ciasto może wymagać dłuższego czasu pieczenia). Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół, posmarować konfiturą, ponownie złożyć. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową, udekorować orzechami, owocami lub wiórkami kokosowymi
Zasmakuj Kuchniosmolalność i stężenie składników stałych) zbliżona jest do tych w płynach ustrojowych ciała. Dzięki temu optymalnie wchłania się i skutecznie nawadnia organizm. Szukając naturalnego napoju izotonicznego natrafiliśmy na wodę kokosową. To właśnie ona posiada skład podobny do osocza ludzkiej krwi i dobrze wpływa na jej osmolalność. Ponadto jest wspaniałym źródłem czystej energii, a wysoka zawartość potasu jest bardzo istotna
Di gotujedającą powera zupę. Przepis na chłodnik z arbuza : Składniki: 4 szklanki pociętego na kostkę arbuza garść świeżej bazylii sok z połowy cytryny 1 ogórek 2 szklanki pomidorów ⅓ puszki mleka kokosowego 1 papryka 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól i pieprz Przygotowanie: Wszystko blendujemy na gładką masę. Odstawiamy na 4 godziny do lodówki. Serwujemy z miętą, bazylią, grantem, prażonymi płatkami
PaleoLifemnie do gotowania i pieczenia. Perspektywa stania w nagrzanej kuchni nie była zbyt kusząca, a dzieci domagały się obiadu więc postanowiłam zrobić chłodnik. W wersji dla alergika dodałam mleka kokosowego light , dla reszty zrobiłam na kwaśnym mleku. Chłodnik litewski robi się szybko, wystarczy ugotować buraczki z botwinką, przestudzić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Obowiązkowo z ugotowanym jajkiem i dużą ilością
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieBEZGLUTENOWO SKŁADNIKI Pokrojona w kostkę pierś z kurczaka 100 g pokrojonego wędzonego boczku 1/3 paczki makaronu ryżowego 1 mała cukinia 1 cebula olej kokosowy do smażenia Do zamarynowania fileta: sól, pieprz, czosnek, kminek zmielony, cząber, kurkuma Fileta najlepiej zamarynować na noc, ale jeżeli nie mamy takiej możliwości to przynajmniej 1-2 godziny przed smażeniem. Do dużego rondla wrzucamy na rozgrzany
harrisabłyskawicznie i bardzo dobrze gaszą pragnienie podczas upału. Składniki: - 2 brzoskwinie - 1,5 l wody - sok z 1-2 cytryn - świeża mięta - kostki lodu - opcjonalnie 1 łyżka cukru kokosowego Brzoskwinie obrać i pokroić w plastry. Do wody wlać sok z cytryn, świeżą miętę i dodać brzoskwinie. Odstawić na 1h do lodówki. Podawać z kostkami lodu. Smacznego
CookYourselfpaprykowo - cebulowe, idealne do piwa lub wina. Sprawdzą się doskonale jako przekąska na imprezce. Z całą pewnością zdrowsze od sklepowych chipsów. Składniki (2 blaszki ciasteczek): 25 g bezzapachowego oleju kokosowego 1 duża cebula (około 140 g) 220 g mąki pszennej (typ 500) 50 g masła 40 g śmietany 12% 1 jajko 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka
Smak mojego domuSKŁADNIKI: - 1 opakowanie kleiku ryżowego (naturalnego) - 100g wiórek kokosowych - 1 kostka margaryny (roztopić) - 3 jajka - łyżeczka proszku do pieczenia - 3/4 szkl. cukru - cukier waniliowy WYKONANIE: W misce wymieszać kokos,kleik ryżowy i proszek do pieczenia. Żółtka ubijamy z cukrem waniliowym i połową cukru, białka ubijamy z drugą połową cukru. Do suchych składników dodajemy : ubite żółtka, roztopiony tłuszcz na samym końcu
Dziś Ja gotujeziemniaczaną z połową mleka i dokładnie wyrobić. Drugą część zagotować wraz z cukrem. Z całości ugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć z budyniem. KOKOS: 10 dag wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka masła Podane składniki usmażyć na złoty kolor. DODATKI 1 paczka biszkoptów 2 galaretki rozpuszczone w 2 szkl wody. WYKONANIE BISZKOPT-PÓŁ MASY BUDYNIOWEJ-JABŁKA-PÓŁ
Dziś Ja gotujeuwielbia leczo tak jak ja? Składniki : * 2 czerwone papryki * 2 cukinie * szklanka małych marchewek * 2 czerwone cebule * 1 żółta cebula * 2 łyżki oleju kokosowego * podwójny filet z kurczaka * 6 parówek z szynki * sól, pieprz * puszka pokrojonych pomidorów Przygotowanie : Warzywa pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę i przyprawić. Parówki pokroić
Magiczne Życie Martyząbki czosnku 1 por drobno pokrojony 1 cebula drobno pokrojona 1,5 – 2 litrów rosołu łyżeczka bazylii łyżeczka tymianku sól i pieprz Przygotowanie: W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy cebulkę i pora około 3 minut. Dorzucamy czosnek, kurki i smażymy około 5 minut. Potem wrzucamy kaszę, wlewamy rosół oraz resztę przypraw. Zmniejszamy ogień i gotujemy, aż zrobi się
PaleoLifetakich jak na zdjęciu poniżej) to: 128 kcal! w tym: W 8,85 g; B: 6 g, T: 7,5 g. Składniki Biszkopt - 8 jajek - 80 g mąki kokosowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 40 g słodzika lub cukru Masa - 800 g jogurtu greckiego - 20 g cukru/ słodzika Dodatkowo - 2 łyżeczki kawy rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody gotowanej
Health-Fit-Lifejogurtu greckiego. Spróbuj także: Dietetyczna zupa krem z pora z dodatkiem pieczarek por pieczarki ziemniaki Dietetyczna zupa z botwinki botwinka buraki jajko Zupa krem z batatów bataty marchew mleczko kokosowe
Fit&Fast Kitchenpapryki 3 ząbki czosnku 1 cukinia młoda 130 g kaszy kuskus 0,5 litra bulionu drobiowego lub warzywnego Do smaku: sól pieprz papryka słodka Dodatkowo: 3 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego natka pietruszki Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę doprawić solą pieprzem i czerwoną papryką. Odłożyć do lodówki na jakieś pół godziny i w tym czasie pokroić warzywa. Cebula
Ala piecze i gotujekońca było ono zdrowe, polecam tak jak ja przygotować chałwę samemu ( przepis-klik ). Mleko możecie użyć dowolne- roślinne bądź zwierzęce. Kaszka fajnie smakuje np. na mleku migdałowym lub kokosowym. Polecam! Składniki: (na 1 porcję) 250 ml mleka (1 szkl) 40 g chałwy (polecam domowej roboty ) 2 łyżki kaszy manny błyskawicznej 30 g chipsów bananowych Przygotowanie: Chipsy bananowe drobno pokruszyć
Nastoletnie Wypiekanie