Jajecznica Historia i Pochodzenie: Jak Jajecznica Zdobyła Serca Kuchni Świata Historia i Pochodzenie Jajecznicy Jajecznica, jako jedno z najprostszych dań z jajek, ma długą i bogatą historię. Jajka były spożywane przez ludzi od tysięcy lat, a pierwsze wzmianki o jajecznicy pochodzą z czasów starożytnych Rzymian. Już wtedy jajka były popularnym składnikiem codziennej diety, a ich przygotowanie w formie jajecznicy było doceniane za prostotę i szybkość. Pierwsze przepisy na jajecznicę znajdziemy w starożytnych tekst... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...