karkówka - 4440 przepisów (strona:90/296)

Jaki powinien być najlepszy blog kulinarny? 78

smaczny i sycący posiłek dla całej rodziny. Ciasto ferrero rocher bez pieczenia – pyszne ciasto z kremem czekoladowym, herbatnikami i orzechami laskowymi. Jest to idealny deser na specjalne okazje. Karkówka w sosie własnym – soczysta karkówka duszona w sosie z cebulą i przyprawami. Jest to aromatyczne i miękkie mięso, które pasuje do różnych dodatków. Fuczki – kaszubskie placki z kapusty

ProstePesto.pl
Grillowana karkówka z sałatką ziemniaczaną 56

Grillowana karkówka z sałatką ziemniaczaną – dokonały zestaw obiadowy :) Artykuł Grillowana karkówka z sałatką ziemniaczaną pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Top 10 przepisów na pyszne i łatwe obiady 134

przygotowania w pół godziny. Pyszne połączenie makaronu, kurczaka, wędzonego boczku i pora w pysznym serowym sosie. Szybkie i aromatyczne danie, którym naje się cała rodzina :))   Faszerowane roladki z karkówki Przepis tutaj (KLIK) Bardzo prosty ale pyszny i efektowny pomysł na rodzinny obiad. Roladki z karkówki nie są trudne do przygotowania, a na talerzu prezentują się wprost wyśmienicie. Świetnie smakują

Blog z Apetytem
Pieczony boczek, karkówka, polędwica, szynka 73

SUROWIEC  -boczek -karkówka -polędwica -szynka PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana 16 g/kg -zioła i przyprawy do smaku -siatka wędzarnicza lub sznurek -termometr z sondą do pomiaru temp w środku wędliny -naczynie żaroodporne WYKONANIE  Kupione mięso nacieramy dokładnie solą i ulubionymi przyprawami- ziołami i pakujemy próżniowo na 5 dni. Po tym czasie do naczynia wlewamy około(...)układamy mięso wbijamy termometr w najgrubsze miejsce w kawałku mięsa i pieczemy w temp 150-160 stopni do uzyskania odpowiedniej temp w środku. Osobiście praktykuje temp: -boczek 75 st. -karkówka 75st. -polędwica 62 st -szynka 65 st Wyroby są soczyste i mięciutkie. Polecam takie wykonanie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pasztet wieprzowy 66

jeszcze przed świętami. Genialny, no sorry. Od początku wiedziałam czym go przyprawię, skonsultowałam tylko parę detali z moim tatą i tak oto jest. Róbcie.  Składniki: 1 kg karkówki wieprzowej 300 g wątroby wieprzowej 300 g podgardla lub surowego boczku 1 marchewka 1 korzeń pietruszki mały kawałek selera 2 czerstwe kajzerki 3 jajka 2 duże cebule 4 ząbki czosnku pół(...)szklanki wody 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej pół łyżeczki mielonego imbiru sól pieprz olej rzepakowy Karkówkę i podgardle kroimy w większą kostkę, smażymy (partiami) na mocnym ogniu do zrumienienia, wkładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w mniejsze kawałki, chwilę smażymy i również wrzucamy do naczynia. Na patelnię, na której smażyliśmy mięso i cebulę

Kardamonovy
Schab gotowany w sosie własnym 63

solą i pieprzem, jeżeli jest potrzeba. Mąkę łączymy ze śmietaną w kubku, dodajemy do tego trochę gorącego sosu, mieszamy i wlewamy (najlepiej przez sitko) do mięsa, zagotowujemy. Podobne przepisy: Karkówka duszona w sosie cebulowym Bitki z indyka z marchewką i koperkiem Schab gotowany z suszonymi pomidorami Schab pieczony w ajvarze Schab pieczony w soku jabłkowym Karkówka pieczona w ketchupie

Kardamonovy
Schab gotowany z suszonymi pomidorami 66

podaniem mięso można posypać natką pietruszki. Podobne przepisy: Schab pieczony w soku jabłkowym Schab gotowany w sosie własnym Schab pieczony w ajvarze Bitki z indyka z marchewką i koperkiem Karkówka duszona w sosie cebulowym Karkówka pieczona w ketchupie i cebuli Artykuł Schab gotowany z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Ketchup z cukinii 77

coś zrobić. Nie miałam ochoty używać go jako klasycznego ketchupu, bo mojego ulubionego sklepowego ketchupu żaden inny nie zastąpi. I tak powstał pomysł na wykorzystanie go do karkówki pieczonej w ketchupie. Ale o tym będzie osobny wpis, bo to co wyjęłam z piekarnika przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Po co ten wstęp o karkówce? Bo dopiero ona zmobilizowała mnie do zrobienia

Kardamonovy
Burritos na kolację 84

Burritos na kolację to jedno z ulubionych dań moich dzieci. Ostatnio gotowałam carnitas z karkówki. Carnitas jest odpowiednikiem pulled pork, czyli tak zwanej szarpanej wieprzowiny. Lubię przyrządzać to danie. Wystarczy, że włożę mięso i pozostałe składniki do żeliwnego garnka i wstawię do piekarnika na kilka godzin. Carnitas gotuję powoli przez kilka godzin. Mięso po ugotowaniu jest bardzo miękkie i można(...)dressingu na bazie majonezu. Zazwyczaj mieszam majonez z gęstym chili sosem. Jest najprostszy dressing, który świetnie pasuje do burritos. Carnitas 8 – 10 porcji Składniki: 1,3 kg karkówki bez kości porcja sosu BBQ z tego przepisu 1 łyżka soli 2 cebule 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka kajeńskiego pieprzu 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego Burritos na kolację 4 pszenne tortillas

codojedzenia
Kotlety sojowe z grilla 67

Ania wymyśliła sobie, że chce karkówkę z grilla. Bo tak, bo ma ochotę. No w sumie dlaczego nie. Skoro ma ochotę, to czemu miałaby nie dostać. Problem jest tylko taki, że ona mięso je, jak najbardziej, ja natomiast zupełnie wcale. Zatem gdy ona będzie zajadała się karkówką, ja muszę zajadać się czymś innym. Ale tak pomyślałem, że też zasłużyłem

Marder&Marder Manufacture
Maczanka krakowska 74

nasza bliska kuzynka, dalekiego hamburgera. Jak wygląda maczanka krakowska? Maczanka krakowska historia Maczanka to danie znane w Małopolsce już w XVI wieku. To prosta kanapka z wieprzowiną. Schab lub karkówka podawana z sosem kminkowym. Historyczne źródła mówią, że była to przekąska biednych ludzi, zapracowanych dorożkarzy i bawiących się równie biednych studentów. Rozdrobnione resztki mięsa i sosu uzupełnione wodą i wzbogacone(...)ilością, podawane z najtańszym pieczywem. Tak kiedyś wyglądała maczanka krakowska. Jak dziś się robi maczankę krakowską? Zapraszam na przepis🙂         Maczanka krakowska przepis Mięso do maczanki karkówka wieprzowa 1 kg smalec 1 łyżka cebula 2 duże sztuki czosnek 3 ząbki sól 1 płaska łyżeczka czarny pieprz 1/2 łyżeczki słodka papryka 1 łyżeczka kulki

Dieta moja pasja
Rolada z mięsa mielonego z szynką i serem 76

drugi dzień, dorabiając do mięsa jakiś sos, lub pokrojoną na cienkie plasterki położyć na kromce chleba i zjeść na kolację. około 800 g mięsa mielonego (u mnie mielona karkówka) 1 kajzerka 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1 jajko 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Dodatkowo: 100 g szynki 100 g mozzarelli (u mnie w plastrach

Smaki Na Talerzu
Z czym podawać placki ziemniaczane? 78

przepis! Placki ziemniaczane z gulaszem to potrawa pyszna, sycąca i rozgrzewająca. Będzie zatem idealną opcją na jesienny lub zimowy obiad. Potrzebujesz: 500 g mięsa wieprzowego na gulasz (łopatka, chuda karkówka lub szynka) 10 cm białej części pora 10 średnich pieczarek 2 duże marchewki 1 korzeń pietruszki 0,5 papryki (najlepiej czerwonej lub zielonej) 2 liście laurowe 3 szt. ziela angielskiego(...)Uwaga! Do tego dania nie robisz placków ziemniaczanych według bazowego przepisu z pierwszego akapitu. Receptura na wersję z mięsem mielonym znajdziesz poniżej. 800 g ziemniaków  250 g mielonej karkówki wieprzowej 1 łyżką mąki ziemniaczanej sól i pieprz do smaku (możesz też dodać łyżkę przyprawy do mięsa mielonego) Obrane i umyte ziemniaki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odciśnij

Rozdomowiona
Mięsne paszteciki z kapustą i pieczarkami 64

duże, więc na mały głód w zupełności wystarczy jeden z kubkiem barszczyku czerwonego. Dwoma natomiast można się już solidnie najeść. Składniki na 8 pasztecików: ? 200 g pieczarek ? 2 plastry karkówki ? 1/4 główki małej białej kapusty ? 2 opakowania ciasta francuskiego ? sól, pieprz do smaku ? 1 łyżeczka ziół prowansalskich ? 2 łyżki sosu sojowego ? 1 kieliszek brandy ? 2 łyżki natki pietruszki ? 4 łyżki(...)Odcedzić z powstałego sosu. ? Kapustę zetrzeć na tarce, ugotować w posolonej wodzie – ok. 15 minut, odcedzić i po wystudzeniu dokładnie odcisnąć z wody. ? Połączyć pieczarki z kapustą, doprawić. ? Karkówkę drobno pokroić, obsmażyć na oleju, przyprawić solą i pieprzem, wlać sos sojowy. Poddusić ok. 10 minut. Wlać brandy i podpalić na patelni. ? Z gotowego mięsa odlać powstały sos. ? Ciasto francuskie

To co kocham