kokosowe - 19941 przepisów (strona:100/1330)

Jagielnik kokosowy – ciasto z kaszy jaglanej 110

Jagielnik kokosowy – ciasto z kaszy jaglanej Do ostatniego przepisu na tofurnik , było bardzo dużo słów zachwytu, jak i próśb o coś słodkiego bez tofu. Postanowiłem zaspokoić Wasze pragnienia i zrobić ciasto z kaszy jaglanej , które nosi również fikuśną nazwę „jagielnik” . Jako że wspomniane wcześniej ciasto było mocno owocowe, tym razem poszedłem w zupełnie inną stronę(...)stronę kokosa. U mnie pojawił się w 3 różnych odsłonach: wiórki, chipsy i mleczko kokosowe. Na wierzchu jagielnik posypałem chipsami kokosowymi, ale równie dobrze sprawdzą się wiórki. Kupując je w sklepie, staraj się zwracać uwagę na skład. Bardzo wielu producentów dodaje dwutlenek siarki jako substancję konserwującą. Nie jest to jednak składnik pożądany w naszej diecie, dlatego radzę przyjrzeć się składowi

Blendman
Domowe lody kokosowe 132

Zapraszam dziś serdecznie na domowe lody kokosowe. Lody bardzo łatwo zrobić w domu i nie ustępują smakiem tym kupnym. Polecam Składniki: 330 ml śmietanki 30% schłodzonej 1/2 szkl cukru trzcinowego puszka mleczka kokosowego (tylko biała część) 3 łyżki wiórków kokosowych+1 łyżka do posypania Przygotowanie: Śmietankę razem z cukrem ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy po 1 łyżce mleczka kokosowego(...)cały czas miksujemy aż śmietanka połączy się dokładnie z mleczkiem kokosowym. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i jeszcze chwilę razem miksujemy. Przekładamy masę do pojemnika w którym będziemy mrozić lody. Na wierzchu posypujemy wiórkami i wstawiamy lody do zamrażarki na minimum 3 godziny a najlepiej na całą

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kokosowe ciasto z agrestem 132

Smaczne i proste ciasto agrestowe. Do ciasta dodałam mąkę kokosową, ale myślę, że można ją zastąpić mąką pszenną wymieszaną z wiórkami kokosowymi Na wierzchu pyszna kokosowa skorupka. Takie połączenie mogę wam z całą odpowiedzialnością polecić. 200 g maki pszennej 75 g mąki kokosowej* 50 g wiórków kokosowych 200 g miękkiego masła 3/4 szkl

Polska Zupa
Czekoladowe gofry bezglutenowe (paleo) 147

lepiej zacząć tydzień niż od zjedzenia na poniedziałkowe śniadanie góry gofrów? I to gofry bezglutenowe , polane tym dżemorem z czerwonej porzeczki oraz chia. Dawno nie było przepisu z mąki kokosowej, a że mam jej dość dużo to trzeba było przerobić na coś pysznego i szybkiego, czyli połączenie idealne. Takie śniadanie możecie naprawdę przygotować w kilka chwil zanim pobiegniecie do pracy(...)obserwujecie naszego profilu to zapraszamy, dzięki temu nie przegapicie żadnego wpisu. Link tutaj , albo po prawej stronie u góry bloga. A teraz czas na przepis! Składniki: ¾ szklanki mąki kokosowej 2 łyżki kakao 1-2 łyżki ksylitolu (albo innego słodzidła) 3 jajka 2 łyżki śmietanki kokosowej (to to stałe, które się wytrąca po wsadzeniu puszki mleka kokosowego do lodówki) laska wanilii

PaleoLife
ciasto orzechowo-kokosowe z alkoholem 178

szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki zimnej wody 3 łyżki oleju 1 i 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem kokosowy: 200 g drobnych wiórków kokosowych 1 szklanka mleka 2 jajka 1 szklanka cukru 250 g masła 3-4 łyżki wódki na krem orzechowy: 1 puszka masy orzechowej z kawałkami orzechów ziemnych(...)masła dodatkowo: szklanka słabej herbaty 1/2 szklanki wódki 2 łyżki wiórków kokosowych Biszkopt: białka ubić na sztywno. Nadal ubijając powoli dosypywać cukier a następnie dodawać po jednym żółtku. Po żółtkach wlać wodę i olej. Mąki wymieszać razem z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Wymieszać. Z ciasta upiec trzy biszkopty (lub jeden wysoki a później przekroić na trzy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ekologiczny nektar kokosowy - Maya Gold 112

Pewnie większość z Was wie, że wprost kochamy kokos i wszystko co z niego powstaje (olej, mąka, cukier, mleczko). Tym razem dane nam było posmakować nektaru kokosowego uzyskiwanego z kwiatostanu palmy kokosowej a stało się to za sprawą sklepu biogo.pl w którym znalazłyśmy tą nowinkę :) Do tej pory nie ma w internecie zbyt dużo informacji na temat tej substancji słodzącej(...)zawiera enzymy, które spowalniają wchłanianie cukru do krwi. Posiada także potas, magnez, cynk i żelazo. Niewątpliwie warto zainteresować się tym produktem ale jak jest ze smakiem? :) Nazwa: Ekologiczny nektar kokosowy Firma: Maya Gold Skład: nektar kokosowy* * certyfikowany składnik ekologiczny Masa netto: 300ml Wartości odżywcze: 100g/ 370 kcal, tłuszcz – 0,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0g, węglowodany

Candy Pandas
Torcik Panda z kokosowo-jaglanym nadzieniem (bez glutenu, laktozy, cukru białego) 96

ksylitolu -45g mąki gryczanej -15g skrobi (u nas z tapioki) -20g kakao Nadzienie kokosowo-jaglane -100g kaszy jaglanej -200ml wrzątku -80g wiórków kokosowych -130g śmietanki kokosowej -1 łyżka oleju kokosowego -ksylitol Dodatkowo -60g gorzkiej czekolady, u nas bez białego cukru (na uszy i buzie) -pozostała śmietanka kokosowa + łyżka ksylitolu -maliny KAKAOWY BISZKOPT(...)woreczka strunowego, odciąć odrobinę róg i malować na folii narysowane kształty i uszy. Umieścić je w zamrażarce na 1 godzinę. Po tym czasie wyciągnąć torcik z lodówki, pozostałą śmietaną kokosową (rozrobioną widelcem z ksylitolem) pokryć górę. Wyciągnąć z zamrażarki czekoladowe części i umieścić je na swoich miejscach na torciku. Gotowe :) Zainspirowany przepisem na kokosowe batoniki

Candy Pandas
Box z Polskimi Skarbami - polskie-skarby.pl 133

nasze domowe przetwory do czystego słoiczka za jednym otwarciem i ta właśnie konfitura dołącza do tego grona. W towarzystwie jaglanego kremu była hitem soboty ;) _________________________________________________ Krem Warszawski śniadaniowy Skład: manna kokosowa BIO, orzech laskowy (nieprażony), olej kokosowy BIO, inulina, ksylitol, erytrytol, lecytyna słonecznikowa (bez GMO), kakao, karob, olej słonecznikowy (zimnotłoczony), sól himalajska. Smak: Krem pachnie intensywnie kokosem i kakao. W temperaturze(...)poszczególnych składników. Jedynie szkoda, że krem nie jest idealnie gładki tylko ma nieco piaskową strukturę, jednak jest to szczegół, który absolutnie nie przeszkadza (domyślamy się, że jest to urok kokosowej manny). W towarzystwie domowych owsianych biszkoptów był hitem niedzieli ! :P _________________________________________________ Masło sezamowe z syropem z agawy Zarówno skład, wartości odżywcze, jak i dokładną recenzję możecie przeczytać w jednej z naszych

Candy Pandas
Princessa z karmelem 137

Karmel, kokosowe wafelki,  delikatny krem budyniowy,  wiórki kokosowe, dżem wiśniowy  - to wszystko znajdziesz  w pysznym cieście o nazwie  Princessa z karmelem. Składniki: Biszkopt: 6 białek 200 g wiórek kokosowych 100 g cukru 50 g płatków migdałowych  szczypta soli 3 wafle Princessa kokosowa (po 37 g każda)   Krem budyniowy: 6 żółtek 2 szklanki mleka(...)cukru 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 220 g margaryny Kasia   Dodatkowo: dżem wiśniowy opakowanie podłużnych biszkoptów puszka masy krówkowej (400 g) 2 batony Princess kokosowa (po 37 g każda) Białka z dodatkiem soli ubijamy na sztywną pianę.  Następnie stopniowo dodajemy cukier, stale ubijając. Dodajemy wiórki kokosowe, płatki migdałowe. Na koniec dodajemy drobno pokrojone wafelki

Pyszności Słodkości
Krem pomidorowo-kokosowy z koperkiem czyli Zupowy Wtorek odc.95 179

koniec zimne powiewy wiatru. Córcia na wycieczce, Syncio na szczepieniu, a potem lody i bułka czosnkowa dla wszystkich...  a marzy mi się zupa... np. taka łatwa pomidorowa z kokosową nutką wg Jadłonomii :) Krem pomidorowo-kokosowy z koperkiem 1 duża cebula 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki szczypta chili olej kokosowy 2 kg pomidorów malinowych pół łyżeczki soli(...)mleczka kokosowego kilka łodyżek koperku Cebule kroimy w półplasterki, seler i marchewkę kroimy w cienkie plasterki. W sporym garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy warzywa, chili i posiekane łodyżki koperku (listki zostawiamy do podania). Smażymy całość ok 10 minut. Pomidory pozbawiamy skórek (lub nie), wykrawamy szypułki. Pomidory dorzucamy do garnka z warzywami. Solimy i gotujemy pod przykryciem ok pół godziny

Dzieje kuchennej Wiewióry
Czekoladowy jagielnik z czereśniami 130

wolicie słodsze dajcie więcej, próbując masę, by dostosować ten poziom pod siebie. Składniki na foremkę o średnicy 18 cm: Spód: ¾ szklanki płatków owsianych górskich (lub bezglutenowych) 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka kakao 1 łyżka oleju kokosowego (lub masła) 10 suszonych daktyli lub więcej Masa czekoladowa: 100 g kaszy jaglanej 250ml mleka (krowie lub roślinne) 50-100g daktyli(...)zależności jak słodko lubicie, ja dałam mniej) 150ml mleczka kokosowego z puszki 25 g kakao gorzkiego Dodatkowo: Ok 100-150g wydrylowanych czereśni do dekoracji Przygotowanie: Spód: Daktyle zalać wrzątkiem i namoczyć ok 15-20 minut. Płatki owsiane zblendować (drobno, ale nie na pył). Dodać kakao, wiórki kokosowe, odsączone daktyle i rozpuszczony olej kokosowy. Ponownie zblendować na gładką masę. Spód

Fabryka pomysłów
Wegańskie placuszki na mące lnianej (Vege & gluten free) 185

placuszki. Bazą placuszków był banan, bo przecież przepis jest wegański i nie było mowy o zastosowaniu jajek, a tzw. bazą suchą wspomniana mąka lniana w połączeniu z moją ulubioną kokosową. Oprócz tego woda mineralna,cynamon i cukier kokosowy. Samo zdrowie. I zapewniam was, że nawet  Ci co nie są przekonani co do smaku siemienia lnianego czy też samej mąki(...)się nie zawiodą na walorach smakowych. Banan i kokos nadają dominującą nutę aromatyczną a cynamon ją wzbogaca. Placuszki podałam z ubitą śmietanką kokosową i świeżymi owocami, w tym naszymi sezonowymi czerwonymi porzeczkami.  Jeszcze jedna kwestia. Ciasto choć jest gęste w trakcie pieczenia będzie niezwykle miękkie i niech was nie przerazi fakt,jeśli przy przewracaniu na drugą stronę będziecie mieć

vaniliowoczekoladowa
Tarta bounty bez pieczenia 167

Składniki – porcja na formę o średnicy 26 cm: 300 gram kruchych ciastek, 150 gram masła, 400 ml mleka kokosowego, 200 gram białej czekolady, 170 gram wiórków kokosowych +1 łyżka do ozdoby, 100 gram gorzkiej czekolady, 100 gram mlecznej czekolady, 80 ml śmietanki 30%, Krok 1 Roztapiamy masło. Ciasteczka drobno rozkruszamy za pomocą blendera, dodajemy do nich roztopione masło(...)całość mieszamy. Powstałą masą wykładamy formę i odstawiamy do przestygnięcia. Krok 2 Mleko kokosowe gotujemy wraz z wiórkami. Od momentu zagotowania przez około 3 minuty. Następnie dodajemy białą czekoladę i ciągle mieszając gotujemy aż całkowicie się rozpuści. Masę wylewamy na spód z ciasteczek i odstawiamy do lodówki. Krok 3 Podgrzewamy śmietankę, następnie dodajemy mleczną i gorzką czekoladę i gotujemy

Coś bym zjadła
Owsiana granola z orzechami i ziarnami - śniadanie idealne :) 136

owocami.  Składniki: 300 g płatków owsianych  50 g nasion słonecznika  50 g pestek dyni 60 g orzechów brazylijskich  60 g migdałów  30 g wiórków kokosowych  50 g oleju kokosowego  50 g nektaru kokosowego  1 czubata łyżka masła orzechowego  2 łyżeczki cynamonu  1/2 łyżeczki soli himalajskiej  Dodatki: 30 g nasion(...)moreli suszonych niesiarkowanych  Przygotowanie: Orzechy brazylijskie i migdały zmiksuj przez krótką chwilę w malakserze, aby częściowo je pokruszyć, ale nie zmielić! W rondelku rozpuść olej kokosowy z syropem kokosowym, masłem orzechowym, solą i cynamonem.  Do miski wsyp płatki, pokruszone orzechy, pestki dyni, ziarna słonecznika i wiórki kokosowe. Wlej mieszaninę z rondelka i dokładnie wszystko wymieszaj.  Blaszkę wyłóż

Zdrowie na języku :P
Przepis #26 Oponki na mące kokosowej - bez laktozy, cukru i glutenu 123

weekendową wycieczkę i do schrupania na świeżym powietrzu. Dodatkowo są bez mleka, drożdży, cukru oraz mąki pszennej czyli doskonałe:)  Składniki - 4 jajka - 60 ml miodu - 6 łyżek oleju kokosowego - 100 gram mąki kokosowej - łyżeczka domowej roboty cukru waniliowego - 1/2 sody oczyszczonej Wykonanie Olej kokosowy roztapiamy. Dodajemy do niego miód i miksujemy na jednolitą masę. Następnie wbijamy po jednym jajku(...)dalej miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę kokosową oraz sodę oczyszczoną. Z tak powstałej masy tworzymy kuleczki, które następnie spłaszczamy i wycinamy mały otwór w środku. Układamy na blasze i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 15-18 minut. Masa z mąki kokosowej jest bardzo delikatna i łatwo się kruszy. Jednak smak i aromat kokosowych oponek jest wyjątkowy

Health-Fit-Life

Proponowane wyszukiwania