kokosowe - 19941 przepisów (strona:426/1330)

sos pieczarkowy na mleku sojowym 173

pamiętam kiedy ostatni raz jadłam równie dobre danie! Wszystkie składniki idealnie się uzupełniają- gorąco zachęcam do wypróbowania. Moje serce zostało już skradzione. SKŁADNIKI: 200g pieczarek 1/2 puszki mleka kokosowego 50g kostki sojowej (opcjonalnie) 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku przyprawy: pieprz czarny mielony, sól podajemy z ziemniakami WYKONANIE: Kostkę sojową zalewamy wrzątkiem i przykrywamy na kilka minut. W tym czasie obieramy(...)oraz pieczarki. Najpierw przez kilka minut podsmażamy cebulkę (na niewielkiej ilości oleju), gdy się zarumieni dodajemy pieczarki. Odcedzamy kostkę sojową i również wrzucamy ją na patelnię. Całość zalewamy mlekiem kokosowym i ok 7 min dusimy pod przykryciem. Następnie zdejmujemy przykrywkę, doprawiamy według uznania, wyciskamy czosnek i na niewielkim ogniu stale podgrzewamy- ok 8-10 min. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami

healthy dreams
Gruszki z chrupiącą kołderką 159

komponowało się idealnie. "Crumble" z gruszką składniki dla 4 osób: 4 gruszki 8 łyżek płatków owsianych 4 łyżki płatków migdałowych 1-2 łyżki naturalnego miodu 2 płaskie łyski oleju kokosowego 4 kostki gorzkiej czekolady lody jako dodatek - opcjonalnie wykonanie: Gruszki myjemy, przecinamy na pół razem z ogonkiem i za pomocą łyżeczki wyciągamy gniazda nasienne. Pozostawiamy ogonek do dekoracji. W garnuszku(...)podgrzewamy miód i olej kokosowy. Gruszki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy je lekko mieszanka miodu i oleju. Nie zużywamy całej tej mikstury, a gruszki smarujemy jedynie po wierzchu. Do pozostałej mieszanki miodu i oleju dodajemy płatki owsiane, migdałowe i dokładnie łączymy.  Gruszki wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni

Przysmaki Karolki
KOKOSANKI BANANOWE 110

tego są naprawdę smacznie i idealnie pasują jako dodatek do kawy czy herbaty ☕ Składniki: 4-5 białek pół szklanki cukru pudru 70 g masła 200 g wiórków kokosowych 2 dojrzałe banany 3-4 łyżki mąki (ja dałam mąkę orkiszową) Wykonanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie do ubitych białek dodajemy porcjami cukier puder, nie przerywając ubijania. Masło(...)topimy. Banany obieramy, kroimy w plasterki i ugniatamy widelcem na papkę. Do roztopionego masła dodajemy papkę bananową oraz wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy i dodajemy do ubitych białek. Mieszamy delikatnie łyżką drewnianą. Na końcu dodajemy mąkę. Całość mieszamy. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej masę za pomocą łyżeczki, formując kokosanki. Pieczemy przez

Kuchnia MagdaLeny
Krem dyniowo-porowy z mleczkiem kokosowym 163

porcje- 1 porcja 163 kcal) 1 średni por  3 ząbki czosnku  700 ml bulionu 1 szklanka puree dyniowego (przepis  TU KLIK! ) 160 ml mleczka kokosowego (mała puszeczka) 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru sól, pieprz do smaku 1 łyżka oliwy PRZYGOTOWANIE Pora kroimy w plasterki (białą część), czosnek siekamy. Przesmażamy razem na oliwie(...)przez około 10 minut, zalewamy bulionem i dodajemy puree dyniowe. Doprawiamy, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy mleczko kokosowe i całość gotujemy razem jeszcze przez 7-10 minut. Miksujemy na krem. Podajemy z ulubionymi dodatkami - np grzankami, pestkami - możemy posypać świeżą kolendrą :) Smacznego! 1 porcja bez dodatków - tylko 163 kcal: - białko - 3,8 g - tłuszcze - 12 g - węglowodany - 9 g - błonnik

Moje Kuchenne Rewelacje
Bezglutenowe FIT ciasto ze śliwkami :) 159

świetne połączenie, które w ciastach czy muffinkach pasuje perfekcyjnie. Składniki: 220 g mąki gryczanej  200 g mąki ryżowej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 70 g cukru kokosowego  70 g oleju kokosowego  300 ml mleka 1/2 łyżeczki cynamonu  5 śliwek  Przygotowanie: Wszystkie składniki, oprócz śliwek przełóż do miski i dokładnie wymieszaj (śmiało możesz

Zdrowie na języku :P
KOKOSOWY BEZSERNIK Z MORELAMI – SERNIK BEZ SERA (wegański, bezglutenowy) 200

płatków jaglanych 75 g kokosu 150 g daktyli + 120 ml gorącej wody 2 łyżki kakao Składniki na masę: 100 g soczewicy czerwonej 100 g kaszy jaglanej 400 ml mleczka kokosowego 80% 500 ml gorącej wody 1 budyń + 150 ml syropu z moreli lub brzoskwiń 50 g kokosu 5 łyżek cukru kilka kropel soku z cytryny Dodatkowo: morele lub brzoskwinie(...)daktyli. Dodaj też kakao. Całość wymieszaj i zblenduj do powstania lepkiej masy. Wylep nią spód formy. Aby przygotować krem do garnka daj czerwoną soczewicę i kaszę jaglaną. Zalej mleczkiem kokosowym oraz gorącą wodą. Całość gotuj na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Kiedy soczewica i kasza będą miękkie, czyli po około 15 minutach zblenduj je na gładki krem. Następnie dodaj

Via Gusto
Gorące śliwki pod kruszonką z kokosem 143

dużych lub 10 małych śliwek – 1 jabłko – 3 łyżki płatków owsianych (bezglutenowych) – 2 łyżki miodu lub syropu klonowego – 1 łyżka oliwy – 1 łyżka wiórków kokosowych – 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Śliwki i jabłka kroimy w drobną kostkę usuwając pestki i gniazdo nasienne. 1 łyżkę miodu łączymy z mąką ziemniaczaną i dodajemy do owoców, dokładnie mieszamy(...)przygotowane owoce przekładamy do naczynek, w których będziemy je zapiekać. Płatki owsiane mieszamy z 1 łyżką miodu, oliwy i wiórkami kokosowymi. Taką kruszonką posypujemy owoce. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pieczemy ok. 30 minut. Możemy podać z jogurtem i płatkami migdałów. Smacznego! Artykuł Gorące śliwki pod kruszonką z kokosem pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Lekki deser chia z ekspandowanym amarantusem i słodkim jabłuszkiem 268

chia z ekspandowanym amarantusem i słodkim jabłuszkiem. Idealny na krótko chwilę relaksu Spróbujcie. Składniki: 190 g zimnego jogurtu naturalnego 1 pełna łyżka nasion chia* 1 jabłko 2 łyżki oleju kokosowego – u mnie Woj-len 2 łyżki cukru trzcinowego* popping ekspandowane nasiona Amarantusa* sos wiśniowy do polania po wierzchu *do nabycia w eSłoneczko Przygotowanie: W miseczce mieszamy jogurt z nasionami(...)chia. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy, dodajemy cukier i chwilę mieszamy. Następnie wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Smażymy, delikatnie mieszając co jakiś czas. Ściągamy z ognia, gdy jabłko ładnie pokryje „karmelem”. Do pucharka nakładamy połowę jogurtowego chia, słodkie jabłka, resztę jogurtowego chia. Całość posypujemy poppingiem ekspandowanych nasion Amarantusa. Wierz polewamy delikatnie sosem wiśniowym. Podajemy od razu. Smacznego

Słodkie okruszki
Morelowo-pistacjowe trufle FIT 127

sztuk): 0,5 szklanki (100 g) suszonych moreli 1 szklanka (150 g) nerkowców 0,5 szklanki (50 g) płatków migdałów 0,5 szklanki obranych pistacji 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: 1) Suszone morele zalać ciepłą wodą i odstwić na godzinę. 2) Pistacje delikatnie podprażyć na suchej patelni, a następnie posiekać blenderem (dosyć drobno, ale nie na makę) i wysypać(...)talerz. 3) Nerkowce, płatki migdałów, odsączone morele oraz olej kokosowy zmiksować blenderem, tak aby powstała kleista masa. W razie potrzeby dodać 1 lub 2 łyżki wody, w której moczyły się morele. 4) Gotową masę odstawić na 30 min. do lodówki. 5) Po wyciągnięciu z lodówki, z masy formować niewielkie kuleczki i obtaczać w pistacjach. 6) Trufle przechowywać w lodówce

Fitsweet.me
Fit ciasteczka owsiane z masłem orzechowym i bananami 656

banany (ok. 300g – waga ze skórką) 1 szklanka płatków owsianych (ok. 100g)* 2 czubate łyżki masła orzechowego (ok. 100g) 2 łyżki suszonej żurawiny (ok. 40g) 2 łyżki wiórków kokosowych (ok. 16g) 2 łyżki ziaren sezamu (ok. 18g) 2 łyżki pestek słonecznika (ok. 22g) *szklanka o pojemności 250ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fit ciasteczka owsiane z masłem orzechowym i bananami(...)Banany obrać ze skórki, rozgnieść widelcem na jednolitą papkę. Suszoną żurawinę posiekać na mniejsze kawałki. Do papki z bananów dodajemy pozostałe składniki (płatki owsiane, masło orzechowe, suszona żurawina, wiórki kokosowe, ziarna sezamu, pestki słonecznika), dokładnie wymieszać, by powstała jednolita masa. Z powyższej masy wydzielić 10 części i z każdej uformować kuleczkę, którą należy lekko spłaszczyć na kształt ciasteczka. Blaszkę wyłożyć

Kulinarne Przeboje
Czekoladowo-kokosowe babeczki z mleka skondensowanego (bez mąki) 108

sposób się oprzeć takiemu wilgotnemu i aromatycznemu ciastku, więc od razu Wam radzę - proporcje zwiększcie kilkakrotnie! Polecam. (około 6 sztuk) 1 jajko 125g mleka skondensowanego słodzonego 1/4 szklanki mleka kokosowego (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki kakao (u mnie z eSłoneczko )  Wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować. (Masa będzie dość rzadka, ale taka musi być.) Formę

Di gotuje
Gryczane placuszki bezglutenowe z burakiem :) 160

dojrzałym bananem. Ponad to mają cudowny ciemno różowy kolor 😍 Składniki: 55 g mąki gryczanej  1 jajko 1 łyżka buraka w proszku, liofilizowanego (Foods by Ann) 1 łyżka cukru kokosowego (Foods by Ann) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml mleka (użyłam sojowego) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki. Na patelni rozgrzej olej kokosowy

Zdrowie na języku :P
zupa z dynią i soczewicą 137

najważniejsze jest bardzo sycąca. Poskromi nasz głód na kilka godzin spokojnie.  Składniki: 0.5 kg dyni 200 g ciecierzycy w zalewie 700 ml bulionu 100 g mleka kokosowego sól i pieprz do smaku masło Przygotowanie: dynię kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle po kilku minutach dodajemy bulion i gotujemy ok 15-20 min  dodajemy odsączoną ciecierzycę i gotujemy(...)kolejne 15-20 min  dodajemy mleczko kokosowe i dokładnie blendujemy - doprawiamy do smaku  Smacznego

Gotowanie z pasją
Czekoladowo-orzechowe ciasto z kaszy jaglanej 210

może nawet na sobotnie jak znalazł. Tylko czy dotrwa do soboty? Czekoladowo-orzechowe ciasto z kaszy jaglanej składniki: 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej 3 jajka 200 ml mleczka kokosowego 120 g mielonych orzechów laskowych 3 łyżki miodu 2 łyżki gorzkiego kakao 6 łyżek mąki owsianej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 łyżeczki cynamonu 150 g malin wykonanie(...)Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu.  Miksujemy ze sobą ugotowaną kaszę, orzechy laskowe, kakao i mleczko kokosowe. Gdy masa będzie już jednolita dodajemy resztę składników poza malinami i miksujemy. Przekładamy masę do foremki, u mnie keksówka, na wierzchu układamy maliny i widelcem wpychamy je do ciasta. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 50 minut

Przysmaki Karolki
Czekolada orzechowa bez cukru 188

Pyszna, domowa czekolada przygotowana bez użycia białego cukru i innych sztucznych dodatków. Przepis można wykorzystać w inny sposób i wymyślić własną kompozycję smakową np. kokosową. Spróbujcie nie zjeść całej na raz! Składniki: 3 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka miodu 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka w proszku (lub więcej) 1 łyżka masła orzechowego Olej i miód rozpuścić, jeśli są stałe

Chocolate Muffin Blog