kokosowe - 19941 przepisów (strona:442/1330)

Kaszotto z indykiem i warzywami z orientalną nutą 139

piersi indyka oliwa 2 opakowania kaszy jęczmiennej (2 x 100 g) 1 kostka rosołowa z kurczaka 1 brokuł 1 czerwona papryka 1 cukinia 3 ząbki czosnku 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) sól, pieprz, curry WYKONANIE Pierś z indyka umyć, odkroić tłuszcz, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do głębokiego talerza lub miski. Mięso polać oliwą i dobrze przyprawić curry(...)rozgrzaną patelnię. Smażyć, mieszając od czasu do czasu, do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Paprykę i cukinię umyć, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Wlać mleczko kokosowe, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, nałożyć pokrywkę i dusić całość, aż warzywa zmiękną, od czasu do czasu mieszając. Brokuł obrać w różyczki i ugotować na parze (5 minut) lub w wodzie

Passions hobbies life
.1229. rodzice nie zgadzają się na weganizm? 122

nocna owsianka na mleku kokosowym z jagodami acai , podana z bananem i wiórkami kokosowymi~ PRZEPIS NA BLOGU JEDZ ROŚLINY >>KLIK<< Od nowego roku na stronie   Sensilab  możecie znaleźć nowe produkty w linii  Healthie  i w nowości kategorii  eco i superfoods-  >>KLIK<<   Mam dla Was super

breakfast of dreams
Likier Monte 699

Kajmak – cała porcja z przepisu na wegański kajmak Gorzka czekolada – 1 tabliczka Kakao – 1 łyżka Masło orzechowe – 1 łyżka (spora) ( przepis na masło orzechowe ) Mleko kokosowe – 250ml (najlepiej z 300g wiórków na litr) ( przepis na mleko kokosowe ) Wódka orzechowa (orzech laskowy) – 200ml Wykonanie: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Do czekolady dodaj kajmak, kakao, masło

Blendman
makowa wuzetka 125

Składniki:   Forma na ciasto makowe i ciemne ,takiej samej wielkośći. u mnie 21x31 ciasto makowe 200 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 150 g suchego maku 8 białek 4 żółtka Ciasto:   Białka ubić  na sztywną pianę,stopniowo dodając  cukier. .Gdy cukier się rozpuści dodać żółtka. Wsypać ,mak i wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie wymieszać łyżką. Blachę

w mojej kuchni
Domowe puszyste kokosanki 141

Niemczech. Moje są bardziej delikatne i lekko puszyste. Skusicie się?? Składniki na 16 kokosanek: 3 jajka 3/4 szklanki drobnego cukru 2 łyżki cukru waniliowego szczypta soli 200 g wiórków kokosowych - użyłam Kresto Białka oddzielić od żółtek, ubić je z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać żółtka i chwilę jeszcze ubijać do dokładnego połączenia. Wsypać wiórki kokosowe

Codzienna kuchnia niecodzienna
Mule w sosie maślano-cytrynowym 169

muli 100 g masła 1 średnia cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plasterki 1/3 szklanki białego wytrawnego wina sok z 1/2 cytryny 4-5 łyżek mleka kokosowego 1 posiekana papryczka chilli (opcjonalnie) 1 pęczek natki pietruszki świeża bagietka do podania sól, świeżo mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Mule rozmrażamy. W głębokiej patelni(...)ogniu rozpuszczamy masło. Wrzucamy cebulę i czosnek i dusimy przez 10 minut, aż cebulka zmięknie. Zwiększamy ogień, wlewamy wino i gotujemy  3 minuty. Dodajemy sok z cytryny, mleko kokosowe, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Zmniejszamy ogień, wrzucamy mule i pół posiekanego pęczka pietruszki. Dusimy pod przykryciem 3-4 minuty. Przekładamy na talerze, dekorujemy resztą pietruszki i posiekaną papryczką

My Culinary Art
Dietetyczne chrupki czekoladowe nesquik 178

pewna, że przypadnie Wam do gustu. Nesquiki są bardzo czekoladowe i równie chrupiące jak oryginał, a przy tym bez grama białego cukru i sztucznych dodatków! Składniki: 30 g oleju kokosowego 3 łyżki kakao 1 łyżeczka miodu (lub inny słodzik do smaku) 90 g mąki owsianej lub płatków samodzielnie zmielonych na mąkę Piekarnik rozgrzać do 175 *C. Olej kokosowy roztopić. Dodać

Chocolate Muffin Blog
ciasto pietruszkowe z polewą karobową 140

płatków owsianych łyżka nasion chia pietruszka ziarenka z laski wanilii 1/2 szklanki wrzątku 1/2 szklanki daktyli 1/2 szklanki mleka migdałowego 1/2 szklanki rodzynek POLEWA: 2 czubate łyżki gęstego mleka kokosowego 2 łyżeczki karobu WYKONANIE: Pietruszkę obieramy i trzemy na małych oczkach. Daktyle zalewamy wrzątkiem na ok 8 minut- po czym dokładnie blendujemy je razem z wodą i dodajemy do pozostałych(...)składników. Całość dokładnie razem blendujemy, następnie przekładamy do aluminiowej formy i odkładamy do lodówki na ok 2 godziny. Gdy ciasto jest gotowe, robimy polewę: Mleko kokosowe umieszczamy w garneczku i rozpuszczamy, dodajemy do niego karob i dokładnie mieszamy. Polewamy gotowe ciasto. Dodatkowo możemy posypać je z wierzchu rozdrobnionymi orzechami

healthy dreams
Koktajl gruszka-truskawka-banan z wodą kokosową 119

Składniki: 1 szklanka wody kokosowej 1 szklanka truskawek 1 banan 1 gruszka 1/4 łyżeczki cynamonu Do blendera wlać wodę kokosową, oddać odszypułkowane truskawki. Banana i gruszkę obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Owoce dodać do blendera wraz z cynamonem. Zmiksować

Moja Galeria Smaku
Tort bezglutenowy czekoladowy z wiśniami 161

biszkoptu otrzymacie państwo dwa blaty o wymiarach 24 cm.  Krem: słoiczek wiśni (u mnie wydrylowane wiśnie z nalewki) 2 małe kieliszki nalewki wiśniowej (do nasączenia) 3 puszki mleka kokosowego 6 łyżeczek kakao Puszki z mleczkiem kokosowym dobrze schłodzić w lodówce. Schłodzone ubijać jak śmietanę z dodatkiem kakao. Ja nie dodaję do kremu cukru, ale oczywiście, jeżeli dla kogoś jest

Humanistka w kuchni
Mini ciasteczka kasztanowe z plastrami kokosa 141

dlatego od razu dziele się z Wami przepisem :) Mąkę kasztanową, plastry kokosa i morwę białą zdobyłam w  Frisco.pl  :) REALLY YUMMY! Składniki na 20 ciasteczek: 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki miodu  1 jajko rozmiar L 2 łyżki mąki kokosowe 3/4 szkl. mąki kasztanowej Plastry kokosa i morwa biała  do dekoracji Przygotowanie: Masło

Czarnawisienka
Ciemna kokosanka 211

wymieszać za pomocą miksera. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać dokładnie. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i mączkę ziemniaczaną,jeszcze chwilkę ubijać. Na koniec dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Ciemną masę wyłoży do wysmarowanej formy lub wyłożonej papierem do pieczenia. Na górę rozłożyć masę kokosową, piec w nagrzanym piekarniku do 180 C 45 minut. Blaszka

Kuchnia Pokoleń
Kokosowe curry z bakłażanów 141

cukinie 1 duży bakłażan 100-150 g świeżego szpinaku 2 cm świeżego imbiru (można zastąpić 1 łyżeczką suszonego lub łyżką soku z cytryny-w ostateczności) 400 ml puszka mleka kokosowego 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju roślinnego do smażenia łyżka pasty curry (ja użyłam domowej pasty kurkumy- jutro na blogu znajdziecie na nią przepis) łyżeczka soli(...)przez 1 minutę po czym dodaj pastę curry Dodaj czosnek i imbir, wymieszaj, smaż kilka sekund po czym dodaj wodę. Duś około mininuty. Dodaj całą zawartość puszki mleka kokosowego i doprowadź do wrzenia. Wrzuć bakłażana, dodaj sól, przykryj garnek pokrywką i gotuj 3 minuty. Dodaj cukinię, wymieszaj, przykryj garnek pokrywką i gotuj kolejne 3 minuty. Zdejmij garnek z ognia, dodaj

greenscarf
Chlebek bananowy z mango i jagodami goji 132

używanych do pieczenia chleba. Mój wariant to chlebek bananowy z mango i jagodami goji.   Składniki: - 5 dojrzałych, dużych bananów - ½ szklanki cukru - ½ szklanki oleju arachidowego - 3 jajka - 90g wiórków kokosowych - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1,5 łyżeczki sody - 5 łyżek souk wyciśniętego z cytryny - 2 i ¼ szklanki mąki tortowej - ok. 60g suszonych jagód goi - ok. 60g suszonych plastrów(...)proszkiem do pieczenia i solą. Obrane banany kroimy na kawałki, dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i rozgniatamy w misce. Dodajemy olej, rozbełtane jajka i cukier – mieszamy łyżką. Dodajemy wiórki kokosowe, lekko oprószone mąką jagody goji i pokrojone na małe kawałki plastry suszonego mango – łączymy składniki. Wsypujemy mąkę i ponownie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do przygotowanej formy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego

mojewypiekiinietylko
Tarta z brukselką - Rosenkohl Quiche 179

Składniki na ciasto: 200 g mąki orkiszowej 80 g masła 1 jajko 3 łyżki lodowatej wody 0,5 łyżeczki soli Składniki na nałożenie: 500 g brukselki 200 ml mleka kokosowego lub śmietany 3 jajka sól, pieprz gałka muszkatałowa   Wykonanie: składniki na kruche ciasto zagnieść. Rozwałkować i wylepić dno i brzegi foremki cieniutko wysmarowanej masłem. Wstawić do lodówki brukselki oczyścić(...)zwiędłych listków, umyć, głąbiki naciąć na krzyż. Obgotować brukselkę 4 minuty w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą i pozostawić do odcedzenia śmietanę lub mleko kokosowe rozbełtać z jajkami, doprawić solą, pieprzem i gałka muszkatałową. Brukselki rozłożyć na cieście, zalać masą jajeczną piec w 180`C 40 minut do zezłocenia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!