kokosowe - 19941 przepisów (strona:101/1330)

Przepis #26 Oponki na mące kokosowej - bez laktozy, cukru i glutenu 116

weekendową wycieczkę i do schrupania na świeżym powietrzu. Dodatkowo są bez mleka, drożdży, cukru oraz mąki pszennej czyli doskonałe:)  Składniki - 4 jajka - 60 ml miodu - 6 łyżek oleju kokosowego - 100 gram mąki kokosowej - łyżeczka domowej roboty cukru waniliowego - 1/2 sody oczyszczonej Wykonanie Olej kokosowy roztapiamy. Dodajemy do niego miód i miksujemy na jednolitą masę. Następnie wbijamy po jednym jajku(...)dalej miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę kokosową oraz sodę oczyszczoną. Z tak powstałej masy tworzymy kuleczki, które następnie spłaszczamy i wycinamy mały otwór w środku. Układamy na blasze i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 15-18 minut. Masa z mąki kokosowej jest bardzo delikatna i łatwo się kruszy. Jednak smak i aromat kokosowych oponek jest wyjątkowy

Health-Fit-Life
Przepis #37 Ciasto z białej fasoli 189

ciasto dostałam od Szwagierki jednak postanowiłam go nieco zmodyfikować. Czego efekt możecie zobaczyć poniżej:) Składniki - 2 puszki białej fasoli -  2 banany - 4 jajka - 0,5 szklanki cukru kokosowego - 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 3 łyżki oleju Polewa - 1 łyżka oleju kokosowego - 40 gram gorzkiej czekolady Dekoracja - wiórki kokosowe Wykonanie Fasolę wrzucamy do miski i dokładnie blendujemy na gładką, jednolitą(...)masę. Następnie dodajemy banany i jajka. Ponownie całość łączymy. Następnie dorzucamy cukier kokosowy oraz sodę oczyszczoną. Na koniec dolewamy olej i ponownie dokładnie łączymy składniki. Tak przygotowaną masę przelewamy do wcześniej przygotowanej foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 50 minut. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do wystygnięcia. W garnuszku rozpuszczamy olej kokosowy wraz

Health-Fit-Life
Kokosowe szneki z serem i morelą 141

porannej kawy albo ze szklanką polecam skonsumować złocistą sznekę.  ciasto: 300 dkg mąki pszennej 2 żółtka 1/3 szklanki cukru Polski Cukier biały sól szczypta 125 ml mleka kokosowego letniego 2 dkg drożdży 1 łyżka masła nadzienie: 250 g sera twarogowego 3 łyżki płaskie Cukier Puder Diamant 1 żółtko 7 moreli 1 łyżka wiórek kokosowych 1 jajko kruszonka: 1 łyżka(...)mąki pszennej 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżka masła 1 łyżka cukru POlski Cukier biały Do miski wykruszam drożdże, dodaję mleko kokosowe letnie kilka łyżek, i dwie łyżki mąki, szczyptę cukru. Zaczyn mieszam i odstawiam do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 30 minut. Do zaczynu przesiewam resztę mąki, dodaję resztę mleka kokosowego letniego, sól. Żółtka ubijam mikserem z cukrem. Dodaję

wesoła kuchnia
domowe wafelki kokosowo czekoladowe 500

składniki na masę kokosową: 100 g wiórek kokosowych 110 g mleka w proszku 200 g masła 125 ml mleka krowiego 180 g cukru wykonanie: Masło, cukier, mleko krowie oraz wiórka kokosowe przekładamy do garnka. Wstawiamy na ogień i zagotowujemy, cały czas mieszając. Następnie zestawiamy z ognia i ostawiamy do lekkiego przestudzenia. Do jeszcze ciepłej masy dodajemy stopniowo mleko w proszku(...)proszku, cały czas mieszając. dodatkowo: 1 opakowanie wafli (5 tafli) wykonanie wafelków: Na pierwszy wafel rozsmarowujemy 1/2 cz. ciepłej masy czekoladowej, przykrywamy drugim waflem. Rozsmarowujemy 1/2 cz. ciepłej masy kokosowej i przykrywamy 3 waflem. Rozsmarowujemy pozostałą część masy kokosowej i przykrywamy 4 waflem, który smarujemy masą czekoladową. Przykrywamy 5 waflem. Całość owijamy folią spożywczą lub pakujemy w opakowanie z wafli

Domowy Smak Jedzenia
Batoniki bounty- zdrowo i na temat 157

Bounty to jeden z moich ulubionych kokosowych batonów, dlatego bez wahania postanowiłam odtworzyć go w domu. Moja wersja składa się wyłącznie z pełnowartościowych i pożywnych składników, więc nie musicie się martwić o to, że spożywacie zbędne kalorie. Ten batonik dostarczy Wam cennych minerałów i tłuszczów, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania. Bez obaw możecie zajadać się nimi sami, lub podawać je swoim(...)batoników zajmuje tylko chwilę. Do dzieła! Składniki (wychodzi ok 16 batoników): 1/2 szkl surowej kaszy jaglanej (najlepiej namocz w 1,5 szkl wody na noc) 1,5 szkl wiórków kokosowych 4 – 5 łyżek oleju kokosowego lub masła miód (4 łyżki do masy i 1 łyżeczka do polewy) 2 czubate łyżki karobu lub kakao  Przygotowanie: Kaszę i wiórki kokosowe ugotuj

Smiling Shrimp
Krem Rafaello- do kanapek, ciast, deserów! 946

robi się gęstszy. Do kanapek, ciast i deserów! Nie zaskoczę Was, jak napiszę, że jutrzejszy przepis oparty będzie właśnie na tym kremie... ;) Składniki: (na 1 słoiczek) 180 g mleczka kokosowego z puszki 100 g białej czekolady 80 g wiórek kokosowych Przygotowanie: Kokosowe mleczko przelać do niewielkiego garnuszka. Podgrzać na małym ogniu (nie zagotowywać). Dodać posiekaną białą czekoladę i poczekać chwilkę(...)czekolada się stopi. Wtedy wymieszać całość łyżką. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i ponownie wymieszać. Kokosową mieszankę po wystudzeniu przelać do słoiczka, szczelnie zamknąć i schować do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie pyszny krem Rafaello ma odpowiednią gęstość, jest świetny do kanapek, ciast i deserów! Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
CIASTO "ANANASEK" 343

Lubicie ananasy? Dziś mam dla Was propozycję na ciasto mega smaczne. Połączenie puszystego biszkoptu z masą ananasową i bezą kokosową. To ciasto znam jeszcze z dzieciństwa a teraz sama postanowiłam je upiec dla swojej rodzinki. Ciasto najlepsze jest następnego dnia, kiedy masa dobrze przejdzie ananasem a beza kokosowa zmięknie. Jednak mogę Wam zagwarantować, że znika w tempie ekspresowym ;) Składniki(...)stopniowo zimną masę ananasową. Wymieszać aż masa dobrze połączy się z masłem. Ananasa w puszki pokroić na małe kawałki, dodać do masy ananasowej, wymieszać najlepiej łyżką. Składniki na bezę kokosową: * 4 białka  * 1 szklanka cukry * 150 g wiórków kokosowych Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać cukier. Ucierać do czasu aż w pianie nie będzie wyczuwalnych grudek

Zrób to smacznie
Rafaello 170

Nareszcie mamy lato. Niech trwa jak najdłużej.   Niech będzie ciepło i słonecznie. Na przywitanie lata zrobiłam torcik „Rafaello”. Dlaczego właśnie takie ciasto? Ponieważ bardzo lubię desery z wiórkami kokosowymi. Ciasta i ciasteczka z kokosem zawsze znikają u nas jak przysłowiowe „ciepłe bułeczki”, dlatego też ten torcik zniknął w oka mgnieniu. Robiłam już różne wersje „Rafaello”. Z masą budyniową, przekładałam(...)wersji   tortowej. Przepis właściwie powstawał w trakcie robienia mojego „Rafaello” (tortownica średn. 26 cm) Składniki: 2 galaretki cytrynowe 200 g białej czekolady połamanej na cząstki 300 g wiórków kokosowych 600 ml śmietany kremówki (30%) biszkopty podłużne Wykonanie: Do   rondelka wlałam 500 ml wrzącej wody, wsypałam galaretkę i dokładnie wymieszałam, żeby się rozpuściła. Do gorącej galaretki wsypałam kosteczki czekolady

Kuchnia u Krysi
KOKOSOWO-KAROBOWE CIASTO BEZ PIECZENIA (BEZGLUTENOWE, WITARIAŃSKIE) 209

odpowiedniejszy dla dziecka. Chyba nawet nam bardziej smakuje niż kakao. Polecamy! Składniki na 3 małe tortownice o średnicy 15 cm: Spód: 3/4 szklanki migdałów, 1/2 szklanki płatków kokosowych, 1/4 szklanki słonecznika łuskanego, 10 sztuk suszonych daktyli, 1 łyżka karobu. Krem: 1 szklanka płatków kokosowych, 1 puszka mleka kokosowego (stała część powstała po schłodzeniu mleka), 70 ml oleju kokosowego(...)łyżki karobu, 1,5 łyżki melasy karobowej, 1 łyżeczka wanilii. Dodatkowo: 21 truskawek. Ewentualnie do dekoracji: Kilka truskawek. Garść płatków kokosowych. Wykonanie: Składniki na spód blendujemy do uzyskania klejącej masy. Wylepiamy nią foremki. Wykładamy truskawki (po 7 sztuk na 1 tortownicę). Składniki na krem blendujemy do uzyskania kremowej masy. Wlewamy do tortownic. Ewentualnie dekorujemy plasterkami truskawek i płatkami kokosowym. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Chrupiące herbatniki z melasą z morwy białej 158

dość ciekawy i nietypowy sposób, nutą ;) Jeśli kiedyś traficie na melasę z morwy, spróbujcie koniecznie. Może nawet skusicie się na takie herbatniki? :) Są z mąką orkiszową razową i olejem kokosowym, bez dodatku cukru, słodzone jedynie melasą, a więc w wersji fit.  Chrupiące herbatniki z melasą z morwy białej 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki soli(...)jajko 30 g cukru kokosowego 30 g ksylitolu 30 g melasy z morwy białej 25 g masła klarowanego 25 g oleju kokosowego Olej kokosowy i masło klarowane podgrzać z ksylitolem, cukrem kokosowym i melasą. Gotować około 2 minuty, przestudzić. Do miski przełożyć pozostałe składniki ciasta: mąkę, sodę, sól, jajko. Dodać płynne składniki, połączyć na gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą

FitKot
Czekoladowe, wegańskie lody z awokado 159

awokado, do tego wegańskie i bez cukru. Idealne na nadchodzące upały :) Do ich przygotowania nie potrzebujesz maszynki do lodów. To co? Kto się skusi?  Składniki: - 1 puszka mleczka kokosowego schłodzonego (twarda część) - 2 dojrzałe awokado - 2-3 łyżki syropu daktylowego - 2 łyżeczki kakao - wiórki kokosowe Przygotowanie w Tefal CC:  Twardą część schłodzonego mleczka kokosowego umieścić w misie miksera(...)bloga - będzie pysznie 😍 ____ #teamtefal #recipe #cookyourself #yummy #delicious #suprise #wegan Post udostępniony przez Cook Yourself (@cookyourself) 18 Cze, 2017 o 11:12 PDT Przygotowanie tradycyjne: Twardą część schłodzonego mleczka kokosowego umieścić w misce i ubić na sztywno. Dojrzałe awokado rozgnieść widelcem, dodać kakao oraz syrop z daktyli. Zmiksować na gładką masę blenderem. Połączyć ubite mleczko kokosowe z czekoladową masą

CookYourself
PULCHNE KETO RACUSZKI BEZ GLUTENU I LAKTOZY (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, mąki, laktozy i cukru) 190

całym domu… czuć nadchodzące wakacje Zimą natomiast polecam z jabłkami i cynamonem lub samym cynamonem albo przyprawami piernikowymi Składniki na ok 20 sztuk: 4 jajka 60 g śmietanki kokosowej 25 g mąki kokosowej wanilia do smaku słodzik (stewia – keto, ksylitol, cukier – DO) – opcjonalnie do smaku – wliczyć do BTW tłuszcz do smażenia ( u mnie ok 50 g oleju kokosowego(...)truskawek Żółtka oddzielić od białek i wymieszać ze śmietanką. Dodać mąkę kokosową i dokładnie wymieszać na gładką masę. Opcjonalnie dodać wanilię oraz słodzik (DO – bez jakichkolwiek słodzików, keto i LCHF – opcjonalnie stewia). W drugim naczyniu ubić na sztywno pianę a następnie delikatnie połączyć obydwie masy. Truskawki lub inne owoce umyć, osuszyć i pokroić w drobne kawałki. Smażyć na dobrze rozgrzanym

Ola la LCHF
Ciasto kokosowe z rabarbarem i bezą 108

wspaniałą przesyłkę z firmy look food z produktami ekologicznymi z kokosa. Wykorzystałam je do ciasta z rabarbarem. Przepis dzisiaj na moim blogu. Składniki: 2 jajka 1 szklanka ekologicznej mąki kokosowej, np. look food  plus 1 łyżeczka 100 g masła 2 łyżki cukru kokosowego, np. look food  1 łyżka musu kokosowego, np. look food  1 łyżeczka proszku(...)pieczenia 6 średniej grubości łodyg rabarbaru 2/3 szklankidrobnego białego cukru łyżeczka octu, np. jabłkowego 2-3 łyżki wiórków kokosowych szczypta soli Białka oddzielić od żółtek. Z żółtek, posiekanego masła, cukru kokosowego, proszku do pieczenia i musu kokosowego zagnieść jednolite ciasto. Odłożyć do lodówki na 20 minut. Następnie wylepić spód tortownicy (23 cm) ciastem. Ponakłuwać widelcem i podpiec

Czerwień i błękit
FIT Rafaello 107

grupy B, miedź, żelazo, potas, łatwo przyswajalne białko oraz cenny błonnik. Składniki (15 sztuk): 0,5 szklanki (100 g) suchej kaszy jaglanej 1,25 szklanki (ok. 300 ml) mleczka kokosowego 1,5 szklanki (150 g) wiórków kokosowych 1-2 łyżki miodu Dodatkowo: 15 całych migdałów Wiórki kokosowe do obtoczenia pralinek Przygotowanie: 1) Zblanszować migdały: całe migdały zalać wrzątkiem, przykryć(...)przelać zimną wodą i obrać ze skórek. 2) Kaszę jaglaną dokładnie przelać zimną wodą, a następnie wrzątkiem. 3) Przygotowaną kaszę ugotować do miękkości w mleczku kokosowym (ok. 20 min.). Na koniec dodajemy miód oraz wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. 4) Z gotowej, lekko przestudzonej masy formujemy kuleczki, do których wkładamy migdały i obtaczamy w wiórkach kokosowych. 5) Gotowe pralinki przed

Fitsweet.me
Ciasto z nadzieniem karmelowym (paleo, bez cukru) 204

dzięki migdałom mega słodka. Samo przygotowanie jest dość szybkie, jedynie trochę czasu zajmuje pieczenie i mrożenie ciasta, ale efekt końcowy jest rewelacyjny. Składniki na spód ciasta: ½ szklanki mąki kokosowej ⅓ szklanki mąki migdałowej ¼ szklanki miodu ⅓ szklanki oleju kokosowego Składniki na karmelową warstwę: 1 szklanka daktyli ⅔ szklanki śmietanki kokosowej ½ szklanki oleju kokosowego szczypta soli wanilia Składniki na czekoladową warstwę: 1 wersja: gorzka(...)czekolada lub: 2 wersja : ½ szklanki oleju kokosowego 3 łyżeczki kakao 1-2 łyżki miodu Przygotowanie: Spód ciasta: Mieszamy nasze mąki, dolewamy olej kokosowy oraz miód. Przelewamy do foremki – u mnie 16x16cm i pieczemy w 180 stopniach około 10-15 minut, aż góra lekko zrobi się złota. Odstawiamy do ostygnięcia. Po całkowitym wystygnięciu przekładamy do zamrażalnika. Karmelowa warstwa: Wszystkie składniki

PaleoLife