piernikowe Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 12 Składniki 400 g mąka 2 łyżeczka soda oczyszczona 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1 łyżka kakao 100 g erytrol 120 g olej kokosowy 2 szt jajko 1 szklanka mleko 1 łyżeczka cynamon 1 łyżeczka kardamon 1/2 łyżeczka goździki mielone 1/2 łyżeczka imbir mielony 1 łyżka skórka otarta z cytryny lub pomarańczy 1 słoik
Kucharzycataka przekąska jest naprawdę zdrowa. Składniki: 1 banan 1 szklanka namoczonych daktyli bez pestek (ok. półtorej godziny moczenia) 1/5 szklanki migdałów 1 szklanka płatków owsianych górskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych Przygotowanie jest bardzo proste: wszystkie składniki po prostu mieszamy Po ich połączeniu masa będzie mokra ale dzięki temu łatwo będzie lepić kulki Wkładamy do lodówki, najlepiej na całą
Szczęśliwa kuchniaklasyczną owsiankę. I śmiem stwierdzić, że z amarantusa takie śniadanie jest dużo smaczniejsze niż z owsianki! :) Przepis zmodyfikowałam. Składniki: 1 szklanka amarantusa ekspandowanego 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki mleka kokosowego 2 łyżeczki marmolady truskawkowej 1 garść mieszanki orzechów Oba rodzaje mleka zagotowujemy Amarantus przesypujemy do miseczki i zalewamy mlekiem - mieszamy Dodajemy orzechy i marmoladę. Można polać dowolnym słodkim sosem
Szczęśliwa kuchniaKiedyś, takie smakołyki jak nasiona goji, nasiona chia, zielenina pod różnymi postaciami (jarmuż, roszponka, liście szpinaku), olej kokosowy i inne tym podobne cuda, były gośćmi nieproszonymi w mojej kuchni :) Dlaczego? Trochę przez ich nieznajomość, a trochę może również przez cenę niektórych z nich (za wysoka). Ale przestałam na to patrzeć bo stwierdziłam, że wartości odżywcze są ważniejsze niż cena
Szczęśliwa kuchniapolską, a właściwie wielkopolską tradycją z której pochodzę (ziemniaczana rolada z boczkiem i chrzanem w kapuście) oraz smakowego mixu, czyli sosu na bazie sałaty rzymskiej, śmietanki i mleka kokosowego. Do przygotowania swojego dania należało użyć produktów sponsorów: Indykpol, Octim, House of Asia, Ogródek dziadunia i Jan Niezbędny. Jurorami w konkursie byli: Joseph Seeletso – , przewodniczący jury, szef kuchni Joseph’s Wine
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzarówno jako obiad, jak i deser - polecam! :) Ciasto na pierogi: 4 szklanki mąki pszennej ok. 1 i 1/2 - 1 i 3/4 szklanki gorącej wody lub mleka 2 łyżki oleju kokosowego sól do smaku Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy sól do smaku. Następnie dodajemy olej oraz powoli wlewamy gorącą wodę lub mleko mieszając ciasto drewnianą łyżką. Wlewamy wodę do momentu
Cooking Monsterowoce nie są bardzo soczyste dodajemy dodatkowe pól szklanki soku z pomarańczy. ” ZIELONO MI „ SKŁADNIKI: * świeży szpinak – 1 garść * natka pietruszki – 1 mały pęczek * woda kokosowa – 1 szkl * jabłko – 1 szt * sok z cytryny – 2 łyżeczki * miód wielokwiatowy – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystko razem miksujemy na gładki sok. Ilość miodu zależy
Ostra na Słodkomango 200 g malin 3 łyżki cukru 2 łyżeczki ziemniaczanej mąki 50 ml likieru malibu 2 łyżki soku z cytryny 50 g białej czekolady 2 łyżki śmietanki 3 łyżki kokosowych wiórków Wsyp mango do małego garnka. Jeśli używasz świeże mango, pokrój w dużą kostkę. Dodaj cukier, likier i sok z cytryny. Gotuj aż mango będzie miękkie i lekko odparuje. Wymieszaj
codojedzeniapestek dyni 50 g orzechów laskowych 100 g orzechów włoskich 3 białka jaja 1 całe jajo 5 łyżek syropu z agawy lub miodu 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego Wszystkie składniki umieść w dużej misce i bardzo dokładnie wymieszaj. Dużą blachę ( u mnie ok. 25x40) wyłóż papierem do pieczenia, wysyp mieszankę i łyżką wciskaj mocno w dno. Wstaw
Kuchnia bezglutenowaszklanki płatków owsianych górskich 1 jajko M 3 łyżki Stovit „Naturalnie owocowe” Truskawki + 1 łyżeczka 1/4 szklanki mleka 1 łyżka jogurtu naturalnego cukier puder do oprószenia + płatki kokosowe Przygotowanie: Do miski wsypujemy płatki owsiane, dodajemy mleko, jajko, całość mieszamy. Następnie dodajemy 3 łyżki Stovit „Naturalnie owocowe” w wersji truskawkowej (można użyć dowolnego smaku) i łyżkę jogurtu
Słodkie okruszkiłyżki złocistej przyprawy (z przepisu tutaj ) 2 jabłka 1-2 łyżeczki cukru 2 garstki suszonej żurawiny 150-200 ml białego wina 200 ml śmietany kremówki olej/ masło ghee/olej kokosowy Wykonanie: filety z kurczaka umyć, usunąć błonki i natrzeć przyprawą. Odstawić na 15-30 minut na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć piersi z obu stron. Gdy się zrumienią podlać białym winem. Po odparowaniu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!życzę, mój od rana zabiegany ;-). Składniki: 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 1 jajko szczypta soli cukier waniliowy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 jabłka cynamon olej kokosowy do smażenia cukier puder do posypania Do miski dajemy mleko, mąkę, jajko, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, oraz cynamon. Miksujemy mikserem na jednolita masę. Jabłka obieramy, wydrążamy z nich
kruche babeczkiowsianych bezglutenowych Jumbo 100 g ziaren słonecznika 100 g ziaren sezamu 100 g posiekanych orzechów włoskich 150 g migdałów 50 g stewii 1 białko 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego dowolne suszone owoce ( u mnie rodzynki, morele, mango) Wszystkie składniki poza suszonymi owocami wymieszaj razem i wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170ºC
Kuchnia bezglutenowaszans, aby go zepsuć. Chcesz zaimponować chłopakowi? Dziewczynie? Teściowej? Pokazać zdrowe paleo słodycze? Ten przepis jest właśnie dla ciebie! Składniki: 60 gram masła klarowanego ghee 60 gram oleju kokosowego 1⅓ szklanka drobno posiekanej cukinii ⅓ szklanki kakao 1 jajko 4-6 łyżek miodu (tutaj daję dowolność, zależy od tego jak słodkie ciasto chcecie uzyskać) dropsy czekoladowe lub pół tabliczki gorzkiej czekolady
PaleoLifeprzecenione. Zamiast prawie 4 zł jedno opakowanie kosztowało 1.89 zł. Razem z moim chłopakiem bardzo je lubimy, dlatego wzieliśmy 12 sztuk. Na dziale z kuchnią świata znalazłam mleko kokosowe w puszce. Zazwyczaj używam mleka firmy Kier, ale chiałam sprawdzić jak te wypadnie, szczególnie że kosztowało 3.99 zł. Na tym samym dziele również kupiłam makaron chiński. Taki mskaron bardzo lubię
wegujemy