mielone - 47549 przepisów (strona:835/3170)

Empanadillas de atún y verduras verdes al horno - hiszpańskie pieczone pierogi z tuńczykiem i zielonymi warzywami 150

pęczek szczypiorku wraz z cebulkami 2 szklanki mrożonego groszku 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 ząbek czosnku 2 łyżki kaparów ½ łyżeczki czarnuszki 1 łyżka oliwy z oliwek świeżo mielony czarny pieprz sól do smaku Ciasto : 480 g razowej mąki orkiszowej (ew. pszennej) ½ łyżeczki soli morskiej 1 jajko 170 g zimnego masła kilka łyżeczek lodowatej wody Dodatkowo: 1 roztrzepane(...)minut. Dodajemy mrożony groszek i tuńczyka odsączonego z sosu. Kapary i czosnek siekamy i łączymy z resztą warzyw. Na sam koniec dodajemy posiekany szczypiorek. Całość przyprawiamy czarnuszką, świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą. (Pamiętajmy, aby warzywa były usmażone al dente , ponieważ w piecu staną się one bardziej miękkie). Przygotowanie Ciasto rozwałkowujemy na grubość 2-3 mm na posypanym mąką

Food Square
Kotlety z jajek i warzyw 1099

Znacie przepis na kotlety mielone z gotowanych jajek? Przepis jest na blogu. A kotlety z jajek i warzyw ? Nie jedliście? To koniecznie zróbcie! Kotlety z jajek i warzyw to bardzo łatwy sposób na proste, ale smaczne danie. Do tego jest typowo wegetariańskie. Smaczne kotlety nie muszą być tylko z mięsa! Te kotlety jajeczno-warzywne to nasza kolejna propozycja(...)natka pietruszki bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Warzywa obieramy, myjemy i gotujemy. Ugotowane na twardo jajka, obieramy ze skorupek, jajka, warzywa, cebulkę i namoczoną wcześniej i odciśniętą kajzerkę mielimy lub drobno szatkujemy. Masę jajeczno-warzywną mieszamy z surowym jajkiem, kaszką manną, posiekaną pietruszką lub szczypiorkiem, jeśli masa jest za rzadka można dodać trochę bułki tartej. Formujemy owalne kotlety, które

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Quiche z gruszkami i miodowym kozim serem 255

nadzienie: 4 małe gruszki 4 plastry szynki dojrzewającej 80 g roladki Merci Chef! z miodem 2 jajka 80 ml śmietanki 30% listki oberwane z kilku gałązek tymianku sól, świeżo mielony pieprz dodatkowo: 100 ml octu balsamicznego dodatkowo: 2 łyżeczki miodu dodatkowo: gałązki tymianku do dekoracji listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Wszystkie składniki na spód tarty(...)wydrążamy gniazda nasienne. Jajka krótko miksujemy ze śmietanką – tylko do połączenia, nie ubijamy. Dodajemy do nich rozkruszoną roladkę Merci Chef! z miodem, listki tymianku oraz sól i świeżo mielony pieprz, mieszamy. Gdy spód się upiecze, delikatnie zdejmujemy obciążenie wraz z folią. Szynkę dojrzewającą rozrywamy na małe kawałki i układamy na dnie quiche’u. Układamy gruszki i zalewamy

Poezja smaku
Pikantne jajka po marokańsku / Spicy Moroccan eggs 234

rzepakowego 1 duża cebula, przekrojona na połowę i pokrojona w cienkie plasterki 3 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 1 łyżka harissy, lub innego pikantnego sosu np. tabasco 1 łyżeczka mielonej kolendry 150 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 400 g puszka ciecierzycy 2 x 400 g puszki krojonych pomidorów 2 małe cukinie, pokrojone w drobną kostkę 200 g młodego szpinaku(...)patelnię na średnim ogniu, wlej olej i wrzuć cebulę wraz z czosnkiem. Smaż przez około 8 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zaczną się rumienić. Dodaj harissę i mieloną kolendrę, dobrze wymieszaj, następnie wlej bulion wraz ciecierzycą z zalewą. Przykryj patelnię i gotuj przez 5 minut, a następnie rozgnieć 1/3 ciecierzycy aby trochę zagęścić sos. Dodaj pomidory

karmelowy
Babka ziemniaczana z warstwą mięsa mielonego 199

oraz następnego dnia - odsmażana! 1,5 kg ziemniaków 2-3 jajka 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki pszennej majeranek sól, pieprz Warstwa mięsna: 1/2 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 sucha bułka namoczona w mleku 1 jajko 1 łyżka majeranku sól, pieprz Ziemniaki zetrzeć na drobnych oczkach tarki (lub maszynką - z cebulą) i posypać łyżką mąki(...)smaku. Przygotować warstwę mięsną. Wszystkie składniki masy dokładnie połączyć. Masę ziemniaczaną podzielić na dwie części. Jedną z nich wyłożyć na blachę posmarowaną olejem. Na to położyć warstwę mięsa mielonego i pozostałą warstwę masy z ziemniaków. Piec 1-1,5 godziny w 180 stopniach

Di gotuje
Gołąbki z pęczakiem 178

okazało się , że nie mam w domu ryżu..robiłam już z płatkami ryżowymi , kaszą ..ale z pęczakiem jeszcze nie ...więc trza było wypróbować.. 1 kapusta 50 dkg mięsa mielonego 10 dkg pęczaku 1 cebula 1 jajko sól pieprz wegeta majeranek(...)słoiczek przecieru pomidorowego susz warzywny listek, zie le śmietana  Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia.Pęczak  ugotować. Do m ięsa mielonego  dodać jajko, pęczak , przyprawy i wymieszać.N a liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać. Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera,  dodać susz warzywny , wlać wodę, przecier

Moje domowe kucharzenie
Kiełbasa "Krakowska" podsuszana 248

Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 20 g peklosoli woda zrębki olchowe Mieszanka przypraw: 5 g czosnku granulowanego szczypta majeranku suszonego 5 g pieprzu białego mielonego 2 g kolendry mielonej szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Mięso podzielić na dwie części. Ładniejsze i "beztłuszczowe" kawałki odkładamy do jednego pojemnika, tak by stanowiły 1/3 całej partii mięsa do kiełbaski. Resztę również kroimy

Karczma Honorietty
Figowe ciasteczka owsiane bez glutenu 182

sztuk: - 30 dag płatków owsianych, u mnie górskie - 15 dag mąki ryżowej - 10 dag suszonych fig  - 10 sztuk suszonych moreli  - 1/2 szklanki rodzynek - 4 łyżki lnu mielonego - 2 łyżki ksilitolu - 1 szklanka mleka - 1 szklanka wody - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - szczypta soli Składniki na ciasteczka znajdziecie na stronie  www.Skworcu.com.pl . 1. W rondlu łączymy wodę, mleko(...)figi, morele i ksilitol. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy ok. 5 minut, studzimy i blendujemy na płynną masę.  2. Do miski wsypujemy płatki owsiane, mąkę ryżową, sól, sodę, len mielony, rodzynki, mieszamy i łączymy z mokrymi składnikami.  3. Piekarnik rozgrzewamy do 200 C, formujemy ciasteczka i układamy je na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Czas pieczenia

Apetyczna babeczka
Jajka zapiekane w awokado 220

minut Ilość porcji: 2 Składniki: 1 awokado 2 malutkie jajka (fantastyczną promocję na jajka: 20 sztuk za 7 złoty znajdziecie TUTAJ ) szczypiorek Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Awokado przekrajamy na pół. Wyciągamy pestkę. Możemy jeszcze delikatnie wybrać nieco miąższu. Następnie delikatnie wbijamy jajka. Z pewnością zostanie nam nadmiar białka. Tak przygotowane awokado wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Kolizje Smaków
Bułeczki cynamonowe 161

jajko do posmarowania bułeczek Nadzienie: 50 g gorzkiej czekolady 50 g topionego masła 80 g brązowego cukru 2 łyżki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1 łyżeczka mielonego kardamonu Wykonanie: Do miski wrzucamy wszystkie składniki ciasta, oprócz mąki. Mieszamy, aż uzyskamy gładką masę, po czym stopniowo dodajemy przesianą mąkę. Wyrabiamy, aż ciasto będzie elastyczne i będzie dochodziło od miski

Kulinarne przygody Gatity
Pieczony łosoś z kiszoną kapustą curry 281

taki właśnie dodatek. Sama nie wpadłabym na takie połączenie. Gorąco Wam polecam, bo kapusta jest znakomita - wykorzystaliśmy ją też jako dodatek do burgerów mięsnych (bułka, koltlety z mięsa mielonego + kapusta i prażona cebulka) - palce lizać :) Przepis na kapustę pochodzi z książki  Ryby są super wydanej przez  Lidla .  W oryginale jest podawana z sandaczem w majeranku(...)łyżeczka curry w proszku pół łyżeczki startego imbiru 150 ml mleczka kokosowego 50 ml śmietanki 30 %  1 łyżeczka miodu sok i skórka starta z 1 limonki sól biały mielony pieprz 2 łyżka posiekanej kolendry PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (termoobieg). Z łososia zdejmujemy skórę, wyciągamy ewentualne ości i kroimy na 4 porcje. Każdą doprawiamy solą i cytrynowym

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciecierzyca po bretońsku 218

ciecierzycy 2 duże podwędzane kiełbasy Puszka pomidorów krojonych Mały słoiczek koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku ½ szklanki wody Łyżka oleju do smażenia Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, ostra papryka, majeranek Ciecierzycę zalewamy wodą i zostawiamy na całą noc do namoczenia. Następnego dnia wylewamy wodę z moczenia, zalewamy świeżą woda

Kolizje Smaków
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczoną marchwią, ciecierzycą i serem feta 165

smaczny posiłek, który mogę zabrać ze sobą. Spróbujcie i Wy, bo sałatka wyszła miodzio! * SKŁADNIKI na 1-2 porcje Pieczona marchew: 3 duże marchewki ½ łyżeczki mielonej kolendry ½ łyżeczki mielonego kuminu ¼ łyżeczki cynamonu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka syropu klonowego Sałatka: 1 woreczek kaszy gryczanej ½ szklanki ugotowanej ciecierzycy ½ kostki sera feta ½ szklanki czarnych oliwek garść nasion słonecznika

Food Square
PYSZNE RACUCHY ORKISZOWE NA SODZIE I KEFIRZE, Z JABŁKAMI 296

płaskiej łyżeczki sody (8g) - 1/2 łyżeczki soli himalajskiej - 2 większe jabłka - 2 łyżeczki cynamonu (nie trzeba) Dodatkowo: - olej kokosowy (bezzapachowy) lub dowolny inny do smażenia - puder trzcinowy lub mielony ksylitol do posypania - płynny miód - płatki migdałów Jajka roztrzepać w misie miksera razem z ksylitolem, dodać kefir. Następnie partiami dodawać mąki wymieszane z sodą i solą i cynamonem, gdy dodajemy(...)sprawdziło, racuchy zbytnio się rumieniły, dlatego smażyłam na minimalnej ilości. I po raz kolejny do smażenia wszelakich placków idealnie sprawdziła się u mnie patelnia do naleśników. Podawać posypane mielonym ksylitolem lub pudrem trzcinowym, lub polane płynnym miodem i posypane płatkami migdałów, lub po prostu zajadać same, dla mnie same są najlepsze, ale to już rzecz gustu... :-) Smacznego

Smaczne Zdrowe
Sałatka z grillowanym kurczakiem, pieczarkami i rukolą 171

łyżka balsamico (opcjonalnie) sól, czarny pieprz PRZYGOTOWANIE: Rozgrzewamy nieco oliwmy na małej patelni. Pieczarki kroimy w plasterki i przesmażamy aż odparują większą cześć wody. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ostrą papryką. Pozostawiamy do przestudzenia. Kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i każdą pierś rozkrawamy na dwie części. Doprawiamy z obu stron solą, czarnym pieprzem, ostrą papryka(...)oraz plasterkami podsmażonych pieczarek. Pierś z kurczaka kroimy w paski. Układamy na sałatce. W kubku mieszamy oliwę z musztardą dijon i opcjonalnie balsamico. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Sałatkę polewamy dressingiem

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania