kiełbasa - 10142 przepisów (strona:280/677)

Sałatki na majówkę – 10 najlepszych propozycji 144

Przepiski 2. Sałatka na słodko z brzoskwiniami przepis na AlleDobre 3. Sałatka wiejska z szynką i oliwkami przepis na: Sio-Smutki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Sałatka Paseczkowa z kiełbasą i serem przepis na: e-PrzepisyKulinarne 5. Sałatka ziemniaczana przepis na: Kolorowe Garnki 6. Sałatka brokułowa przepis na: Kuchnia na Wypasie 7. Sałatka z pora i jajek przepis na: Kulinarne Przygody(...)Sałatka z makaronem kurczakiem ananasem i prażonym słonecznikiem przepis na: Ulubione Przepisy 9. Sałatka z białą kiełbasą przepis na: Wszystko Smaczne 10. Sałatka z kurczakiem i sosem czosnkowym przepis na: Kulinarne Przeboje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatki na majówkę – 10 najlepszych propozycji pochodzi z serwisu Babskie Porady

BabskiePorady.pl - Przepisy
Marynowane zrazy z pysznym farszem 98

Farsz: 15dkg boczku wędzonego 1 cebula (użyłam pół białej i pół czerwonej) pół czerwonej papryki 2 ogórki kiszone pół pęczka zielonej pietruszki 1 kabanos wieprzowy (lub kawałek innej suchej kiełbasy) Dodatkowo: kilka łyżek musztardy sól, pieprz kilka suszonych grzybków liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego olej do smażenia 1 łyżka mąki + 1 łyżka śmietanki – do zaciągnięcia sosu(...)miseczki, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, wówczas mięso skruszeje *** *** Po tym czasie przygotowujemy farsz. Boczek, ogórki, cebule paprykę oraz kiełbasę kroimy w małą kosteczkę, pietruszkę drobno siekamy *** *** Wszystkie składniki na farsz przekładamy do miski i mieszamy *** *** Na każdy płat mięsa nakładamy cienką warstwę musztardy *** *** Na musztardzie rozkładamy około 2 łyżki

Blog z Apetytem
pyszne kotlety z fasoli co została z obiadu... 138

około 1 litr, tarta bułka 3-4 szklanki, olej rzepakowy 1/2 litra Fasola była ugotowana i okraszona smażoną kiełbaską, do smaku dodano majeranek, sól czosnkową, paprykę ostrą. Fasolkę z kiełbasą jeśli jest za rzadka to odlać z niej wywar na durszlaku, fasolkę utłuc tłuczkiem do ziemniaków aby były grudki. Wsypać do fasolki tylko tartą bułkę i wyrobić gęstą masę, formować(...)średnim ogniu na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy, doskonale smakują na ciepło i na zimno z surówką czy z sosem np. czosnkowym - zostało sporo fasolki z kiełbasą, wykorzystałam fasolkę do przygotowania smażonych kotletów, idealny sposób na wykorzystanie fasolki.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Żurek w chlebie domowym 85

kawałek pory 1 kawałek selera 1 marchewka 2 ziemniaki 2 liście laurowe 3 ziela angielskie przyprawa uniwersalna 500 ml zakwasu do żurku 200 ml śmietany 30 % 500 g kiełbasy / biała, śląska/ 20 dkg boczku wędzonego 1 łyżeczka majeranku olej rzepakowy natka pietruszki 4 jajka pomada: 1 łyżka mąki 120 ml wody szczypta soli Chleby: Do miski wykruszam drożdże, dodaję szczyptę(...)Dodaję cebulę pokrojoną i dalej smażę. Wlewam około dwa litry wody, dodaję warzywa obrane, liść laurowy, ziele angielskie i gotuję na wolnym ogniu około 20 minut. Następnie dodaję pokrojoną kiełbasę i gotuję kolejne 15 minut. Na końcu wlewam zakwas, zagotowuję. Odstawiam z ognia wlewam śmietanę, doprawiam majerankiem, przyprawą. Podaję z natką. Seler, por wyjmuję z zupy można ją zjeść. Resztę

wesoła kuchnia
Schab po warszawsku 170

właśnie schab po warszawsku z jajkiem i chrzanem, w galarecie. To idealne danie na Wielkanocne śniadanie! Zobacz też te przepisy: – schab pieczony – domowa szynka z szynkowaru – domowa biała kiełbasa – swojska wędzona kiełbasa – domowy baleron SCHAB PO WARSZAWSKU Przygotowanie: czas pieczenia schabu + 40 minut + chłodzenie Składniki: 10-15 cm pieczonego schabu (podaję w centymetrach określając wielkość kawałka z którego odkroisz

nietylkopasta.pl
Najlepsze przepisy na Wielkanoc 219

takie zestawienie tych nowych i tych odrobinę starszych przepisów. PRZEPISY NA WIELKANOC Farbowanie jajek barwnikami Chlebki do żurku Zakwas na żurek Żurek wielkanocny Żurek w chlebie Domowa biała kiełbasa Swojska kiełbasa Schab pieczony Domowy schab dojrzewający Pasztet tradycyjny Rolady z szynką i sałatką jarzynową Jaja faszerowane z łososiem Jajka faszerowane Żółte jajka – jajka w kurkumie Jajka w buraczkach – różowe jajka

nietylkopasta.pl
Schab pieczony 88

cały efekt który daje pieczenie w zamkniętym szczelnie opakowaniu, o to chodzi aby schab nie wyszedł suchy! Zobacz też te przepisy: –  domowa szynka z szynkowaru –  domowa biała kiełbasa –  swojska wędzona kiełbasa –  domowy baleron SCHAB PIECZONY Przygotowanie: 20 minut + 1-2 dni + 1h 20 minut Składniki: 1,2 – 1,5 kg schabu bez kości 5-6 ząbków

nietylkopasta.pl
Zupa chrzanowa krem 79

wówczas warto zacząć od ograniczenia mięsa. Święta wcale nie muszą być tu wyjątkiem. Mięso zajmuje czołową pozycję na świątecznych stołach wielkanocnych Polaków: są na nim wędliny, żurek z białą kiełbasą oraz pieczyste na obiad. Ja chcę Wam zaproponować w tym roku wprowadzenie małych zmian. Takim małym krokiem może być na przykład rezygnacja z żurku z kiełbasą na rzecz kremowej zupy

Wiszniówka
Zupa chrzanowa z jajkiem sadzonym i chrupiącym boczkiem 81

Mniej znana i jednocześnie mniej popularna zupa przygotowywana w czasie Wielkanocy. Najczęściej na zajączka przygotowuje się żurek z białą kiełbasą i jajkiem , zaraz po nim barszcz biały. Zupa chrzanowa jest następna w kolejności, ma kremową konsystencję gdyż bulion blendujemy łącznie z ugotowanymi jarzynami i tartym chrzanem. Jeśli zastanawiasz się właśnie czy jest jakaś różnica między żurkiem a barszczem, odpowiedź brzmi(...)zakwasie żytnim z czosnkiem, natomiast barszcz biały bazuje na znacznie delikatniejszym zakwasie z mąki pszennej. Kolejną odmienną kwestią jest baza, żurek gotowany jest na wywarze z mięsa wędzonego (kiełbasy, wędzonego boczku lub żeberek) bez dodatku jarzyn, natomiast barszcz biały bazuje na bulionie mięsno – warzywnym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zupa chrzanowa z jajkiem sadzonym, grzankami i czipsem boczku

ProstePesto.pl
Zupa z brukselki i papryki 101

wywar mięsny 1,5 L · brukselka 50 dag · papryka 1 strąk · tłuszcz · kiełbasa 20 dag · fasola konserwowa 4 łyżki · śmietana 18 proc 2/3 szkl · mąka pszenna 1-2  łyżki · musztarda 1  łyżka · sól · czarny pieprz mielony · cukier · majeranek · czosnek · przyprawa do zup i potraw w płynie · sok z cytryny Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać(...)wywarem, ugotować. Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki, podsmażyć, połączyć z brukselką, fasolką i śmietaną połączoną z mąką i musztardą, chwilę pogotować i doprawić do smaku

przepisy- Milki
Wielkanocne inspiracje – sprawdź propozycje dań które wszyscy pokochają 79

Menu wielkanocne nie może obyć się bez barszczu białego. Przygotowanie tej tradycyjnej świątecznej zupy nie musi być czasochłonne, aby uzyskać znakomity efekt. Barszcz można przyrządzić na wywarze z białej kiełbasy, wzbogacając Barszczem białym Nasza Specjalność WINIARY. Zawiera idealną kompozycję dodatków, dzięki którym danie nabierze charakteru – majeranek, czosnek, cebula i inne aromatyczne przyprawy. Na koniec wystarczy tylko dodać ugotowane na twardo(...)jajka i białą kiełbasę. Ugotowanie barszczu zajmie mniej niż pół godziny!  Jajka z orzechowym farszem i boczkiem  Przepisów z jajkami w roli głównej jest bardzo dużo, jednak w tym roku można zaserwować ich wyjątkową, faszerowanych wersję. Danie wzbogacą chrupiące dodatki takie jak orzechy i boczek. To dość niecodzienne połączenie, jednak warto nieco poeksperymentować, aby odkryć zupełnie nowe, pyszne

Cztery Fajery
Wiosenna z kiełkami 96

pastą z awokado. Polecam zrobić ją na święta Wielkanocne.     50 g roszponki 3 jajka 1 awokado 1/2 cytryny 1 garść kiełków mix 1/2 papryki czerwonej 70 g kiełbasy żywieckiej 1 kawałek sera feta sos: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu winnego 2 łyżki wody sól,czosnek granulowany 1/2 łyżeczki musztardy szczypta bazylii, koperku suszonego  Składanki(...)kroję na pół. Awokado, sok z cytryny przekładam do miseczki i miksuję blenderem na pastę. Doprawiam solą, pieprzem. Na talerzu układam roszponkę, dodaję połówki jajek. Dekoruję je pastą. Plastry kiełbasy zwijam w rulon i robię kwiatki. Dodaję do sałatki. Paprykę kroję w kostkę, układam kiełki, kawałki sera. Sałatkę polewam sosem

wesoła kuchnia
Zalewajka 85

około 0,5 litra zakwasu z piekarni około 1,5 litra wody 5-6 średnich ziemniaków kilka kawałków suszonych grzybków około 25 dag słoniny albo wędzonego boczku lub swojskiej kiełbasy, albo wszystkiego po trochu 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 kulki ziela angielskiego 1 płaska łyżka majeranku  kilka ziarenek czarnego pieprzu 2 liście laurowe sól i pieprz do smaku(...)dużym garnku gotuję wodę. Dodaję pokrojone grzyby i ziemniaki, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i sól do smaku. Gotuję około 15 minut. 3. Słoninę (albo boczek lub kiełbasę) kroję w kostkę i podsmażam na patelni. Kiedy wytopi się trochę tłuszczu dodaję posiekaną cebulę i smażę, aż się zeszkli. Na koniec dodaję posiekany czosnek i smażę jeszcze około pół

Cztery Fajery
Chłopski Filet 91

Sól ·        olej do smażenia ·        ½ cebuli ·        1 laska kiełbasy podwawelskiej ·        ½ papryki czerwonej ·        ½ pęczka szczypiorku ·        1 serek topiony z ziołami(...)błonki, obsypujemy przyprawą do kurczaka oraz sola. W każdym kawałku mięsa robimy otwór. 2.    Cebulę obieramy drobno kroimy, dusimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kiełbasę oraz paprykę. Farsz przekładamy do naczynia, dodajemy posiekany drobno szczypiorek oraz pokrojony w kostkę ser topiony. Mieszamy wszystko razem. 3.    Gotowym farszem napełniamy otwór w mięsie, mięso układamy

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania