kokosowe - 19941 przepisów (strona:819/1330)

Murzynek orzechowy 177

Przepis na murzynka orzechowego jest prosty i szybki, a ciasto wychodzi znakomite w smaku! Polecam też inne przepisy na murzynka: Pyszny Murzynek z wiśniami z patelni Murzynek z kremem kokosowym Kakaowe babeczki z jeżynami Murzynek z nektarynkami Murzynek z serem Dodatek masła orzechowego z wyczuwalnymi kawałkami orzechów bardzo wzbogacił smak murzynka orzechowego. Składnik i na 2 małe keksówki murzynka orzechowego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron ryżowy z sosem kalafiorowym 195

ponieważ tego smaku nie zapomnicie na długo. Makaron ryżowy z sosem kalafiorowym porcja dla 2 osób Składniki: 1 szklanka ugotowanych różyczek kalafiora 1/3 szklanki mleka (polecam pół na pół kokosowe i zwierzęce/inne roślinne) 1/4 szklanki bulionu (można zastąpić kilkoma łyżkami wody wymieszanej z vegetą natur) sól, pieprz 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku nać pietruszki do posypania 1/2 szklanki

Jaglusia
PLACKI ZIEMNIACZANE 239

ziemniaków 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka 2-3 łyżki mąki  przyprawy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego olej do smażenia (najlepiej kokosowy lub inny roślinny) DO PODANIA: jogurt naturalny lub śmietana 18% WYKONANIE Ziemniaki obieramy i razem z cebulą i czosnkiem ścieramy na tarce o małych oczkach. Wykładamy na drobne sito umieszczone nad miską

cool and minty
Odchudzający koktajl z banana i pietruszki wg Ewy Chodakowskiej 2771

Chodakowskiej – Składniki: 1 duży banan (ok. 200 g) pół pomarańczy (ok. 180 g) garść natki pietruszki (ok. 10 g) łyżeczka mielonej spiruliny (ok. 3 g) pół łyżeczki oleju kokosowego (ok. 3 g) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Odchudzający koktajl z banana i pietruszki wg Ewy Chodakowskiej – Wykonanie: Natkę pietruszki pozbawić grubszych gałązek. Pomarańczę i banana obrać ze skórki. Podzielić owoce

Kulinarne Przeboje
Sernik malinowy jaglany bez pieczenia. 284

malin (mogą być także mrożone) 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody do kaszy 2 galaretki o smaku malinowym 1,5 szklanki wrzątku do galaretki 240 ml śmietanki kokosowej (można zastąpić produktami krowimi, np. kremówką czy jogurtem) 4 łyżeczki żelatyny na 80 ml wody cukier z prawdziwą wanilią cukier puder lub inna substancja słodząca np. słodzik do poprawienia smaku

Poezja Smaków - blog kulinarny
Naczynia żeliwne – jak gotować w garnkach żeliwnych i jak o nie dbać 262

szlifowaniu odlewu. Sól wysypujemy, a naczynie dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy.   Teraz je zaimpregnujemy – smarujemy naczynie warstwą oleju (rafinowany olej rzepakowy, słonecznikowy, sojowy, arachidowy, ryżowy i kokosowy). Tak naszykowane naczynie wkładamy do góry dnem na kratkę piekarnika na środkowy poziom, pod spód wkładamy blachę z piekarnika i piekarnik rozgrzewamy do 230⁰C. Wypiekamy naczynie przez

Karo in the Kitchen
PIERNIKOWE „BROWNIE” Z MUSEM ARONIOWYM, GALARETKĄ Z OWOCÓW LEŚNYCH I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ 180

Moja przyjaciółka Oliwka przywiozła mi ostatnio całą, wielką siatę aronii z własnego ogrodu. Część wykorzystałam do zrobienia pysznych dżemów,upiekłam genialne ciasto kokosowe, a resztę wykorzystuję do pysznych, codziennych deserów. Zainspirowana konkursem #przepisnakopernika marki Kopernik stworzyłam fantastyczny deser, który nie tylko wygląda, ale i smakuje jak „milion dolarów”. http://konkurs.kopernik.com.pl/ Mocno piernikowy spód a’la brownie, lekka aroniowa pianka

Ostra na Słodko
DUTCH BABY CZYLI NALEŚNIK Z PIEKARNIKA 206

bardo mało czasu. Po raz kolejny sprawdza się moja teoria, że co proste to najlepsze! SKŁADNIKI dla 2 osób - 4 jajka wiejskie - 1/2 szklanki mąki - 1/2 szklanki mleka - olej kokosowy do wysmarowania patelni bądź masło - ziarenka z laski wanilii (bądź łyżeczka cukru waniliowego) - opcjonalnie 1 czubata łyżka cukru pudru (ja cukru nie dodaje, ponieważ naleśnik zawsze jem z owocami

SMYKWKUCHNI
PROTEINOWY FIT KOPIEC KRETA 246

kopiec. Mleko i jaja muszą być w temperaturze pokojowej nie prosto z lodówki. Składniki: ciasto -szklanka mąki gryczanej - 2 jaja+2 łyżki słodzika -pół szklanki mleka -10 g oleju kokosowego -2 łyżki kakao -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa -250 g jogurtu naturalnego -250 g twarogu chudego+5 łyżek słodzika -20 g żelatyny -2 banany -50 g czekolady gorzkiej

Zdrowie i pysznie na talerzu
PAPRYKA FASZEROWANA RYŻEM, CUKINIĄ I KUKURYDZĄ 128

średnie czerwone papryki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 małej cukinii 2 pomidory 1 mała kukurydza w kolbie 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki olej np. kokosowy Przyprawy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, szczypta chili, 1 łyżeczka suszonego oregano 125 g mozzarelli SOS 2 szklanki gorącego bulionu 1 łyżka koncentratu pomidorowego DO PODANIA: jogurt naturalny, świeża bazylia

cool and minty
Obiad na szybko - pieróg z ciasta francuskiego 303

ciasta francuskiego pół piersi z kurczaka opakowanie mozzarelli pół opakowania mrożonego szpinaku jedna cebula 2 ząbki czosnku Przygotowanie: 1. Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na oleju (ja smażyłam na kokosowym, ale może być każdy dowolny). Dodajemy zamrożony szpinak. Gdy się rozpuści, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. 2. Kurczaka kroimy w plasterki i przyprawiamy tak, jak lubimy. Ja używam gotowej

dobra gospodyni dom wesołym czyni
PLACKI Z CUKINII BEZ MĄKI (keto, LCHF, plaeo, optymalne, bez glutenu, mąki i laktozy) 393

dużą ilością koperku Składniki na ok 10 sztuk: 600 g startej cukinii 100 g cebuli 1 duży ząbek czosnku 3 jajka 100 g tłuszczu do smażenia: smalec, olej kokosowy , masło klarowane sól himalajska pieprz czarny curry 15 g koperku Cukinię umyć, poodcinać końce a następnie bez obierania zetrzeć na grubych oczkach tarki lub robota kuchennego. Wyłożyć na sitko, posolić

Ola la LCHF
Wieprzowina po chińsku 505

papryki 1 marchewka 1 cebula ok. 10 cm białej części pora 4 ząbki czosnku ok. 2 cm świeżego imbiru 1 papryczka chili (bez pestek) 2 łyżki mąki ziemniaczanej olej kokosowy lub słonecznikowy sól biały pieprz Sos: sok z jednej cytryny 6 łyżek wody 10 łyżek sosu sojowego 5 łyżek brązowego cukru (można zastąpić białym) Polędwiczki przekroić wzdłuż a następnie pokroić

kuchnia doski
Mini ptysie 520

kratce i odstawiamy do ostudzenia. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną z cukrem waniliowym i utrwalaczem do bitej śmietany. Podgrzewamy 3 łyżki Nutelli i 1 łyżkę oleju kokosowego lub masła (dzięki temu polewa będzie bardziej płynna i łatwiej zastygnie). Śmietanę przekładamy do worka z malą okrągłą tylką. Robimy dziurkę w spodzie ptysia i nadziewamy bitą śmietaną. Wierzch ptysiów maczamy

Ciastkozercy
Kokosowe drożdżówki z borówką 155

Sezon na borówki w pełni, więc między innymi drożdżówki z nimi muszą być. Ja ciasto wzbogaciłam o wiórki kokosowe. Polane lukrem i mięciutkie po prostu pycha. Drożdżówki znikły w oka mgnieniu. Najlepsze na ciepło z kubkiem mleka, kawy czy herbaty. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni