bezcukrowe oraz specjalną ofertę dla wegan i wegetarian. Polecam Wam i firmę i produkt. A poniżej moja inspiracja na pudding chia. :) Składniki: 1/4 szklanki nasion chia 400 ml mleka kokosowego syrop z jeżyn owoce: jeżyny, maliny, borówki Wykonanie: Wsyp do pojemnika nasiona chia, zalej je następnie mlekiem kokosowym. Wymieszaj dokładnie, odstaw na parę godzin (najlepiej na noc) do lodówki
Garniec Magalieżółtko (białko zostawiamy do posmarowania) 1 łyżka gęstej śmietany 18% 150 g masła lub margaryny szczypta soli Polewa czekoladowa: 150 g białej czekolady 100 ml śmietany kremówki 30% płatki kokosowe lub wiórki kokosowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Mleko lekko podgrzewamy (powinno być letnie, a nie gorące) dodajemy do niego dwie łyżki mąki pszennej i łyżkę
Poezja smakuwielu wariantach. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 3 łyżki masła 1/2 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki miodu 1/4 szklanki poszatkowanych orzechów laskowych 3/4 szklanki poszatkowanych migdałów 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1,5 łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru waniliowego 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1 szklanka suszonych moreli 1 łyżeczka soli Sposób przygotowania: Na początku piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Blaszkę(...)wysokim brzegiem smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia, który również smarujemy masłem. Do dużej miski wsypujemy płatki owsiane, wiórki kokosowe oraz orzechy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i następnie wysypujemy na blaszkę i uklepujemy. Blaszkę wkładamy do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie blaszkę wyciągamy a temperaturę zmniejszamy do temperatury 150 stopni. W garnku na małym ogniu rozpuszczamy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnedeser, a nawet przekąskę między posiłkami. A sekretem na idealnie gładki i delikatny budyń jest jego długie gotowanie na bardzo małym ogniu. Wypróbujcie! Składniki: – 220ml + 220ml mleka (napoju) kokosowego – 100g kaszy jaglanej (1 woreczek) – 2 łyżki masła orzechowego – 1 banan – 1/2 pitai (smoczego owocu) – garść ziarenek granatu – kilka kostek gorzkiej czekolady Kaszę jaglaną(...)umieszczamy w sitku i płuczemy gorącą wodą z kranu. Kaszę umieszczamy w rondelku i dodajemy 220ml mleka kokosowego, przykrywamy i gotujemy na jak najmniejszym ogniu, aż kasza wchłonie całe mleko (ok. 15-20 minut). Następnie ponownie dodajemy 220ml mleka wraz z masłem orzechowym, mieszamy i znów chwilę podgrzewamy, aż wchłonie całość. W misie blendera umieszczamy ugotowaną kaszę, dodajemy pół banana
Be Fit Be Strongniezapowiedziani goście. Tak więc do dzieła! Muffiny owsiane z jabłkiem składniki: 1 szklanka mąki owsianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 2 jajka mleczko kokosowe 165 ml - mała puszka 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 szklanki daktyli 1 jabłko wykonanie: Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut by zmiękły. Następnie odcedzamy(...)miksujemy z mleczkiem kokosowym. Do tej mikstury dodajemy pozostałe mokre składniki i mieszamy. W drugiej misce łączymy ze sobą suche składniki i dodajemy do nich mokre. Na końcu dokładamy jabłko pokrojone w kosteczkę. Mieszamy i napełniamy ciastem foremki do muffinek. Pieczemy przez około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni
Przysmaki Karolkidodatki np. orzechy laskowe. Spróbujcie. Warto czasem zrobić sobie taką domową, zdrowszą wersję czekolady. Przygotowanie jest naprawdę proste. Spójrzcie na przepis Składniki: (na 1 mniejszą tabliczkę) 1/2 szklanki oleju kokosowego 2-3 łyżki miodu (u mnie wielokwiatowy ze ZdrowyMarket24 ) 1/4 szklanki ciemnego kakao ulubione dodatki: u mnie mała garść owoców liofilizowanych (truskawka, malina, jeżyna, jagody) Przygotowanie: Rozpuszczamy olej kokosowy. Ciepły
Słodkie okruszkiwielu wariantach. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 3 łyżki masła 1/2 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki miodu 1/4 szklanki poszatkowanych orzechów laskowych 3/4 szklanki poszatkowanych migdałów 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1,5 łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru waniliowego 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1 szklanka suszonych moreli 1 łyżeczka soli Sposób przygotowania: Na początku piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Blaszkę(...)wysokim brzegiem smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia, który również smarujemy masłem. Do dużej miski wsypujemy płatki owsiane, wiórki kokosowe oraz orzechy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i następnie wysypujemy na blaszkę i uklepujemy. Blaszkę wkładamy do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie blaszkę wyciągamy a temperaturę zmniejszamy do temperatury 150 stopni. W garnku na małym ogniu rozpuszczamy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnesałatkę z pestkami dyni i kiełkami. #fitandeasy #makaronyzwarzyw Składniki: 3 garście spaghetti z buraka od Fit&Easy 1/2 małej cebuli około 1 i 1/2 łyżeczki oleju kokosowego 2 łyżki pestek dyni sól himalajska do smaku świeżo mielony czarny pieprz do smaku Przygotowanie: Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy, podsmażamy na nim pokrojoną cebulkę. Dodajemy 3 garście spaghetti
Słodkie okruszkijutrzejsze Walentynki proponuję urocze śniadanie w formie kokosowych mini pączusiów, podanych z ulubionymi dodatkami. W przepisie nie znajdziecie ani grama mąki pszennej, masła czy cukru - takie śniadanie spodoba się więc osobom, dbającym o zdrowe posiłki :) Składniki: 3 białka 2 żółtka 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka otrębów pszennych Rozgrzać urządzenie do pieczenia donutów lub gofrownicę. Białka ubić na sztywno
Chocolate Muffin Blogorzeszki ziemne i otrzymamy smak popularnego batonika :) Spód: 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki masła orzechowego 4 łyżki mleka 2 łyżeczki kakao 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka oleju kokosowego, rozpuszczonego Płatki owsiane zmielić na mąkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami, masa powinna być zwarta, dająca się rozprowadzić na blaszce. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę(...)ugnieść dnem szklanki. Schłodzić. Masa: 1 szklanka daktyli 2 banany 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka oleju kokosowego Daktyle zalać gorącą wodą, odstawić na 10 minut. Gdy daktyle zmiękną, odlać połowę wody ze szklanki i zmiksować na gładką masę. Dodać banany i olej, ponownie zmiksować.Wyłożyć masę na schłodzony spód., ponownie umieścić w lodówce. Polewa: 1 tabliczka gorzkiej czekolady
Chocolate Muffin Blogłyżka wody składniki na krem czekoladowy: 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 0,5 szklanki daktyli 100 g gorzkiej czekolady 70% 2 łyżki ciemnego kakao 2 małe puszki mleczka kokosowego (po 165 ml) esencja waniliowa - opcjonalnie do dekoracji: 3-4 banany na wierzch granat sok z połowy cytryny wykonanie: Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze stewia na dość sztywną(...)Gotujemy kasze jaglaną według przepisu. Pozostawiamy do wystudzenia. Daktyle namaczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy tak ma 30 minut. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Daktyle blendujemy z mleczkiem kokosowym. Dodajemy do nich kasze i pozostałe składnik. Bledbujemy wszystko do uzyskania jak najbardziej kremowej konsystencji. Gotowy krem przekładamy na biszkopt. Na wierzchu możemy poukładać różne owoce. Do tego kremu
Przysmaki Karolkiryżem i pieczarkami. Nic tylko jeść, spróbujcie #fitandeasy #makaronyzwarzyw Składniki: 1/2 opakowania Fit&Easy Spaghetti z marchewki 6 pieczarek 1/2 małej cebuli 2 czubate łyżeczki oleju kokosowego świeżo mielony czarny pieprz do smaku sól himalajska do smaku 2 pełne łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1/2 opakowania ryżu parboiled z dzikim (50 g) Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją(...)opakowaniu. W międzyczasie przygotowujemy resztę dania. Pieczarki pozbawiamy ogonków, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę również kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy, podsmażamy na nim cebulę i pieczarki (na mniejszym ogniu). Całość doprawiamy po wierzchu pieprzem i solą himalajską. Następnie dodajemy nasze warzywne spaghetti (marchewkę), delikatnie mieszając podsmażamy całość (marchewka ma być ciepła). Na koniec dodajemy ugotowany (jeszcze
Słodkie okruszkicurry: – 350 g polędwiczki wieprzowej – 1 zielona papryka – 1 zielona papryczka chili – 70 g pędów bambusa (paseczki) – 1 cebulka dymka – 1 łyżka oleju kokosowego – 170 g mleczka
Kuchenne WariacjeSkładniki: 6 marchewek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka mleczka kokosowego 2,5 szklanki wody 100 g kaszy jęczmiennej olej rzepakowy 3 łyżki curry sól orzechy nerkowca pestki dyni pestki słonecznika Sposób wykonania: Cebulę kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i podsmażamy. W tym czasie marchew obieramy i kroimy w talarki. Do cebuli dodajemy(...)zmiażdżony czosnek i marchew. Zalewamy mleczkiem kokosowym i wodą. Doprowadzamy do wrzenia a następnie wsypujemy kaszę oraz dodajemy curry i sól. Gotujemy około 20 minut pod przykryciem. Po tym czasie zupę miksujemy blenderem. Na patelni prażymy orzechy oraz pestki. Zupę posypujemy orzechami i pestkami zaraz przed podaniem
Qchnia po prostu