1/3 szklanki pokruszonych biszkoptów 3/4 szklanki maku 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mąki Masa: 500 ml mleka 100 g cukru 8 żółtek

Smaki Na Talerzu
Piernikowy budyń z tapioki, z pomarańczą i granatem 119

perełek tapioki, podany z pomarańczą i chrupiącymi pestkami granatu. To jest po prostu przepyszne i znika w tempie ekspresowym :) 3 porcje: 50 g drobnych kuleczek tapioki 500 ml mleczka kokosowego duża łyżka miodu cynamonowego 10 g surowej gorzkiej czekolady łyżeczka dobrej przyprawy do piernika   3 pomarańcze granat Tapiokę zalewamy mleczkiem i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie dodajemy

Mienta blog
Szarlotka Świąteczna 133

jabłek (reneta) 1/4 szklanki cukru trzcinowego 1 płaska łyżeczka przyprawy piernikowej sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru wanilinowego 1 łyżka budyniu śmietankowego opcjonalnie 2 - 3 łyżki likieru kokosowego lub amaretto Warstwa orzechowa: 1/3 szklanki orzechów pekan lub włoskich 2 płaskie łyżeczki przyprawy piernikowej 1/4 szklanki rodzynek 2 łyżki smażonej skórki pomarańczowej (lub starta skórka z 1/2 pomarańczy) Dodatkowo

Świat Ciasta
Wegańskie kruche rogaliki z makiem – bez nabiału 180

laktozę – dodatkowo są one całkowicie wegańskie – czyli nie zawierają produktów pochodzenia zwierzęcego. Nie jestem mistrzynią wegańskich wypieków. Są one dość trudne. Kruche ciasto na oleju rzepakowym czy kokosowym nie wychodzi tak smaczne jak na maśle. Ostatnio jednak na rynku pojawiła się nowość – tradycyjna kostka Kasia jest dostępna w wersji 100% roślinnej – bez laktozy. Witamina

Poezja smaku
Eggnog - świąteczny poncz jajeczny z whisky 122

łączy się z koglem-moglem, a na końcu dodaje się aromatyzowane przyprawami skondensowane mleko lub tłustą śmietankę wymieszaną ze zwykłym mlekiem. Na Karaibach popularna jest również wersja z mleczkiem kokosowym (musi być pycha!). Tak, więc jeśli znudził się Wam już ajerkoniak na Święta, to stanowczo musicie wypróbować eggnog . Tylko żeby nie było, że nie ostrzegałem — ta niepozorna szklaneczka ponczu nieźle

Food Square
Delikatny makowiec z orzechową kruszonką 159

więcej niż 300 g- waga ze skórką) kruszonka: 150 g mielonych orzechów (u mnie migdałów) 150 g mąki (u mnie była jaglana) 150 g cukru 150 g zimnego oleju kokosowego Przygotowanie: Zblenduj na gładką masę banany z olejem, wymieszaj z kaszką i mielonymi orzechami. Połącz ze startymi na dużych oczkach jabłkami, rodzynkami/daktylami i masą makową. Z podanych składników zagnieć kruszonkę

greenscarf
Piernikowe kulki z daktyli 92

kwaśną posypką —>KLIK 200 g świeżych daktyli bez pestek 50 g mielonych migdałów 25 g suszonych wiśni bez pestek 10 g surowego kakao 20 g wiórków kokosowych łyżeczka dobrej przyprawy do piernika   opcjonalnie puder truskawkowy do obtoczenia opcjonalnie jadalny brokat do obtoczenia Wszystkie składniki miksujemy na zbitą, klejącą masę. W Thermomoxie ustawiamy prędkość 5 na 20 sekund

Mienta blog
DOMOWE BATONIKI BOUNTY 140

ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki (około 12 szt.): 300g wiórków kokosowych 300g mleka skondensowanego słodkiego ( użyłam mleko w tubce 2szt) 50g miękkiego masła 300g czekolady mlecznej 100g czekolady gorzkiej Wykonanie: do miski dodajemy kokos, mleko skondensowane słodkie oraz masło, wszystko dokładnie

Słodkie zapomnienie
CIASTO KAKAOWE BEZ MLEKA I JAJEK 138

ciemnego kakao szczypta soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej ½ do ¾   szklanki brązowego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka zimnej wody lub soku czy mleka owsianego ⅓ kubka oleju np. kokosowego 1 łyżka octu np. jabłkowego dodatkowo garść np. suszonej żurawiny i kandyzowanej skórki pomarańczowej z firmy Helio ( generalnie do tego ciasta możecie użyć również owoców typu jabłko, banan czy maliny

Słodkie zapomnienie
BISZKOPTY DLA DZIECI 138

theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}   Składniki (35szt+/-): 2 jajka ( osobno białka i żółtka) 3 łyżki cukru kokosowego ( dałam ksylitol) 2 czubate łyżki mąki pszennej ( dałam pełnoziarnistą) 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie: białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, nie przerywając miksowania dodajemy cukier/ksylitol łyżka po łyżce

Słodkie zapomnienie