kokosowe - 19941 przepisów (strona:794/1330)

5 pomysłów na śniadanie 133

pomysłów na śniadanie . 5 pomysłów na śniadanie 1. Mini omleciki w formie muffinek 2. Koktajl czekoladowy 3. Kasza owsiana na mleku 4. Budyń jaglany 5. Kokosowy mug cake     Artykuł 5 pomysłów na śniadanie pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Kruche pierożki z tuńczykiem i groszkiem 140

łyżeczka soli (u mnie himalajska) Farsz: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 50 g mrożonego groszku 1 ugotowane jajko 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki natki pietruszki sól, pieprz (do smaku) Dodatkowo: 1 żółtko Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto przełożyć na stolnicę i zagnieść. Kruche ciasto zawinąć

KuchniaWeDwoje.pl
Koktajle oczyszczające z buraczkiem i pestkami granatu 166

kotajl nr. I: 1 burak 1 banan 3/4 szklanki żurawiny 1/3 szklanki pestek z granatu 200-250  ml wody mineralnej 1 cm imbiru 1 łyżeczka np. oleju kokosowego 1 plasterek mrożonej cytryny/opcjonalnie Składniki na koktajl nr. II: 1 burak 1 gruszka/jabłko 1 banan 1/2 szklanki pestek z granatu 1 cm imbiru 200-250 ml wody mineralnej 1 łyżeczka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Racuchy drożdżowe 195

cukrem pudrem, jednak zdarza się z syropem klonowym czy z agawy, miodem, konfiturą z prażonych jabłek, powidłami śliwkowymi, innym dżemem, nawet żurawiną czy domową polewą (mocno!) czekoladową, posypuję wiórkami kokosowymi. Świeże owoce, jak borówki czy maliny też mile widziane, koniecznie świeże i sezonowe długo wyczekiwane owoce. Jest wtedy rozpusta na całego! Oczywiście klasyka to klasyka, wiem wiem. Najczęściej zajadamy się

Zasmakuj Kuchni
Szybka zupa chili z pomidorem, trawą cytrynową i kokosem w 5 minut 112

szczypiorem 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryczki chili 1 łodyga trawy cytrynowej 800 g świeżych pomidorów śliwkowych , jeśli ich brak, dwie puszki pomidorów bez skóry 1 puszka mleka kokosowego 400 g 1 łyżka sosu sojowego tamari sok z 1 limonki 300-400 ml wody wg.uznania 1 doniczka kolendry (kilka gałązek użyj do dekoracji opcjonalnie) Wszystko oprócz kolendry miksuj do uzyskania

Z Kuchni Do Kuchni
Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia 253

dziurką. Tort polać polewą, zaczynając od krawędzi, tak aby powstały „zacieki”, następnie polewą ozdobić wierz tortu. Na tort wyłożyć klika migdałów lub innych orzechów, wiórki kokosowe itp. Można też pokruszyć jeden z blatów ciasta i obsypać tort okruszkami lub zmielić klika biszkoptów i nimi odsypać tort. Tort przechowywać w lodówce. Najlepiej smakuje 12 godzin po przełożeniu. Smacznego! Marcinek

moj przepis na
Delikatne 4 składnikowe ciasteczka z budyniem 165

ciasteczek: 1 opakowanie (40 g) dowolnego budyniu 150 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 100 g miękkiego oleju kokosowego/margaryny roślinnej Przygotowanie: Miękki (nie mylić z płynnym) olej kokosowy zblenduj/utrzyj na idealnie gładką, puszystą i pozbawioną grudek masę. Następnie dodać całą zawartość opakowania z budyniem, ponownie utrzeć. Przesiać do masy mąkę i wymieszać. Powstanie dosyć miękka, plastyczna masa dająca się

greenscarf
Najpopularniejsze przepisy 2017 roku (Le ricette più popolari del 2017) 307

nuovo anno ricco di felicità, prosperità, amore, nella speranza che tutti i vostri sogni potranno presto avverarsi!!!  **** Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) **** Ciasto czekoladowo-kokosowe (Torta di cioccolato e cocco) **** Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) **** Pieczone roladki z piersi z kurczaka z jabłkami i suszonymi morelami (Involtini

La grande e la piccola cuoca
Owsianko – jaglanka z daktylami, żurawiną i migdałami 117

łyżka pestek dyni 1 łyżka płatków migdałowych 1 szklanka mleka lub wody Wykonanie Do rondelka wsypujemy kaszę jaglaną i płatki owsiane. Zalewamy wodą lub mlekiem. Możemy użyć mleka kokosowego, migdałowego lub zwykłego, takie, jakie lubimy najbardziej. Gotującą się kaszę mieszamy, dodajemy daktyle i żurawinę. W tym samym czasie na małej patelni podprażamy pestki dyni i płatki migdałowe. Jeżeli kasza wchłonie

Raj dla Podniebienia
Dietetyczny deser kasza awokado kaki 128

cukru. Zimową porą desery też mogą być pyszne i mega zdrowe. Możemy przemycić w nim kaszę w postaci budyniu.           budyń jaglany: 400 ml mleczka kokosowego 1/2 szklanki kaszy jaglanej krem czekoladowy: 50 g czekolady gorzkiej 1 awokado 1/2 cytryny pozostałe: 1 owoc kaki 1 łyżka dżemu truskawkowego bezcukrowego 2 łyżki jogurtu greckiego 3 mandarynki

wesoła kuchnia
Piernikowo-orzechowy sernik 175

mielonych orzechów włoskich 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 2 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa orzechowa: 2 łyżki gładkiego masła orzechowego 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki mleka Herbatniki mielimy na pył, przekładamy do miski. Dodajemy mielone orzechy, cukier oraz bardzo miękkie (lub roztopione) masło. Wyrabiamy dłońmi aż do osiągnięcia zwartej konsystencji. Powstałą masę ciasteczkowo-orzechową rozprowadzamy

Smaki Na Talerzu
FORSZMAK 167

łyżeczki słodkiej papryki - 1/2 łyżeczki ostrej papryki - 2 łyżeczki majeranku - sól i swieżo mielony pieprz - ziele (u mnie 4 kulki) - liść laurowy - 1-2 łyżki oleju (u mnie bezzapachowy kokosowy) - 1/2 łyżki mąki (nie dałam) - natka pietruszki (nie trzeba) Na patelni na oleju podsmażyć pokrojone w paski mięso. Ja obsmażyłam pokrojoną w cienkie paski karkówkę, przełożyłam ją do garnka

Smaczne Zdrowe
Bezglutenowe gofry najlepsze śniadanie 118

totalnie zdrowe i bez zbóż. To chyba najlepsze bezglutenowe gofry jakie jadłem. Składniki: 1 szklanka mąki jaglanej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła klarowanego ½ łyżeczki sody ⅓ szklanki mleka kokosowego ( TUTAJ przepis na najlepsze domowe mleko) 2 jajka wanilia ¼ szklanki ksylitolu szczypta soli Przygotowanie: Mąki i sodę mieszamy ze sobą. Jajka ubijamy, dodajemy mleko, słodzidło, masło, wanilię oraz sól. Wszystko

PaleoLife
Deser w stylu "monte" z kaszy jaglanej 370

zdrowych składników :)  Dzisiaj zapraszam na monte z kaszy jaglanej. SKŁADNIKI (na 2-3 porcje - całość ok. 740 kcal) 50 g kaszy jaglanej  150 g mleka kokosowego bez cukru 50 g masła orzechowego 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżka orzechów laskowych szczypta soli morskiej PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy pozostałe składniki

Moje Kuchenne Rewelacje
PINA COLADA Z CHIA 122

Orzeźwiający napój alkoholowy z dodatkiem nasion chia, idealny na rozpoczecie Nowego Roku.   SKŁADNIKI 50 ml malibu, 80 ml mleka kokosowego, 2 plastry ananasa, sok wyciśnięty z pomarańczy, 2 łyżeczki nasion chia WYKONANIE Wszystkie składniki miksujemy, podajemy

słodki bratek