kokosowe - 19941 przepisów (strona:373/1330)

Tarta Bounty kokosowo-czekoladowa 147

Kokosowe smaku nigdy mi się nie znudzą :) Tym razem coś dla osób, które nie szukają dietetycznych zamienników. Ten deser nie wymaga pieczenia- przygotujemy go zaledwie w 15 minut + czas na chłodzenie :) Jako nadzienie wykorzystałam mleko kokosowe ubite jak śmietanka kremówka - na sztywną pianę. Masa jest stabilna dzięki białej czekoladzie. Spód to kruche wafelki śmietankowe i odrobiną roztopionej czekolady... zakochacie się(...)średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Wysypujemy masę ciasteczkową i równomiernie rozkładamy. Dociskamy dnem szklanki. Wstawiamy do lodówki do stwardnienia. Nadzienie: 200 g twardej śmietanki kokosowej* 100 g białej czekolady  1 łyżeczka cukru pudru   Śmietankę ubić na sztywno (nie będzie tak sztywna jak kremówka, ponieważ ma mniej tłuszczu). Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej

Chocolate Muffin Blog
Kakaowe paleo ciastka z malinowym nadzieniem (bez glutenu) 135

Zaproście dzieci do wspólnego ich przygotowania – wycinanie serduszek to dla nich nie lada zabawa. Składniki: 200 gram orzechów nerkowca (mogą być też migdały albo orzechy laskowe) kakao olej kokosowy miód dojrzały banan maliny świeże lub mrożone szczypta wanilii szczypta soli Przygotowanie: Orzechy miksujemy w blenderze, dodajemy do tego: 4 łyżki kakao lub gorzkiej czekolady,1,5 łyżki miodu(...)łyżki oleju kokosowego w płynie. Miksujemy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy. Powinna nam wyjść w miarę twardę nie rozpadające się ciasto, z której będzie można wyciąć serduszka za pomocą foremki. Różowe nadzienie robimy miksując ze sobą banana, dwie łyżki malin oraz 4 do 6 łyżek oleju kokosowego (o jego super właściwościach do poczytania tutaj ). Wylewamy masę do pojemnika plastikowego

PaleoLife
Raw znaczy surowy - zdrowe słodycze od Raw & Happy - orzechy i migdały 149

włoskie, cynamon (2%). Migdały pod palmą Moc bakalii ukryta w słodkiej kulce. Wyborne daktyle i rodzynki połączone z migdałami i kokosem -fenomenalny smak i właściwości. Skład: daktyle, rodzynki, wiórki kokosowe (20%), migdały (10%).   Co o nich sądzę?  Tak jak wcześniejsze Rawnello, również te są słodzone daktylami i mają bardzo krótką listę składników. Zapakowane w eleganckie i ładne pudełko(...)cynamonem. Bardzo aromatyczne słodycze, nie perfumowane a najzwyczajniej w świecie przygotowane ze świetnych, zdrowych składników. Smakują wyśmienicie solo, ale również jako dodatek do porannego musli czy owsianki. Rawnello migdałowo-kokosowe to taka mała egzotyczna uczta. Otoczka z wiórek kokosowych dopełnia smak migdałów, kulki są obłędne. Ich smak od razu przywołuje wspomnienie wakacji i poprawia humor. Nie wahałabym się ich podarować

Gotowanie i blogowanie
Poszukiwaczu smaku, strudzony wędrowcu - Skworcu - Ocena produktu 108

również fakt, że sama skomponowałam swoją paczkę : dziki ryż garam masala liście eukaliptusa kwiaty lawendy figi suszone śliwki suszone pyłek pszczeli komosa ryżowa czerwona anyż gwiazdki fasola mung chipsy kokosowe trawa żubrówka ziarno kakaowca kruszone Część z tych produktów można znaleźć również w stacjonarnych sklepach, niektóre są nawet w podobnej cenie, aczkolwiek online najczęściej jest taniej. Skupię się na tych(...)Posty powiązane: Przesyłka od Skworcu Wołowina w curry z ciecierzycą i migdałami Dziki ryż z szafranem Sorbet malinowy z kwiatami lawendy Deser z pyłkiem pszczelim i waniliowym lemon curd Kokosowe marzenie z chipsami kokosowymi Śliwki zawinięte w boczek Anyżowe biszkopty Sok grejpfrutowy z liśćmi eukaliptusa Muffinki z suszoną figą Pasztet z fasolą mung Kurczak pieczony w sprite i z trawą

Gotowanie i blogowanie
Moje czekoladowe wspomnienie 140

Już brzmi jak poezja. Moja Mama pocięła ciasto na małe kostki, tak by dzieci miały gotowe porcje do zjedzenia. Każdą kostkę dodatkowo zanurzyła w czekoladzie i obtoczyła w wiórkach kokosowych. Ale to pachniało, pachniało w całym samochodzie. Gdy już zostałam sama, ściągnęłam rękawiczki i chwyciłam za jedną kostkę. Zjadłam ją z ogromną przyjemnością, pamiętam tę scenę do dziś. Każda kolejna(...)były widoczne, ale Mama nic nie powiedziała. Chyba moja czekoladowa buzia powiedziała wszystko, sukienki nie pobrudziłam. Murzynek z kakao i czekolady, pocięty na kawałki, oblany czekoladą i posypany wiórkami kokosowymi to dziś moje ulubione ciasto. Na myśl o czekoladowym wspomnieniu, postanowiłam trochę zmodyfikować przepis. Czekoladowo-kakaowo-pomarańczowy murzynek z polewą z czekolady i obtoczony we wiórkach kokosowych. Takie pyszne kostki

Gotowanie i blogowanie
Ciasto serowa Zośka 519

pieczenia i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30 minut, a następnie wylać na sernik pianę z kokosem i piec ponownie 15 minut. Piana kokosowa 4 białka 150 g cukru 150 g wiórków kokosowych 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną piane , a pod koniec ubijania dodawać stopniowo(...)cukier. Dodać wiórki kokosowe, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką do połączenia się składników. Ciasto orzechowe 4 jajka 100 g cukru 100 g orzechów mielonych 1 łyżka mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Następnie dodawać kolejno żółtka stale miksując. Wsypać orzechy, mąkę

O kuchni z uczuciem
Blok/kulki czekoladowe z kokosem i prażoną pszenicą (z mleka granulowanego) 130

których przeczytacie poniżej. 250g margaryny  1 szklanka cukru (można nieco mniej)  1/2 szklanki wody 1 opakowanie mleka granulowanego (250g) 6 łyżek kakao (płaskich) Dodatkowo: 1/2 szklanki wiórek kokosowych 100g pszenicy prażonej (użyłam z melasą i miodem; z KomuKomu ) Wodę zagotować z margaryną, kakao i cukrem (powinien się rozpuścić). Garnuszek zdjąć z ognia i wsypać mleko granulowane. Całość wymieszać(...)energicznie) do uzyskania jednolitej konsystencji. Do masy dodać wiórki kokosowe i pszenicę. Wszystko ponownie dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do formy (*) wyłożonej folią spożywczą/aluminiową, wyrównać i wstawić do lodówki, aby blok stężał (najlepiej na całą noc). Robiąc kulki - masę delikatnie ostudzić i schłodzić w lodówce - do lekkiego zgęstnienia. Po tym czasie uformować z niej kuleczki - wielkością mniejsze od orzecha

Di gotuje
Śródziemnomorska zupa krem- z pieczonej papryki i pomidorów. 101

małej cytryny 5 łyżek lub więcej ugotowanej kaszy jaglanej sól morska lub himalajska do smaku świeża bazylia garść orzechów pecan  Symbio garść migdałów  Symbio olej kokosowy virgin  Symbio Najpierw rozgrzej piekarnik do 190 stopni, paprykę umyj, przekrój na pół, pozbaw gniazd nasiennych i poukładaj na papierze do pieczenia. Upiecz do tzw. Lekko czarnej skórki, będzie już sama(...)szklanej miski i przykryj talerzem. Zostaw tak na 15 minut. Kiedy trochę ostygną, obierz je ze skórki i odstaw na bok. Do dużego rondla włóż dużą łyżkę oleju kokosowego- to najbezpieczniejszy tłuszcz do smażenia. Wrzuć cebulę pokrojoną w piórka , rozmaryn i tymianek. Obsmaż około 3 minut. Dodaj pomidory, obraną paprykę, czosnek oraz daktyle, dodaj wrzątku, skórkę z cytryny i dopraw

Z Kuchni Do Kuchni
Kokosowe kulki mocy. Mega. 197

Dręczy Cię mały głód? Szukasz zdrowej, pożywnej przekąski? Dobrze trafiłeś. Te kulki są smaczne, zdrowe i bogate w składniki odżywcze. Przepis na ok. 30 kulek. Składniki: 1 szklanka wiórek kokosowych 1/2 szklanki płatków żytnich 50g orzechów brazylijskich 2 łyżki kakao (prawdziwego) 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego 2 łyżki amarantusa ekspresowego (opcjonalnie) 4 duże figi suszone 1/3 szklanki(...)wody ok. 1 szklanka wiórek do obtoczenia Wykonanie: Wiórki, płatki żytnie, orzechy mielimy na mąkę. Do miski wsypujemy zmielone składniki suche i dodajemy kakao, miód, olej kokosowy, amarantus. Figi i wodę blendujemy na gładką masę i dodajemy do pozostałych składników. Ugniatamy masę ręką, aby była kleista. Formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach. Odkładamy na talerz. Chłodzimy min. 3 godziny, najlepiej

Apetyt na Zielone
Wegańska szarlotka bez cukru 170

warto. Można się nieźle uśmiać :) Poniższy przepis jest specjalnie dla M. Bez jajek, mleka, cukru, produktów pochodzenia zwierzęcego. Słodzony stewią, z dodatkiem tzw. "superfood" czyli jagód goji i oleju kokosowego. Do tej szarlotki najlepiej wybrać słodkie, soczyste jabłka. Ciasto można polać np. syropem z agawy, a w wersji nie-wegańskiej miodem gdy będzie dla nas za mało słodkie.  Szarlotce(...)piękne, no nie? :) Składniki: ok. 800g jabłek 2 szkl. mąki pełnoziarnistej 3 łyżki stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże garście jagód goji Cynamon + 5 łyżeek roztopionego oleju kokosowego Superfood znajdziecie  www.sklepagnex.pl  :) Dodatkowo: Mąka i olej do obsypania torttownicy Przygotowanie: Jabłka pozbawiamy gniazd nasiennych. Kroimy w kosteczkę i blenderujemy lub ścieramy na grubych oczkach. W misce łączymy

Czarnawisienka
Domowe, zdrowe snickersy bez pieczenia !! wegańskie 621

Uwielbiam batony owsiane, robiłam je już w wersji kokosowej i lnianej, a teraz postanowiłam zrobić pyszne snickersy z daktylowym solonym karmelem, orzeszkami i pysznym owsianym środkiem z dodatkiem masła orzechowego, miodu, wiórków kokosowych i wanilii czy to nie wspaniałe połączenie, jeśli nie zjecie od razu wszystkich na pewno nie zaszkodzą wam na figurę, a na pewno dostarczą mnóstwo błonnika, białka(...)witamin i minerałów, i zapewnią uczucie sytości na bardzo długo :) Idealny batonik po treningu :)  Składniki :  Na dolną warstwę 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1/4 szklanki mąki migdałowej (opcjonalnie) ok. 1/2 szklanki masła orzechowego  1-2 łyżki miodu/syropu z agawy  opcjonalnie ekstrakt waniliowy lub jedna laska wanilii Na kamel daktylowy

zdrowa vege kuchnia
KREM PIECZARKOWY, BEZGLUTENOWY 152

warzywnego) - 1 średnia cebula - 2 ząbki czosnku - sól i świeżo mielony pieprz do smaku - 1/2 łyżeczki suszonego tymianku - słodka śmietanka (można pominąć lub dać roślinną) - 1 łyżka bezzapachowego oleju kokosowego (lub dowolnego) - szczypiorek (opcjonalnie) - grzanki (opcjonalnie) Cebulę obrać, pokroić w kostkę i poddusić na oleju kokosowym do miękkości, pod koniec dodać obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, zamieszać. Dołożyć pokrojone(...)pożądanej konsystencji, doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, śmietanką, zamieszać. Ja otrzymałam 2 litry zupy-krem. Podawać sam lub z grzankami*, posypany szczypiorem... pycha :-) * 2-3 kanapki smaruję delikatnie olejem kokosowym, kroję w kostkę i podsmażam na rozgrzanej patelni, posypuję delikatnie solą, czosnkiem mielonym i ulubionymi ziołami. Smacznego

Smaczne Zdrowe
OHO - naturalne batony bez cukru, glutenu, wege! 140

zbyt twardy, taki akurat :) Połączenie suszonych owoców i orzechów z kakao dało w efekcie na prawdę bardzo dobrą przekąskę :)  MALAIKA daktyle * figi * rodzynki * słonecznik * jagody goji * wiórki kokosowe * nasiona chia  W jednym batonie (60 g) znajdują się:  231 kcal, 9,6 g tłuszczu, 29 g węglowodanów, 4 g białka, 5,8 g błonnika  Nieco bardziej słodszy(...)także widoczne są malutkie kawałki orzechów i nasion. Co podoba mi się najbardziej to zauważalne nasionka chia - zarówno czarne jak i białe. Nie jest dość wyraźny smak wiórków kokosowych, a szkoda, bo jako miłośniczka teko owocu myślałam, że baton będzie dość mocno kokosowy. Ma delikatny smak, twardość taka sama jak poprzednika.  Podsumowując , oba batony są pyszne. Bardzo mi smakowały

Zdrowie na języku :P
TOM KHA KAI – tajska zupa kokosowa z kurczakiem 194

zupę tajską – TOM KHA KAI. Niesamowicie aromatyczna i sycąca, która kryje w sobie fantastyczne słodko-kwaśno-ostre smaki Tajlandii. Znajdziemy w niej aromat galangalu, chili, trawy cytrynowej, mleka kokosowego, liści limonki i sosu rybnego. Dodatek kurczaka sprawia, że jest niezwykle sycąca – świetny pomysł na obiad! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 4 porcje ) * filet z kurczaka – 200 g * korzeń galangalu(...)mleko kokosowe – 400 ml * trawa cytrynowa – 1 łodyżka * szalotka – 2 szt * papryczka chili – 1 szt * liście limonki kaffir – 4 szt * grzyby mun – 1 pełna garść * sok z limonki – 3 łyżki * sos rybny – 2 łyżki * cukier trzcinowy – 1 czubata łyżka * świeży kawałek imbiru – 1 cm * sól – do smaku * świeża kolendry

Ostra na Słodko
Kostki czekoladowo-kokosowe na miodzie (lamingtony, kudłacze) 150

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com W internecie jest wiele różnych przepisów (sporo też się dubluje) i nazw dla tych pysznych, czekoladowo-kokosowych ciastek. Mój pochodzi ze starych notatek. Kostki smakują rewelacyjnie - a najlepiej na drugi lub trzeci dzień - o ile tyle wytrzymają. Ciasto: 450g mąki pszennej 2 jajka 1/3 kostki margaryny 250g cukru pudru 3 łyżki płynnego miodu(...)łyżki kakao (opcjonalnie) 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 200g masła/margaryny  1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 50g kakao 1 kieliszek rumu/wódki Dodatkowo: 200g wiórek kokosowych  Jajka ubić (do puszystości) z cukrem i miodem, a następnie utrzeć z pokrojoną margaryną.  Dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao, mleko i aromat.  Masę przelać do blachy

Di gotuje