składniki* 85 g płatków owsianych* 85 g wiórków kokosowych* 100 g mąki pszennej* 70 g cukru pudru* 100 g margaryny lub masła* 1 łyżka płynnego miodu* 1 łyżeczka sody oczyszczonejSposób wykonaniaW rondelku rozpuścić margarynę, dodać miód, wymieszać, ale nie gotować. Sodę rozpuścić w 2 łyżkach wrzącej wody i dodać do margaryny, wymieszać. Do miski wsypać płatki owsiane, wiórki kokosowe, mąkę, cukier, dodać rozpuszczoną margarynę i wymieszać.Z masy formować kulki wielkości włoskiego orzecha, spłaszczać i układa... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...