kcal w tym: W: 8,9 g; B: 6,1 g; T: 8,2 g. Składniki Biszkopt - 8 jajek - 80 g mąki kokosowej - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 30 g cukru/słodzika Masa - 800 g jogurtu greckiego - 30 g cukru/słodzika Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec
Health-Fit-Lifetrochę kremu czekoladowego, bądź gorzkiej czekolady i gotowe! SKŁADNIKI na jedną porcję: - 1 mrożony banan - 2 łyżki mrożonych porzeczek - 10 mrożonych malin - garść mrożonych borówek - mleko roślinne (ja używam kokosowego) - łyżka kremu czekoladowego, możesz też użyć gorzkiej czekolady, bądź karobu W/w składniki zmiksuj do pożądanej przez Ciebie konsystencji, dlatego nie podaje ilości dodanego mleka, ja takie desery lubię dość gęste
SMYKWKUCHNIforemki do czekoladek. Możesz też użyć foremki na kostki lodu Zapraszam Cię do obejrzenia filmiku ukazującego sposób wykonania galaretek // Składniki: 150 g czekolady (u mnie gorzka) 1 łyżka oleju kokosowego (lub masła) 1 opakowanie wybranej galaretki (najlepiej z agarem) ok. 20 g żurawiny Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz
Via Gustokrowie) 4 jajka ¾ szklanki mąki gryczanej ½ szklanki mąki owsianej ¾ łyżeczki soli ⅓ łyżeczki pieprzu 1 i ½ proszku do pieczenia 3 łyżki masła (albo oleju kokosowego albo oliwy) 100 szpinaku ok 10 pomidorków koktajlowych, 10 pomidorów suszonych 1 cukinia, 1 cebula garść bazylii można też dodać: blanszowane brokuły lub kalafior, bakłażan albo dynię pieczoną 150 g sera
Cooking for Emilyskładnikach. Składniki : 140 g płatków owsianych 140 g słonecznika 90 g siemienia lnianego 65 g orzechów włoskich 2 łyżki nasion chia łyżeczka soli himalajskiej 3 łyżki oleju kokosowego 350 ml wody Przygotowanie: Orzechy włoskie rozłupać z łupin i pokroić nożem na niewielkie kawałki. Wszystkie składniki połączyć razem ze sobą, tworząc tym samym gęstą masę. Przełożyć
Słodka Strefaszkl mąki 1 szkl cukru 1 op cukru waniliowego 3 łyzeczki proszku do pieczenia 1 szkl maślanki 1/2 szkl oleju 3 jajka śliwki Kruszonka: 150g masła, mąka, cukier, wiórki kokosowe tyle każdego składnika żeby okruchy nie kleiły się do rąk. Wrzucić do miski wszystkie składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Wymieszać i dodać mokre: maślankę, olej, jajka. Wymieszać
Pieguskowa Kuchniabakalii ( rodzynki, figi, daktyle, suszone wiśnie i zurawiny, skórka pomarańczowa, grubo posiekane orzechy i migdały ) – u mnie kostka ananasa, moreli suszonej, chipsy bananowe, żurawina, chipsy kokosowe, kostka mango, kostka czerwonej i zielonej papai, rodzynki, skórka pomarańczowa, cukinia, czereśnie i orzechy Wąskie foremki keksowe dobrze posmarować masłem i wysypać mąką a piekarnik rozgrzać do temperatury 180stopni. Masło dobrze rozetrzeć, dodać
Pieguskowa Kuchniaczerpię inspiracje. Fajne połączenie smaków, więc to moja propozycja do Porzeczkowego Tygodnia . Dżem porzeczkowy z kokosem i sherry 80 dag czerwonych porzeczek 0,5 kg cukru 6 łyżek wiórków kokosowych 2 małe kieliszki sherry żel-fix Porzeczki przetrzeć przez gęste sito lub odwirować w sokowirówce. W rondlu wymieszać przecier z żelfixem i podgrzewać, mieszając. Gdy zacznie wrzeć dodać cukier
Pieguskowa Kuchniapuder – do smaku (można zastąpić płynnym miodem) 6 dużych łyżek niesłodzonego masła orzechowego 2 duże garście orzechów ziemnych posiekanych na mniejsze kawałki ew. ulubione dodatki: pokruszone pełnoziarniste ciasteczka, wiórki kokosowe, groszki czekoladowe Kremówkę ubić ze szczyptą soli. W drugiej misce wymieszać masło orzechowe z mlekiem skondensowanym oraz cukrem pudrem. Dosłodzić według upodobań, pamiętając, że kremówka nie jest dosłodzona. Delikatnie dodać
Pieguskowa Kuchniałyżek cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko 3/4 szkl mąki tortowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia dżem Łowicz 100 % z owoców Rokitnik olej do smażenia – u mnie kokosowy mąka do panierowania placków W miseczce wymieszać ricottę, oba cukry, jajko, mąkę i proszek do pieczenia. Gdy składniki się połączą formować niewielkie placuszki i obtaczać je w mące. Smażyć
Pieguskowa Kuchniaczosnku, 1 łyżeczka startego imbiru 1 dymka sól, pieprz, limonka, kolendra SOS 5-6 łyżek pasty tamaryndowej 2-3 łyżki Sambal Oelek 4 łyżki sosu rybnego 5 łyżek cukru kokosowego Makaron ugotować uważając, żeby go nie przegotować. Odcedzić i przelać zimną wodą, żeby się nie skleił. W miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu. Doprawić wedle własnego uznania jeżeli czegoś nam brakuje
Pieguskowa Kuchniamogłoby być inaczej?! Jeśli lubicie takie połączenie smaków, to koniecznie obadajcie batoniki z amarantusem ekspandowanym . Bardzo fajnymi dodatkami, które można wmieszać w masę, są posiekane orzechy, rodzynki i wiórki kokosowe. Wpłyną pozytywnie nie tylko na smak, ale również na strukturę. Artykuł Batoniki z płatków jaglanych pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanmasła orzechowego ❗ Mega orzechowe i zimne 😵idealne na tą porę roku😊 Składniki: -100 g masła orzechowego -100 g płatków np. jaglanych -4 szt daktyli bez pestek -2 łyżki oleju kokosowego -5 łyżek wody przegotowanej chłodnej Przygotowanie;: 1. Wszystkie składniki (płatów nie zalewamy wcześniej) wrzucamy do blendera i mieszamy do dokładnego połączenia składników. 2. Przygotowujemy sobie 2 większe kawałki papieru
Zdrowie i pysznie na talerzuciasto może wymagać dłuższego czasu pieczenia). Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół, posmarować konfiturą, ponownie złożyć. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową, udekorować orzechami, owocami lub wiórkami kokosowymi
Zasmakuj Kuchniosmolalność i stężenie składników stałych) zbliżona jest do tych w płynach ustrojowych ciała. Dzięki temu optymalnie wchłania się i skutecznie nawadnia organizm. Szukając naturalnego napoju izotonicznego natrafiliśmy na wodę kokosową. To właśnie ona posiada skład podobny do osocza ludzkiej krwi i dobrze wpływa na jej osmolalność. Ponadto jest wspaniałym źródłem czystej energii, a wysoka zawartość potasu jest bardzo istotna
Di gotuje