smażenie omletów, ale na rozpoczynający się weekend to propozycja idealna. Może jutro albo w niedzielę rano zaskoczycie swoją połówkę, mamę, tatę, czy rodzeństwo pysznym, puszystym omletem na śniadanie z dodatkami jakie najbardziej lubią. Spróbujcie, na pewno będą miło zaskoczeni :) Składniki: 2 jajka rozmiar "L" szczypta soli 0,5 łyżeczki cukru 2 łyżki mąki pszennej dodatki: u mnie cebula
Simply Foodposmakowały mi ostatnio przygotowane placuszki jogurtowe na śniadanie, że dzisiaj stworzyłam wersję z kakao. Delikatne, chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku, oblane deserową czekoladą, posypane orzechami i kokosem. Taki początek dnia z pewnością doda energii! Nawet jeśli jest to poniedziałek! Czekolada wskazana w okresie zimowym! Jogurtowe placuszki kakaowe Składniki: 1 jajko 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku
Moja smaczna kuchniaKarnawale nie może zabraknąć dobrego jedzenia, przede wszystkim pysznych i prostych sałatek. Dzisiaj przedstawiam przepis na wspaniałą sałatkę z soczewicy, którą lubię podobnie jak cieciorkę. Doskonała na śniadanie. Delikatny smak soczewicy postanowiłam połączyć tym razem z ostrą cebulę, konserwowym ogórkiem i drobiową wędliną. Efekt bardzo mnie mile zaskoczył, bo wyszła bardzo smaczna i z chęcią będzie królowała na moim
Moja smaczna kuchniaśniadanie dobre i pożywne płatki są zawsze znakomitym pomysłem. Jeśli wzbogacimy je jeszcze o pestki granatu i masło orzechowe to w rezultacie otrzymamy pełnowartościowy posiłek, który teraz zimą wzmocni nasz organizm i napełni energią np. na skrobanie szyb w samochodzie czy odśnieżanie chodnika przed domem każdego ranka. Pomysł zaczerpnęłam z Jamiego Olivera. Płatki owsiane z masłem orzechowym i granatem
Moje Małe Czarowaniesię nie może udać? A jednak się udaje...i to jak :) Omlet wychodzi puszysty (trzeba tylko dobrze ubić jajka) i jest dziecinnie prosty do przygotowanie dlatego uwielbiam takie śniadania. OMLET BEZ MĄKI Składniki: (na małą patelnię) 2 jajka 1 łyżka mleka 1 szczypta soli 2 łyżki startego sera żółtego 1/2 pomidora 3 plastry szynki 1 łyżka
Bon appetit mon amieDzisiaj potrawa, która jest czymś między śniadaniem a obiadem. Właściwie ciężko mi ją zakwalifikować do odpowiedniej kategorii, myślę że wszystko zależy od waszej fantazji i czasu, jakim dysponujecie o danej porze dnia Podobnie ze sposobem zapieczenia jajek na końcu – możecie zrobić to w piekarniku, ale na patelni też będzie ok. Polecam to danie – jest pyszne, zdrowe
Powiedz dietom niePyszne śniadanie to podstawa udanego dnia, zwłaszcza w taką pogodę jaką mamy teraz. Składniki: 3 jajka 5 łyżek mąki pszennej 10 dag sera białego 10 dag rodzynek 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka śmietany olej do smażenia Żółtka oddzielamy od białek, które ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier, sól i kolejno po jednym żółtku i dokładnie
talerz przyjemnościgrzybowa. A może by tak wskrzesić migdałową, zwłaszcza, że można dziś kupić już zmielone przez kogoś migdały, co tak skraca przygotowanie, że można by ją jeść nawet na codzienne śniadanie. Składniki na 4 porcje: szklanka ryżu brązowego (przed ugotowaniem) litr mleka lub mleka roślinnego 150 g mielonych migdałów lub mąki migdałowej łyżka miodu 3 łyżki rodzynek łyżeczka esencji
Ugotowane pozamiatanePyszny deser? smakowite śniadanie? znakomity podwieczorek? tak czy tak budyń jest znakomity. Delikatny w smaku i bardzo kremowy, idealnie rozgrzewa brzuchy, polecam. Dyniowy budyń jaglany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMój sposób na mega szybkie i pożywne śniadanie na ciepło to owsianka, którą przygotowuję wieczorem dzień wcześniej. Płatki zalewam mlekiem, wstawiam do lodówki, by przez noc napęczniały, a rano tylko podgrzewam, dodaję to na co mam ochotę i pyszne śniadanko gotowe. Tym razem na mojej zimowej owsiance pojawiły się owoce i odrobina cynamonu. Uwielbiam takie dobroci od samego rana
Simply Fooddolewamy olej lub śmietanę. 5. Na koniec doprawiamy pozostałymi przyprawami według uznania. 6. Pasta doskonale nadaje się do faszerowania jajek, wytrawnych babeczek lub innych przekąsek. Smacznego! Kategoria: Przekąski , Przepisy , śniadania i kolacje Tagged: dla dzieci , dla niejadka , kurczak , na szybko , olej rydzowy , pasta , siemię lniane , wieprzowina
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatysmaczny. Jego niezaprzeczalną zaletą jest to, że dość długo utrzymuje świeżość. Przygotowuje się go dość prosto i szybko, więc śmiało można go upiec wieczorem, tuż przed spaniem. Na śniadanie będzie jak znalazł. Ilość pomidorów podanych w przepisie jest orientacyjna. Jeśli lubicie pieczywo o bardziej zdecydowanym smaku, dodajecie ich więcej. Składniki: 700 g mąki pszennej typ 750 200 ml mleka
Codzienna kuchnia niecodziennaPancakes czyli pyszne placki z patelni ( u mnie z nadzieniem ) Pancakes czyli pyszne placki z patelni. Pancakes to pyszne placki z patelni, wersja amerykańska
Kuchnia na wzgórzuŚniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, od niego zależy czy będziemy mieć energię na cały dzień. Bardzo lubię koktajle na bazie banana, dodałam do nich płatki gryczane, które fajnie chrupią podczas jedzenia. Taki koktajl jest zdrowy, pełen witamin oraz błonnika, dzięki płatkom gryczanym i robi się go raz dwa. SKŁADNIKI ½ szkl. jogurtu naturalnego, 3 łyżki płatków
słodki bratek