kokosowe - 19941 przepisów (strona:419/1330)

Jaglanka z zieloną pietruszką 131

bogatym źródłem: prowitaminy A, witamin: C, PP, K, kwasu foliowego, soli mineralnych: wapnia, magnezu, potasu, żelaza, antyoksydantów: luteoliny i apigeniny, chlorofilu. Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki pestek z dyni 1 jabłko 1 banan 1/2 pęczka zielonej pietruszki Przygotowanie: Kaszę jaglaną dobrze płuczemy, zalewamy 1 i 1/2  szklanki wody, gotujemy na małym ogniu(...)czasu wchłonięcia przez kaszę całej wody. Do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy. W osobnym naczyniu blendujemy banan, jabłko i zieloną pietruszkę - obrywamy listki albo zlecamy to dziecku :) U Nas tą czynność wykonuje Szkrabina, dodajemy do kaszy. Pestki dyni mielimy i dodajemy. Można zamiast mielenia zblendować je z owocami i pietruszką. Teraz możemy wszystko wymieszać i gotowe, inną opcją jest zblendowanie

Szkrab Je Sam
Pieczona owsianka kokosowo-malinowa | Królewskie śniadanie 119

sama, bez pilnowania i przypalonych garnków. Idealne leniwe dzień dobry. Zapraszam również po przepis na pyszną Nocną Owsiankę . Składniki (1 poracja): 1/3 szklanki płatków owsianych zwykłych 1/4 szklanki mleczka kokosowego 1 łyżka syropu z agawy 1/2 szklanki świeżych lub mrożonych malin ciepła wody Przygotowanie: 1) Płatki owsiane zalać ciepłą wodą, tak aby sięgała do wysokości płatków i odstawić(...)Następnie płatki wymieszać z mleczkiem kokosowym, syropem z agawy oraz owocami. 3) Gotową masę przełożyć do naczynka do zapiekania. Kilka malin można poukładać na wierzchu (delikatnie wciskając), żeby gotowa owsianka ładnie wyglądała 4) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 35 min bez przykrywania. 5) Najlepiej podawać ciepłą od razu po przygotowaniu. Artykuł Pieczona owsianka kokosowo-malinowa | Królewskie

Fitsweet.me
Pierniczki z masłem orzechowym i karobem 161

lukrem na bazie cukru brzozowego lub erytrytolu Pierniczki z masłem orzechowym i karobem 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 150 g płatków owsianych 20 g siemienia lnianego 45 g oleju kokosowego 100 g miodu 100 g masła orzechowego 100% 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu cejlońskiego 2 jajka(...)łyżeczki karobu Olej kokosowy, miód i masło orzechowe podgrzać i odstawić do przestudzenia. Płatki owsiane zmielić z siemieniem lnianym na mąkę w blenderze. Wymieszać z mąką orkiszową, proszkiem do pieczenia, przyprawą piernikową, karobem i cynamonem. Wsypać do przestudzonych mokrych składników, dodać jajko i ekstrakt waniliowy. Zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość kilku milimetrów i wycinać kształty. Piec około 10 minut

Fitkot
Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) 140

dostrzec delikatny, pudrowy kolor. I do tego ciasto przepięknie pachnie malinami (przed i po upieczeniu, więc przyjemnie się przygotowuje te ciasteczka ;)). Wykorzystałam w przepisie mąkę orkiszową pełnoziarnistą, ryżową i kokosową, a ciasteczka posłodzone są ksylitolem i dodatkowo szczyptą ekstraktu ze stewii, żeby efekt końcowy był naprawdę słodki, ale jednocześnie niskokaloryczny i “fit” Mam nadzieję, że przepis się spodoba(...)bliskiej osoby, na pewno będziecie oczarowani malinowym smakiem Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) około 80 małych ciasteczek 90 g mąki orkiszowej razowej 70 g mąki ryżowej 30 g mąki kokosowej 75 g ksylitolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze (można dodać więcej ksylitolu) 2 żółtka 45 g masła klarowanego 1 opakowanie budyniu waniliowego (lub malinowego) 30 g liofilizowanych malin

Fitkot
Ciastka z kremem russel kawowym 167

Kruche ciasteczka ze słodkim, maślanym kremem russel z dodatkiem kawy, obtoczone w wiórkach kokosowych. Wyglądem przypominają makaroniki. Najlepsze jeszcze tego samego dnia kiedy zostały sporządzone. Polecam 😊 Składniki: Ciasto: 400 g mąki tortowej 250 g masła 2 żółtka 1 łyżka śmietnay 18% Krem russel kawowy: 2 jajka 200 g masła  2 łyżki naparu z kawy  100 g cukru Lukier(...)stopniowo dodawać ostudzoną masę jajowo-cukrową. Sporządzić napar z kawy, ostudzić, dodać do masy. Ciasteczka składać w następujący sposób: Ciastko- krem- ciastko- boki z wystającym kremem obtoczyć w wiórkach kokosowych Następnie włożyć ciastka do lodówki, aby krem lekko stężał. Smacznego

Słodka Strefa
Dyniowe curry z kurczakiem i fasolką 214

łyżeczka wędzonej papryki 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka garam masala 1/2 łyżeczki płatków chili sól i pieprz do smaku puszka mleczka kokosowego puszka krojonych pomidorów 2 pojedyncze piersi z kurczaka sok z 1/2 pomarańczy 200g ugotowanej fasolki szparagowej  2 łyżki posiekanej natki pietruszki ugotowany ryż Sposób przyrządzenia: 1. Cebulę, czosnek i imbir(...)czasu. 3. Do dyni z cebulką dodaj wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszaj. 4. Kurczaka pokrój na paski lub w kostkę i dodaj do dyni. 5. Zalej całość mleczkiem kokosowym i pomidorami z puszki - gotuj pod przykryciem przez 20min. 6. Dopraw curry solą i pieprzem do smaku, dodaj sok z pomarańczy i wmieszaj połowę natki pietruszki. 7. Podawaj gorące curry

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) 129

dostrzec delikatny, pudrowy kolor. I do tego ciasto przepięknie pachnie malinami (przed i po upieczeniu, więc przyjemnie się przygotowuje te ciasteczka ;)). Wykorzystałam w przepisie mąkę orkiszową pełnoziarnistą, ryżową i kokosową, a ciasteczka posłodzone są ksylitolem i dodatkowo szczyptą ekstraktu ze stewii, żeby efekt końcowy był naprawdę słodki, ale jednocześnie niskokaloryczny i „fit” Mam nadzieję, że przepis się spodoba(...)bliskiej osoby, na pewno będziecie oczarowani malinowym smakiem Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) około 80 małych ciasteczek 90 g mąki orkiszowej razowej 70 g mąki ryżowej 30 g mąki kokosowej 75 g ksylitolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze (można dodać więcej ksylitolu) 2 żółtka 45 g masła klarowanego 1 opakowanie budyniu waniliowego (lub malinowego) 30 g liofilizowanych malin

Fitkot
Muffinki bananowe z polewą czekoladową i kolorową posypką 252

szklanka rozgniecionych bananów (2 duże banany); 1 łyżeczka sody oczyszczonej; 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia; 1/2 łyżeczki soli; 1/2 łyżeczki cynamonu; 1/2 szklanki białego cukru; 6 łyżki płynnego oleju kokosowego (lub innego roślinnego np. rzepakowego); 2 duże jaja (klasy L); 1  łyżeczka ekstraktu waniliowego. POLEWA CZEKOLADOWA: 1/2 szklanki (100 g) drobno posiekanej czekolady (mlecznej lub deserowej); 2 łyżeczki miodu(...)Muffinki przygotowane według tego przepisu są miękkie, wilgotne i pysznie bananowe. Ich skład można dowolnie zmieniać tj. mąkę pełnoziarnistą zastąpić zwykłą mąką pszenną (np. tortową) a olej kokosowy każdym innym, płynnym olejem roślinnym np. rzepakowym. Do polewy można użyć zarówno słodkiej, mlecznej czekolady, jak i deserowej, czy gorzkiej. Miód w polewie można zastąpić syropem z agawy czy syropem kukurydzianym

Gospodyni Miejska
Chłodnik z groszku 133

składnikom, dodatkowo podawanym na surowo jest bardzo zdrowy. Na dodatek bez glutenu i bez nabiału. Zupa składa się bowiem z mrożonego groszku, szpinaku, imbiru, chilli, świeżej mięty oraz mleka kokosowego i wody kokosowej. Wszystko jest miksowane w malakserze i gotowe do spożycia bez gotowania. Przepis na “Chłodnik z groszku” pochodzi z najnowszej FIT książki Gordona Ramsay

Moja Delicja
Czekoladowe serduszka z pomarańczą 101

wykonanie jest tak prosty jak przysłowiowa konstrukcja cepa Zatem nie czekajcie, tylko działajcie, by zrobić sobie i komuś bliskiemu taką pyszną niespodziankę Składniki: 1/2 szklanki płynnego oleju kokosowego 2-3 łyżki niesłodzonego kakao (w zależności jak mocną czekoladę lubicie) 2 łyżki syropu z agawy (lub według uznania) sok z dwóch soczystych pomarańczy starta skórka z jednej pomarańczy silikonowa foremka(...)kostki lodu (u mnie w kształcie serduszek ) Wykonanie: Pomarańczę (najlepiej organic/bio/eko) parzymy ostrożnie wrzątkiem i ocieramy skórkę na drobnej tarce. Olej kokosowy podgrzewamy w niewielkim garnku aż się rozpuści. Zestawiamy z ognia. Dodajemy kakao, syrop z agawy, sok i skórkę z pomarańczy. Wszystko dokładnie mieszamy. Czekoladową masą napełniamy foremki silikonowe do kostek lodu w ulubionym kształcie. Ja wybieram serduszka Wstawiamy

Lamarida.pl
CZEKOLADOWO-KORZENNY PUDDING Z TAPIOKI Z WIŚNIAMI 110

podane naprzemiennie z wiśniami deserowymi to deser, który rozkocha w sobie wszystkich miłośników słodkości!  Idealny nie tylko na deser, ale również jako słodkie śniadanie 😉 Składniki: 400 ml mleczka kokosowego Radix-Bis 400 ml mleka krowiego 1/2 szklanki tapioki Radix-Bis 2 łyżki erytrolu Radix-Bis 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 słoiczek wiśni deserowych(...)jogurtu naturalnego Wykonanie: Tapiokę dokładnie płuczemy do bieżącą wodą i przenosimy do garnka. Zalewamy mlekiem krowim i odstawiamy na co najmniej 30 min. Następnie dodajemy mleko kokosowe oraz erytrol i gotujemy na małym ogniu przez około 15-20 min., cały czas mieszając, aż kulki tapioki staną się przezroczyste. Na końcu dodajemy przyprawę do piernika oraz posiekaną gorzką czekoladę (1 kostkę

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowe ciasteczka owsiane z orzechami :) 144

tylko się chce", co ma się akurat do dyspozycji. To tak zwane ulepki z płatków, u mnie owsiane i gryczane z dodatkiem orzechów i nasion. Masę skleja olej kokosowy, syrop klonowy i jajko. Takie czekoladowe ciacha to pyszna przekąską w ciągu dnia. Zawsze są chrupiące 😄 Składniki (7 szt.) 100 g płatków owsianych 100 g płatków gryczanych  50 g naturalnej(...)czekolady na gorąco   (Szczypta Świata) 60 g płynnego oleju kokosowego  50 g posiekanych orzechów brazylijskich  30 g siemienia lnianego  15 g nasion słoneczniku  1 jajko 2 łyżki syropu klonowego  Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj.  Uformuj ciastka (w razie trudności w sklejaniu masy zwilż dłonie wodą) i układaj

Zdrowie na języku :P
Jaglany budyń truskawkowo-buraczany 158

Składniki na około 2/3 porcje: 2 średnie ugotowane buraki 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 jabłko 6 truskawek - użyłam zamrożonych, wcześniej rozmrożonych 1 łyżka oleju kokosowego Przygotowanie: Kaszę jaglaną dobrze płuczemy. Zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy do czasu aż kasza wchłonie całą wodę. Do gorącej dodajemy olej kokosowy. Dodajemy truskawki, buraki i jabłko. Blendujemy na w miarę gładką masę

Szkrab Je Sam
Pralinki w trzech smakach 154

które zostały po weekendowym słodkim szaleństwie, a cały sekret tkwi w prostocie wykonania.  Te małe mini-bajaderki to słodkie cudeńka , obtoczone w trzech różnych posypkach - wiórkach czekoladowych, wiórkach kokosowych i kakao, niezwykle efektowne. Na pewno zachwycą niezapowiedzianych gości ;) SKŁADNIKI: 4 paczki herbatników 1/2 - 1 słoiczka marmolady owocowej 2 czubate łyżki kakao esencja migdałowa lub rumowa do posypania: kakao, wiórki(...)czekoladowe, wiórki kokosowe Herbatniki zmielić , dodać marmoladę, kakao i esencję. Wyrobić na gładką masę, uformować małe kuleczki. Każdą kulkę obtaczać w kakao i w wybranej posypce. Schłodzić w lodówce

Z Marcepanem
CHAŁWA LNIANA Z FIGAMI HISZPAŃSKIMI 111

można stosować do gotowania, smażenia, pieczenia, a także jako gotowy dodatek do jogurtów, deserów oraz ciast nie wymagających pieczenia. Składniki: 1 szklanka mąki lnianej Radix-Bis 3 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego Radix-Bis 3 łyżki miodu 3 kostki gorzkiej czekolady 2 łyżki wody ok. 9-10 szt. fig hiszpańskich Radix-Bis Wykonanie: W rondelku podgrzewamy olej kokosowy z miodem

Kuchnia MagdaLeny