kokosowe - 19941 przepisów (strona:443/1330)

Magiczne bułeczki orkiszowo-twarogowe wypełnione budyniem i dżemem 145

uśmiechy. :) Zapraszam! Składniki (na 17 małych bułeczek):   Na ciasto: 500 gram mąki orkiszowej 500 gram  twarogu półtłustego 3 małe jajka lub 2 duże 6 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego 8 łyżek kefiru 30 gram cukru trzcinowego/ksylitolu opakowanie cukru cytrynowego Delecta opakowanie drożdży instant Delecta opakowanie przyprawy do sernika Delecta jajko do posmarowania bułek Nadzienie: 1 dowolny budyń firmy Delecta(...)maczek truskawkowy Delecta kamyczki czekoladowe Delecta Przygotowanie: Pomieszaj ze sobą wszystkie suche składniki na ciasto (mąkę orkiszową, drożdże, cukier trzcinowy/ksylitol, cukier cytrynowy, przyprawę do sernika) Dodaj rozpuszczony, przestudzony olej kokosowy, jajka, kefir i rozgnieciony twaróg. Wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia na min.1 godz. W tym czasie ugotuj budynie: w szklance mleka rozprowadź proszki budyniowe i cukier trzcinowy/ksylitol, resztę mleka

Smiling Shrimp
babka kokosowa 148

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 135 g mąki orkiszowej 85 g mąki ziemniaczanej 50 g wiórków kokosowych 250 g masła 6 jajek 240 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Masło roztapiamy. Jajka ubijamy z cukrem na parze (naczynie ze składnikami umieszczamy na garnku z gotującą się wodą). Gdy masa podwoi swoją objętość i będzie puszysta ściągamy z garnka. Dodajemy(...)stopniowo wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia, mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Następnie dodajemy masło oraz wiórka kokosowe i mieszamy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do dużej, natłuszczonej formy na babkę lub tortownicy z kominem. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 40 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy z formy, odstawiamy do wystudzenia i dowolnie dekorujemy

Domowy Smak Jedzenia
Zupa krem z batatów z mleczkiem kokosowym 167

Składniki: 1 kg batatów; Puszka mleczka kokosowego (400 ml); 500 ml bulionu (u mnie 500 ml wrzątku + 1/2 łyżki vegety); 1 średnia cebula; Kilka gałązek świeżej kolendry; 1 łyżka przyprawy garam masala; 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku; Szczypta chili w płatkach; Sól; Pieprz; Olej. Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę(...)szczyptę płatków chili i pokrojone ziemniaki. Zalać bulionem (500 ml) i gotować, aż ziemniaki będą miękkie (ta ilość bulionu nie zakrywa w całości ziemniaków). Zdjąć z ognia. Dodać mleczko kokosowe. Wymieszać i zblendować na gładki krem. Do kremu z batatów dodać drobno posiekaną kolendrę i wymieszać. Zupę przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać gorącą, oprószoną płatkami chili i/lub drobno

Gospodyni Miejska
Rozgrzewająca ciecierzyca w smakach orientalnych. 106

szklanki ugotowanej ciecierzycy 6 ząbków czosnku   1 czerwona cebula   1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1 ostra papryczka 1 pęczek świeżej kolendry   400 ml mleka kokosowego 1/2 łyżeczki soli morskiej 1 szczypta białego pieprzu  1 szczypta imbiru 1 łyżeczka curry   1 łyżeczka cukru brązowego 1 łyżeczka słodkiej papryki   2 łyżki oliwy   2 łyżki(...)kostkę papryki, przyprawy, ugotowaną ciecierzycę, podsmażyć całość. Zetrzeć na tarce skórkę z oczyszczonej limonki, a następnie wycisnąć z niej sok, dodać do dania. Kolejna czynność to dodanie mleka kokosowego i pozostawienie na małym ogniu do 30 minut. Na koniec posypać posiekaną kolendrą  oraz uprażonym sezamem. Podawać z ryżem

Wino Francja Kuchnia
Amarantus z borówkami 157

puki był dobrze ciepły smakował fajnie. Nie będę go jednak jadła na zimno ;-) Amarantus z borówkami AMARANTUS Z BORÓWKAMI Na 1 porcję: 1/2 szklanki ziaren amarantusa 3/4 szklanki mleka kokosowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka syropu z agawy 2 garści borówek (mogą być mrożone) Amarantus zalewamy gorącą wodą, mieszamy i odstawiamy na dwie, trzy minuty. W niedużym garnuszku(...)wlewamy wodę, tak aby przykryła dno - zagotowujemy. Wlewamy mleko kokosowe zagotowujemy, dodajemy odcedzony amarantus, sok z cytryny i gotujemy (od czasu do czasu mieszając) przez około 15 minut. Po ugotowaniu dodajemy syrop z agawy - mieszamy. Podajemy w miseczce posypany borówkami (lub innymi sezonowymi owocami). Amarantus z borówkami  SMACZNEGO :-) A bieganie też dziś było ;-) Peggi w lesie

peggiwkuchni
Płatki jaglane z granatem 136

Płatki jaglane z granatem Na 1 porcję: 200 ml mleka kokosowego 1/2 szklanki płatków jaglanych 1 łyżka syropu z agawy 1 owoc granatu Granat obieramy - odcinamy górną część, dzielimy nożem na ćwiartki i wyłuskujemy nasiona. Do małego garnuszka wlewamy wodę, tak aby przykryła dno - zagotowujemy. Wlewamy mleko kokosowe - zagotowujemy. Do gotującego się mleka dosypujemy płatki jaglane i gotujemy mieszając przez

peggiwkuchni
Smoothie kokosowo-jabłkowe 121

porcję: 200 ml schłodzonego mleka kokosowego 1 duże jabłko 1 łyżka zarodków pszennych Jabłko myjemy i kroimy na małe kawałki usuwając gniazdo nasienne (nie obieramy ze skóry). Wrzucamy do blendera, dodajemy mleko kokosowe i zarodki pszenne. Blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelewamy do szklanki, podajemy. SMACZNEGO :-) Dziś z racji wieczorowej pory pobiegłam w miasto (nie cierpię). Na szczęście

peggiwkuchni
Smoothie z bananem - dwa przepisy 148

selerem. Blendujemy. Dodajemy pozostałą część warzyw. Blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Smoothie z bananem i burakiem Smoothie z bananem i kalarepką  Na 2 porcje: 165 ml mleka kokosowego 1 dojrzały banan 1 średnia kalarepka 1 czubata łyżka zarodków pszennych Kalarepkę myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Banana obieramy. Do blendera wlewamy mleko kokosowe, dodajemy połamanego banana i część kalarepki

peggiwkuchni
Zupa bananowa na ostro. Tajska kuchnia 178

mnie po prostu domowy rosół )  0,5 litra wody  2 banany ( obrane ze skórki )  200 gram czerwonej pasty curry  1 trawa cytrynowa 250 ml mleka kokosowego  sok z 1 limonki 2 łyżki sosu ostro słodkiego chilli  2 łyżki sosu sojowego  1 łyżka brązowego cukru 2 ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru(...)ostatni składnik czyli papryczkę chili. Wszystko razem gotowałam przez około 15 minut. Potem wyjęłam z zupy trawę cytrynową, a resztę zmiksowałam na krem i dopiero wtedy dodałam mleko kokosowe, całość jeszcze raz podgrzałam i podałam z ugotowanym makaronem. Zdradzę Wam, że rodzina zupą się zachwyciła i cała zupa znikła w całości od razu :) A tak naprawdę to smaku bananów

Kuchnia na wzgórzu
Kokosowa owsianka z suszonymi morelami 120

Składniki: 1 szklanka mleka 2 czubate łyżki płatków owsianych 3 suszone morele 1 łyżka wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 1/4 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka miodu Do rondelka wlać mleko. Dodać płatki owsiane, cynamon, ekstrakt waniliowy, wiórki kokosowe oraz pokrojone morele. Zagotować. Czas gotowania zależy od rodzaju płatków jakie użyjecie. Po ugotowaniu przelać do miseczki i polać miodem. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Sernik "Chatka Puchatka" 540

litr mleka 250ml śmietany lub kefiru Laska wanilii 200g masła 4 jajka 2/3 szklanki ksylitolu 1 łyżka kakao Na polewę: Tabliczka gorzkiej czekolady (100g) 100ml śmietany kremówki 50g wiórek kokosowym (lub innej ulubionej posypki) Mleko wlewamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną. Do wrzącego mleka powoli wlewamy masę jajeczną. Gotujemy mieszając, aż masa podzieli się(...)górę domku. Następnego dnia przygotowujemy polewę czekoladową. W garnuszku podgrzewamy śmietanę niemalże do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i wrzucamy czekoladę. Mieszamy, aż się rozpuści. Smarujemy domek i posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego

Kolizje Smaków
Banan w cieście & o współpracy z Frisco. 173

Banany w cieście kokosowym* * z wiórkami i mleczkiem kokosowym, częściowo na mące orkiszowej  W ostatnim czasie miałam miłą przyjemność nawiązać współpracę z internetowym sklepem Frisco , mającym w swoim asortymencie zarówno te podstawowe produkty, jak i te rzadziej przez nas spotykane, a nie rzadko też wszędzie poszukiwane.  Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie sposób dostawy, na początku wybieramy pasujący nam dzień

More food, love and dreams
RAW CIASTO- ŻURAWINA Z MIĘTĄ W DUECIE 121

SPÓD: 2 szklanki amarantusa ekspandowanego 1/3 szklanki wrzącej wody szklanka daktyli łyżka płatków lnianych MASA: szklanka suszonej żurawiny 1/2 szklanki wrzącej wody 2 liście mięty banan 3/4 szklanki mąki kokosowej WYKONANIE: Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 8 minut, następnie dodajemy do nich szklankę amarantusa i dokładnie blendujemy. Do zblendowanych składników dodajemy kolejną szklankę amarantusa i płatków lnianych- całość mieszamy(...)składniki i ponownie blendujemy. Gotową masę przekładamy do aluminiowej formy. Całość odkładamy do lodówki na kilka godzin, lub do zamrażarki. Wierzch możemy udekorować posiekaną miętą, kawałkami żurawiny i wiórkami kokosowymi

healthy dreams
bezglutenowe krakersy z sezamem 163

każdy: gość, czy domownik. U mnie zniknęły już pierwszego dnia.  SKŁADNIKI: szklanka mąki jaglanej 1/4 szklanki mąki gryczanej 1/4 szklanki sezamu 1/2 łyżeczki soli himalajskiej 1/4 szklanki oleju kokosowego ok 9 łyżek wody + sezam do posypania WYKONANIE: Wszystkie składniki blendujemy razem, następnie układamy na papierze do pieczenia i formujemy z ciasta płaski prostokąt (łatwiej nam będzie jeśli posmarujemy ręce(...)olejem kokosowym). Ciasto kroimy na mniejsze prostokąty (nie musimy ich oddzielać- po upieczeniu same się od siebie odłamią). Na każdym z prostokącików robimy dziurki wykałaczką, następnie posypujemy je sezamem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

healthy dreams
Zupa krem z pieczonej marchewki z mleczkiem kokosowym i sokiem z pomarańczy 181

pewnością bar dzo fajnie rozpocznie nowy ty dzień :) A Wy lubicie zupę z marchewki? :)   Skła dniki: kg marchewki duża cebula 3 ząbki czosnku szklanka bulionu warzywnego puszka mleczka kokosowego (400ml) sok z połowy pomarańczy 1/2 łyżeczki chilli szczypta imbiru w proszku sól, pieprz 1/2 jabłka 2 łyżki oliwy       Przygotowanie: Marchewkę, cebulę i czosnek obieramy. Cebulę nacinamy(...)upieczony czosnek i kroimy cebulę, delikatnie po dsmażamy.  Po 2 minutach do dajemy marchewkę, jabłko i zalewamy bulionem warzywnym. Zagotowujemy. Przestu dzamy, do dajemy sok z pomarańczy, mleczko kokosowe i doprawiamy imbirem, chilli, sola i pieprzem. Blen dujemy. Po dajemy na gorąco :) Smacznego

ChilliJemy