Przepis na : śniadanie
Rolowany boczek pieczony z czosnkiem, majerankiem i papryką. Domowa wędlina z boczku. Rolada mięsna na Wielkanoc, na kanapki, na ciepło i na zimno. Jak przygotować rolowany boczek pieczony w piekarniku? Rolada z boczku to świetna alternatywa dla wędliny czy karkówki pieczonej w całości. Boczek przyprawiamy, zwijamy w rulon i pieczemy, aż będzie miękki i soczysty. Dla lepszego efektu można go włożyć do siatki wędliniarskiej lub dokładnie obwiązać sznurkiem. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...