naleśników: 250 g mąki gryczanej 1 i 1/3 szkl wody gazowanej (może też być cydr lub piwo lub pół na pół ;) 2 łyżki roztopionego masła lub oleju lub oleju kokosowego 2 jajka lub 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1/3 łyżeczki soli (jeśli robimy na słono) 1/2 łyżeczki słodkiej papryki słodkiej (jeśli robimy na słono) olej do smażenia 1. Wszystkie składniki
Gotowanie...to proste !patelni. Składniki: -1 żółtko -3 białka+cukier/słodzik -3 łyżki mąki gryczanej -20 g orzechów nerkowca (w całości lub pokruszone) -1 banan -2 kostki czekolady gorzkiej +wiórki kokosowe Przygotowanie: 1. Białka ubijamy ze słodzikiem/cukrem na sztywną pianę. 2. Dodajemy żółtko i stopniowo mąki ciągle mieszając. Na koniec orzechy i delikatnie mieszamy. 3. Wylewamy masę
Zdrowie i pysznie na talerzuSkładniki: (na 15-20 sztuk) 4 jabłka 2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego + 80 ml wrzątku 2 szkl mąki orkiszowej (około 260 g) 1 szkl letniego mleka roślinnego, np. kokosowego lub owsianego 5 g suchych drożdży lub 10 g drożdży świeżych 2 łyżki cukru trzcinowego 1 płaska łyżeczka cynamonu olej roślinny do smażenia (u mnie rzepakowy) cukier puder do oprószenia
Nastoletnie Wypiekaniezawodzi! Nie będę opisywał więcej smaku ( mega ), konsystencji ( delikatny i puszysty ), ani super łatwego przygotowania Dziś przekazuję Wam przepis, a efekt oceńcie sami. Składniki: ugotowany duży batat ¾ puszki mleka kokosowego 4-5 łyżek kakao ¾ szklanki daktyli namoczonych w ciepłej wodzie (ok 1h) szczypta cynamonu szczypta soli pół laski wanilii Przygotowanie: Odcedzamy daktyle. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę
PaleoLifemożna go przechowywać w lodówce i odgrzewać w kolejnych dniach. SKŁADNIKI / 4-6 porcji 250 g mielonej piersi indyka 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju np. kokosowego 250 ml bulionu lub wody 1 łyżka gorzkiego kakao 1 puszka krojonych pomidorów 1 szklanka pokrojonej w małą kostkę dyni lub batata 1 mała kukurydza w kolbie 1 mała czerwona papryka
cool and mintyjajecznej dodałam szpinak, ser mozzarella, boczek i pomidorki. Smakuje wyśmienicie więc koniecznie spróbujcie! Składniki (u nas dla 3 osób) 6 jajek 40 g masła klarowanego ghee , smalcu lub oleju kokosowego 250 g liści świeżego szpinaku 80 g sera feta, 250 g sera mozzarella 2 ząbki czosnku 250 g boczku wędzonego 100 g pomidorków koktajlowych oregano sól himalajska pieprz Przygotować patelnię
Ola la LCHFpożywne i pyszne :) Smak kokosowo-migdałowy przypomina mi chrupiące pralinki Rafaello... Składniki na dużą porcję: 1/2 szkl. płatków owsianych górskich szkl. mleka krowiego lub roślinnego 2-3 łyżki wiórków kokosowych łyżka syropu klonowego lub miodu 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego płatki migdałowe lub posiekane migdały Do słoika wsypać płatki i wiórki. Dodać mleko, ekstrakt i ewentualnie dosłodzić syropem klonowym. Wymieszać
wyzwania kuchennepodzielonych na mniejsze części mała cukinia pokrojona w półplasterki ząbek czosnku przetarty przez praskę 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego (opcjonalnie) 100 ml wody 2 łyżki mleczka kokosowego w proszku – u mnie House of Asia ryż do podania Przepis na curry z pieprzem i tofu Woka lub patelnię przetrzeć ręcznikiem nasączonym olejem i rozgrzać. Zeszklić cebulę
Ugotowane pozamiatanepatyczka. Wymujemy i studzimy. polewa czekoladowa: 140 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki zaparzonej, mocnej kawy 110 g gorzkiej czekolady, posiekanej 30 g masła do posypania: 1 szklanka wiórków kokosowych W rondelku podgrzewamy prawie do wrzenia śmietanę kremówkę i kawę, i natychmiast zdjejmujemy z palnika. Dorzucamy czekoladę, masło, mieszamy i odstawiamy na 2 minuty. Po tym czasie jeszcze raz mieszamy
Dzieje kuchennej Wiewiórymoim przypadku przy wodzie- nie piję alkoholu ;)). SOBOTA > warsztat kulinarny "Szybkie Śniadanie", gdzie przygotowaliśmy m.in.: smoothie pietruszkowo-gruszkowe, maślany omlet z owczym serem, drożdżowe racuchy z jabłkami, kokosową kaszkę mannę z borówkami oraz shakshukę z jajkami. > warsztat "Kreatywna Głowa Zawsze Gotowa", gdzie zmusiliśmy nasze szare komórki do kreatywnego myślenia. > wizyta w Chlebowej Chacie w Górkach Małych, gdzie
Nastoletnie Wypiekaniemasz ochotę na coś lekko słodkiego, kakaowego.. z nutką kokosową.. przychodzi Ci z pomocą ten właśnie przepis :-) Nie jet to typowe brownie.. ciasto będzie bardzo delikatne w smaku, lekko klejące.. cudowne do kawy. Ilość porcji
AniaGotuje.plostatnich latach bardzo wzrosła. Śmiało więc mogę Wam pokazać kilka propozycji z jej wykorzystaniem. Jedną z nich jest ten obiad w orientalnym stylu :-) Jakiego smaku się spodziewać? Mleko kokosowe łączy słodycz cukru trzcinowego, słony smak sosu sojowego i ostrość papryczki chilli
AniaGotuje.plminut Ilość porcji: słoik o pojemności około 350 ml Składniki: • 100 g orzechów laskowych • 2 łyżki konfitury z wiśni • 200 g mleka kokosowego (gęstego) • 4 łyżki kakao • szczypta soli i łyżka cukru pudru • 3-6 łyżek mleka w proszku - opcjonalnie
AniaGotuje.plpodniebienia.. pyszne, słodkie i chrupiące ciasteczka z płatków jaglanych i wiórków kokosowych. To przepis, w którym każdy składnik dobrałam tak, by osiągnąć efekt kruchości, świeżości.. słodyczy.. Ciasteczka są proste, bardzo proste do zrobienia. Są też bezglutenowe, więc mam nadzieję, że większość z Was będzie mogła ich spróbować. Ostrzegam jednak, że są słodkie.. tak już musi być
AniaGotuje.plChińszczyzna ze szparagami? Czemu nie! Z sezamem i olejem kokosowym, to prawdziwa rozkosz dla podniebienia :-) Czas przygotowywania: 50 minut Ilość porcji
AniaGotuje.pl