Kokosanki

Kokosanki

Kokosanki

składniki* 1 szklanka cukru* 400 g wiórków kokosowych* 7 białekSposób wykonaniaBiałka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać ok. 3 minuty.Wsypać wiórki kokosowe, delikatnie, ale dokładnie wymieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przy pomocy dwóch łyżek nakładać masę, formując stożki.Ciastka w trakcie pieczenia praktycznie nie rosną, więc odległości miedzy nimi nie muszą być duże.Piec w temperaturze 160 stopni, 20-25 min. (do zrumienienia) na środkowej szynie. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mix smaku

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.