kokosowe - 19941 przepisów (strona:823/1330)

Przepis #62 FIT ciasto WZ 161

kcal w tym: W: 8,9 g; B: 6,1 g; T: 8,2 g. Składniki Biszkopt - 8 jajek - 80 g mąki kokosowej - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 30 g cukru/słodzika Masa - 800 g jogurtu greckiego - 30 g cukru/słodzika Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec

Health-Fit-Life
Mrożony czekoladowy deser z owocami! 157

trochę kremu czekoladowego, bądź gorzkiej czekolady i gotowe! SKŁADNIKI na jedną porcję: - 1 mrożony banan - 2 łyżki mrożonych porzeczek - 10 mrożonych malin - garść mrożonych borówek - mleko roślinne (ja używam kokosowego) - łyżka kremu czekoladowego, możesz też użyć gorzkiej czekolady, bądź karobu W/w składniki zmiksuj do pożądanej przez Ciebie konsystencji, dlatego nie podaje ilości dodanego mleka, ja takie desery lubię dość gęste

SMYKWKUCHNI
GALARETKA W CZEKOLADZIE z żurawiną 285

foremki do czekoladek. Możesz też użyć foremki na kostki lodu Zapraszam Cię do obejrzenia filmiku ukazującego sposób wykonania galaretek // Składniki: 150 g czekolady (u mnie gorzka) 1 łyżka oleju kokosowego (lub masła) 1 opakowanie wybranej galaretki (najlepiej z agarem) ok. 20 g żurawiny Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz

Via Gusto
Gryczany placek z cukinią, szpinakiem i pomidorami 127

krowie) 4 jajka ¾ szklanki mąki gryczanej ½ szklanki mąki owsianej ¾ łyżeczki soli ⅓ łyżeczki pieprzu 1 i ½ proszku do pieczenia 3 łyżki masła (albo oleju kokosowego albo oliwy) 100 szpinaku ok 10 pomidorków koktajlowych, 10 pomidorów suszonych 1 cukinia, 1 cebula garść bazylii można też dodać: blanszowane brokuły lub kalafior, bakłażan albo dynię pieczoną 150 g sera

Cooking for Emily
Fit zdrowy chleb z orzechami włoskimi 154

składnikach.  Składniki : 140 g płatków owsianych 140 g słonecznika  90 g siemienia lnianego 65 g orzechów włoskich 2 łyżki nasion chia łyżeczka soli himalajskiej 3 łyżki oleju kokosowego 350 ml wody  Przygotowanie: Orzechy włoskie rozłupać z łupin i pokroić nożem na niewielkie kawałki. Wszystkie składniki  połączyć razem ze sobą, tworząc tym samym gęstą masę. Przełożyć

Słodka Strefa
Ciasto śliwkowe 110

szkl mąki 1 szkl cukru 1 op cukru waniliowego 3 łyzeczki proszku do pieczenia 1 szkl maślanki 1/2 szkl oleju 3 jajka śliwki Kruszonka: 150g masła, mąka, cukier, wiórki kokosowe tyle każdego składnika żeby okruchy nie kleiły się do rąk. Wrzucić do miski wszystkie składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Wymieszać i dodać mokre: maślankę, olej, jajka. Wymieszać

Pieguskowa Kuchnia
Keks 88

bakalii ( rodzynki, figi, daktyle, suszone wiśnie i zurawiny, skórka pomarańczowa, grubo posiekane orzechy i migdały ) – u mnie kostka ananasa, moreli suszonej, chipsy bananowe, żurawina, chipsy kokosowe, kostka mango, kostka czerwonej i zielonej papai, rodzynki, skórka pomarańczowa, cukinia, czereśnie i orzechy Wąskie foremki keksowe dobrze posmarować masłem i wysypać mąką a piekarnik rozgrzać do temperatury 180stopni. Masło dobrze rozetrzeć, dodać

Pieguskowa Kuchnia
Dżem porzeczkowy z kokosem i sherry 93

czerpię inspiracje. Fajne połączenie smaków, więc to moja propozycja do Porzeczkowego Tygodnia . Dżem porzeczkowy z kokosem i sherry 80 dag czerwonych porzeczek 0,5 kg cukru 6 łyżek wiórków kokosowych 2 małe kieliszki sherry żel-fix Porzeczki przetrzeć przez gęste sito lub odwirować w sokowirówce. W rondlu wymieszać przecier z żelfixem i podgrzewać, mieszając. Gdy zacznie wrzeć dodać cukier

Pieguskowa Kuchnia
LODY Z MASŁEM ORZECHOWYM I FISTASZKAMI 101

puder – do smaku (można zastąpić płynnym miodem) 6 dużych łyżek niesłodzonego masła orzechowego 2 duże garście orzechów ziemnych posiekanych na mniejsze kawałki ew. ulubione dodatki: pokruszone pełnoziarniste ciasteczka, wiórki kokosowe, groszki czekoladowe Kremówkę ubić ze szczyptą soli. W drugiej misce wymieszać masło orzechowe z mlekiem skondensowanym oraz cukrem pudrem. Dosłodzić według upodobań, pamiętając, że kremówka nie jest dosłodzona. Delikatnie dodać

Pieguskowa Kuchnia
PLACKI Z RICOTTY 116

łyżek cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko 3/4 szkl mąki tortowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia dżem Łowicz 100 % z owoców Rokitnik olej do smażenia – u mnie kokosowy mąka do panierowania placków W miseczce wymieszać ricottę, oba cukry, jajko, mąkę i proszek do pieczenia. Gdy składniki się połączą formować niewielkie placuszki i obtaczać je w mące. Smażyć

Pieguskowa Kuchnia
MAKARON CHOW MEIN Z INDYKIEM I GRZYBAMI MUN 169

czosnku, 1 łyżeczka startego imbiru 1 dymka sól, pieprz, limonka, kolendra SOS 5-6 łyżek pasty tamaryndowej 2-3 łyżki Sambal Oelek 4 łyżki sosu rybnego 5 łyżek cukru kokosowego Makaron ugotować uważając, żeby go nie przegotować. Odcedzić i przelać zimną wodą, żeby się nie skleił. W miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu. Doprawić wedle własnego uznania jeżeli czegoś nam brakuje

Pieguskowa Kuchnia
Batoniki z płatków jaglanych 180

mogłoby być inaczej?! Jeśli lubicie takie połączenie smaków, to koniecznie obadajcie batoniki z amarantusem ekspandowanym . Bardzo fajnymi dodatkami, które można wmieszać w masę, są posiekane orzechy, rodzynki i wiórki kokosowe. Wpłyną pozytywnie nie tylko na smak, ale również na strukturę. Artykuł Batoniki z płatków jaglanych pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
CIASTKA Z MASŁA ORZECHOWEGO 169

masła orzechowego ❗ Mega orzechowe i zimne 😵idealne na tą porę roku😊 Składniki: -100 g masła orzechowego -100 g płatków np. jaglanych -4 szt daktyli bez pestek -2 łyżki oleju kokosowego -5 łyżek wody przegotowanej chłodnej Przygotowanie;: 1. Wszystkie składniki (płatów nie zalewamy wcześniej) wrzucamy do blendera i mieszamy do dokładnego połączenia składników. 2. Przygotowujemy sobie 2 większe kawałki papieru

Zdrowie i pysznie na talerzu
Proste ciasto z konfiturą jagodową 265

ciasto może wymagać dłuższego czasu pieczenia). Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół, posmarować konfiturą, ponownie złożyć. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową, udekorować orzechami, owocami lub wiórkami kokosowymi

Zasmakuj Kuchni
Sportfood - soki z pasją do jakości i dobrego smaku - recenzja + niespodzianka 136

osmolalność i stężenie składników stałych) zbliżona jest do tych w płynach ustrojowych ciała. Dzięki temu optymalnie wchłania się i skutecznie nawadnia organizm. Szukając naturalnego napoju izotonicznego natrafiliśmy na wodę kokosową. To właśnie ona posiada skład podobny do osocza ludzkiej krwi i dobrze wpływa na jej osmolalność. Ponadto jest wspaniałym źródłem czystej energii, a wysoka zawartość potasu jest bardzo istotna

Di gotuje