kokosowe - 19941 przepisów (strona:822/1330)

Owsiane placuszki czekoladowe z mango 182

całej rodziny :) Składniki: 1 jajko 3 łyżki mąki owsianej 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka kakao  Składniki wymieszać dokładnie łyżką, ciasto nakładać na rozgrzaną patelnię wysmarowaną masłem/olejem kokosowym. Smażyć ok 5 minut z jednej strony. Podawać ze świeżym mango, serkiem homogenizowanym i pokrojonym batonikiem białkowym. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Cynamonowe placuszki z kremem orzechowo-bananowym 166

łyżki mąki owsianej 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka otrębów    Rozgrzać patelnię. Składniki wymieszać dokładnie łyżką, ciasto nakładać na patelnię wysmarowaną masłem/olejem kokosowym. Smażyć ok 5 minut z jednej strony.  Krem: 1 banan 1 łyżeczka masła orzechowego Składniki zmiksować lub rozgnieść widelcem. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Przepis #62 FIT ciasto WZ 166

kcal w tym: W: 8,9 g; B: 6,1 g; T: 8,2 g. Składniki Biszkopt - 8 jajek - 80 g mąki kokosowej - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 30 g cukru/słodzika Masa - 800 g jogurtu greckiego - 30 g cukru/słodzika Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec

Health-Fit-Life
Mrożony czekoladowy deser z owocami! 163

trochę kremu czekoladowego, bądź gorzkiej czekolady i gotowe! SKŁADNIKI na jedną porcję: - 1 mrożony banan - 2 łyżki mrożonych porzeczek - 10 mrożonych malin - garść mrożonych borówek - mleko roślinne (ja używam kokosowego) - łyżka kremu czekoladowego, możesz też użyć gorzkiej czekolady, bądź karobu W/w składniki zmiksuj do pożądanej przez Ciebie konsystencji, dlatego nie podaje ilości dodanego mleka, ja takie desery lubię dość gęste

SMYKWKUCHNI
GALARETKA W CZEKOLADZIE z żurawiną 298

foremki do czekoladek. Możesz też użyć foremki na kostki lodu Zapraszam Cię do obejrzenia filmiku ukazującego sposób wykonania galaretek // Składniki: 150 g czekolady (u mnie gorzka) 1 łyżka oleju kokosowego (lub masła) 1 opakowanie wybranej galaretki (najlepiej z agarem) ok. 20 g żurawiny Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz

Via Gusto
Gryczany placek z cukinią, szpinakiem i pomidorami 140

krowie) 4 jajka ¾ szklanki mąki gryczanej ½ szklanki mąki owsianej ¾ łyżeczki soli ⅓ łyżeczki pieprzu 1 i ½ proszku do pieczenia 3 łyżki masła (albo oleju kokosowego albo oliwy) 100 szpinaku ok 10 pomidorków koktajlowych, 10 pomidorów suszonych 1 cukinia, 1 cebula garść bazylii można też dodać: blanszowane brokuły lub kalafior, bakłażan albo dynię pieczoną 150 g sera

Cooking for Emily
Fit zdrowy chleb z orzechami włoskimi 164

składnikach.  Składniki : 140 g płatków owsianych 140 g słonecznika  90 g siemienia lnianego 65 g orzechów włoskich 2 łyżki nasion chia łyżeczka soli himalajskiej 3 łyżki oleju kokosowego 350 ml wody  Przygotowanie: Orzechy włoskie rozłupać z łupin i pokroić nożem na niewielkie kawałki. Wszystkie składniki  połączyć razem ze sobą, tworząc tym samym gęstą masę. Przełożyć

Słodka Strefa
Ciasto śliwkowe 116

szkl mąki 1 szkl cukru 1 op cukru waniliowego 3 łyzeczki proszku do pieczenia 1 szkl maślanki 1/2 szkl oleju 3 jajka śliwki Kruszonka: 150g masła, mąka, cukier, wiórki kokosowe tyle każdego składnika żeby okruchy nie kleiły się do rąk. Wrzucić do miski wszystkie składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Wymieszać i dodać mokre: maślankę, olej, jajka. Wymieszać

Pieguskowa Kuchnia
Keks 97

bakalii ( rodzynki, figi, daktyle, suszone wiśnie i zurawiny, skórka pomarańczowa, grubo posiekane orzechy i migdały ) – u mnie kostka ananasa, moreli suszonej, chipsy bananowe, żurawina, chipsy kokosowe, kostka mango, kostka czerwonej i zielonej papai, rodzynki, skórka pomarańczowa, cukinia, czereśnie i orzechy Wąskie foremki keksowe dobrze posmarować masłem i wysypać mąką a piekarnik rozgrzać do temperatury 180stopni. Masło dobrze rozetrzeć, dodać

Pieguskowa Kuchnia
Dżem porzeczkowy z kokosem i sherry 101

czerpię inspiracje. Fajne połączenie smaków, więc to moja propozycja do Porzeczkowego Tygodnia . Dżem porzeczkowy z kokosem i sherry 80 dag czerwonych porzeczek 0,5 kg cukru 6 łyżek wiórków kokosowych 2 małe kieliszki sherry żel-fix Porzeczki przetrzeć przez gęste sito lub odwirować w sokowirówce. W rondlu wymieszać przecier z żelfixem i podgrzewać, mieszając. Gdy zacznie wrzeć dodać cukier

Pieguskowa Kuchnia
LODY Z MASŁEM ORZECHOWYM I FISTASZKAMI 109

puder – do smaku (można zastąpić płynnym miodem) 6 dużych łyżek niesłodzonego masła orzechowego 2 duże garście orzechów ziemnych posiekanych na mniejsze kawałki ew. ulubione dodatki: pokruszone pełnoziarniste ciasteczka, wiórki kokosowe, groszki czekoladowe Kremówkę ubić ze szczyptą soli. W drugiej misce wymieszać masło orzechowe z mlekiem skondensowanym oraz cukrem pudrem. Dosłodzić według upodobań, pamiętając, że kremówka nie jest dosłodzona. Delikatnie dodać

Pieguskowa Kuchnia
PLACKI Z RICOTTY 125

łyżek cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko 3/4 szkl mąki tortowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia dżem Łowicz 100 % z owoców Rokitnik olej do smażenia – u mnie kokosowy mąka do panierowania placków W miseczce wymieszać ricottę, oba cukry, jajko, mąkę i proszek do pieczenia. Gdy składniki się połączą formować niewielkie placuszki i obtaczać je w mące. Smażyć

Pieguskowa Kuchnia
MAKARON CHOW MEIN Z INDYKIEM I GRZYBAMI MUN 174

czosnku, 1 łyżeczka startego imbiru 1 dymka sól, pieprz, limonka, kolendra SOS 5-6 łyżek pasty tamaryndowej 2-3 łyżki Sambal Oelek 4 łyżki sosu rybnego 5 łyżek cukru kokosowego Makaron ugotować uważając, żeby go nie przegotować. Odcedzić i przelać zimną wodą, żeby się nie skleił. W miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu. Doprawić wedle własnego uznania jeżeli czegoś nam brakuje

Pieguskowa Kuchnia
Batoniki z płatków jaglanych 192

mogłoby być inaczej?! Jeśli lubicie takie połączenie smaków, to koniecznie obadajcie batoniki z amarantusem ekspandowanym . Bardzo fajnymi dodatkami, które można wmieszać w masę, są posiekane orzechy, rodzynki i wiórki kokosowe. Wpłyną pozytywnie nie tylko na smak, ale również na strukturę. Artykuł Batoniki z płatków jaglanych pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
CIASTKA Z MASŁA ORZECHOWEGO 174

masła orzechowego ❗ Mega orzechowe i zimne 😵idealne na tą porę roku😊 Składniki: -100 g masła orzechowego -100 g płatków np. jaglanych -4 szt daktyli bez pestek -2 łyżki oleju kokosowego -5 łyżek wody przegotowanej chłodnej Przygotowanie;: 1. Wszystkie składniki (płatów nie zalewamy wcześniej) wrzucamy do blendera i mieszamy do dokładnego połączenia składników. 2. Przygotowujemy sobie 2 większe kawałki papieru

Zdrowie i pysznie na talerzu