Z racji tego, że trafiła do nas pokaźna paczuszka z produktami od House of Asia to postanowiliśmy coś z ów pyszności przygotować. Zastanawialiśmy się czy iść
Kuchenne Wariacjenieeee jeszcze ze dwie, ehhh, co zrobić. Nie lubię, nie, i jeszcze raz nie lubię kwaśnych smaków, wiec moja ogórkowa jest przełamana i tu Was zaskoczę, nie mlekiem kokosowym a „śmietaną słonecznikową”, oraz dużą ilością warzyw. Nina jako fanka wszelkich kwasiorów była recenzentką i jej ocena to 5/5, ale mam nadzieję, że przyczyną takiej oceny nie był fakt
greenscarfwody 10 dag sera żółtego tartego Przyprawy:sól i pieprz, suszona natka pietruszki 100 g szpinaku PRZYGOTOWANIE: Mięso mielone podsmażam na rumiano na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego. Doprawiam solą i pieprzem. Następnie do mięsa przekładam mieszankę chińską i podlewam ok 100 ml wody. Duszę całość ok 5 min co jakiś czas mieszając. Dodaję przecier pomidorowy
Gotowanie PatkiPrzepis pochodzi z bloga Sio-smutki Moniki🙂 Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka ziaren słonecznika 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki syropu klonowego 2 żółtka Przygotowanie: Jedną szklankę płatków zmielić w … Czytaj dalej Ciasteczka owsiane
czarrna od kuchniDyniowych klimatów ciąg dalszy :) DYNIOWE GOFRY ➡ prosto, szybko i smacznie PRZEPIS ✔1 jajko ✔4 łyżki mąki ryżowej i 1 jaglanej ✔mleko kokosowe ✔4-5 łyżek puree z dyni ✔syrop klonowy ✔1 łyżeczka pdp ✔izolat (opcjonalnie) Składniki mieszamy. Ja używam zamienie albo blendera nutri boost lub robota illumina firmy Russell Hobbs. Masę wylewamy do silikonowej formy na gofry i wstawiamy
Tetiisheribulgotać wrzucamy kluski które formujemy za pomocą dwóch łyżek gotujemy na małym ogniu przez około 4 minuty odcedzamy i studzimy chwilę możemy dodatkowo podsmażyć je na odrobinie oleju kokosowego SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKilka dni temu otrzymałam do testowania bogatą paczkę, w której znalazło się mnóstwo produktów, które używam w swojej kuchni. Oprócz orzechów, wiórek kokosowych, oleju, siemienia lnianego i innych pysznych produktów, które lubię dostałam też bardzo fajne gadżety, które na pewno przydadzą się w kuchni. Najbliższy okres to będzie okres wytężonego testowania i zamieszczania informacji na blogu. W paczce znalazły
Gotuję Testujęgrzyby mung lub 2 łyżki posiekanych pół białej części pora 1 papryczka chilli lub cayenne 2 czubate łyżki cukru olej (może być kokosowy) sok z połowy cytryny i otarta skórka 4-5 cm obranego imbiru sos sojowy 50 g ryżu (u nas basmati) 1 łyżeczka kurkumy Pierś kroimy w grubą kostkę
Kuchnia od dwojgacytryny 3 łyżki soku z cytryny 4 łyżki manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy szczypta soli 150 g okrągłych biszkoptów 0,5 szklanki wiórków kokosowych Polewa: 2 łyżki masła łyżka kakao 2 łyżki cukru pół łyżeczki kawy łyżka oleju Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy ciasno biszkopty. Ja użyłam resztek jakie zalegały
Dieta moja pasjamądrzejsza o te wiadomości, nie mogłam się zdecydować na nic innego jak kokosanki. Oczywiście przepis dopasowany do zamówienia, ciasteczka wyszły pyszne i warte grzechu. :) 4 białka 100 g wiórków kokosowych łyżka soku z cytryny 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru brzozowego 2 łyżki odżywki białkowej lub mleka w proszku szczypta soli Białka miksujemy na sztywno z odrobiną soli. Dodajemy cukier
Dieta moja pasjabyło, a jeszcze więcej tłuszczu i kalorii. Lubię masy na bazie manny z mlekiem i tak też uczyniłam w tym przypadku. 2 paczki krakersów litr mleka 300 g wiórków kokosowych 1/2 szklanki manny cukier według własnego smaku 200 g masła Do zimnego mleka wsypujemy 1/3 wiórków i gotujemy z manną. Przykrywamy folią aby nie zrobił się kożuch
Dieta moja pasjadzieciństwa może przeistoczyć się w smaczny, prosty i zdrowy deser. Który chętnie będą pałaszować duzi i mali. 0,5 l mleka 4 - 5 łyżek manny 3 łyżki wiórków kokosowych łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli Sos. przepis na sos ---> TU 2 pomarańcze Gotujemy mleko, dodajemy cukier, sól i wiórki, a następnie kaszkę. Gdy masa zacznie gęstnieć przekładamy do dwóch
Dieta moja pasjadodajemy pokruszone ciasteczka i miksujemy, aż uzyskamy taką konsystencję, która da się formować. Nabieramy po łyżce masy i wilgotnymi dłońmi formujemy kulki. Które obtaczamy w kakao albo w wiórkach kokosowych. Praliny są jak powinny mocno rumowe, słodkie i kakaowe. Kilka takich i przy mojej ekonomicznej głowie można iść spać. :) PS Jeśli ktoś nie ma ciastek, można użyć większej ilości kaszki
Dieta moja pasjapołamaną na drobno czekoladę , kawę, olej i skórkę. Mieszamy aż się wszystko ładnie połączy. Jeśli nie chce się połączyć należy odrobinę podgrzać. Płaskie naczynie wykładamy folią i posypujemy wiórkami kokosowymi (ładniej odchodzi) , wylewamy masę, równamy znów posypujemy i odstawiamy do stężenia, a tężeje dość szybko. Zimną kroimy nożem na wielkość jaka nam odpowiada. Ja na puszkę mleka dałam
Dieta moja pasjaCiasto: 3 szklanki mąki 6 jajek 2 łyżeczki sody 1/2 szklanki oleju szklanka wody gazowanej łyżka octu szczypta soli 1/2 szklanki trzcinowego cukru 5 łyżek maku 1/2 szklanki wiórków kokosowych łyżka kakao + łyżka wody Krem: 1/2 l mleka 1/2 szklanki manny cukier waniliowy cukier według uznania zapach wanilowy kostka masła Polewa: 1/2 kostki margaryny 3 łyżki kakao łyżka mocnej
Dieta moja pasja