Danie idealne na drugie śniadanie lub kolację. Szybkie, proste, zdrowe i smaczne Muffinki z komosy ryżowej Przepis na 8 muffinek 120 g komosy ryżowej 2 jajka 2 łyżki oleju kokosowego 2 ząbki czosnku 4 duże różyczki ugotowanego brokuła 40 g kiełbasy drobiowej Sól, pieprz Do rondla wlej szklankę wody, doprowadź ją do wrzenia, po czym dodaj komosę ryżowa i gotuj(...)minut. W tym czasie brokuła podziel na małe kawałki, a kiełbaskę pokrój w drobną kostkę. Przestudzoną komosę przełóż do miski, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę olej kokosowy, jajka, brokuła i kiełbaskę. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotową masę przełóż do formy na muffinki. Piecz ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Muffinki można
365 dni dookoła kuchnipomoże nam na wiosnę, zadbać o piękną sylwetkę Jedzmy więc na zdrowie! Składniki na 4 porcje: 250 g fileta z łososia 250 g czerwonych krewetek argentyńskich 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) 200 g mrożonej dyni w kostce Hortex 200 g mrożonych różyczek kalafiora Hortex 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego świeżego imbiru ½ łyżeczki ciętej trawy cytrynowe 1 łyżka przyprawy(...)pastę curry, suche przyprawy, starty na małych oczkach imbir i czosnek. Gdy przyprawy połączą się i zaczną oddawać intensywny zapach, dorzucamy mrożoną dynię i kalafior Hortex. Warzywa zalewamy mleczkiem kokosowym i dusimy przez 5 minut. Mrożone krewetki sparzamy wrzątkiem, czyścimy skórę łososia z łusek, kroimy fileta na 2 cm paski. Rybę wkładamy do gotującego sosu z warzywami, po 3 minutach
Kierunekuchniaekspandowanych jagłów <a href="http://www.soligranobio.pl/produkty/zboza-ekspandowane-bio-z-owocowym-smakiem/jagly-ekspandowane-z-miodem-i-koncentratem-soku-z-czarnej-porzeczki-z-porzeczka-bio-bez-glutenu" target="_blank">Link do produktu</a> 1 łyżeczka cynamonu 1/4 szklanki daktyli 1/4 szklanki oleju kokosowego, płynnego 1/4 szklanki syropu klonowego szczypta soli 1 szklanka jogurtu 1 łyżka miodu sok i skórka z limonki do smaku D aktyle namoczyć w ciepłej wodzie. Zostawić do momentu(...)wody. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni C (grzanie góra- dół). W pojemniku malaksera umieścić: płatki, orzechy, cynamon, sól i odciśnięte z wody daktyle. Krótko zmiksować. Dodać płynny olej kokosowy i syrop klonowy i zmiksować wszystko do uzyskania lepkiej masy. Dodać ekspandowane jagły i wymieszać wszystko dokładnie łyżką- nie miksować, aby nie jagły nie straciły swojej formy. Formy na tartaletki
olalacookingsmakołyki jedli będą, otrzymają tą miłość i dobrą energię. Tak po prostu. Jedzenie może uzdrawiać. Ja w to wierzę. Propozycja do popołudniowej kawy - wykwintna w swej prostocie. Kostka kokosowa www.kuchniasmakow.blogspot.com Masa do ciasta: 250 gram masła 3/4 szklanki cukru 1 szklanka śmietany 18% (gęsta) 16 g cukru waniliowego Wszystkie składniki zagotować do rozpuszczenia masła. Odłożyć do wystudzenia(...)szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 3 jaja wiórki kokosowe Mąkę i proszek przesiać. Jajka dodać do ostudzonej masy i ubić. Dodać mąkę z proszkiem. Wymieszać do połączenia się składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wylać ciasto - rozprowadzić równomiernie po blaszce. Piec ok. 40 minut w temperaturze
Kuchnia smakówkolację - jako lekki i pyszny posiłek na zakończenie dnia, na deser - zdrowe składniki zastąpią słodycze. Koktajl bananowo - kakaowy www.kuchniasmakow.blogspot.com 1 banan 1 łyżka kakao 150 ml mleka kokosowego (lub innego tudzież wody) 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka wiórek kokosowych Wszystkie składniki zmiksować. Gotowe! Smacznego
Kuchnia smakówPyszna i sycąca kasza jaglana ugotowana w dużej ilości mleka kokosowego (lub zwykłego). Podałam ją ze świeżym mango i soczystymi pestkami granatu. Przed podaniem polałam syropem klonowym i udekorowałam nasionami chia. Zdecydowanie warto poświęcić chwilkę na jej przygotowanie. Tym bardziej, że można ugotować ją wieczorem, a rano tylko podgrzać, dodając więcej mleka. SKŁADNIKI / 1 porcja 1/4 szklanki(...)kaszy jaglanej 300 ml mleka kokosowego lub zwykłego krowiego 2 łyżeczki ksylitolu lub cukru 1 łyżeczka masła DO PODANIA : pokrojone w kostkę mango, pestki granatu, nasiona chia, brązowy cukier, syrop klonowy WYKONANIE Kaszę płuczemy na sicie i przelewamy wrzątkiem. Przekładamy do rondelka, zalewamy mlekiem, dodajemy ksylitol lub cukier i przykrywamy pokrywką. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień do minimalnego i gotujemy 15 minut
cool and mintychilli gwarantują dużą dawkę wewnętrznego ciepła! Składniki na rozgrzewającą zupę z dyni 1 mała dynia lub ćwiartka dużej 1 marchewka, 1 średni ziemniak 1 średnia cebula 1 szklanka mleczka kokosowego, ok. 400 ml bulionu warzywnego, 1 łyżeczka świeżo startego imbiru, 1 łyżeczka sproszkowanego kardamonu, Szczypta papryczki chili lub według uznania Duża szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej Oliwa lub olej(...)pokrojoną w kostkę dynię. Zalewamy resztą bulionu. Dodajemy kardamon i gałkę. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Całość zdejmujemy z ognia. Miksujemy w blenderze na gładki krem. Dodajemy mleczko kokosowe i chwilkę znów podgrzewamy stale mieszając, by zachować gładką konsystencję. Doprawiamy solą, cukrem i pieprzem do smaku. Można dodać odrobinę soku z cytryny. Krem przelewamy do miseczek. Przed podaniem można polać
Korniszonkiminut Składniki: podwoiłam ilość 240 g fasoli czerwonej z puszki 100 g chudego twarogu 70 g ksylitolu 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka 2 łyżeczki roztopionego oleju kokosowego 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego Sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Fasolę wylewamy na sitko i przelewamy wodą kilka razy, odsączamy. Wrzucamy do blendera. Następnie(...)dodajemy pokruszony ser, olej kokosowy, aromat, mleko i jajka. Miksujemy. Kakao, ksylitol, proszek do pieczenia, wsypujemy do zmiksowanych wcześniej składników i blendujemy na gładką masę. Zapomniałam że nie mam papilotek i wykorzystałam foremki do crumble ;) środki wysmarowałam masłem i posypałam bułka tartą.Wyszły mi tylko 3, ale to i tak lepsze niż nic :D. Z takich normalnych papilotek wyjdzie
Różne smaki w kuchniszklanka cukru 3 jajka (rozm. L) 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia sok i skórka otarta z 1 limonki 3 łyżki mleka 1 szklanka wiórków kokosowych SKŁADNIKI NA LUKIER: 1 szklanka cukru pudru 2 pełne łyżki gęstej śmietany kremówki (polecam "Piątnicę") sok z 0,75 limonki 1 szklanka wiórków kokosowych WYKONANIE: CIASTO: Piekarnik nagrzej do temperatury
Słodko-Słony Świat IlonyKruche ciasteczka ze słodkim, maślanym kremem russel z dodatkiem kawy, obtoczone w wiórkach kokosowych. Wyglądem przypominają makaroniki. Najlepsze jeszcze tego samego dnia kiedy zostały sporządzone. Polecam 😊 Składniki: Ciasto: 400 g mąki tortowej 250 g masła 2 żółtka 1 łyżka śmietnay 18% Krem russel kawowy: 2 jajka 200 g masła 2 łyżki naparu z kawy 100 g cukru Lukier(...)stopniowo dodawać ostudzoną masę jajowo-cukrową. Sporządzić napar z kawy, ostudzić, dodać do masy. Ciasteczka składać w następujący sposób: Ciastko- krem- ciastko- boki z wystającym kremem obtoczyć w wiórkach kokosowych Następnie włożyć ciastka do lodówki, aby krem lekko stężał. Smacznego
Słodka StrefaSkładniki na 2 porcje: 2 jajka M 5 łyżek płatków owsianych (ok. 50 g) 2 lekko czubate łyżki mąki kokosowej (ok. 24 g) 1 łyżka siemienia lnianego (ok. 10 g) 2/3 szklanki mleka 2% (ok. 160 g) 1 łyżka ksylitolu (ok. 10 g) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatki: 1/2 banana (ok. 60 g) garść winogron (ok. 70 g) 3 łyżeczki(...)truskawkowego niskosłodzonego (ok. 45 g) 1/2 łyżeczki ciemnego kakao (ok. 3 g) 1 łyżeczka mleka 2% (ok. 5 g) 1 łyżeczka miodu (ok. 6 g) olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia (ok. 1 łyżeczka łącznie) 1. Jajka, płatki, mąkę, siemię, mleko, sodę i ksylitol wrzuciłam do miski i zblendowałam. 2. Placuszki smażyłam w silikonowej foremce
Vroblewska-fitlifeSkładniki na 1 porcję: 2 jaja M 1 dojrzały banan ok. 140 g 2 łyżki mąki kokosowej ok. 20 g 2 łyżki płatków jaglanych ok. 10 g 1 łyżeczka siemienia lnianego ok. 5 g 4 łyżki mleka 2% ok. 40 g 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia 1. Wszystkie składniki wrzuciłam
Vroblewska-fitlifebudyniowa: 4 żółtka 40 g mąki ziemniaczanej 500 ml mleka 3,2% 75 g drobnego cukru do wypieków Lukier: 1,5 szklanki cukru pudru 2 łyżki gorącej wody wiórki kokosowe, do oprószenia Do garnuszka przekładamy masło, roztapiamy go na niewielkim ogniu. Pod koniec do masła dolewamy mleko, podgrzewamy razem przez chwilę. Zdejmujemy z palnika. Do powstałej letniej (!) mieszanki dodajemy(...)wsypujemy cukier. Dodajemy gorącą wodę i za pomocą drewnianej pałki rozcieramy całość na lukier. W razie potrzeby dodajemy jeszcze niewielką ilość wody. Lukrem dekorujemy bułeczki. Od razu posypujemy wiórkami kokosowymi
Smaki Na Talerzuminut Składniki: podwoiłam ilość 240 g fasoli czerwonej z puszki 100 g chudego twarogu 70 g ksylitolu 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka 2 łyżeczki roztopionego oleju kokosowego 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego Sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Fasolę wylewamy na sitko i przelewamy wodą kilka razy, odsączamy. Wrzucamy do blendera. Następnie(...)dodajemy pokruszony ser, olej kokosowy, aromat, mleko i jajka. Miksujemy. Kakao, ksylitol, proszek do pieczenia, wsypujemy do zmiksowanych wcześniej składników i blendujemy na gładką masę. Zapomniałam że nie mam papilotek i wykorzystałam foremki do crumble ;) środki wysmarowałam masłem i posypałam bułka tartą.Wyszły mi tylko 3, ale to i tak lepsze niż nic :D. Z takich normalnych papilotek wyjdzie
Różne smaki w kuchnicienką warstwą miodu, czy masła orzechowego, albo podać z owocami lub twarożkiem. * SKŁADNIKI na małą keksówkę 12x26 cm 5 bardzo dojrzałych bananów (mocno brązowych) 5 jajek 50 ml oleju kokosowego 1 szklanka mąki ryżowej 2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki soli (u mnie himalajska) ½ łyżeczki sody oczyszczonej * PRZYGOTOWANIE Banany zmiksuj na purèe za pomocą blendera. Dodaj(...)jajka, płynny (delikatnie podgrzany) olej kokosowy i zmiksuj ponownie. Do masy wsyp mąkę ryżową, nasiona chia, cynamon, sól oraz sodę. Wymieszaj dokładnie. Ciasto wlej do keksówki pokrytej papierem do pieczenia. Piecz przez około 60-70 minut w 180°C. Wyjmij i odstaw do wystudzenia
Food Square