Sos czosnkowy na kaszy jaglanej 185trend. Iść w drugą stronę. Ukierunkować się ku świeżym, nieprzetworzonym nadmiernie produktom. Nie używać ton cukru i oleju pomimo ich, jakże nieocenionych, wartości smakowych. Nie neguję używania oleju kokosowego, oliwy czy olei nierafinowanych, ale nie ma co lać jak góral wódkę. Bardzo często sięgam po kaszę jaglaną ze względu nie tylko na jej wartości odżywcze, ale również przez jej mobilność
Blendman
Naleśniki z twarożkiem owocami i miodkiem z mniszka 188owoce, najlepiej miseczka swoich ulubionych, dodatek aksamitnego kremowego twarożku , miodek z mniszka i mamy wspaniałe danie! Polecam są przepyszne! Składniki: Ciasto naleśnikowe: 20 dag mąki tortowej 2 łyżki mąki kokosowej 2 szklanki mleka 3 duże jajka 1 łyżeczka cukru 3 łyżki stopionego masła Szczypta soli Nadzienie: 35 dag kremowego twarożku ze śmietanką 1 łyżka cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą
Wanilia i Kardamon
Orzeszki 169rondelku podgrzewamy mleko z masłem i cukrem, do momentu rozpuszczenia cukru. Dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy. Do masy można dodać orzechy, bakalie, wiórki kokosowe, nutellę. Smacznego
Pyszności Słodkości
Sezonowo: truskawki 232Lody truskawkowe Tarta truskawkowo-rabarbarowa Muffinki razowe z truskawkami i bananami Ciasto jaglane z gruszkami i truskawkami Koktajl truskawkowy z mleczkiem kokosowym Ciasto truskawkowe z serkiem i galaretką Deser truskawkowy z lodami Lekki deser truskawkowo-jogurtowy Muffinki truskawkowe Tarta truskawkowo-porzeczkowa Koktajl truskawkowy
Passions hobbies life
15 pysznych przepisów na piknik 167ucierane czy sernik na zimno. A spośród znajdujących się na blogu przepisów możecie skusić się na panna cottę - w wersji tradycyjnej, śmietankowo - waniliowej na żelatynie, lub wegańskiej z mlekiem kokosowym i agarem . * Mam nadzieję, że moje propozycje przypadną Wam do gustu i umilą wypady na zieloną trawkę. Oby pogoda w majówkę dopisała, a jeśli nie, to i tak mam nadzieję
Chilli Czosnek i Oliwa
Babeczki marchewkowe z bakaliami i kremem z mascarpone i białej czekolady 262ozdobiłam je słodkim białym kremem. Świetnie nadadzą się również na nadchodzący weekend majowy, wszelkiego rodzaju pikniki i wycieczki :) szklanka mąki gryczanej 0/5 szklanki mąki owsianej bg 1/4 szklanki mąki kokosowej 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka sody 0/5 szklanki cukru trzcinowego szklanka oleju rzepakowego 3 szklanki drobno startej marchewki łyżeczka cynamonu około 140 g bakalii ( np. posiekane orzechy
Mienta blog
Trufle daktylowe 177masy wraz z kakao. Wstaw do lodówki, najlepiej na kilka godzin lub całą noc. Z gotowej masy formuj ładne kulki, następnie obtocz je w kakao, wiórkach kokosowych lub posiekanych orzechach. Smacznego
Garniec Magalie
Super szybkie racuchy z żurawiną 166żurawiną! Nazywam je wersją dla niecierpliwych. Czego będziemy potrzebowali aby je przygotować? opakowanie racuchów z żurawiną SYS wodę gazowaną cukier puder do posypania przed samym podaniem nierafinowany olej kokosowy do smażenia SKWORCU Sposób wykonania znajdziesz na tekturowym pudełku. Do miski wsypujesz zawartość opakowania, dodajesz gazowanej wody, mieszasz i smażysz na rozgrzanym tłuszczu. Przed podaniem posypujesz cukrem pudrem. Danie
Z Kuchni Do Kuchni
Tropikalne szaszłyki z kurczaka na grilla 306kwaśny. Danie jest przygotowane bez tłuszczu więc polecam wszystkim tym, którzy dbają o sylwetkę. SKŁADNIKI: - 1 pierś z kurczaka - 3 grube plastry świeżego ananasa - czerwona cebula - cukinia przyprawy: kokosowy sos słodko-kwaśny, melasa z granata, sos chili słodki, sos worcestershire Mięso z kurczaka kroimy w duże kostki i marynujemy przez minimum 5 godzin w przyprawach. Ananasa, cukinię i cebulę
SMYKWKUCHNI
Owsianka z chia, granolą i świeżym ananasem! 143Przepyszne śniadanko! Takie jak lubię najbardziej tj. owsianka ze świeżym i soczystym mango, z domową granolą kokosową i nasionami chia. Takie proste a takie dobre. Zazwyczaj to co proste jest najlepsze. Ostatnim czasem zaczęłam więcej uwagi poświęcać śniadaniom, lubię troszkę dłużej celebrować tą chwilę i cieszyć się małymi rzeczami, takimi prostymi gestami. Wystarczy miskę z owsianką i kubkiem herbaty
SMYKWKUCHNI
Rolada ziemniaczana 277zawijamy w roladę. Kroimy je na plasterki, obtaczamy w rozkłóconym jajku i mleku oraz obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy nasze plasterki na tłuszczu - ja smażyłam na oleju kokosowym, czyli moim nowym odkryciu. Zdrowszy i bezwonny. Mniam! A do tego maślanka i kolacja, nawet dla zakochanych - gotowa
Lawendowe Niebo
Owsiane batoniki 173szklanka amarantusa ekspandowanego 2/3 szklanki łuskanych ziaren słonecznika 2 jajka 3 łyżki masła orzechowego 50 g masła 4 łyżki drobno posiekanych lub zmielonych orzechów włoskich (ja zamiennie dałam wiórki kokosowe) 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu Dodatkowo (ja nie dawałam): polewa czekoladowa ziarna sezamu Ziarna słonecznika wsypujemy na suchą, rozgrzaną patelnie i przez chwilę prażymy
Czary - gary w kuchni
Cytrynowe kuleczki z kaszy jaglanej 177opcjonalnie) Mąka owsiana – 80-100g Napój ryżowy w proszku – do obtoczenia (może być inny) Mleko roślinne – gdyby masa była zbyt gęsta (u mnie odrobina mleka kokosowego ) Wykonanie: Ugotowaną kaszę, daktyle, skórkę i sok z cytryny, wanilię i opcjonalnie syrop ryżowy umieść w misce i zblenduj na gładko. Dodaj mąkę owsianą i wmieszaj ją dokładnie w zblendowaną
Blendman
Drożdżówki z makiem 275cukru 100 g masła 4 żółtka 1 jajko Nadzienie: 200 g maku 100 g cukru 1 jabłko 1/2 szklanki zmielonych orzechów 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki wiórek kokosowych Wykonanie: Drożdże mieszam w garnuszku z ciepłym mlekiem, cukrem i odrobiną mąki, nakrywam ściereczką i czekam, aż zaczną pracować, dodaję rozpuszczone masło i żółtka utarte z pozostałym cukrem. Dosypuję tyle
Ciasteczkowy Potwór
Poniedziałek w kuchni, czyli owsianka na obiad 204czubrycą. Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do ugotowanej kaszy. Dodajemy też groszek (z mrożonki) i dokładnie mieszamy. Młode lub małe marchewki myjemy dokładnie. Smarujemy olejem kokosowym lub innym tłuszczem. Pieczemy w piekarniku w 180 st. C przez ok. 10-15 minut – zależy od wielkości marchewki i stopnia wypieczenia, jaki lubimy; ja lubię lekko chrupiące, więc
Kucharzyca