Składniki na 1 porcję: 2 jaja M 1 dojrzały banan ok. 140 g 2 łyżki mąki kokosowej ok. 20 g 2 łyżki płatków jaglanych ok. 10 g 1 łyżeczka siemienia lnianego ok. 5 g 4 łyżki mleka 2% ok. 40 g 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia 1. Wszystkie składniki wrzuciłam
Vroblewska-fitlifebudyniowa: 4 żółtka 40 g mąki ziemniaczanej 500 ml mleka 3,2% 75 g drobnego cukru do wypieków Lukier: 1,5 szklanki cukru pudru 2 łyżki gorącej wody wiórki kokosowe, do oprószenia Do garnuszka przekładamy masło, roztapiamy go na niewielkim ogniu. Pod koniec do masła dolewamy mleko, podgrzewamy razem przez chwilę. Zdejmujemy z palnika. Do powstałej letniej (!) mieszanki dodajemy(...)wsypujemy cukier. Dodajemy gorącą wodę i za pomocą drewnianej pałki rozcieramy całość na lukier. W razie potrzeby dodajemy jeszcze niewielką ilość wody. Lukrem dekorujemy bułeczki. Od razu posypujemy wiórkami kokosowymi
Smaki Na Talerzuminut Składniki: podwoiłam ilość 240 g fasoli czerwonej z puszki 100 g chudego twarogu 70 g ksylitolu 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka 2 łyżeczki roztopionego oleju kokosowego 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego Sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Fasolę wylewamy na sitko i przelewamy wodą kilka razy, odsączamy. Wrzucamy do blendera. Następnie(...)dodajemy pokruszony ser, olej kokosowy, aromat, mleko i jajka. Miksujemy. Kakao, ksylitol, proszek do pieczenia, wsypujemy do zmiksowanych wcześniej składników i blendujemy na gładką masę. Zapomniałam że nie mam papilotek i wykorzystałam foremki do crumble ;) środki wysmarowałam masłem i posypałam bułka tartą.Wyszły mi tylko 3, ale to i tak lepsze niż nic :D. Z takich normalnych papilotek wyjdzie
Różne smaki w kuchnicienką warstwą miodu, czy masła orzechowego, albo podać z owocami lub twarożkiem. * SKŁADNIKI na małą keksówkę 12x26 cm 5 bardzo dojrzałych bananów (mocno brązowych) 5 jajek 50 ml oleju kokosowego 1 szklanka mąki ryżowej 2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki soli (u mnie himalajska) ½ łyżeczki sody oczyszczonej * PRZYGOTOWANIE Banany zmiksuj na purèe za pomocą blendera. Dodaj(...)jajka, płynny (delikatnie podgrzany) olej kokosowy i zmiksuj ponownie. Do masy wsyp mąkę ryżową, nasiona chia, cynamon, sól oraz sodę. Wymieszaj dokładnie. Ciasto wlej do keksówki pokrytej papierem do pieczenia. Piecz przez około 60-70 minut w 180°C. Wyjmij i odstaw do wystudzenia
Food Squarebogatym źródłem: prowitaminy A, witamin: C, PP, K, kwasu foliowego, soli mineralnych: wapnia, magnezu, potasu, żelaza, antyoksydantów: luteoliny i apigeniny, chlorofilu. Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki pestek z dyni 1 jabłko 1 banan 1/2 pęczka zielonej pietruszki Przygotowanie: Kaszę jaglaną dobrze płuczemy, zalewamy 1 i 1/2 szklanki wody, gotujemy na małym ogniu(...)czasu wchłonięcia przez kaszę całej wody. Do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy. W osobnym naczyniu blendujemy banan, jabłko i zieloną pietruszkę - obrywamy listki albo zlecamy to dziecku :) U Nas tą czynność wykonuje Szkrabina, dodajemy do kaszy. Pestki dyni mielimy i dodajemy. Można zamiast mielenia zblendować je z owocami i pietruszką. Teraz możemy wszystko wymieszać i gotowe, inną opcją jest zblendowanie
Szkrab Je Samsama, bez pilnowania i przypalonych garnków. Idealne leniwe dzień dobry. Zapraszam również po przepis na pyszną Nocną Owsiankę . Składniki (1 poracja): 1/3 szklanki płatków owsianych zwykłych 1/4 szklanki mleczka kokosowego 1 łyżka syropu z agawy 1/2 szklanki świeżych lub mrożonych malin ciepła wody Przygotowanie: 1) Płatki owsiane zalać ciepłą wodą, tak aby sięgała do wysokości płatków i odstawić(...)Następnie płatki wymieszać z mleczkiem kokosowym, syropem z agawy oraz owocami. 3) Gotową masę przełożyć do naczynka do zapiekania. Kilka malin można poukładać na wierzchu (delikatnie wciskając), żeby gotowa owsianka ładnie wyglądała 4) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 35 min bez przykrywania. 5) Najlepiej podawać ciepłą od razu po przygotowaniu. Artykuł Pieczona owsianka kokosowo-malinowa | Królewskie
Fitsweet.melukrem na bazie cukru brzozowego lub erytrytolu Pierniczki z masłem orzechowym i karobem 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 150 g płatków owsianych 20 g siemienia lnianego 45 g oleju kokosowego 100 g miodu 100 g masła orzechowego 100% 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu cejlońskiego 2 jajka(...)łyżeczki karobu Olej kokosowy, miód i masło orzechowe podgrzać i odstawić do przestudzenia. Płatki owsiane zmielić z siemieniem lnianym na mąkę w blenderze. Wymieszać z mąką orkiszową, proszkiem do pieczenia, przyprawą piernikową, karobem i cynamonem. Wsypać do przestudzonych mokrych składników, dodać jajko i ekstrakt waniliowy. Zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość kilku milimetrów i wycinać kształty. Piec około 10 minut
Fitkotdostrzec delikatny, pudrowy kolor. I do tego ciasto przepięknie pachnie malinami (przed i po upieczeniu, więc przyjemnie się przygotowuje te ciasteczka ;)). Wykorzystałam w przepisie mąkę orkiszową pełnoziarnistą, ryżową i kokosową, a ciasteczka posłodzone są ksylitolem i dodatkowo szczyptą ekstraktu ze stewii, żeby efekt końcowy był naprawdę słodki, ale jednocześnie niskokaloryczny i “fit” Mam nadzieję, że przepis się spodoba(...)bliskiej osoby, na pewno będziecie oczarowani malinowym smakiem Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) około 80 małych ciasteczek 90 g mąki orkiszowej razowej 70 g mąki ryżowej 30 g mąki kokosowej 75 g ksylitolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze (można dodać więcej ksylitolu) 2 żółtka 45 g masła klarowanego 1 opakowanie budyniu waniliowego (lub malinowego) 30 g liofilizowanych malin
FitkotKruche ciasteczka ze słodkim, maślanym kremem russel z dodatkiem kawy, obtoczone w wiórkach kokosowych. Wyglądem przypominają makaroniki. Najlepsze jeszcze tego samego dnia kiedy zostały sporządzone. Polecam 😊 Składniki: Ciasto: 400 g mąki tortowej 250 g masła 2 żółtka 1 łyżka śmietnay 18% Krem russel kawowy: 2 jajka 200 g masła 2 łyżki naparu z kawy 100 g cukru Lukier(...)stopniowo dodawać ostudzoną masę jajowo-cukrową. Sporządzić napar z kawy, ostudzić, dodać do masy. Ciasteczka składać w następujący sposób: Ciastko- krem- ciastko- boki z wystającym kremem obtoczyć w wiórkach kokosowych Następnie włożyć ciastka do lodówki, aby krem lekko stężał. Smacznego
Słodka Strefałyżeczka wędzonej papryki 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka garam masala 1/2 łyżeczki płatków chili sól i pieprz do smaku puszka mleczka kokosowego puszka krojonych pomidorów 2 pojedyncze piersi z kurczaka sok z 1/2 pomarańczy 200g ugotowanej fasolki szparagowej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ugotowany ryż Sposób przyrządzenia: 1. Cebulę, czosnek i imbir(...)czasu. 3. Do dyni z cebulką dodaj wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszaj. 4. Kurczaka pokrój na paski lub w kostkę i dodaj do dyni. 5. Zalej całość mleczkiem kokosowym i pomidorami z puszki - gotuj pod przykryciem przez 20min. 6. Dopraw curry solą i pieprzem do smaku, dodaj sok z pomarańczy i wmieszaj połowę natki pietruszki. 7. Podawaj gorące curry
Kuchnia w Słońcu Skąpanadostrzec delikatny, pudrowy kolor. I do tego ciasto przepięknie pachnie malinami (przed i po upieczeniu, więc przyjemnie się przygotowuje te ciasteczka ;)). Wykorzystałam w przepisie mąkę orkiszową pełnoziarnistą, ryżową i kokosową, a ciasteczka posłodzone są ksylitolem i dodatkowo szczyptą ekstraktu ze stewii, żeby efekt końcowy był naprawdę słodki, ale jednocześnie niskokaloryczny i „fit” Mam nadzieję, że przepis się spodoba(...)bliskiej osoby, na pewno będziecie oczarowani malinowym smakiem Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) około 80 małych ciasteczek 90 g mąki orkiszowej razowej 70 g mąki ryżowej 30 g mąki kokosowej 75 g ksylitolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze (można dodać więcej ksylitolu) 2 żółtka 45 g masła klarowanego 1 opakowanie budyniu waniliowego (lub malinowego) 30 g liofilizowanych malin
Fitkotszklanka rozgniecionych bananów (2 duże banany); 1 łyżeczka sody oczyszczonej; 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia; 1/2 łyżeczki soli; 1/2 łyżeczki cynamonu; 1/2 szklanki białego cukru; 6 łyżki płynnego oleju kokosowego (lub innego roślinnego np. rzepakowego); 2 duże jaja (klasy L); 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego. POLEWA CZEKOLADOWA: 1/2 szklanki (100 g) drobno posiekanej czekolady (mlecznej lub deserowej); 2 łyżeczki miodu(...)Muffinki przygotowane według tego przepisu są miękkie, wilgotne i pysznie bananowe. Ich skład można dowolnie zmieniać tj. mąkę pełnoziarnistą zastąpić zwykłą mąką pszenną (np. tortową) a olej kokosowy każdym innym, płynnym olejem roślinnym np. rzepakowym. Do polewy można użyć zarówno słodkiej, mlecznej czekolady, jak i deserowej, czy gorzkiej. Miód w polewie można zastąpić syropem z agawy czy syropem kukurydzianym
Gospodyni Miejskaskładnikom, dodatkowo podawanym na surowo jest bardzo zdrowy. Na dodatek bez glutenu i bez nabiału. Zupa składa się bowiem z mrożonego groszku, szpinaku, imbiru, chilli, świeżej mięty oraz mleka kokosowego i wody kokosowej. Wszystko jest miksowane w malakserze i gotowe do spożycia bez gotowania. Przepis na “Chłodnik z groszku” pochodzi z najnowszej FIT książki Gordona Ramsay
Moja Delicjawykonanie jest tak prosty jak przysłowiowa konstrukcja cepa Zatem nie czekajcie, tylko działajcie, by zrobić sobie i komuś bliskiemu taką pyszną niespodziankę Składniki: 1/2 szklanki płynnego oleju kokosowego 2-3 łyżki niesłodzonego kakao (w zależności jak mocną czekoladę lubicie) 2 łyżki syropu z agawy (lub według uznania) sok z dwóch soczystych pomarańczy starta skórka z jednej pomarańczy silikonowa foremka(...)kostki lodu (u mnie w kształcie serduszek ) Wykonanie: Pomarańczę (najlepiej organic/bio/eko) parzymy ostrożnie wrzątkiem i ocieramy skórkę na drobnej tarce. Olej kokosowy podgrzewamy w niewielkim garnku aż się rozpuści. Zestawiamy z ognia. Dodajemy kakao, syrop z agawy, sok i skórkę z pomarańczy. Wszystko dokładnie mieszamy. Czekoladową masą napełniamy foremki silikonowe do kostek lodu w ulubionym kształcie. Ja wybieram serduszka Wstawiamy
Lamarida.plpodane naprzemiennie z wiśniami deserowymi to deser, który rozkocha w sobie wszystkich miłośników słodkości! Idealny nie tylko na deser, ale również jako słodkie śniadanie 😉 Składniki: 400 ml mleczka kokosowego Radix-Bis 400 ml mleka krowiego 1/2 szklanki tapioki Radix-Bis 2 łyżki erytrolu Radix-Bis 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 słoiczek wiśni deserowych(...)jogurtu naturalnego Wykonanie: Tapiokę dokładnie płuczemy do bieżącą wodą i przenosimy do garnka. Zalewamy mlekiem krowim i odstawiamy na co najmniej 30 min. Następnie dodajemy mleko kokosowe oraz erytrol i gotujemy na małym ogniu przez około 15-20 min., cały czas mieszając, aż kulki tapioki staną się przezroczyste. Na końcu dodajemy przyprawę do piernika oraz posiekaną gorzką czekoladę (1 kostkę
Kuchnia MagdaLeny