świeżym, posiekanym rozmarynem. Idealnie smakuje z czosnkowymi grzankami z bagietki. Zobacz także: Boeuf strogonow To nie jest tradycyjna wersja słynnej zupy, ale jej szybka i... Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym Zupa dyniowa to prawdziwa kulinarna rozkosz. Krem ma piękny ... Tajski rosół z kurczakiem Choć uwielbiam nasz polski rosół - gdy zostanie mi jego duża... Pierogi z kurkami i ricottą Pierogi
Poezja smakumieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy jajko, cukier do smaku, łyżkę stopionego masła, proszek budyniowy i mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka możemy dosypać wiórki kokosowe. Do rozczynu dodajemy pozostały cukier, wanilię, mleko, szczyptę soli, 2 żółtka i jedno całe jajko, mieszamy, stopniowo dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Dodajemy roztopione masło i wyrabiamy do momentu
Maminek kulinarnydyniowego ! Dynia na wytrawnie: Tarta dyniowa z serem pleśniowym Tarta dyniowa z szynką i ryżem Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami
Kulinarne przygody Gatitymasy jajecznej dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą. Zamieszać do połączenia i dodać podprażone migdały. Przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą (ja wysypałam wiórkami kokosowymi). Piec w temperaturze 170 stopni około 40-50 minut. Sprawdzajcie patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Powodzenia. * Banany powinny by mocno dojrzałe, ciemne, czarne nawet
Piekarz-Kucharz-Garkotłukplacki. Tym razem w ruch poszła maślanka, która sprawia, że placki są puszyste. Na poniższą porcję użyłam ok. 300 g maślanki. Zagęściłam ją łyżką mąki lnianej i łyżką mąki kokosowej. Dodałam porcję (30 g) odżywki białkowej. Smażyłam na patelni bez dodatku tłuszczu, na średnim ogniu. Podałam z masłem orzechowym i dżemem 100 % malin. Na porcję poniżej użyłam
Kucharzycadłużej zająć się przygotowaniem śniadania. Jednak gdy tylko mogę, zatrzymuję się na chwilę, by smakować, a nie tylko jeść. 1-2 porcje: 500 g serka wiejskiego 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka mąki lnianej dowolne dodatki Serek wymieszałam z mąkami i odstawiłam, by ciasto się ścięło. Masę wyłożyłam na rozgrzaną patelnię, bez tłuszczu. Smażyłam przez ok. 5 minut, a następnie
Kucharzycakakao - 1 łyżka cukier - 1 łyżka mleko - 100 ml gorzka czekolada - 25 g sól- szczypta mineralna woda - 60 ml olej - 2 łyżki Nadzienie; ser biały - 1/2 kost wiórki kokosowe - 2 łyżki cukier puder - 2 łyżki ryż -1 saszetka (100 g) maliny - 0,5 szkl biała czekolada do polania naleśników - 25 g Przygotowanie; Ciasto; Mleko wlać do rondelka, dodać czekoladę, cukier
Kuchnia Danusirozpuszcza się w wodzie, a co najważniejsze, zachowuje wszystkie wartości bioaktywne jak burak świeży. SKŁADNIKI / 6 porcji 2 buraki 10 g masła i 1 łyżka oleju roślinnego (najlepiej kokosowego) 1 cebula pokrojona w drobną kostkę 1,5 l gorącego bulionu po 1 szklance pokrojonych w drobną kostkę warzyw: marchewki, dyni, selera 1 szklanka poszatkowanej białej kapusty 1/ puszki
cool and mintyjeszcze tak obłędnie smacznie. SKŁADNIKI: - 2 jajka eko - 7 sporych łyżek mąki pszennej - 1/2 szklanki mleka - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 szczypty cynamonu + do posypania - olej kokosowy do smażenia ( zamiennie rzepakowy) Jajka, mąkę, mleko i proszek do pieczenia, wymieszaj rózgą, ciasto musi być gęste, aby dobrze przywierało do jabłek. Jabłka możesz obrać ze skórki
SMYKWKUCHNIwędzonego kurczaka -sól, pieprz -10g migdałów Wykonanie: Dynię rozkrawamy, łyżką wybieramy miąższ, odbieramy i kroimy w kosteczkę. Siekamy cebulkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym. Gdy się zarumieni dodajemy dynię, podsmażamy i podlewamy wodą. Dusimy pod przykryciem ok. 10min. W tym czasie gotujemy makaron. Kroimy w kosteczkę wędzonego kurczaka, siekamy czosnek i dorzucamy na patelnię
Gawron w rosolekrem czekoladowy, który możemy jeść bez wyrzutów sumienia. SKŁADNIKI 50 g kaszy jaglanej, 70 g gorzkiej czekolady, 100 ml mleka, 100 g jogurtu naturalnego, 1 łyżka cukru kokosowego borówki WYKONANIE Kaszę gotujemy do miękkości. Następnie blendujemy z cukrem, czekoladą podzieloną na kostki, mlekiem i jogurtem. Miksujemy aż konsystencja będzie gładka i puszysta. Podajemy z ulubionymi owocami. Spożywamy
słodki bratekporcje zupki: 50 gram ryżu (pół torebki) 1 średnia marchewka 1 średnia pietruszka mały kawałek selera garść natki pietruszki 1 łyżeczka oleju rzepakowego/ oliwy z oliwek/nierafinowanego oleju kokosowego Ryż gotujemy na pół twardo i odcedzamy. W drugim garnku gotujemy pokrojone warzywa. Gdy będą już miękkie dodajemy ryż, olej i natkę pietruszki. Gotujemy jeszcze dwie minuty i wyłączamy. Dla najmniejszych dzieci
Dieta bez mlekaszybko trzeba zrobić coś słodkiego… smażę te placuszki Składniki : 1 opakowanie twarogu 1 łyżka cukru/miodu/ksylitolu/erytrytolu 3 jaja 2 łyżki mąki kokosowej Przygotowanie : Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i smażymy na rozgrzanej patelni. A jak chcecie przepis na placki wytrawne, zapraszam tutaj Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujeilości tłuszczu. Moja ochota na placuszki jabłkowe została zaspokojona w 100%. Spróbujcie! Składniki (na 5 placuszków): - 1 jabłko - 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - 1 jajko - opcjonalnie 1 łyżka wiórków kokosowych - tłuszcz do smażenia Jabłko zetrzeć na dużych oczkach tarki. Odcisnąć sok z utartych jabłek. Dodać jajko, mąkę i wiórki. Dokładnie wymieszać. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni i niewielkiej ilości tłuszczu
CookYourselfpodaję wersję z moimi małymi zmianami. 3-4 porcje: 3 łyżeczki ziaren kolendry 3 łyżeczki ziaren kminu 2 łyżeczki płatków chili 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka curry łyżka oleju kokosowego do smażenia mała cebula pokrojona w kosteczkę pół główki czosnku drobno posiekanego 3 łyżki natki pietuszki drobno posiekanej kawałek imbiru (1cm) 2 szklanki dyni pokrojonej w kostkę puszka soczewicy gotowanej
Mienta blog