Sałatka jarzynowa z szynką konserwową i niesamowitym sosem sałatkowym>>> Śledzie po kaszubsku>>> Barszcz biały>>> Żur staropolski na wiejskiej kiełbasie>>> Śledzie w śmietanie>>> Biała kiełbasa w polskim sosie>>> Pyszna sałatka śledziowa>>> Babka ponczowa z białą czekoladą składniki: 3 szklanki przesianej
Moja Książka KucharskaKonserwa powstała przypadkiem, a mianowicie robiłem kiełbasę smarowną tłustą i po nadzianiu jelit nadziewarką zawsze około 300 g zostaje farszu w lejku i końcówce nadziewarki. Ten farsz dodatkowo przyprawiłem cebulą suszoną zapakowałem do puszki można też w słoik i poddałem sterylizacji w szybkowarze. Wyszło fajnie, polecam. SUROWIEC I ROZDRABNIANIE NA MASZYNCE 8 Do puszek słoików rozdrabnianie proponuję(...)dać troszkę drobniejsze niż zastosowałem w kiełbasie. Więc zalecam jak niżej zapisałem. -boczek 50% fi 10 mm -podgardle wieprzowe (przerośnięte) 50% fi 8 mm PRZYPRAWY -pieprz czarny 4 g/kg -peklosól 18g/kg -pieprz ziołowy białowieski 3 g/kg -gorczyca biała ziarno 5g /kg -czosnek wyciśnięty przez praskę 5g/kg -chilli jalapeno grys 2g/kg -ziele
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.musztardowy przygotowany na zimno to świetny dodatek do potraw Wielkanocnych, np. jajek na twardo, pieczeni ze schabu, białej kiełbasy, wędlin.. Sos musztardowy przygotowany na zimno to zaledwie kilka podstawowych składników i chwila przygotowań. Sos musztardowy podany na zimno to idealny dodatek do jajek ugotowanych na twardo, wędlin, kiełbas, przekąsek z ciasta francuskiego. Mój sos musztardowy na bazie majonezu
Zasmakuj Kuchniwłaśnie je przypomina. Prosty i szybki obiad. Można przygotować go także z różnymi dodatkami. Do faszu kapuścianego można z powodzeniem dodać suszone grzyby, w wersji mięsnej – boczek lub kiełbasę. Taka zapiekanka wymaga dobrego przyprawienia. Z pomocą przyjdzie mielony kminek, czarny pieprz oraz sól. Szczypta majeranku też mile widziana. To jak? Wpisane w tygodniowe menu? Składniki 2/3 opakowania makaronu łazanek(...)główki słodkiej kapusty 80 g masła 1 duża cebula opcjonalnie – boczek, kiełbasa lub suszone grzyby sól himalajska, pieprz czarny, kimek mielony (wg uznania) Wykonanie Kapustę kroimy na mniejsze części, gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Makaron gotujemy al dente z dodatkiem soli. Po ugotowaniu przecedzamy, przelewamy wodą i przekładamy do garnka. Ugotowaną kapustę odcedzamy z wody
Raj dla Podniebieniamojej przydługiej wypowiedzi i jakże nudnej, życzę Ci smacznego z Tagliatelle Carbone Bolognese. Przede wszystkim musimy przygotować składniki Makaron Tagliatelle Mielona wołowina 300 gram Mielona wieprzowina 300 gram Włoska kiełbasa 200 gram Cebula 1-2 sztuki pokrojona drobno w kostkę Seler naciowy 3-5 sztuk pokrojonych w kostkę Marchewka 1-2 sztuki pokrojona w kostkę Czosnkek 3-5 ząbków drobno(...)czwarte wrzuć na patelnię mięso wołowe i podobnie, podsmaż je przez chwilę i łyżką z dziurami przełóż na durszlak. Pamiętaj o łyku wina ❗ Po piąte pokrojoną w talarki kiełbasę wrzuć na patelnię i obsmaż z każdej strony i oczywiście łyżką z dziurami przełóż na durszlak. Po szóste wrzuć na patelnię czosnek, chwilę smaż i dodaj pastę pomidorową. Dobrze wymieszaj
RafalCookwypowiedzi, życzę Ci smacznego z włosko – polsko-ukraińskimi ЛАЗАНКИ 🇺🇦 Przede wszystkim musimy przygotować składniki Makaron do… Lasagne, takie zaskoczenie 😉 Kiszona kapusta Suszone pomidory Oliwki zielone Bekon wędzony Kiełbasa wieprzowa surowa typu włoskiego Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Proszek kaparowy *Nie podaje ilość, gdyż dopasujesz je pod siebie 😉 Z pewnością składniki są już gotowe, wiec możemy(...)Łazanki Po pierwsze bekon pokrój w cienkie paski lub kostkę, wrzuć na zimna nieprzywierającą patelnię i zacznij podgrzewać. Po drugie kiedy bekon się podsmaża, a tłuszcz z niego wytapia, kiełbasę pokrój na wielkość kęsa i dorzuć do bekonu, mieszaj i grzej, aż wszystko się podsmaży. W międzyczasie w zależności od tego jak bardzo lubisz kwaśne jedzenie 😉 przeplukaj kapustę kiszona
RafalCooksmaczny, aromatyczny i bardzo pożywny posiłek z rana. Danie to ma już swoje lata, jednak chyba nigdy nie wyjdzie z mody. Możemy ją przygotować z dowolnymi dodatkami – kiełbasą chorizo, papryką, kiełbasą. Wykorzystajcie to co macie aktualnie pod ręką, albo musicie oczyścić lodówkę. W okresie letnim, najlepiej przygotować szakszukę na bazie świeżych, pachnących pomidorów. Ale jeśli to nie jest akurat
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!