zdrowe słodkości. Smakiem przypominają Rafaello - możemy w środek włożyć łuskany orzech migdała. Składniki: 100 g kaszy jaglanej, 250 ml mleka, łyżka miodu, łyżeczka masła, szczypta soli, 5 łyżek wiórków kokosowych + wiórki do obtoczenia Przygotowanie: Kaszę płaukamy pod bieżącą wodą. Gotujemy w mleku około 25minut - pod koniec dodajemy masło, miód i sól mieszając często, żeby kasza się nie przypaliła. Kasza
Lena Gotujefasolki szparagowej 500 g piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki syropu klonowego łyżka sosu sojowego pół garści orzechów pinii pieprz i sól do smaku olej kokosowy do smażenia Przepis 1 Fasolkę oczyszczamy, gotujemy i odstawiamy na bok. 2 Pierś z kurczaka kroimy w drobne paski. Czosnek kroimy w plasterki. Mieszamy składniki z syropem klonowym i sosem sojowym. Podsmażamy
Kuchnia Bazyliinależy próbować budyniu łyżką, którą się go miesza. Jeśli enzymy znajdujące się w ślinie dostaną się do budyniu, może on nie zgęstnieć. * Przepis na mleko owsiane oraz mleko kokosowe znajdziecie na moim blogu
Dieta bez mlekabeza. Można też ubite na sztywno białka wyłożyć na masę budyniową, a następnie przykryć kruszonką. Jeśli chcecie pokusić się o ciasto wegańskie, to z powodzeniem masło można zastąpić olejem kokosowym, ale w trochę mniejszej ilości – 200-250g, bo inaczej „popłynie”. Zamiast żółtek – 5 łyżeczek siemienia lnianego namoczonego w 5 łyżkach wody. Ciasto budyniowe z rabarbarem
KucharzycaKrajewska prowadzi bloga Just My Delicious, wiec o słodkościach wie dużo :-) Książka podzielona jest na trzy części - małe łakocie, większe łakocie i łakocie do picia. Małe łakocie to batony kokosowe, owsiane, energetyczne, marcepan, trufle, kremy, desery, lody, lizaki, musy, pralinki, sosy i inne. Jest ich dużo, wszystkie smakowite, aż ślinka cieknie na sam widok. Znajdziemy tutaj też bardzo ciekawe przepisy
kruche babeczkimasła 1 szkl cukru pudru sok z cytryny Polewa: 125 g margaryny 0,5 szkl cukru pudru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao Dodatkowo: powidła śliwkowe wiórki kokosowe Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na trzy równe części. Blachę o wymiarach 32*24 wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i równomiernie
Ala piecze i gotujedynia hokkaido (waga po upieczeniu i obraniu 0,8 kg) 2 średniej wielkości marchewki 2 średniej wielkości cebule 4 pierniczki Katarzynki 1 l wody 0,5 szklanki mleczka kokosowego sól, pieprz ostra papryka cynamon do dekoracji starte pierniczki Katarzynki płatki migdałowe listek bazylii Dynię umyć, wydrążyć miąższ z pestkami i przekroić ją na 6 części. Wstawić do piekarnika rozgrzanego
Ugotowaćsię nie zawiodłam. Polecam i Wam, wariacji jest milion a taka jest moja... Składniki; 25 dag suszonych daktyli bez pestek Skworcu 1 łyżka kakao Skworcu 3 łyżki wiórek kokosowych + do obtoczenia Skworcu ok pół szklanki amarantusa ekspandowanego Skworcu Dodatkowo; małe papilotki od Alfatec Przygotowanie ; Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy przynajmniej godzinę. (woda ma być na równi z daktylami
Radość kipiąca uśmiechem.gorzkiej czekolady o zawartości min 65% kakao 4 łyżeczki ksylitolu (może być inny cukier) kieliszek amaretto 200 g malin garść orzeszków lub migdałów dodałam też jeżyny, wiórki kokosowe i wiórki czekolady Czekoladę posiekaj, rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofali. Odstaw do wystudzenia.(czekolada powinna być chłodna i płynna) Wodę z ciecierzycy ubij mikserem na pianę, następnie dodaj cukier i ubijaj
coolinarnywystarczy spokojnie na kilka porcji. Inspiracja: Natteats Składniki na foremkę 20x20cm: 1 szklanka zmielonych na mąkę płatków owsianych lub mąki owsianej* ½ szklanki mąki gryczanej ¼ szklanki oleju (lub roztopionego oleju kokosowego) 2 dojrzałe banany 2 jajka 1 łyżeczka sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka borówek lub jagód Opcjonalnie 1-2 łyżki słodzidła (syrop klonowy/z agawy, miód, ksylitol
Fabryka pomysłówgorzkiej czekolady o zawartości min 65% kakao 4 łyżeczki ksylitolu (może być inny cukier) kieliszek amaretto 200 g malin garść orzeszków lub migdałów dodałam też jeżyny, wiórki kokosowe i wiórki czekolady Czekoladę posiekaj, rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofali. Odstaw do wystudzenia.(czekolada powinna być chłodna i płynna) Wodę z ciecierzycy ubij mikserem na pianę, następnie dodaj cukier i ubijaj
Mój pomysł namąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru opcjonalnie 1 szklanka żurawiny Polewa czekoladowa: 1 łyżka masła lub oleju kokosowego 1 łyżka cukru 3 łyżki kakao 100 ml mleka Przygotowanie : Wymieszać masło z cukrem. Do masy dodać jedno jajko i wymieszać. Następnie dodać mąkę, płatki owsiane i proszek
Słodka StrefaSmaczniutkie warzywa dla każdego kto lubi dania bez mięsa:) SKŁADNIKI Cukinia ziemniaki-bataty papryka pieczarki przyprawy: sól, pieprz, kurkuma,czosnek niedźwiedzi masło i olej kokosowy Kroimy wszystkie warzywa i posypujemy solą i pieprzem. Pozostawiamy ok 20 minut aby warzywa wypuściły wodę i zamarynowały się. Po tym czasie na rozgrzanej patelni układamy po kolei warzywa i smażymy. Cukinię zrobiłam
harrisaUwielbiam ciasta z owocami i ciągle szukam nowych możliwości.Tym razem zrobiłam ciasto bananowo-borówkowe pod kołderką z piany kokosowej 🙂 .Zestawienie kokosu z bananami i borówkami daje niesamowitą ucztę dla podniebienia.Polecam . Ciasto kruche blacha 25 x 20 cm 1,5 szklanki mąki tortowej 1,5 szklanki mąki krupczatki 230 g masła 5 żółtek 1 szklanki cukru pudru
Ugotujmy Cośłyżki cukru pudru, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, ½ łyżki śmietany 18%, 1/3 szklanki cukru kryształu, 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej, ½ słoiczka powideł śliwkowych, 100 g bakalii (orzechów, rodzynek, wiórków kokosowych, płatków migdałowych), Ciasto makowe: 4 białka, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka octu, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki suchego maku, Masa: 500ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietanowego
Tradycyjna kuchnia Kasi