Karkówka pieczona ze śliwkami to idealna propozycja na obiad, ale i nie tylko. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak również wyjęta prosto z lodówki do chleba. Osobiście uwielbiam dobrze przyrządzone, soczyste mięso z nutą słodkości, więc tą karkówkę piekę na co dzień oraz jak spodziewam Czytaj więcej
Di gotujeZupa gulaszowa daje bardzo wiele możliwości do własnych interpretacji. Dziś przedstawię wam przepis na gulaszową w dwóch wersjach. Wybierzcie najlepszą dla siebie i zróbcie koniecznie. Składniki: 800 g karkówki 3 cebule 6 dużych papryk 350 g pieczarek 1 l przecieru pomidorowego 5 liści laurowych, 8 ziarenek ziela angielskiego 4 łyżki papryki czerwonej, chili lub ostra papryka ilość wg uznania odrobina(...)papryki wędzonej sól i pieprz Przygotowanie: Karkówkę kroimy w kostkę o boku mniej więcej 1,5 – 2 cm. Przyprawiamy papryką, solą, pieprzem i odrobiną oleju. Jeżeli macie na to czas, najlepiej zostawić mięso w przyprawach na kilka godzin w lodówce. Ale nie ma konieczności. Mięso z przyprawami podsmażamy w garnku, w którym gotować będziemy zupę. A dalej
Kulinarna PatilogiaAromatyczna karkówka pieczona w plastrach poleca się na szybki obiad. Mięciutkie, kruche mięso, dosłownie rozpływało się w ustach. Idealna do ziemniaków bądź kaszy. Składniki: 1 kg karkówki 2 cebule 3 łyżki oleju 6 łyżek ketchupu 3 łyżki musztardy 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżeczka
magiczna kuchnia KasiPyszny obiad dla całej rodziny. Dodatek wspaniałych kurek sprawia że banalny obiad smakuje bardziej wykwintnie i znika z talerzy w mgnieniu oka. 3 porcje około 800 gramów karkówki 200 gramów świeżych kurek 2 cebule sól pieprz słodka papryka w proszku 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła Umytą i osuszoną karkówkę kroimy w cienkie plastry rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa
Andzia Pichcilubicie? Macie swój ulubiony przepis? Składniki na 5-6 porcji: – 800-1000g kiszonej kapusty – 750ml bulionu (lub 750ml wody + 2 łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego ) – 400g karkówki – 200g kruchej kiełbasy – 2 cebule – 1 marchewka – 40g suszonych grzybów – 2 łyżki powideł śliwkowych – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – 1 łyżka masła – 1 łyżka oleju – 1 łyżka majeranku – 1/2 łyżeczki kminku – 1 liść(...)Kiełbasę pokrojoną w kostkę dodajemy do kapusty i gotujemy przez 30 minut. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz masło, mieszamy i zagotowujemy. Smacznego! Artykuł Bigos z kiszonej kapusty i karkówki pochodzi z serwisu Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongPyszne i efektowne połączenie sera i mięsa Tak podany camembert zastąpi kolację/przystawkę, zadowoli oko gości. Co nam trzeba? Na 1 talerz plaster dość cienki- ok 100 g karkówki do niej przyprawy: pieprz ziołowy, sól i papryka słodka camembert garść mixu sałat czubata łyżka ziaren słonecznika łyżka konfitury z żurawiny sos: łyżka oliwy, łyżka jogurtu naturalnego, szczypta soli, pół(...)Robimy! Mięso nacieramy przyprawami. Smażymy na patelni grillowej po 5 min z każdej strony Na talerzu kładziemy mix sałat. Skrapiamy sosem jogurtowym. Na to układamy pokrojony w paski plaster karkówki Całość układamy tak, aby zostało miejsce na krążek sera Na tej samej patelni grillowej podgrzewamy camembert z obydwu stron, aż będzie mięciutki. Układamy na talerzu, zdobimy kleksem żurawiny i obsypujemy
LatosiowydomDanie popisowe znajomego szefa kuchni, czyli kotlety schabowe z karkówki podawane z jajkiem i boczkiem. Trzymając się jego wskazówek, zrobiliśmy takie w naszej kuchni i możemy was zapewnić, że ta uczta była grzechu warta. Każdy fan “schaboszczaka” będzie uszczęśliwiony. Przepis na kotlety “szefa” ze schabu karkowego z jajkiem i boczkiem Składniki: około 2 cm plastry karkówki
Kulinarna PolskaDziś zapraszam Was, po przepis na pyszny gulasz z karkówki. Mięciutkie, soczyste i aromatyczne mięsko w towarzystwie marchewki i cukinii. Jednym słowem będzie smacznie i kolorowo. Polecam:) Składniki: 800 g karkówki wieprzowej 1 duża marchewka 1 cukinia 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka mąki pszennej olej do smażenia
magiczna kuchnia Kasiporcja na ok 4-5 osób 800 g karkówki 2 marchewki 1 pietruszka 1 papryka czerwona 800 g ziemniaków 1 duża cebula mała główka kapusty sól pieprz pieprz ziołowy staropolski olej do marynaty i kilka łyżek do garnka. rozmaryn 200 ml wina czerwonego półsłodkie lub półwytrawne 200 ml wody 1 łyżka smalcu Mięso kroimy dzień wcześniej możemy(...)rozmarynem. Wlewamy kilka łyżek oleju, wino i wodę, Całośc okrywamy liśćmi kapusty i wstawiamy na rozpalone ognisko. Od momenty zagotowania 2 godziny na wolnym ogniu i żarze dla karkówki to czas wystarczający. Potem tylko delektujemy się soczystym mięciutkim mięskiem i aromatycznymi warzywami
Gotowanie jest łatweMacie swój ulubiony przepis? Składniki na 5-6 porcji: – 800-1000g kiszonej kapusty – 750ml bulionu (lub 750ml wody + 2 łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego ) – 400g karkówki – 200g kruchej kiełbasy – 2 cebule – 1 marchewka – 40g suszonych grzybów – 2 łyżki powideł śliwkowych – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – 1 łyżka masła(...)pokrojoną w kostkę dodajemy do kapusty i gotujemy przez 30 minut. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz masło, mieszamy i zagotowujemy. Smacznego! Artykuł Bigos z kiszonej kapusty i karkówki pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Stronglubią kupnych. Świetny sposób na pyszne, szybkie danie dla zapracowanych, na wyjazdy, czy jako forma zapasu na gorsze czasy. Stary, wypróbowany przepis na prosty gulasz z łopatki lub karkówki. Dzięki trzykrotnej tyndalizacji, danie przetrwa długie miesiące a nawet lata. Na samym koncu, pod przepisem podaje Wam tabele z informacja jak długo należy weki gotować w zależności od wielkości słoika. SKLADNIKI(...)TRZY 1/2 LITROWE SŁOJE 2 KG KARKÓWKI LUB ŁOPATKI WIEPRZOWEJ. 1 DUZA CEBULA 1 ŁYŻKA SOLI PIEPRZ DO SMAKU DUZA ŁYŻKA MAJERANKU ŁYŻKA SUSZONEGO CZOSNKU ŁYŻKA SŁODKIEJ PAPRYKI ŁYŻECZKA OSTREJ PAPRYKI 3 LISTKI LAUROWE 9 ZIAREN ZIELA ANGIELSKIEGO 2 ŁYŻKI MAKI 1 – 2 ŁYŻKI SMALCU ILOŚĆ PRZYPRAW DO SMAKU. ZOBACZ RÓWNIEŻ FILM WYKONANIE: MIĘSO UMYĆ, OCZYŚCIĆ Z BŁONEK
Pani M - kuchnia smakowitakiełbasa nie ma w sobie polepszaczy, stabilizatorów, przeciwutleniaczy, regulatorów kwasowości, ilość z około 2,5 kg mięsa wydaje się za mała. Udostępnij Tradycyjna biała kiełbasa – składniki 1 kg karkówki 500 g łopatki wieprzowej 500 g boczku surowego 500 g podgardla 5 ząbków czosnku 40 g soli himalajskiej drobnej 4 g kolorowego pieprzu w ziarnkach 3 owoce jałowca(...)majeranku 1 szklanka lodowatej wody (250 ml) jelita wieprzowe (4-5 m) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Pieprz oraz owoce jałowca rozgnieść w moździerzu. Z karkówki i łopatki wieprzowej powycinać tłuste kawałki. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, tak aby zmieściły się w maszynce do mielenia mięsa. Boczek oraz podgardle również pokroić na mniejsze kawałki. W maszynce
niecodziennikpary