kokosowe - 19941 przepisów (strona:890/1330)

Czekoladowe ciągutki prosto i szybko. 150

połamaną na drobno czekoladę , kawę, olej i skórkę. Mieszamy aż się wszystko ładnie połączy. Jeśli nie chce się połączyć należy odrobinę podgrzać. Płaskie naczynie wykładamy folią i posypujemy wiórkami kokosowymi (ładniej odchodzi) , wylewamy masę, równamy znów posypujemy  i odstawiamy do stężenia, a tężeje dość szybko. Zimną kroimy nożem na wielkość jaka nam odpowiada.  Ja na puszkę mleka dałam

Dieta moja pasja
Ciasto popapraniec na oleju i wodzie gazowanej. 141

Ciasto: 3 szklanki mąki 6 jajek 2 łyżeczki sody 1/2 szklanki oleju szklanka wody gazowanej łyżka octu szczypta soli 1/2 szklanki trzcinowego cukru 5 łyżek maku 1/2 szklanki wiórków kokosowych łyżka kakao + łyżka wody Krem: 1/2 l mleka 1/2 szklanki manny cukier waniliowy cukier według uznania zapach wanilowy kostka masła Polewa: 1/2 kostki margaryny 3 łyżki kakao łyżka mocnej

Dieta moja pasja
Zdrowe, smaczne i soczyste ciasteczka..... 115

będzie smakować. gruby plaster arbuza 150 g serka naturalnego ( u mnie Bieluch) 0,5 galaretki pomarańczowej 0,5 szklanki wody owoce do dekoracji papierowe ręczniki 0,5 szklanki wiórek kokosowych Na suchej patelni prażymy wiórki aż się ładnie zrumienią. Grubość plastra zależy od tego jak grube chcemy mieć ciasteczka. Próbowałam dwie cieńsze  warstwy arbuza skleić serkiem.  Ale przy

Dieta moja pasja
Babka makaronowa na słodko. 128

cytryny 2 łyżki soku z cytryny szczypta soli cukier brzozowy do smaku Oraz: szklanka mrożonych jagód łyżka mąki ziemniaczanej łyżka cukru forma do zapiekania 2 litry łyżeczka masła wiórki kokosowe Makaron gotujemy al dente, zgodnie z zaleceniami producenta. Naczynie smarujemy masłem i obficie wysypujemy wiórkami. Ja użyłam serka z wiadra ( nie mylić  z masą cukierniczą vel piekarniczą) można też

Dieta moja pasja
Ciasto pychotka lub jak kto woli Pani Walewska po mojemu. 153

dobry wyrób. :) 400 g herbatników 2 szklanki mrożonych jagód 0,5 słoika dżemu z czarnej porzeczki Beza: 6 białek 3 łyżki cukru waniliowego szczypta soli 200 g wiórek kokosowych łyżka soku z cytryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem: 2 kostki masła lub margaryny 2 szklanki mleka w proszku  0,5 szklanki adwokata 2 łyżki cukru pudru Dwie jednakowe blaszki

Dieta moja pasja
MINI SERNICZKI Z MARKIZAMI 162

markizowym spodzie oraz posypane z wierzchu pokruszonymi ciasteczkami, pychotka !!!   SKŁADNIKI na 12 sztuk Serniczki 400g twarogu, ¼ szkl. cukru, 1 łyżka budyniu waniliowego, 1 jajko, 2 łyżki wiórek kokosowych, ½ szkl. śmietany 18% Krem: 200 ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania markiz blacky WYKONANIE  Serniczki: Twaróg mielimy, mieszamy z jajkiem, cukrem, wiórkami

słodki bratek
Lamingtony vel kudłacze 196

suchego biszkoptu żeby się nie zmarnował. Okazało się, że obtoczenie go w rzadkiej polewie czekoladowej, która pozwoli ciastu zwilgotnieć jest doskonałym sposobem na recykling obeschniętego ciasta. Całości dopełniają wiórki kokosowe, które sprawiają wrażenie kudłatego futerka na powierzchni ciastek. I dlatego też lamingtony mają jeszcze inną, bardziej swojską nazwę - kudłacze . Ale jak zwał tak zwał, najważniejsze że są bardzo smaczne więc

Smaczna Pyza
Kruche ciasteczka owsiane 114

najbardziej będzie to dobry pomysł, aby je dodać. Ja prezentuję podstawową wersję, a to czym je wzbogacicie, zależy już tylko od Waszych upodobań. Za mną osobiście chodzi dodatek wiórków kokosowych… Pewnie następnym razem skuszę się na nie Artykuł Kruche ciasteczka owsiane pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Sernik pychotka pod kokosową pierzynką 345

waniliowy, żółtka i rozpuszczone w mleku budynie. Dokładnie wymieszać mikserem na średnich obrotach.  Masę serową wylać na podpieczony spód. Piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.  Kokosowa chmurka: piana: 4 białka  4 łyżki cukru pudru  Z białek i cukru ubić sztywną pianę. Pianę wyłożyć na sernik po 60 minutach i piec jeszcze przez 5 minut

Krakowskie smaki Ani
Smażony brokuł z jajkiem sadzonym 122

pysznie. Składniki na 2 porcje : 4 różyczki brokuła 1/3 cebuli 1 czosnek 2 średnie jajka  1 łyżka rodzynek lub suszonej żurawiny 1 łyżka płatków migdałowych 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżeczka masła klarowanego (lub oleju koko.) 1/2 łyżeczki curry 1 łyżeczka papryki słodkiej Sól i pieprz do smaku Kilka kropel sosu sojowego Kilka kropel oleju sezamowego Przygotowanie: Brokuła rozdrabniamy

Czarnawisienka
Sałatka z roszponki z nasionami goji i grzankami z serem kozim 192

Kiedyś, takie smakołyki jak nasiona goji, nasiona chia, zielenina pod różnymi postaciami (jarmuż, roszponka, liście szpinaku), olej kokosowy i inne tym podobne cuda, były gośćmi nieproszonymi w mojej kuchni :) Dlaczego? Trochę przez ich nieznajomość, a trochę może również przez cenę niektórych z nich (za wysoka). Ale przestałam na to patrzeć bo stwierdziłam, że wartości odżywcze są ważniejsze niż cena

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
NALEŚNIKI Z SYROPEM Z CZARNEJ PORZECZKI 136

łyżki cukru trzcinowego 2 duże jajka Olej kokoslwy do smażenia Dodatkowo syrop naturalny z czarnej porzeczki. PRZYGOTOWANIE: Wszytskie składniki łączymy ze sobą za pomocą miksera. Smażymy na oleju kokosowym.  Podajemy z syropem z czarnej porzeczki.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Ciasto marchewkowe 207

200g cukru pudru  ·   150 ml oleju rzepakowego  ·   50 g posiekanych drobno orzechów  ·   75 g ananasa z puszki  ·   50 g wiórek kokosowych  ·   200g mąki  ·   łyżeczka cynamonu  ·   pół łyżeczki proszku do pieczenia  ·   szczypta soli  Wykonanie :  Jajka ubić wraz z cukrem pudrem na gładką masę

Aromatyczne Podróże
Omlet biszkoptowy z jabłkami i cynamonem 144

takie smaki :-). Udanego weekendu Wam życzę :-))). Składniki na 1 szt. 2 jajka 2 łyżki mąki 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jabłko cynamon olej kokosowy do smażenia Białka oddzielam od żółtek, żółtka miksuję razem z cukrem, dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem i dalej miksuję na mniejszych obrotach. Jabłka obieram, kroję w drobną kostkę. Białka ubijam

kruche babeczki
Krokiety meksykańskie 181

mniejsze kawałki. Kukurydzę oraz fasolę odsączamy z zalewy. Kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem, pozbywamy się tłuszczu i chrząstek i kroimy go na małą kostkę. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego, następnie dodajemy cebulę oraz czosnek. Przesmażamy aż cebula się zeszkli i dodajemy papryki - świeżą oraz konserwową. Całość przesmażamy do momentu aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy kurczaka, którego doprawiamy solą

Cooking Monster