szklanki płatków owsianych (bezglutenowych) 1 i 1/2 szklanki mleka lub wody (do ugotowania płatków) 2 jajka 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki miodu 3/4 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki rodzynek szczypta soli Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. W garnuszku ugotować płatki owsiane, do miękkości, na małym gazie, tak aby prawie cały płyn został wchłonięty(...)listonic_content='1/2 szklanki płatków owsianych 1 i 1/2 szklanki mleka lub wody (do ugotowania płatków) 2 jajka 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki miodu 3/4 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki rodzynek szczypta soli'; document.write
moj przepis naopakowanie krakersów, 1 litr mleka, 3 czubate łyżki mąki pszennej, 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, łyżka cukru waniliowego, 250g masła lub margaryny, 100g wiórków kokosowych. 750 ml mleka zagotować wraz z cukrami i łyżką masła. W reszcie mleka rozrobić dokładnie obydwie mąki, tak, by nie było żadnych grudek. Wlać na gotujące się mleko. Stale(...)mieszając, gotować, aż masa całkowicie zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć, stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej oraz wiórki kokosowe. Na dnie blaszki o wym. 23x33cm rozłożyć warstwę herbatników i wylać połowę masy budyniowej. Przykryć warstwą krakersów. Wylać resztę masy i ułożyć warstwę herbatników. Polewa: 125g masła lub margaryny, 3 łyżki kakao, 5 łyżek cukru
Z miłości do słodkościSkładniki na 1 porcję: 1/3 szklanki płatków owsianych 2/3 szklanki wody kokosowej 1 pomarańcza 3 kostki czekolady gorzkiej 1 łyżeczka proszku maca Płatki owsiane ugotować w wodzie kokosowej. Z połówki pomarańczy zetrzeć skórkę oraz wycisnąć sok, dodać do owsianki. Gotową owsiankę wymieszać z proszkiem maca, pokrojoną czekoladą oraz kawałkami drugiej części pomarańczy
Moja Galeria Smakuwykorzystać nie tylko na romantyczne weekendowe śniadanie, ale także jak śniadanie w ciągu dnia. Jajka sadzone w papryce – składniki (na 2 porcje) 4 jajka duża papryka odrobina oleju kokosowego szczypiorek sól Jajka sadzone w papryce -przepis Paprykę kroimy w plastry, tak aby pośrodku pozostała dziura. Na odrobinie oleju kokosowego podsmażamy z obu stron paprykę, a następnie wpijamy w nią
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!osób) - 0,5 średniej dyni (około 1 kg nieoczyszczonej) - 200 ml mleka kokosowego - 1 łyżeczka soli - 1 łyżka płatków chili - 1 garść orzechów włoskich - kilka listków mięty do dekoracji (opcjonalnie) S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: dynię obieramy, oczyszczamy z pestek i kroimy w dużą(...)kostkę, zalewamy wodą tak, aby przykryć ją całą, solimy i gotujemy do miękkości. gdy dynia jest już miękka, ale nie rozpadła się do końca dolewamy mleko kokosowe, doprawiamy płatkami chili i mieszamy. jeśli wolimy zupy krem możemy ją zmiksować, ale ja tym razem wolałam zostawić trochę nierozgotowanej dyni. podajemy udekorowane sporą ilością orzechów włoskich i miętą. smacznego
Gocha gotuje!osób) - 2 porcje spaghetti - 0,5 średniej dyni (około 1 kg nieoczyszczonej) - 200 ml mleka kokosowego - 2 garści świeżego szpinaku - 10 kawałków suszonych pomidorów - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżeczka soli S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: Makaron gotujemy al dente(...)całą, solimy i gotujemy do miękkości, ale tak, aby się nie rozpadła, odcedzamy. W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, świeży szpinak, pokrojone suszone pomidory, dynię, mleko kokosowe i makaron, mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Wykładamy na talerz, dekorujemy kawałkiem suszonego pomidora i świeżym szpinakiem. Smacznego
Gocha gotuje!Składniki na 2 porcje: woda kokosowa (użyłam w puszcze) - 330 ml 250 g owoców leśnych (użyłam mrożonych) 1 banan 1 łyżka miodu 1 łyżka wiórków kokosowych mięta (opcjonalnie) Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować na gładkie smoothie
Moja Galeria Smakuciasto : 500 g mąki pszennej chlebowej Melvit 20 g świeżych drożdży lub 10 g suszonych 280 ml mleka sojowego 2,5 łyżki oleju kokosowego /oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli Na farsz : 300 g pieczarek 1 średniej wielkości marchewka 1 opakowanie Tofu naturalnego 2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona(...)chili Wykonanie : 1. Mąkę pszenną mieszamy z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn ) . Dodajemy resztę składników i wyrabiamy, pod koniec dodajemy roztopiony i przestudzony olej kokosowy lub oliwę. Wyrabiamy ciasto, odpowiednio długo ( ok 10 minut), tak by było miękkie i elastyczne. 2. Z ciasta formujemy kulę, a następnie wykładamy do oprószonej mąką miski
vaniliowoczekoladowawyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 25 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto z kokosem: 200 g wiórek kokosowych 4 białka 210 g cukru 1 łyżka maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier cały czas miksując na jedwabistą masę. Następnie dodajemy(...)wiórka kokosowe wymieszane z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C na złoty kolor. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę z ananasem: 250 g masła, miękkiego 130 g cukru pudru 1 budyń waniliowy 4 żółtka 1 puszka ananasów wykonanie: Syrop z ananasów przelewamy
Domowy Smak Jedzeniakarobem foremka 21 x 27 cm 1 puszka białej fasoli 1 banan 2 jajka 2 łyżki karobu 1/3 szklanki erytrolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju kokosowego Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Fasolę dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i przełożyć do misy blendera. Dodać banana, żółtka, kakao, etytrol, proszek do pieczenia i ojej kokosowy. Całość zblendować
FitKotintensywnym treningu. Moja wersja batonów jest bez dodatku cukru. Zawarte w nich banany i daktyle nadają słodkiego smaku. Dodatek migdałów, płatków owsianych i mąki kokosowej dodaje zdrowych tłuszczów i protein. Bananowe batony energetyczne Składniki: 160 g daktyli 2 średnie banany (ok. 180 g) 30 g mielonych migdałów 60 g mąki owsianej* 60 g mąki kokosowej szczypta soli himalajskiej
wegujemyjedne, a w niedzielę drugie - nie będziecie zawiedzeni! (inne dni tygodnia też wchodzą w grę) Składniki: 200 g daktyli bez pestek 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki drobnych wiórków kokosowych + więcej do obtaczania 2 łyżki rumu (w wersji dla dzieci 2 łyżki wody i kilka kropli aromatu rumowego) Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować w blenderze o dużej mocy. Masa jest(...)ewentualne przegrzanie silnika. Można również bardzo drobno posiekać daktyle i ugnieść je rękoma z pozostałymi składnikami. Masa nie musi być jednolita. Utoczyć z masy kuleczki i obtoczyć je w kokosowych wiórkach. Można schłodzić w lodówce
zadanie-gotowaniezjedzenia czegoś słodkiego. Takie batony śmiało możemy zabrać ze sobą do pracy,szkoły czy na piknik. 2,5 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. nasion słonecznika 1/2 szkl. wiórków kokosowych 1/2 szkl. suszonej żurawiny 1/2 szkl. orzechów laskowych 1/2 szkl. migdałów 3 łyżki pestek dyni 3 łyżki jagód goji 3 łyżki rodzynek 2 łyżki siemienia lnianego 2 łyżki sezamu(...)łyżki miodu naturalnego 100 g czekolady deserowej 1/4 szkl. mleka Na suchej gorącej patelni uprażyć wiórki kokosowe,słonecznik,sezam,pestki dyni i lekko przesiekane orzechy i migdały. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i połączyć z mlekiem. Wszystkie sypkie składniki wsypać do miski,dodać miód i roztopioną czekoladę. Dokładnie wymieszać i przełożyć do długiej wąskiej formy wcześniej wysmarowanej masłem ( ja użyłam
Kolorowa kuchnia Elkipłesznik i babki jajowatej. Nasiona chia,które są spoiwem nadającym konsystencję. Słodyczy nadają daktyle i odrobina melasy karobowej. Dla wzbogacenia smaku i tekstury oraz dla zagęszczenia całości użyłam mąki kokosowej. Samo zdrowie i zbawienie dla naszego układu pokarmowego. Taki deser możecie jeść bez obaw. Wszelkie bakalie i zdrowe produkty możecie znaleźć w sklepie agnex a żeby was zachęcić(...)płesznik i babki jajowatej 1 łyżka zielonego młodego jęczmienia 5-6 daktyli bez pestek namoczonych we wrzątku 100 ml wody (sok) brzozowej 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka melasy karobowej ewentualnie miodu spora garść świeżej mięty Wykonanie : 1. Daktyle zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy pod przykryciem. Po wystudzeniu miksujemy na gładką pastę. Nasiona
vaniliowoczekoladowa