Przepis na curry z kurczaka znalazłam w książce "The complete Slow Cooker" autorstwa Sary Levis. Tym razem posłużył on jedynie jako inspiracja do mojego dania. Powód prosty - miałam trochę inne składniki. Efekt był, mimo zmian, udany, więc przepisem się dzielę.składnikikurczak podzielony na 8 części, lub 8 dowolnych kawałków kurzych (nogi, uda )1 łyżka oleju słonecznikowego2 łyżki czerwonej pasty curry1 łyżka pasty pad thai2 zielone chili pozbawione pestek i posiekane ( zależy jak ostre chili ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...