łyżka masła natka pietruszki sól pieprz 2 - 3 łyżki bułki tartej + bułka do obtoczenia kotlecików 1 jajko M kilka łyżek mąki (zależy od ziemniaków) kurkuma olej roślinny lub kokosowy do smażenia 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy tradycyjnie, rozgniatamy. Studzimy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i musimy zeszklić na maśle. 2. Ziemniaki przekładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawy, posiekaną
kruche babeczkipieczenia - 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków - 1 łyżka cukru z wanilią - ½ łyżeczki pasty waniliowej - 2 jaja - 180 ml śmietany 18% - 180 ml jogurtu greckiego (naturalny) - 3 łyżki oleju kokosowego - 250 g borówki amerykańskiej W pierwszej misce łączymy rózgą mokre składniki – jajka, olej, pastę waniliową, jogurt i śmietanę. W drugiej mieszamy suche składniki – przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
mojewypiekiinietylkoSkładniki : -2,5 szklanki płatków owsianych - szklanka wiorek kokosowych Lidl - bądź innych bez dodatków - szklanka rodzynek Lidl - jw - 2 szklanki wrzątku Przygotowanie : 1,5 szklanki płatków owsianych mielimy w młynku do kawy. Wkładamy do miseczki, zalewamy wrzątkiem, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Dodajemy pozostałe składniki, miksujemy na gładką masę. Blachę wykładamy papierem
Szkrab Je SamSkładniki : -2 dojrzałe banany - 5 łyżek wiorek kokosowych - 15 orzechów laskowych - 10 migdałów - pół szklanki płatków jaglanych - pół szklanki płatków owsianych - 1 jajko Orzechy i płatki mielimy. Jajka ubijamy. Dodajemy banany miksujemy na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki dalej miksujac. Pieczemy do zarumienienia z obydwu stron na patelni bez tłuszczu. Podajemy z świeżymi owocami
Szkrab Je Samsniadanie Płatki #jaglane ugotowane na mleku kokosowym plus : - #chia - #Amarantus ekspandowany - #banan rozgnieciony widelcem - #mango
Szkrab Je Samsniadanie #Komosa ugotowana na mleku owsianym do gorącej dodajemy olej kokosowy oraz rozgnieciony widelcem banan. Układamy plasterki kiwi i posypujemy jagodami liofilizowanymi. #olejkokosowy #banan #kiwi #jagody liofilizowane
Szkrab Je Sammąki kukurydzianej lub ryżowej 2 jajka kl M 100 ml mleka 100 ml wody gazowanej 1 i 1/2 łyżeczki cukru 2 płaskie łyżeczki roztopionego masła lub oleju lub oleju kokosowego Nadzienie: około 150 g twarogu lub serka kremowego 2-3 łyżeczki cukru w przypadku twarogu dodatkowo 4-5 łyżek śmietanki 30% Sos Truskawkowy: garść truskawek mrożonych 2 łyżki wody cukru
Gotowanie...to proste !SKŁADNIKI 8 białek lub 4 jajka ( ja dałam białka) 1/2 łyżeczki soli szczypta sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mąki olej do pieczenia ( ja dałam kokosowy) Białka ubijamy z solą i wyłączamy mikser. Wsypujemy po trochu mąkę i proszek z sodą, mieszamy ręcznie. Jeżeli dajemy całe jajka to po ubiciu białek dajemy żółtka i teraz wyłączamy mikser
harrisaczasu miałam i stąd to błyskawiczne ciasto powstało. Zamieszałam, dodałam jabłko, wstawiłam do piekarnika, szybko? Jasne że szybko a efekt obłędny, pyszne ciasto do kawy czy herbaty na stole. Kokosowy jabłecznik. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSchar mix it) 1 jajko 2/4 szklanki mleka szczypta soli łyżka oleju Mąkę przesiewamy, łączymy składniki i smażymy piękne naleśniki :) nadzienie - kostka twarogu 200 g jogurt kokosowy (u mnie był to Cheasy skyr, kokos) Mieszamy wszystko razem (ja użyłam blendera boo w naleśnikach z nadzieniem serowym nie lubię grudek) do uzyskania niezbyt gęstej masy. W razie
BezglutenowaIzabelaprzygotowałam? Zwykły budyń w niecodziennej kukurydzianej odsłonie. Banalnie proste, a jakie smaczne. Polecam! Składniki: (na 1 dużą lub 2 mniejsze porcje) 500 ml dowolnego mleka (może być kokosowe, migdałowe lub zwykłe krowie) 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru wanilinowego kilka kropel aromatu waniliowego 2 żółtka 2 łyżki mąki kukurydzianej (40 g) dowolne owoce do podania (u mnie maliny i porzeczki
Nastoletnie Wypiekaniedyniowy lekko gazowany posmakuje. Składniki: 300 g miąższu upieczonego z dyni 3-5 łyżek syropu z agawy 1 l cydru jabłkowego do dekoracji sok z cytryny i cukier kokosowy Przygotowanie: dynie należy przeciąć i pozbyć się pestek układamy na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy przez 20 min w temperaturze 180C. Następnie miąższ przekładamy do naczynia miksującego
Niezły Młynekzdrowe. Składniki: Baza: Pół szklanki orzechów nerkowca, moczonych 6 godzin lub zmielonych, 1 łyżka kakao, ja dodałam karob, 6 daktyli, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, 1/2 łyżki oleju kokosowego (roztopionego), Krem mango: 1 szklanka orzechów nerkowca, moczonych 6 godzin lub zmielonych, 1 szklanka miąższu mango, 1 łyżka syropu klonowego lub z agawy, 2 łyżki masła z orzechów nerkowca, (można zrobić
Smaki Przyprawy i Kolorypudding przygotujesz, jak w tym przepisie . Śliwki podsmażyłam na maśle (może być też olej kokosowy, jak w tej wegańskiej wersji ). Smacznego! Hindi – pierwsza w Rzeszowie i okolicach i, jak na razie, jedyna indyjska restauracja z prawdziwego zdarzenia. Jedzenie bardzo dobre, kolorowe i bardzo dużo propozycji dla wegetarian i wegan (są specjalnie oznaczone, tak samo jak dania bezglutenowe). Kelnerzy
Qlinarnie i Qlinarniegotowanie kaszy. Tak banalna rzecz a sprawia, że z goryczki robi nam się fajny aromatyczny smak😇 Podam Wam od razu propozycję, do czego możecie wykorzystać ten zdrowy smakołyk: KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY ŁACIATY MURZYNEK Z TWAROGIEM I KASZĄ JAGLANA ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI FIT 3 BIT KULKI TRUSKAWKOWE PIECZONE JABŁUSZKO Z NADZIENIEM CIASTECZKA JAGLANE Z MUSEM OWOCOWYM KASZOTTO
Zdrowie i pysznie na talerzu